Bröllopsmeny från hela världen

Varför inte testa något nytt till repetionsmiddagen eller bröllopsfesten? Vi på Bröllopsmagasinet har listat små rätter från världens alla hörn som vi gärna ser på bröllopsmenyn.

Text: Madeleine Bäckman  Foto: Shutterstock

England

Londons specialité. Fish n' chips är för gott för att endast klassas som gatumat. Rätten blev populär på 1860-talet och kan ses som ett tidigt exempel på snabbmat. Gå all in och linda in rätten i tidningspapper för att få till den engelska stilen fullt ut.

USA

Tapas på amerikanskt vis! Mini-hamburgare är perfekt plockmat. Gör repetionsmiddagen till en samlad grillkväll för att ena familjerna. Avrunda med amerikanska pannkakor till efterrätt.

Mexiko

Wrapsen är här för att stanna. Sist ut såg vi den omåttligt populära semmelwrapen runt om på landets konditorier. Men den mer matiga traditionella wrapen är fortfarande vår favorit och innehållet går att variera i oändlighet.

Grekland

Grekisk mat är på uppgång igen. Maten smakar fräscht och innehåller naturliga råvaror. Blanda ingredienser efter egen smak och lägg till en grekisk touch med fetaost och olivolja.

Kina

Det är inte bara i de mexikanska wrapsen som innehållet kan varieras, utan även i vårrullarna. En bortglömd rätt som börjar komma tillbaka mer och mer. Välj en helt asiatisk meny och avsluta middagen med en lyckokaka till vare gäst.

Belgien

Valfri meny kan enkelt avrundas med en belgisk våffla med olika tillbehör.