Trendspaning på CPHJS

Under helgen gick Copenhagen Jewellery & Watch Show (CPHJS) av stapeln. En inköpsmässa för guld, klockor och accessoarer där vi på Bröllopsmagasinet var på plats och spanade in de senaste nyheterna. Här presenterar vi några trender som är värda att hålla ögonen på.

Text: Anna Storm  Foto: Anna Storm

Smala ringar.

Förr var det trendigt med ganska breda och robusta ringar men idag vill man ha nätta och smala ringar. Ringen kan vara helt slät eller med många gnistrande infattningar. Vi ser även smala ringar där en större sten är infattad i kombination med flera briljanter. 30-tals och vintage-trenderna lyser igenom starkt även på vigselringarna och den så kallade carmoséringen gör stark comeback.

Smala ringar hos Swepol

Färgglada stenar.

Utöver skinande briljanter och diamanter ser vi även en rad variationer av färgglada ädelstenar. Även de tycks härstamma från vintage-trenden som verkar vara starkare än någonsin. Här ser vi både stenar i härliga pastellfärger som starkare kulörer och färger i en mer dov, murrig skala så som terrakotta, oliv och plommon.

Färgglada stenar hos Lieblings

Naturmotiv.

Naturmotiven har länge varit populära inom guld- och smyckesbranschen – så även denna säsong. De populära motiven av ekollon syns hos många märken och även motiv av blad och ringar som liknar törnkvistar ser vi mycket av. Att synkronisera naturmaterialen i smyckena med motivet tycks vara en vinnande kombination!

Naturinspirerade smycken hos Blossom Copenhagen

Bohemisk era.

Ingen har väl missat att 70-talet och hippiemodet gjort stark comeback i modevärlden detta år. Denna trend är även något vi ser mycket av i smyckesbranschen. Spirituella motiv, långa rader av färgglada stenar och hårband i allsköns färger är bara några ting som vittnar om detta. Perfekta accessoarer för dig som drömmer om ett bohembröllop.

Boheminspirerat från Mai Copenhagen

Klockor.

Klockor och armbandsur är minst sagt tidlöst. Den moderna bruden och brudgummen bär klocka under bröllopsdagen och klockan är även omåttligt populär som morgongåva. På CPHJS såg vi många vackra urverk i allsköns modeller med armband i såväl läder och stål som mesh. När det kommer till vackra armbandsur finns verkligen något för alla i alla prisklasser.

Klockor hos Doxa samt Arne Jacobsen