Helt tidsrätt!

Enligt traditionen är det bruden som ska få en morgongåva av sin make dagen efter bröllopet. Men varför är det bara brudgummen som ska ge något? Bruden kan väl överraska sin nyblivna make med en vackert armbandsur!

Text: Eva Alnes Holte
Foto: Boom Watches

Brudgummen gillar också att få presenter.  De gamla traditionerna om att bruden ska få en vacker morgongåva känns lite föråldrar i våra dagar. Bruden har som regel egna pengar, hon är inte beroende av att få något av sin man eller av sina föräldrar som det var för länge, länge sedan. Därför finns det inte längre någon orsak till att bara hon ska glädjas åt en morgongåva. Alla älskar att få presenter!
Även om många använder mobilen som klocka idag är det fortfarande så att man kan känna sig lite ”naken” och inte riktigt klädd om man inte bär ett armbandsur. Detta gäller både för kvinnor och män – klockor är läckra produkter som förstärker helhetsintrycket.
Att gifta sig är kanske den mest betydelsefulla dagen i livet och att ge ett smycke i form av en klocka är både fantastiskt att få ge och få. Ett armbandur är en gåva som ska bäras varje dag och ses på många gånger varje dag framöver, så en mer perfekt bröllopsgåva än en klocka finns väl inte.  En klocka är däremot inte bara en klocka, det är viktigt att ta sig tid att hitta en klocka som passar perfekt till mannen som du ska gifta dig med.
En klocka kan man ha resten av livet och den kommer att sitta på armen i många olika situationer. Ett råd är därför att köpa en klocka med mekaniskt ur till mannen och som present till en kvinna en klocka med diamanter. Klockan bör ha en lång levnadstid och en klassisk design som inte blir omodern, en klocka som kan bäras av olika anledningar och till olika typer av klädsel.  Med andra ord en vardagsklocka.
Det är viktigt att klockan är vattentät och har en kvalitet som gör att den är användbar både i jobbet och på fritiden. Det kan vara svårt att hitta en passande klocka till sin partner men ett tips är att köpa en klocka som man själv gillar designen på. Då är chansen stor att även brudgummen gillar den. Har ni väldigt olika smak så kan man ju satsa på en klocka som du inte gillar!
Klockor finns i alla prisklasser och det gör att klockdrömmen är nåbar för alla. En svart urtavla kan ge ett sportigt intryck, blå urtavla är mer neutralt och en vit urtavla ger ett klassiskt intryck. För kvinnor är det snyggt med ljusa urtavlor – gärna pärlemor – med diamanter på urtavlan eller runt kanterna. Är din partner väldigt sportig finns det också många sportur att köpa, klockor som passar både till dykaren eller joggaren.
Om du ger din man en klocka morgonen efter bröllopet så kan vi garantera att han blir dubbelt så lycklig! •