Grundkurs i bröllopsfrisyrer – allt du behöver veta

Vad är egentligen de senaste trenderna kring bröllopsfrisyren. Och vad ska man tänka på vid en konsultation och uppsättning? Vi har svaren!

Text Anna Storm Foto www.annalauridsen.com

Det finns många anledningar till varför man bör anlita en professionell frisör till bröllopsdagen (hallå lyx!) och utöver att få känna sig som en prinsessa på den stora dagen och bli ompysslad får man också ett resultat som är enastående och skapar wow-faktor såväl hos partnern som alla gästerna. Men vad ska man egentligen tänka på i valet av frisör och frisyr? Vi har tipsen!

Vilka fördelar finns det med att anlita en professionell frisör på bröllopsdagen?

Att kunna få njuta av bröllopsdagen till max och lägga all fokus på sig själv i några timmar känns lyxigt. På bröllopsdagen är det mycket fokus på bruden och efter flera månader av intensiv planering är det en fantastisk känsla att på bröllopsdagen sätta sig i frisörstolen och bli ompysslad. Passa på att ta med dina tärnor till salongen, kanske kan även de bli fina i håret? Drick ett glas bubbel, ha fjärilar i magen och låt en professionell frisör ta hand om ditt hår och skapa en magisk bröllopsfrisyr. Bättre start på bröllopsdagen blir det knappast!

Ska man göra en provuppsättning innan bröllopet? Vilka fördelar finns?

På de flesta salonger ingår det alltid en konsultation/provuppsättning. Att få en känsla om brudens personlighet och stil, vilken klänning bruden ska bära, miljön där hon gifter sig i etc. underlättar för frisörens tänk kring uppsättningen. Både frisör och brud ska känna sig trygga inför den stora dagen så att det inte blir några missförstånd.

Att boka en konsultation innan bröllopsdagen är en enorm trygghet. Kanske är du osäker på vilken frisyr du ska ha och behöver tips och råd från frisören? Kanske vill ni testa addera ett hårsmycke och se vart på huvudet det ska fästas för att passa bäst ihop med din klänning? Genom en konsultation får du svar på alla dina frågor och det gör också att frisören kan göra ett riktigt bra jobb när den stora dagen väl är kommen.

Om bruden vill ha ett hårsmycke, bör detta meddelas till frisören innan?

Ofta rekommenderar frisøren att man som blivande brud har med hårsmycket redan vid konsultationen. Om beslut kring att bära hårsmycke tas efter konsultationen bör man ringa sin frisör och meddela detta.

Hårsmycken har alltid varit populärt men för något år sedan slog det igenom med full kraft och idag bär de flesta blivande brudar något smycke i håret. Det kan vara allt från vackra hårspännen á la 90-tals modell till gigantiska kreationer. Just nu exploderar marknaden av vackra hårsmycken och såväl hårsmycken som levande blommor används friskt på bröllopen runt om i landet.

Hur lång tid innan rekommenderas att man bokar tid för bruduppsättningen?

På sommaren gifter sig många och lördagar är populära, så att så fort man har spikat datum och tid så kan man höra med sin frisör. Planering är ju Alfa och Omega. Visst vore det tråkigt om din favoritfrisör hunnit bli uppbokad på din stora dag för att du var för sent ute med bokningen? När det kommer till delarna i en bröllopsplanering gäller alltid mottot ”Ju tidigare desto bättre”.

Klippa, färga håret innan bröllopsdagen – vad rekommenderas?

Brukar du färga ditt hår ska du försöka boka in en tid för färgning några/någon vecka innan bröllopet – just för att få helheten! Det är en fördel om färgning sker några veckor innan bröllopet och inte dagen innan (ifall resultatet inte skulle bli som önskat).

Vilka trender ser vi komma på bröllopsfrisyren?

