Groomingtips för brudgummen

Inför den stora dagen är det mycket som ska planeras, även för brudgummen. Någonstans mellan inbjudningskort, bandbokningar och tårtavsmakning har du kanske glömt av en av de viktigaste komponenterna inför bröllopet; du själv!

Text: Rikard Blom
Foto: Shutterstock.com

Under bröllopet är det du som står i centrum. Dessutom kommer alla, från den inhyrda proffsfotografen till gammelmormor, vilja ta en mängd foton för att föreviga dagen. Här är några tips på hur du kan framhäva ditt snyggaste jag.

 

Kroppen

Om du är ute i god tid finns få groomingtips som är bättre än lite gammal hederlig träning. Styrketräning och kondition skapar bättre blodtillförsel som i sin tur tillför lyster till hyn. Kanske kan du börja med en kvällsrunda några gånger i veckan. Du kan också kolla om något utegym finns i närheten där du kan stanna till för styrkeövningar. Du kommer både se bättre ut och få mer energi inför bröllopet.

 

Ansiktet

Hudvård är också något som du med fördel kan börja med i god tid och med regelbundenhet för att upptäcka skillnaden. En mild rengöring och en kräm som återfuktar är en bra bas när det kommer till ansiktet.

Känner man sig lite blek och glåmig, men är rädd att se ut som en morot med brun-utan-sol, har många hudvårdsmärken idag återfuktare som ger en lätt brun nyans. Bland annat Total Recharge från Biotherm Homme eller BB Tinted Moisterizer från Lab Series tillför både fukt och ger en lätt hint av solkysst hud. Prova gärna i god tid innan bröllopet om du inte använt liknande produkter tidigare och kom ihåg att devisen ”less is more” stämmer väl in även på produkter som dessa.
Något som många män kanske inte tänker på, men som kan göra stor skillnad är puder. Du kommer med största sannolikhet bli både varm och kanske lite nervös under dagen. Ett mattande puder gör att du slipper glansigt ansikte såväl under dagen som på de förevigande bröllopsfotona.

Håret

Vissa detaljer lämpar sig väl att ta tag i när bröllopet väl börjar närma sig. Att fixa till håret inför bröllopet är nog en självklarhet för de flesta. Unna dig gärna en bokning hos en bättre frisör några dagar eller en vecka innan bröllopet. På så sätt får du möjlighet att ”gå in” och känna dig bekväm med nya frisyren. Du kan även passa på att fråga frisören om passande produkter för styling.

 

Händerna

Hur är det med händerna då? Många fotograferar detaljbilder på händer och ringar så lite uppmärksamhet kan du lägga på dem inför bröllopet. Många skönhetssalonger har särskild manikyr för män och det är verkligen de små detaljerna som gör skillnaden. Bokar du tid skadar det inte att ta fötterna på samma gång.

Simon Duffy, grundare av det brittiska hudvårdsmärket Bulldog, tycker att alla borde investera i en naturlig fuktgivare av god kvalitet. Han förklarar också varför tvål och vatten inte duger som daglig rutin:

–Många vet inte om att tvål torkar ut huden i ansiktet då vanlig tvål ofta har ett pH-värde som ligger mycket högre än huden. Min utmaning till alla som ifrågasätter värdet av god hudvård är alltid densamma; prova ett ansiktsvatten som rengör och en kräm som mjukgör/återfuktar varje morgon i några veckor. Inför bröllopsdagen skulle jag också rekommendera vår en ansiktsskrubb som hjälper huden att kännas extra mjuk och ren.

 

En skrubb bör vara särskilt framtagen för ansiktets känsligare hud och masseras in med lätta cirkelrörelser. Skrubben hjälper till att avlägsna döda hudceller och gör att huden ser piggare ut. Här bör fokus ligga när det kommer till manlig grooming, inte att göra om sig utan att ta fram det bästa hos sig själv.
Simon Duffy som varit i branschen sedan 2006 då Bulldog startades menar att han kunnat se en förändring när det kommer till mäns groomingvanor de senaste åren:
– Något vi sett sedan vi lanserade Bulldog i Sverige 2010 är att män har anammat mer sofistikerade groomingrutiner. Trötta klichéer som att ”riktiga män använder inte återfuktare” är sedan länge borta. Framförallt ser vi ett ökat intresse för produkter med naturliga ingredienser, vilket är en anledning till att just Bulldog ökat snabbt i Sverige.

LÄS MER


Håll koll på oss