Så behåller du solbrännan

Gifter du dig under sensommaren eller under tidig höst och vill behålla sommarens fräscha solbränna? Bröllopsmagasinet ger dig de 6 bästa knepen!

Text: Madeleine Bäckman  Foto: Shutterstock

Publicerades: 2015.08.28

1. Fuktbomba!
Sol och salta bad torkar ut huden. Smörj därför in dig med body lotion eller after sun, helst två gånger om dagen så minskar risken för att flagna och din hud behåller sin lyster.

2. Byt ut duschtvålen mot olja
Även duschtvål torkar ut huden och kan dessutom göra så att brännan byts ut mot en grådaskig ton. Börja använd duscholja istället, huden blir ren och doftar gott utan att torka ut huden.

3. Skrubba
Att peeling skulle skrubba bort brännan är en myt. Det gör den inte, skrubbhandskarna avlägsnar döda hudceller och orenheter och gör att huden får mer lyster och ser fräschare ut.

4. Fortsätt sola
Det är först nu som sommaren har kommit till oss på riktigt i Sverige. Så även om semestern är slut – passa på att njuta av solen på kvällar och helger. Kom ihåg att alltid smörja in dig med solskydd.

5. Se upp!
Det finns många skönhetsprodukter som kan bleka solbrännan. Aknemedel, ansiktsmasker och kräm mot inåtväxta hårstrån är de vanligaste exemplen, detta beror på att dessa produkter ofta innehåller salicylsyra som gör att huden skiftar hudceller snabbare.

6. Fuska!
Behåll den somriga hudtonen genom att komplettera med brun utan sol–produkter och svep solpuder över kindbenen. Men fråga gärna om råd vid val av produkter så du får den bruna nyans du vill ha inför ditt bröllop.