Aida & Hasans bröllop

Då och då får man höra berättelser som bevisar gång på gång att ödet har sin gång. Vår tro är att ödet i slutändan tar oss till de destinationer i livet vi själva hade valt ändå. Och det gäller även historien om oss. Ödet må ha fört oss samman efter många år av att inte ens ha skymtat varandra men vi har med längtan och lycka valt att ta stegen till vårt liv tillsammans och så även vårt bröllop, en varm och kärleksladdad kväll den sjätte september 2014…

Text: Aida & Hasan      |      Foto: Mira & Thilda Berglind (365 days)

Vem friade: Hasan, mellan barnskrik och romantisk sång en oväntad sommarkväll.

Vigselplats: Brygga på Alvik Strand I Stockholm.

Festplats: Kalaset Strand.

Brudklänning från: Custom made klänning uppsydd I Istanbul.

Brudgummens kläder från: Beymen

Ringar: Aida; 18K vitt guld med 40 diamanter 1,50 ct WVS Hasan: schalins 18 k vittguld med en svart diamant på insidan.

Maten: 

Förrätt – Tartar på handskalade räkor, gravlax samt espresso senapssås.
Huvudrätt – Helstekt oxfile med getostpotatiskaka, grillad grön sparris samt sherry vinägersås.
Efterrätt: Yoghurtsorbet med smak av caramel.

Fotograf: Legendariska duon 365 days, Mira & Thilda Berglind.

 

Cermonin

På en snäv och avlång brygga i Alvik Strand i Stockholm, uppradad med vänner och familj när solen precis var på väg ned och de sista solglimtarna kikade igenom trädkronorna gick brudgummen, sonen och bestman tillsammans mot slutet på bryggan där vigselförrättaren stod.
Med toner från John Legends All of Me på Fiol och Cello kom nu brudtärnan och dottern ned för bryggan i matchande klänningar och vackra leenden mot alla de mötte längs vägen. Stunden var nu kommen och lagom till den första refrängen kom bruden promenerandes på röda mattan mellan tända ljus och den tyll-dekorerade bryggan med alla nära och kära på.

Spänningen var hög och kärleken ännu högre.

När våra blickar möttes blev det en blandning av lättnad och overklighet på en och samma gång. Det är så mycket känslor och förväntan inför den här dagen och det finns nog ytterst få tillfällen i livet man önskar att det blir precis som man tänkt sig så mycket som på ens bröllop. I vårt fall blev det bättre än vad jag vågat önska mig (Aida). Allt klaffade med väder, tid, barnen och stämningen.

Magiskt helt enkelt.
Något de allra flesta sa inför vigseln och som vi faktiskt kan intyga stämmer till fullo är att det går så otroligt fort alltihop så NJUT av varenda minut.
När vår fantastiska dam till vigselförrättare förklarade oss man och hustru kändes det som en snabbspolning av allt. Jag kan fortfarande reflektera tillbaka till den stunden och känna exakt samma sak som jag gjorde då, är det klart? Är jag fru nu?(haha)

Middagen

Efter ceremonin vinkade vi av våra gäster och promenerade iväg ut i det vilda (skogen) som var precis intill vår ceremoni plats. Där vi även tog större delen av våra bröllopsbilder med våra drömfångare till fotografer.
Middagen hölls i ett glashus (Växthusliknande) på ett ställe som heter kalaset strand, precis intill bryggan där vigseln tog plats. Omgivningen, med bryggan och vattnet som utsikt, endast glasväggar som skyddade mot kvällsvindarna och tända ljus som värmde var det den ultimata platsen för middagen. Det är ju något magiskt med att känna sig ett med naturen. Det är få tillfällen i livet man har möjligheten och får uppleva att ha alla nära och kära samlade på det här sättet för att fira kärleken, och den kände vi verkligen av. Och stämningen på middagen var just sådan kärleksfull.

