Rätt accesoarer för mannen

Brudgummens bröllopskläder ska inte prioriteras bort. Han har väl lika stor rätt, som bruden har, att få bära det bästa på sin stora dag!

Självklart, tycker nog de flesta, men ändå kretsar det mesta kring bruden och hennes klänning, accessoarer och skor. Vore det inte kul att tänka större än så. Att knyta ihop och matcha brudens och brudgummens kläder och framförallt accessoarer.

Numer finns det en hel del för männen att välja mellan till sitt bröllop, både när det gäller kläder, skor och andra accessoarer. Det vanligaste är att brudgummen bär en kostym, men den nya trendiga mer slimmade facken är också populär. När det kommer till accessoarer för män finns det inte lika mycket som för kvinnor, men tillräckligt för att få den perfekta outfiten och komplettera sin bröllopslook så den rätta känslan infinner sig.

En riktigt läcker sak är just att knyta ihop hans och hennes accessoarer, kanske genom färg eller form. Vilket tema ni har på bröllopet spelar givetvis också roll vid val av accessoarer. En del väljer ett färgtema andra mer livsstilstema eller en tidsepok. Om man väljer en tidsepok, ska man givetvis utgå från hur bröllopsmodet och bröllopsaccessoarerna såg ut då och stäva efter en liknande look. Vad finns det då för accessoaret för män? Här följer några exempel:

• Skor- en viktig del av bröllopsklädseln. Se till att de, inte bara är fantastiska att se på, utan även är sköna och ”gå in” dem innan bröllopet.
• Klocka – en accessoar som ger mannen stor frihet att välja den han själv gillar och som är personlig för honom.
• Vigselringen- mannens viktigaste accessoar. Om ni designar den själva tillsammans med er guldsmed kan den bli riktigt personlig.
• Manschettknappen- kan vara väldigt personliga och fantasifulla. De flesta brudgummar väljer dock de mer traditionella.
• Slips- om brudgummen bär en kostym är det slips som gäller. Det finns slipsar i de flesta färger och material så här kan man verkligen hitta något som matchar brudens och bröllopets färger eller tema.
• Fluga- till frack ska traditionellt en vit fluga bäras och till smoking en svart. Men det finns flugor i massa olika läckra färger, så det är bara att låta fantasin ta över.
• Plastrong och Kravatt- bärs ofta med jaquette eller en bonjour, gärna tillsamman med en väst.
• Näsduk-kan bäras till frack, smoking och kavaj. Bärs i bröstfickan.
• Corsage- eller knappnålsblomma som den också kallas bärs just i knapphålet eller fästs vid bröstfickan. Det är en blomma ofta liknade dem i brudbuketten.

Var lite modiga och våga välja de accessoarer ni gillar och som visar er personlighet. Varför inte matcha varandra? Hela bröllopet handlar ju om att ni två ska bli ett.

Text: Jeanette Henriksson Foto: Shutterstock.com