Dekadens och glamour på Dorsia Hotel & Restaurang

Att kliva in på Dorsia Hotel & Restaurant är som att kliva in i en film. Här kliver du in i en atmosfär som andas la Belle Epoque-exotism och dekadens. Spendera en weekend i denna magiska färgexplosion eller besök platsen för en kvällsdrink eller Afternoon tea.

Artikelserie: Romantiska platser i Sverige

Text: Anna Storm  Foto: Dorsia
Publicerat den: 2016.05.17

På försommaren 2012 öppnade Dorsia Hotel & Restaurant sin verksamhet. Det är ett exklusivt boutiquehotell beläget innanför Vallgraven i centrala Göteborg. Dorsia har 37 exklusiva rum som är individuellt inredda med möbler från ledande europeiska producenter. Här finns, förutom övernattningsmöjligheter även en fantastisk bar, en stor salong och en restaurang där kockarna använder sig av internationella råvaror som tillagas av nutida influenser efter klassiska grunder ur det franska köket.

Att kliva in på Dorsia är verkligen något utöver det vanliga. Här möts du av tunga sammetsgardiner, högt i tak och fantastisk möblemang i mustiga och starka färger. Ur högtalarna spelas mjuka toner av Elle Fitzgerald och förstärker känslan av att ha slungats tillbaka till en mer dekadent tid. Personalen på plats är högtidligt klädda enligt tidsepoken som florerar och servicen på Dorsia är ständigt varm och tillmötesgående. På detta kombinerade high-end boutiquehotell och restaurang känns ständigt ägarnas passion och närvaro och Dorsia är verkligen ett konceptetablissemang som bör upplevas.

Utöver romantiska weekends:

Ni kan, som mindre sällskap, välja att fira bröllopsmiddagen på Dorsia. I deras salonger har du möjlighet att få en bröllopsmiddag som blir oförglömlig och senare kan ni även välja att spendera natten i något av de häpnadsväckande vackra rummen. Eller varför inte bjuda in bröllopsgästerna på en charmig afternoon tea dagen efter bröllopet? På Dorsia kan ni sitta ner tillsammans och prata om den fantastiska vigseln över nybakade scones, smakfulla snittar, söta desserter och ett glas bubbel. Bättre avslutning på bröllopshelgen går knappast att få.

Läs mer:

www.dorsia.se

LÄS OM FLER ROMANTISKA PLATSER

Elisefarm i hjärtat av Skåne

Mitt i vårt sydligaste landskap kan ni besöka Elisefarm vars vitkalkade längor bjuder in till en skön weekend på tu…

Brösarps Gästgifveri & SPA

Det skånska gemytet är en självklarhet på detta gästgiveri med anor från 1600-talet. Addera en dos unik natur som lockar…