Festen

Efter middagen och tårtan var festen precis inom räckhåll med endast en trappa upp till lokalen, den liksom middagen hade magnifik utsikt över vattnet vid Alvik strand.
Gästerna fick gå upp till lokalen där alla fick tomtebloss och bildade en ring. Vi gjorde entré och dansade vår första dans som man och hustru med blixtar och glittrande tomtebloss runt om oss.
Efter första dansen var det tydligt att precis alla och om man ska tro den här bilden; speciellt Hasan (brudgummen) var laddad för att fira in kvällen ordentligt.

Då vi hade ett väldigt internationellt bröllop med gäster från alla världens håll och kanter så hade vi i förväg bett gästerna att skicka 1-2 låtar på deras språk som vi sedan mixade in i vår playlist och gav till DJ´n detta gav en skön och härlig mix som även gjorde att man verkligen såg att alla dansade järnet. Barnen var med ända till 00 tiden främst Maximus (vår son) som somnade till och från men vaknade så glatt när vi blev överraskade med en magdans-show. Det kan vi nog säga var en av de bästa grejerna med bröllopet, att det fanns utrymme för att bli överraskad, det uppskattas rejält som brudpar.

Inför

När Hasan vid midnatt den 29 juli 2012 drog mig upp från sömnen för att ”han var tvungen att visa mig någonting” tänkte jag mest vad nu? när jag gick ut i vardagsrummet och såg tända ljus över hela vardagsrumsgolvet och hörde Adele spelandes i högtalarna var min första tanke; ”åh vad romantiskt, men åh vad jag är trött” haha (småbarnsförälder syndromet) en vaknande och hungrig bebis, en chockad Aida och ett traditionellt frieri på knä senare så var vi förlovade, ”då man minst anar det” minst sagt. Vi hade någon gång löst diskuterat frierier och vet att vi båda var överens om att det ska vara så personligt som möjligt och helst helt oväntat. Och så blev det verkligen.
Redan där med Maximus inblandad och familjen som kärnan så har planerna kring bröllopet och allt runt omkring varit väldigt fokuserat kring just det. Oss, våra barn, våra familjer och närmsta vänner. Det är kärnan som gör oss starka och den ville vi fira. Så frågan om vi skulle involvera barnen i bröllopet hade för oss ett självklart svar.

Planeringen började officiellt ca 1 år innan och det svåraste för oss var nog att bestämma oss för en location. Vi ville ha något nära vatten, naturnära och lagom stort så det inte skulle bli för vräkigt och lagom litet så den intima känslan skulle vara där och det tycker vi att vi fick vi till på kalaset strand.
Blommor och dekorationer gjorde jag (Aida) tillsammans med en av mina närmsta vänner. På själva dagen D hjälpte fler snälla själar till att duka och ordna borden så att jag kunde fokusera på att göra mig iordning och njuta av dagen. Det är så otroligt tacksamt när folk erbjuder sig själva att hjälpa till och visar intresse. Blommorna ville vi hålla stilrena och moderna med neutrala färger så vi freestylade lite med vita hortensior, eucalyptus löv, olivblads kvistar köpta på Hötorget i Stockholm och snöbollsliknande små bär som vi plockat i grannens buskar. Några eucalyptus löv sprayade vi i guld, en färg som sedan (o-förutbestämt) blev en röd tråd i all dekoration och detaljer. Menyer hade en guld, spetsliknande kant likaså namnskyltar, tårtan hade guldsidenband och Mr & Mrs skylt i samma färgskala. (Menyer, namnskyltar och tårtskylt beställda på etsy)

Drömfångare

Vi hade äran att få ha två supertalanger till fotografer som fångade vår dag igenom deras lins Mira & Thilda även kända som 365 days (weare365.com) och via de fick vi även kontakt med Timothy Lundgren som kom att filma vår dag/kväll från att göra sig iordning fasen till sluttimmarna på festen. Den här trion har vi valt att kalla drömfångare då vår dag/kväll inte hade haft en chans att återupplevas som den gör idag utan dem. De fångade alla de magiska ögonblicken stora som små. Vi valde även att ha en photobooth maskin från photoworx och inför kan det ha verkat lite mycket med två fotografer, en kameraman och en photo booth men såhär i efterhand var det helt klart det bästa beslutet då man vill återuppleva vartenda ögonblick gång på gång.

