Så blir du snyggast på bröllopsdagen!

Makeup på bröllopsdagen

Förstärk dina vackra drag och personliga stil genom valet av makeup på bröllopsdagen. Vi ger dig stilsäkra tips och råd!

Text Anna Storm Foto Shutterstock.com

Idag svämmar internet och sociala medier över av inspirationsbilder på makeup. Vi ser de ena konstverken efter de andra och en bra makeup förstärker dina vackra ansiktsdrag och lyfter fram din personlighet. Genom makeup är det också lätt att uttrycka en viss känsla, stil eller tema. Men när det kommer till valet av makeup och makeup-artist på bröllopsdagen är det många som känner sig osäkra. Vi ger dig här några tips och råd, oavsett erfarenhet inom ämnet.

Boka professionell hjälp

Kanske är du väl bevandrad inom sminkets värld och har stenkoll på penslar, texturer, färger och nya produkter? Kanske håller du dig enbart till lite mascara och läppglans under vardagen? Oavsett intresse och erfarenhet kring makeup råder vi dig att boka professionell hjälp till bröllopsdagen.

En erfaren och duktig makeup-artist vet vad som krävs för en brudmakeup. Den ska lyfta fram dina drag, hålla under hela dagen samtidigt som den låter din hy andas. Dessutom går det inte att undanhålla att det är vansinnigt lyxigt att få sin makeup lagd av någon annan. Och vilken dag passar det inte bättre på att bli bortskämd än just bröllopsdagen?

Färger och stilar

En professionell makeup-artist har öga för vilka nyanser som passar din hudton och hårfärg och väljer sedan en färgskala baserat på detta. Kanske har du egen erfarenhet kring vad du passar i? Diskutera gärna detta med din makeup-artist. Ofta har man som blivande brud sett en fantastisk makeup exempelvis i ett magasin eller sociala medier och så önskar man efterlikna det på sin egen bröllopsdag. Resultatet kan bli fantastiskt men det kan också skapa en känsla av att ”det där är inte jag”.

En brudmakeup ska förstärka din personlighet och dina drag – inte förvandla dig till någon du inte är. Så förklara för makeup-artisten vad du brukar bära till vardags och låt brudmakeupen vara en förstärkning av detta. Oftast behövs en lite kraftigare makeup på bröllopsdagen än vad som vanligtvis bärs till vardags, men färger och stil ska efterlikna det du vanligtvis bär. Att känna sig trygg på bröllopsdagen är Alfa och Omega och detta hjälper dig din makeup-artist med.

Är du en person som bär färgstark makeup till vardags? Våga då ta ut svängarna lite ytterligare på bröllopsdagen. Välj en färg och stil som passar ert bröllopstema och arbeta utefter det.

Makeup på bröllopsdagen

Makeup som håller

En brudmakeup ska, utöver att vara vacker, även hålla under en hel dag. Och en bröllopsdag är i vissa avseenden också extrem. Du kommer troligtvis att skratta, gråta, kramas, kindpussas och mycket mer under bröllopsdagen och du vill naturligtvis bära en makeup som klarar av alla dessa test. Genom en bra bas, produkter som sitter och genom att bära med dig ett transparant puder i handväskan är du garanterad en dag då du strålar från morgon till kväll.

Bra makeup från grunden

En makeup som målas på torr och fnasig hy sitter förstås sämre än en makeup som läggs på en återfuktad och frisk hy. Se därför till att sköta om din hy veckorna innan bröllopet. Skapa en rutin i din vardag då du smörjer in ansiktet med produkter som passar din hudtyp och se till att en gång i veckan skrubba bort döda hudceller. En ansiktsbehandling veckorna innan bröllopet kan ge extra lyster. Var bara försiktig med att göra något ovant veckan innan bröllopet då din hy kan reagera på ett oväntat sätt.

Läs Mer

Bröllopsmakeup – Do’s & Dont’s

När det gäller bröllopsmakeup är det viktigt att allt blir rätt på den stora dagen. Här listar vi några viktiga…

Makeup på bröllopsdagen

Förstärk dina vackra drag och personliga stil genom valet av makeup på bröllopsdagen. Vi ger dig stilsäkra tips och råd!

Grundkurs i bröllopsfrisyrer – allt du behöver veta

Vad är egentligen de senaste trenderna kring bröllopsfrisyren. Och vad ska man tänka på vid en konsultation och uppsättning? Vi…

Bröllopsfrisyr efter ansiktsform

Din bröllopsfrisyr är lika viktig som valet av klänning, accessoarer och makeup. Så här väljer du bröllopsfrisyr till din ansiktsform.

