Anrikt bubbel i alkoholfri variant

Till våren och sommarens alla bröllop och festligheter vill vi naturligtvis servera något bubbel i glasen. Den här säsongen finns det dessutom massvis av spännande drycker att välja bland för de som önskar ett alkoholfritt alternativ. Bland annat så släpper Henkell Trocken ett alkoholfritt mousserande vin med tydlig vinkaraktär. Med en bra balans mellan syra och sötma och en frisk fruktighet har man tagit fram ett unikt vin som passar utmärkt till vårens och sommarens festligheter.

Text: Henkell Trocken Foto: Henkell Trocken

Henkell Trockens mousserande vin har förgyllt många tillställningar sedan lanseringen i Sverige 1955, vilket var samma år som motboken avskaffades. Henkells numer anrika bubbel var ett av de första mousserande viner som Systembolaget tog in efter denna revolutionerande händelse.

Lagom till sommaren lanserar det tyska vinhuset, med säte i Wiesbaden, en efterlängtad alkoholfri variant av sitt populära mousserande vin. För att möta efterfrågan av alkoholfria alternativ har Henkell tagit fram ett friskt och fruktigt vin med smak av äpplen och citrus samt med lagom sötma.

– Vi är glada över att kunna presentera ett så elegant mousserande vin till dagligvaruhandeln, det är något som efterfrågats och som har saknats på marknaden. Jag vågar påstå att det är det bästa alkoholfria vin jag smakat. Det ligger i framkant i segmentet alkoholfria viner och framförallt upplevs det inte som allt för sött, säger Jennie Henriksson, försäljningsansvarig vid Henkell & Co i Sverige.

Tack vare vakuumdestillation har man lyckats skapa ett unikt alkoholfritt vin genom att bevara vinkaraktären i processen när alkoholen avlägsnas. Därefter fyller man på med druvmust. Resultatet är ett alkoholfritt bubbel med härlig fruktighet, elegant och komplex smak och lagom mycket sötma.

Henkell alkoholfri finns i två flaskstorlekar, 750 eller 200 milliliter.

Missa inte: I höstens magasin provar vi på redaktionen massvis av spännande alkoholfria alternativ till bröllopsfesten.


Håll koll på oss