Underkläder för honom

Medan bruden alltid har kunnat glädja sig åt ett helt hav av vackra underkläder, har brudgummen traditionellt nöjt sig med silkeskalsonger och ett par nya strumpor på den stora dagen.

Text: Cathrine Engebret
Foto: Salming/Stjärnkläder

Det är mycket fokus på brudens kläder när det kommer till bröllop och det gäller även det som finns under bröllopsklänningen. Underkläderna är viktiga, det hjälper bruden att både hålla in och hålla upp där hon tycker att det behövs. Männen däremot har inte haft lika lätt att få hjälp av det de har under. Men allt eftersom herrmodet blivit mer slimmat, har männens kroppar blivit större. Just därför är det inte längre bara brudarna som känner behovet av underkläder som lyfter och förskönar här och där. Det finns inget som säger att brudgummen skulle vara mindre intresserad än bruden av att se så bra ut som möjligt på sin bröllopsdag. Inte minst vill han känna sig komfortabel även när det kommer till det han har närmast.

Hjälp för honom
Brudgummen söker alltså allt mer efter lite extra hjälp för sin outfit och hjälpen är inte längre så svår att hitta. Det finns betydligt mycket mer för män att välja på nu än för bara några få år sedan. Undertröjor, t-shirts, långärmade tröjor och kalsonger med ”hold-in” effekt är alla fantastiska att ha under bröllopskläderna. Material som polyester, spandex och nylon hjälper till att hålla in, smalna av och framhäva. Underkläderna ser ut som vilka underkläder som helst men är tillverkade i ett speciellt sammansatt bomullsmaterial som ska hålla in magen och forma bröstkorgen, utan att för den delen göra valkar som syns igenom kläderna.

Det är inte bara över bältet herrarna kan få hjälp. Det finns även underkläder för honom som hjälper till att både lyfta rumpan och forma till framsidan, utan att han behöver ta till dyr och smärtfull kirurgi.

Ny teknologi
Brudgummen kan välja mellan flera olika färger, material och designer. Han har därför alla möjligheter till att hitta vad som passar bäst tillsammans resten av klädseln. Underkläderna designas utifrån teknologi och materialen har namn som ”second skin”, sömlös och microfiber. Bomull är fortfarande den stora favoriten men innefattar numera mjukhet, glans och till och med genomskinlighet. Det är komfort och bra design som kännetecknar männens underkläder.

Gör din brud glad!
Det viktigaste med brudgummen underkläder är givetvis att han ska känna sig bekväm på den stora dagen. Men det ska för den delen inte stickas under stol med att bruden med stor sannolikhet också kommer att värdesätta hans ansträngningar på underklädesfronten när hon äntligen får honom för sig själv. Tänk också på hur glad hon blir om han visar samma goda smak för underkläder även på bröllopsresan. Just därför, när man äntligen hittat de perfekta underkläderna, är det smart att köpa mer än ett set så man kan använda dem även senare.