Mitt drömbröllop!

Idag finns det otroligt många vackra brudklänningar att välja bland och dagens brud kan variera i oändligt antal stilar. Bohemisk, klassisk, romantisk eller rockig. Bara fantasin sätter gränserna. Vi har intervjuat några kvinnor och frågat dem hur de önskar se ut på sin bröllopsdag.

Text: Anna Storm 

Foto: Lillian West, Mori Lee, Alfred Angelo, Pronovias, Sincerity, Maggies Sottero

”Jag skulle vilja ha ett vinterbröllop. Klänningen ska ha en överdel i spets med långa ärmar och öppen, djup rygg. Släpet skall vara ett lager av tunt vitt tyg som fladdrar i de mjuka vintervindarna. I min brudbukett vill jag ha eukalyptus, vita och mörkröda anemoner samt vit brudslöja. Jag tänker mig att de färgvalen blir en fin kontrast till den vita klänningen och den vita snön. Håret skall vara slarvigt uppsatt och gärna med en eller flera flätor i luggen. Mina accessoarer är smycken som går i guld och består av väldigt diskreta armband och örhängen. Kan även tänka mig en päls att hänga över axlarna i elfenbensvitt om det skulle bli kyligt. På fötterna kör jag ett par klassiska spetsiga, ljusa pumps i mocka eller matt skinn.”

/Linn Storm

Denna klänning från Sincerity matchar Linns drömbröllop.

”Jag drömmer om en riktig prinsessklänning med åtsittande överdel (gärna axelbandslös) och stor kjol. Frisyren får gärna vara en halvuppsättning á la Birgitte Bardot med en nätt liten slöja fäst i bakkant. Brudbuketten vill jag ska vara i en ljus färgskala en blandning av blommor i ljusrosa, beige och vitt. Till klänningen skulle jag bära väldigt diskreta smycken i silver och på fötterna vill jag bära vita sandaletter med klack (kan dock tänka mig att byta skor senare på kvällen om jag skulle få ont i fötterna).

Jag vill ha ett utomhusbröllop. Ett bröllop där ceremonin äger rum i en stor trädgård, bredvid en vacker damm. Efter ceremonin beger vi oss till vackra vita partytält som står uppställda i trädgården där festen fortsätter.”

/Jennifer Spetsmark

Denna klänning från Mori Lee matchar Jennifers drömbröllop.

”Jag drömmer om flera olika bröllop; ett på en vacker strand, ett i en underbar trädgård och ett annat i en ståtlig kyrka. Synd man bara gifter sig en gång! Men om jag fick välja en utav mina drömmar så skulle det vara trädgårdsbröllopet.

På detta bröllop vill jag bära en klänning där överdelen består av vacker spets och kjolen har ett lösare fall, gärna med en elegant slits. Till detta vill jag bära ett enkelt kristallhalsband och med vackra, hängande örhängen till som matchar. Håret skulle jag vilja ha i en lös halvuppsättning med några lösa lockar som hänger ned och ramar in ansiktet. Bak i frisyren skulle jag vilja dekorera med blänkande pärlor och vackra blommor. Till klänningen drömmer jag om en brudbukett med pastellfärgade rosor i vitt, beige och rosa med några vackra gröna blad som bryter av.

Bröllopet ska äga rum i en trädgård med en vit matta som leder ner till altaret där ceremonin äger rum. Längs med mattan vill jag ha stora blomsterdekorationer (genomgående med min brudbukett) och i trädgården ska det vara vita, klädda stolar som gästerna sitter på. Bröllopsfesten äger sedan rum i vackra vita tält dekorerade med ljusslingor i taket och borden pryds av vackra ljuslyktor och blomsterdekorationer. När mörkret börjat faller går vi ut och skickar upp svävande ljuslyktor tillsammans mot himlen innan vi går in och fortsätter festen natten lång.”

/Sandra Hardenberg

Denna klänning från Lillian West matchar Sandras drömbröllop.

”Jag drömmer om ett strandbröllop, ett bröllop i Karibien hade ju varit fantastiskt! Klänningen önskar jag ska vara väldigt enkel med djup rygg, lite åt det bohemiska hållet där klänningen faller snyggt och ledigt längs med kroppen. Klänningen får gärna också ha ett litet släp. Håret önskar jag nedsläppt med lösa, slarviga lockar som hänger ner vackert längs ansiktet. På fötterna bär jag ingenting utan jag går barfota i den ljumna sanden. I öronen har jag ett par små, gnistrande örhängen som blänker vackert i solen utan att ta för mycket uppmärksamhet. Min brudbukett får gärna vara vildvuxen med dova färger och vackra gröna blad som fyller ut.”

/Lisa Nyström

Denna klänning från Pronovias matchar Lisas drömbröllop.

”Om jag skulle gifta mig år 2017 med en begränsad budget skulle jag vilja ha ett enkelt bröllop med närmsta vänner och familj. Då skulle jag önska ett junibröllop ute i en vildvuxen trädgård med vackra papperslyktor hängandes från träden. Jag skulle ha en lång, vit och enkel klänning i spets och med öppen, djup rygg. Håret skulle vara uppsatt på ett slarvigt sätt med några hängande lockar som ramar in ansiktet. Sedan skulle jag ha min mormors gamla små diamantörhängen som gnistrar lite i solen. Brudbuketten skulle vara välplanerad och genomtänkt men ändå ha utseendet av att vara hopplockad av vilda blommor. Buketten får gärna innehålla blommor i rosa nyanser.”

/Sarah Lejhage

 

Denna klänning från Maggie Sottero matchar Sarahs drömbröllop.

Denna klänning från Mori Lee passar dig som drömmer om att bära princessklänning.

Hur ser DIN drömklänning ut?
Mejla till oss på info@bridalmagazinegroup.com och berätta!

LÄS MER

Vickning

Vickning – ett uppskattat inslag

Vickning, nattamat, nattsexa… kärt barn har många namn. Vickning är en enklare måltid som serveras framåt småtimmarna på festliga tillställningar…

Ag/Au Design

Vill du träffa en Guldsmed?

På vår smedja i centrala Göteborg är vi tre guldsmeder som tillsammans har över 40 års erfarenhet av guldsmide.

Alternativa-bruden

Inspiration till den alternativa bruden

En vit bröllopsklänning är en vacker kreation – men ändå inte något för alla. Idag finns det många andra alternativ.

Myselfie – succén från Danmark har kommit till Sverige

Myselfie – nu i Sverige!

Myselfie är succén från Danmark som nu har kommit till Sverige för att stanna!

Gift dig – med Eldorado

Eldorado vill utmana tanken att det perfekta bröllopet måste vara en kostsam affär, och erbjuder nu ett helspronsrat bröllop till…

David Ahnstedt

Förevigas i en annorlunda miljö!

Här tittar vi närmare på ämnet bröllopsfotografier tagna i annorlunda miljöer.

Bröllopsresa till Amalfikusten

Bröllopsresa till Amalfikusten

Amalfikusten är känd för att vara en mycket vacker, charmig och romantisk plats i Italien och en favoritdestination för många…

Diana & Johannes Bröllop - Foto: Sara Ståhl Wedding

Vårt bröllop: Diana & Johannes

”Något av det finaste på vårt bröllop var ceremonin när vi fick se varandra för första gången.”