Semesterflörten kan leda till giftermål

En av tio svenskar som haft en romantisk upplevelse under semestern har gift sig med sin flört.

Text: Press/Madeleine Bäckman  Foto: Shutterstock/press

Svenskar gillar att flörta under sin semester och det är en bidragande faktor för en lyckad resa. Var fjärde svensk har upplevt ett romantiskt möte med en främling eller har träffat en ny partner under semestern. Det visar en nordisk undersökning om resvanor gjord av resesöksajten momondo.

En romans under semestern behöver inte bara betyda att det är en kortvarig flört utan det kan utvecklas till en seriös relation när man kommer hem. En av tio svenskar som haft en romantisk upplevelse under semestern har gift sig med sin flört.

–  Flera städer runt om i Europa är som vackrast och mest romantiska i början av sommaren. Miljön och klimatet är typiska inslag som bidrar till att väcka de romantiska känslorna till liv. Populära destinationer i sommar bland svenskarna är New York och Barcelona. Städer där det finns all möjlighet till flört eller njuta av en romantisk lång weekend med sin partner, säger Robin Eriksson, momondos marknadschef i Sverige.

En god semester får oss att slappna av, den ger oss nya intryck och gör att man känner sig allmänt gladare. Enligt undersökningen är möjligheten att träffa nya människor en bidragande orsak till om svenskarna tycker att de har haft en bra semester.