Markiz och Kevins väg till bröllopet - del 2

Badande brudpar, strand, paradis smekmånad

Markiz och Kevin ska gifta sig nu till sommar. Exklusivt för Bröllopsmagasinet delar de med sig av sin resa fram till bröllopet. Här får ni ta del av deras berättelse, höra kring förlovningen och följa med på deras väg till giftermålet. I detta andra inlägg får ni höra hur Kevin friade till Markiz.

Text & Foto: Markiz Talhaoui & Kevin Tainton
Publicerat: 11/3 2016

FRIERIET

Dags att berätta för er om dagen då jag (Kevin) friade till min älskling.
Min plan var att ta med Markiz på en liten memory trip från tidigare milstolpar i vårar förhållande (första träff, första kyss, första dejt osv).
 
Jag hade längtat så länge på denna dag och tro mig det hade även Markiz… Fria kan man egentligen göra när som helst men som kille så vill man göra det ordentligt - det ville iallafall jag. Jag vet att man kan göra som man vill med ringarna. Vissa köper den stora först och vigselringen lite mindre, vissa har bara en ring och vissa uppgraderar ringen allt eftersom tiden går. Jag ville slå på stort direkt och köra med sten o hela köret.
 
Jag hade kollat på ringar ett tag och även fått små hintar från tjejen. Jag träffade sedan en juvelare och designade en egen från den sten (diamant) som jag hittat. Ringen blev perfekt.
Det jobbiga var nu att jag hade ringen och planerade för när och hur jag skulle fria.
 
Det absolut första jag visste att jag skulle göra innan jag friade var att fråga om hennes hand, så jag åkte till Västerås (till Markiz familj) och bad om hennes hand. GODKÄND!
 Nu har ringen funnits hemma i min garderob, i jackan, ovanför kylen i ungefär 4-5 veckor. Det är dags att sätta planen i verk.
 
Under denna period var min tjej mitt i inspelnings av ”Sveriges mästerkock” hon hade kommit långt, jag tror det endast var 6 st kvar i tävlingen. Det var stress varje dag och riktig tävlingsanda. Min plan var att säga att hon behöver en avsläppande lördag med mig.
 
Till saken:
Jag bad henne möta mig vid Sturebadet. Där slappnade vi bara av, badade, bastade, åt brunch, fick behandlingar och bubblade. Sedan blev det eftermiddag/tidig kväll. Jag hade bokat sviten på Nobis hotel och tog henne dit för att byta om. Där hade jag förberett bad med rosenblad och gjort ett hjärta av rosor på sängen =). vi hängde en liten stund, lyssnade på musik och bytte om.
Som jag sa i tidigare inlägg så dejtade vi aldrig mycket MEN, första gången vi åt till sambans var på ”Rooster”. Ett snabbmat ställe i Sahlen huset (numera Mood gallerian). Restaurangen som ligger där nu heter ”Boqueria” och blev ett perfekt ställe att ta henne till.
 
På vägen till restaurangen tog jag henne förbi Spybar, Där stannade vi och kysstes. Spybar var platsen vi först fick upp ögonen för varandra, Valborg 2007.
Vi fortsatte sedan mot Restaurangen och stannade snabbt på Kungsgatan ungefär vid McDonalds. Det var platsen vi första gången kysstes, Jag stannade och frågade henne om hon kommer ihåg det, I DID!! vi kysstes igen.
Efter detta var vi framme på Bougeria. Inte den mest romantiska restaurangen i stan men den hade betydelse för mig/oss. Om ni varit där vet ni att det inte är speciellt privat, man sitter ganska nära alla och på rätt höga bord. Jag tänkte konstant på hur jag skulle gå ner på knä när borden var så höga hahaha, man satt på barstolar ungefär så planen sprack lite.
Vi gick tillbaka till Nobis hotel och drack drinkar i baren. Jag hade förberett champagne uppe i vår svit och tog sedan uppe henne på rummet. Jag hade också förberett en playlist med 2 låtar =)
 
LÅT 1. Mary j blige - what love is våran låt sen starten av vårt förhållande.
 
LÅT 2. Bruno Mars - Marry you…. ni hör ju vad låttiteln säger..
När denna låt kom på visste jag att jag hade max 4.30 min på mig att göra det..(fria).
Jag snodde uppmärksamheten och sa: Älskling du vet att jag älskar dig mest av allt i världen, hon svarar: nej du älskar din tvillingbror mer……???? hahaha, jag fortsätter: hörde du förra låten, det är våran låt, hör du denna låten?? vad säger texten? I denna stund sträcker jag mig efter asken med ringen i, den är gömd under en kudde i soffan vi sitter i. Jag går ner på knä när jag tillslut hittat ringen (är tok nervös) och hon säger: va gör du?.
Jag frågar om hon vill leva resten av sitt liv med mig och om hon vill gifta sig med mig och öppnar sedan asken. Hon ser aningen chockad ut och frågar om det är på riktigt. JA säger jag, hon säger JAAA och kastar sig i mina armar!!!
Bästa dagen/kvällen någonsin.
 
Alla hennes vänner och mina vänner visste om att jag skulle göra det denna dag och de hade terroriserat mig sen 21.00 på kvällen för de trodde att de skulle vara gjort när vi va på restaurangen. Nu var klockan ungefär 23.30. Det sjuka va att många av hennes vänner och mina närmaste vänner var på ”Bergmans” en nattklubb precis bredvid Nobis Hotel. Alla ville gratta oss så vi beslutade oss för att gå dit en stund. Min kompis var dj och vi fick ett eget område att hänga i. Det blev helt plötsligt en förlovningsfest. Dj`n skrek ut grattis till oss mikrofonen och alla jublade och höjde glasen. Många glada ansikten, mycket champagne, mycket kärlek men framförallt var min tjej (nu fästmö) lyckligare än jag någonsin sett henne.