Just nu är trenderna ganska varierade där vi inspireras av såväl romantiska lockar som slätkammade 90-tals frisyrer. Något som fortsätter vara populärt kommande säsong är låga knutar och låga hästsvansar, även slarviga knutar och utsläppt hår är populärt. Har du axellångt hår är det väldigt fint med halvlockigt hår som får vara helt utsläppt och som kompletteras med något vackert hårspänne eller hårsmycke. Olika hårsmycken och levande blommor i håret ser vi överlag mycket av under 2022.

Till sist, är det något övrigt man ska tänka på kring bröllopsfrisyren?

Brukar du aldrig ha uppsatt hår ska du förmodligen inte satsa på en stram svinrygg på bröllopsdagen utan sträcka dig högst till en halvuppsättning om du vill ha uppsatt. Att utgå från sin vardagsfrisyr brukar oftast vara ett säkert kort. Vardagsfrisyren kan man nämligen ta ett steg längre, men att den ändå känns som du. Det viktigaste är att du ska känna dig bekväm och vacker, det är ju trots allt dagen med stort D!

Så får du frisyren att hålla hela dagen!

  • Förbered och grunda håret ordentligt med produkter som ger stadga, struktur och volym.
  • Ha inte helt nytvättat hår. Faktum är att dag 2 efter en hårtvätt så brukar håret vara i sin bästa formbara kvalitét. Och lugn, torrschampo är en räddare i nöden så du behöver inte vara orolig för att ditt hår ser smutsigt ut.
  • Välj en frisyr som är anpassat efter ditt naturliga hår. Har du mycket självfall? Satsa på lockar och inte på en frisyr som kräver spikrakt hår.
  • Var inte rädd för hårspray – rätt spray kan få en frisyr att hålla 24 timmar.
  • Har du möjlighet att boka tid hos din vanliga frisör kan detta vara en fördel då han/hon redan känner dig och ditt hår.
  • Införskaffa en liten spray eller glansdroppar i reseformat som du kan ha i handväskan och använda vid behov.

Läs mer

Bröllopsfrisyr efter ansiktsform

Din bröllopsfrisyr är lika viktig som valet av klänning, accessoarer och makeup. Så här väljer du bröllopsfrisyr till din ansiktsform.

Vad har du i din brudväska?

Vilka saker ska man ha i brudväskan? Här är våra tips:

Så behåller du solbrännan

Gifter du dig under sensommaren eller under tidig höst och vill behålla sommarens fräscha solbränna? Bröllopsmagasinet ger dig de 6…

Sminktrender just nu

Oavsett om du ska anlita en makeupartist eller sminka dig själv är sminket en viktig del av din helhetliga bröllopslook

Hårtrender för bruden 2023

Låt dig inspireras av trenderna för att bli den snygga bruden du alltid har drömt om att vara.

Panelen testar – Wella Color Fresh Mask

Vi testar olika skönhetsprodukter från olika kända varumärken för att undersöka om produkterna håller vad de lovar.

Bröllopsmakeup – Do’s & Dont’s

När det gäller bröllopsmakeup är det viktigt att allt blir rätt på den stora dagen. Här listar vi några viktiga…

Makeup på bröllopsdagen

Förstärk dina vackra drag och personliga stil genom valet av makeup på bröllopsdagen. Vi ger dig stilsäkra tips och råd!

Grundkurs i bröllopsfrisyrer – allt du behöver veta

Vad är egentligen de senaste trenderna kring bröllopsfrisyren. Och vad ska man tänka på vid en konsultation och uppsättning? Vi…

Boosta din hy och kropp inför bröllopsdagen

Glöm inte bort dig själv före ditt bröllop. Även under bröllopsplaneringen ska du se till att avsätta skönhetsstunder åt dig…

10 tips för bättre hälsa

Vill du komma i bättre form innan bröllopet? Här är några tips som hjälper dig komma igång!

Dags att boka frisör och MUA till bröllopsdagen!