”Smekmånaderna”

När vi diskuterade Bröllopsresan så kom vi tillbaka till det vi nämnde förut om familjen och kärnan. Vi försöker verkligen att leva vårt liv och göra det bästa av varenda situation vi är i och vi valde därför att gå ”all in” på bröllopsresan vi tog ut föräldraledighet tillsammans med semester och valde att vara borta tre månader tillsammans med våra barn.
Fort Lauderdale, Orlando, Miami, Cayman islands, Belize, Mexico och Mahogany Bay var några av våra stopp Det bästa vi gjort!

Läs Mer

Indiskt bröllop i Sverige

Möt paret som lyckades genomföra ett magiskt 3-dagars bröllop med Indiskt tema i Sverige. Här får vi ta del av…

Bröllop med Great Gatsby-tema

Häng med på detta härliga 3-dagars bröllop där vigselplatsen var ett flygfält och gästerna fick dansa på bröllopsfesten i 20-tals-stass.

Emilia & Gustavs bröllop

Efter drygt ett (fantastiskt) år som par åkte vi på en drömsemester till Maldiverna i februari 2017. Inte anade jag…

Emma & Carls bröllop

Här får vi ta del av Carl & Emmas kärlekshistoria och vackra bröllop på Gotland.

Anna-Karin och Daniels bröllop

Känslan att se glädjen hos våra barn inne i kyrkan var fantastisk. Trots att de är så små kunde de…

Julia & Jonas bröllop

När lokalen var bokad och brudklänningen inköpt fick Julia och Jonas reda på att de väntade barn, och helt plötsligt…

Camilla & Roberts bröllop

”Once upon a time”… så kanske vi skulle börja skriva vår berättelse, eller vår resa som det ibland känns som.

Emma & Johans bröllop

”Det var en barndomsdröm som gått i uppfyllelse, att få åka häst och vagn från kyrkan till festen”

Aida & Hasans bröllop

Då och då får man höra berättelser som bevisar gång på gång att ödet har sin gång. Vår tro är…

Patrik & Kristinas bröllop

Efter frieriet på Grand Hôtel i Stockholm väntade 18 månader av planering för paret Kristina och Patrik Skogh, 18 månader…

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Vilken brud är du?

Även om det går mängder av trender inom brudmodet så är det tillslut ändå personligheten hos varje brud som lyser…

Läs mer

Skor & Accessoarer

Det är med rätt accessoarer och skor som du skapar helheten. Här lyfter vi viktiga detaljer att ha koll på…

Läs mer

10 aktuella bröllopstrender

Bröllopsmodet är just nu mer kreativt än någonsin och i designernas kollektioner ser vi nu följande trender ta plats.

Läs mer

Evie Young Bridals vår 2021-kollektion “The Outback Australia”

Följ med på resan med Evie Young Bridal och upplev den rika och råa skönheten från Australiens hjärta - The…

Läs mer

Madi Lane vår 2021: Aphrodite – kollektionen

Madi Lane Bridal har i sin senaste kolletion kanaliserat kärlek, skönhet och mångfald. Låt oss presentera vår / sommar 2021-kollektionen…

Läs mer

Mikrobröllop = Makroupplevelse!

“Less is More” med Adore från Justin Alexander. Vad du kan förvänta dig att se från årets ”less is more”-stil…

Läs mer

Stilsäker 2021-kollektion från Badgley Mischka

Vi trodde inte att Badgley Mischka-kollektionen 2021 kunde bli vackrare… Tills vi fick se kampanjbilderna från 2021!

Läs mer

10 tips för bättre hälsa

Vill du komma i bättre form innan bröllopet? Här är några tips som hjälper dig komma igång!

Läs mer

Dags att boka frisör och MUA till bröllopsdagen!

Vi fick en pratstund med frisör och MUA Elin Hang och lärde oss om trender och vad man ska tänka…

Läs mer

Den perfekta klänningen från Skräddarhuset Malmö

Läs mer
Vill du synas med ditt företag?