Boosta din hy och kropp inför bröllopsdagen

Glöm inte bort dig själv före ditt bröllop. Även under bröllopsplaneringen ska du se till att avsätta skönhetsstunder åt dig…

10 tips för bättre hälsa

Vill du komma i bättre form innan bröllopet? Här är några tips som hjälper dig komma igång!

Dags att boka frisör och MUA till bröllopsdagen!

Vi fick en pratstund med frisör och MUA Elin Hang och lärde oss om trender och vad man ska tänka…

Bröllopsfrisyr

Uppsatt, nedsläppt, lockar eller blommor i håret? Här är expertens tips på hur du ska tänka när det är dags…

Så behåller du solbrännan

Gifter du dig under sensommaren eller under tidig höst och vill behålla sommarens fräscha solbränna? Bröllopsmagasinet ger dig de 6…

Romantisk bröllopsfrisyr

Vilken bröllopsfrisyr ska du välja? Vad är egentligen de senaste trenderna kring bröllopsfrisyren, och vad ska man tänka på vid…

Låt inte mensen förstöra din dag

Vigseldagen ska vara den bästa dagen i ditt liv. Allt är planerat i detalj, från klänning, förrätt, musik till tårta.…

Packa brudväskan rätt

När dagen D är kommen vill man att allt ska gå som planerat. Men det är inte alltid det blir…

Skaffa ett magiskt bröllopsleende

Vill du förtrolla gästerna med ett vackert leende kan din tandläkare ta fram ett resultat som låter lyckan hämningslöst skina…

Var ditt snyggaste jag på bröllopsdagen!

Under bröllopsdagen vill du verkligen stråla inifrån och ut. Du vill att brudklänningen sitter snyggt, att hyn är len som…

Expertens hudvårdstips

Vill du ha en hy som strålar på bröllopsdagen? Vi besökte en skönhetsspecialist för att få tips och råd kring…

Perfekta händer till bröllopsdagen

Bröllopsdagen närmar sig och du har full kontroll över din frisyr, din makeup och din bröllopsklänning – men glöm inte…

Panelen testar – höstens nagellack från Depend

Vi på redaktionen har testat nagellack och i denna artikel presenterar vi den nya höstkollektionen nagellack från Depends serie 7DAY.

Panelen testar – ekologiska läppstift från Kjær Weis

II denna artikel presenterar vi nya ekologiska läppstift från Kjær Weis.

Panelen testar – Wella Professionals

Panelen Testar nya hårvårdsprodukter från Wella Professionals.

Få silkeslent hår till bröllopsdagen.

På bröllopsdagen vill du att ditt hår ska vara friskt, tjockt, silkeslent och väldoftande. Grazette of Sweden presenterar nu Crush…

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Så undviker du smärtande fötter på bröllopsdagen

Vi ger dig våra bästa tips för att undvika smärtor i fötterna på den stora dagen.

Läs mer

Bröllopsmakeup – Do’s & Dont’s

När det gäller bröllopsmakeup är det viktigt att allt blir rätt på den stora dagen. Här listar vi några viktiga…

Läs mer

Makeup på bröllopsdagen

Förstärk dina vackra drag och personliga stil genom valet av makeup på bröllopsdagen. Vi ger dig stilsäkra tips och råd!

Läs mer

Brudklänningar – aktuella trender!

Vilka trender är värda att ha ett extra öga på just nu? I den här artikel guidar vi dig till…

Läs mer

Grundkurs i bröllopsfrisyrer – allt du behöver veta

Vad är egentligen de senaste trenderna kring bröllopsfrisyren. Och vad ska man tänka på vid en konsultation och uppsättning? Vi…

Läs mer

Pronovias Fashion Show – 2022

Vi blev inbjudna till Pronovias spektakulära modevisning i Barcelona, och tackade självklart JA till årets event inom brudmode!

Läs mer

European Bridal Week – trendrapport!

European Bridal Week – Tre dagar fulla av intryck, nya trender, fantastiskt mode och härlig feststämning på en vacker mässa.

Läs mer

Wedding Castle hjälper dig välja rätt

Wedding Castle har många års erfarenhet inom brud och fest. Butiken erbjuder professionell hjälp för varje brud, eftersom varje brud…

Läs mer

Ukrainska bröllopsmärket syr militärvästar

Vi pratade med Uluyana Kyrychuk, VD för det exklusiva brudmärket Milla Nova. Förutom bröllopsklänningar tillverkar företaget nu även skyddsvästar för…

Läs mer

Barcelona Bridal Fashion Week

Vi åkte till Barcelona för att spana in trender för kommande säsong!

Läs mer