Vi fick en pratstund med frisör och MUA Elin Hang och lärde oss om trender och vad man ska tänka…

Bröllopsfrisyr

Uppsatt, nedsläppt, lockar eller blommor i håret? Här är expertens tips på hur du ska tänka när det är dags…

Romantisk bröllopsfrisyr

Vilken bröllopsfrisyr ska du välja? Vad är egentligen de senaste trenderna kring bröllopsfrisyren, och vad ska man tänka på vid…

Låt inte mensen förstöra din dag

Vigseldagen ska vara den bästa dagen i ditt liv. Allt är planerat i detalj, från klänning, förrätt, musik till tårta.…

Packa brudväskan rätt

När dagen D är kommen vill man att allt ska gå som planerat. Men det är inte alltid det blir…

Skaffa ett magiskt bröllopsleende

Vill du förtrolla gästerna med ett vackert leende kan din tandläkare ta fram ett resultat som låter lyckan hämningslöst skina…

Var ditt snyggaste jag på bröllopsdagen!

Under bröllopsdagen vill du verkligen stråla inifrån och ut. Du vill att brudklänningen sitter snyggt, att hyn är len som…

Expertens hudvårdstips

Vill du ha en hy som strålar på bröllopsdagen? Vi besökte en skönhetsspecialist för att få tips och råd kring…

Perfekta händer till bröllopsdagen

Bröllopsdagen närmar sig och du har full kontroll över din frisyr, din makeup och din bröllopsklänning – men glöm inte…

Panelen testar – höstens nagellack från Depend

Vi på redaktionen har testat nagellack och i denna artikel presenterar vi den nya höstkollektionen nagellack från Depends serie 7DAY.

Panelen testar – ekologiska läppstift från Kjær Weis

II denna artikel presenterar vi nya ekologiska läppstift från Kjær Weis.

Panelen testar – Wella Professionals

Panelen Testar nya hårvårdsprodukter från Wella Professionals.

Få silkeslent hår till bröllopsdagen.

På bröllopsdagen vill du att ditt hår ska vara friskt, tjockt, silkeslent och väldoftande. Grazette of Sweden presenterar nu Crush…

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Hos Dream Designs blir drömmar verklighet

Nu när just Din stora dag närmar sig är det äntligen dags att börja jakten efter drömklänningen.

Läs mer

Wedding Bells by Little Fairies

Wedding Bells by Little Fairies specialiserar sig på högtidskläder och festkläder för hela familjen från dop till bröllop.

Läs mer

Vackra naglar på bröllopsdagen

Fransk manikyr, ombre eller en härlig färg? Glöm inte att fixa dina naglar till bröllopsdagen!

Läs mer

Bröllopsfrisyr efter ansiktsform

Din bröllopsfrisyr är lika viktig som valet av klänning, accessoarer och makeup. Så här väljer du bröllopsfrisyr till din ansiktsform.

Läs mer

Skor till bröllopet

Det finns mycket att tänka på i valet av skor, inte minst vilken typ av klack och höjd på klacken.…

Läs mer

Magiska bröllopsklänningar i plus size!

Vissa klänningar är faktiskt specialdesignade för en fylligare figur för bästa möjliga passform. Här är våra plus size favoriter!

Läs mer

Smycken som får bruden att stråla på sin stora dag

Sif Jakobs Jewellerys vackra smycken tillför precis den elegans som varje brud letar efter.

Läs mer

Trender från catwalken

Här presenterar vi några av de trender som visades på Bridal Week och som vi garanterad kommer att se mer…

Läs mer

Klänningsskolan: Färger och material

Om du tittar in i bröllopsklänningarnas värld kommer du upptäcka att det förutom olika modeller också finns olika material och…

Läs mer

Klänningsskolan: Klänningsmodeller

Att välja bröllopsklänning är en spännande resa, men ibland kan det vara en djungel att hitta rätt och förstå alla…

Läs mer