Perfekta händer till bröllopsdagen

Bröllopsdagen närmar sig och du har full kontroll över din frisyr, din makeup och din bröllopsklänning – men glöm inte händerna! Under bröllopsdagen kommer många personer vilja se den vackra ringen och dina händer kommer vara mycket i fokus. Så se till att få dina händer och naglar bröllopsklara med våra bästa tips.

Text: Ursula Østerberg Foto: Shutterstock

60 dagar före
Skönhet kommer inifrån och det gäller också våra naglar. Börja därför i god tid med att ge dem näring. Ett dagligt kosttillskott så som Silicea eller liknande är essentiellt för att stärka naglarna. Detta kommer göra att dina naglar växer snabbare och blir starkare. Det är också under denna period som du ska börja med en fuktgivande morgon- och kvällsrutin för dina händer och naglar. Använd en mjukgörande nagelbandsolja och smörj även händerna med en handkräm morgon och kväll.

30 dagar före
Nu är det dags att bestämma färg på dina naglar. Välj ut ett par färger och provmåla några dagar innan för att slutligen bestämma dig vilken nyans det blir (måla gärna tånaglarna i samma färg). Nude och ljusa färger är ett säkert val inför bröllopsdagen men våga gärna också välja en starkare färg. Kanske vill du att dina naglar ska matcha brudbuketten? Välj då en nyans som går ton i ton med den.

1 vecka före
Om du har smörjt in dina naglar och händer varje dag fram tills nu kommer det att synas. Om du burit nagellack hela tiden fram tills nu och dina naglar blivit lite missfärgade kan du enkelt ordna det genom att dopp naglarna i en 50/50 blandning av vatten och ättika.

Dagen innan bröllopet
Ge dina händer en sista mjukgörande behandling med olivolja och socker. Massera in den exfolierande blandningen på händerna och låt vecka i ca 10 minuter innan du sköljer händerna med ljummet vatten. Smörj in händerna efteråt med en fet handkräm. Klipp och fila därefter naglarna och applicera lacket som ska sitta under bröllopsdagen. Låt torka väl innan du gör något annat så att lacket hunnit stelna helt.

LÄS MER


Håll koll på oss