Web Presentation

Figurnära hos Mark Lesley

Det väletablerade företaget Mark Lesley växer stadigt och deras kreationer är idag välkända inom bröllopsbranschen och ett stort namn på marknaden. Vi mötte självaste Mark Monk på The London Bridal Show för att prata om de senaste kollektionerna.

Text: Anna Storm Foto: Anna Storm

Det är en glad och exalterad Mark jag möter tidigt på förmiddagen i London och vi står utanför hans monter och pratar om företaget och kollektionerna. Företaget och märket Mark Lesley har idag fler dottermärken under sig, ett av dem är Donna Salado och det nyaste tillskottet heter Candy Quinn. Vi diskuterade var som skiljer märkena åt och vad vi ser i de senaste kollektionerna.
 
Mark Lesley.
Den senaste kollektionen består av många nya former och siluetter, kollektionen är väldigt kroppsnära, feminin och mjuk. Strukturen är överlag mjukare vilket gör att klänningen följer kroppen och då många brudar letar efter moderna, lättare klänningar som är följsamma har Mark Lesley tagit till vara på det i den senaste kollektionen. Ett av Marks favoritmaterial är chiffong och i den senaste kollektionen av brud- och tärnklänningar ser vi mycket av det materialet.
- Jag älskar hur det faller snyggt och hur vi kan experimentera med materialet genom att vika eller tvinna det berättar Mark.

Donna Salado.
Donna Salado heter även kvinnan bakom märket och hon arbetar som huvuddesigner på Mark Lesley sedan fyra år tillbaka. Klänningarna hos Donna Salado fokuserar väldigt mycket på design. Det är ett så kallat ”Couture Brand” där hög design möter spännande material och fint hantverk. Donna lägger mycket fokus på klänningarnas skärning och hon inriktar sig mycket på att framhäva den feminina siluetten.

Candy Quinn.
Ett helt nytt märke som lanserades på The London Bridal Show. Candy Quinn är ett exklusivt märke med klänningar för brudens mor, brudtärnan eller för festen. De erbjuder ett brett spektrum av färger i denna kollektion. Allt från starka färger till något mer mättade och ljusare varianter som drar åt pastell. Fördelen med denna kollektion är att det går att välja färg på klänningen beroende på vilken tillställning du ska på. Ska du på cocktailparty väljer du med fördel en klänning i stark färg, ska du vara brudtärna finns fina toner av korall eller blyertsgrå och väljer du en klänning från Candy Quinn i elfenbensvit kan du till och med använda den som brudklänning, då till ett väldigt förmånligt pris.