Vackra smycken

Utöver att bära vigselring på bröllopsdagen är det också fint med vackra smycken som pryder hals, handleder och öron. I den här artikeln tipsar vi kort hur du ska tänka i valet av smycken att matcha bröllopsklänningen med.

vackrasmycken_huvud

Text: Anna Storm | Foto: Linda Fallenius

Smyckena återspeglar din personlighet. Är du en person som till vardags bär mycket smycken kommer du förmodligen att vilja göra detta även under bröllopsdagen. I detta fall kan du fritt välja smycke efter tycke och smak; det finns dock några aspekter att ta hänsyn till.

Smycken + klänning.
Valet av smycken bör hänga samman med valet av bröllopsklänning. Bär du en bröllopsklänning med mycket strass, hög skärning i halsen och stor, voluminös kjol kan det vara en god idé att tona ner storleken på smyckena. Klänningen i sig drar ganska mycket uppmärksamhet till sig och smyckena ska inte konkurrera ut klänningen utan lyfta den.
Bär du istället en klänning i enklare modell, gärna axelbandslös, kan du med fördel bära ett stort halsband och matchande örhängen till det. I detta fall lyfter smyckena klänningen och kompletterar din look för bröllopsdagen.

Less is more(?)
Om du är en person som inte bär smycken särskilt ofta till vardags råder vi dig att välja små, sirliga smycken till bröllopsdagen. Välj smycken du känner dig bekväm i att bära och som inte tar överhand. Kanske är det ett tunt silverarmband som pryder handleden eller små pärlor i öronen? Valet är ditt och i detta fall stämmer nog den populära frasen ”Less is more” in.

Personlighet.
Låt smyckena under bröllopsdagen spegla din personlighet. Har du drag åt det bohemiska hållet? Välj smycken med färgglada stenar och fjädrar. Bär du oftast silver- eller guldsmycken till vardags? Se till att göra likadant under bröllopsdagen. Är du en person som gillar att stå i centrum? Välj smycken som sticker ut och pockar på uppmärksamhet. Valet är ditt.