ARRANGERA EN OFÖRGLÖMLIG SVENSEXA

GENERELLA TIPS:
  • Undvik att skämma ut brudgummen som att tvinga ut honom på stan iförd minimala kalsonger för att sälja kondomer eller liknande. Finns det någon som, ärligt talat, gillar det?
  • Långa transportsträckor? Ibland behöver ni ta er från punkt A till punkt B och med lite alkohol i kroppen efter en heldag är det lätt att bli lite sömnig. Undvik detta genom att ha en burk innehållandes lappar med ”ämnen” för brudgummen att prata om. Det kan vara ”Första kärleken”, ”När jag var 16 år var jag…”, ”Något jag skäms för är…” och så vidare.
  • Överraskningsmomentet är nästan halva grejen med en lyckad svensexa. Se därför till att planeringen av svensexan sker utan den blivande brudgummens vetskap. Överraska honom sedan genom en klassisk kidnappning, genom att dyka upp mitt under middagen med svärföräldrarna eller genom att involvera hans chef och boka in honom på ett ”viktigt möte” där ni sedan kommer in och överraskar. Bara fantasin sätter gränserna.

Text: Anna Storm      |      Foto: Adobestock.com

För halvdagen

Har ni bara några timmar på er att ordna en oförglömlig svensexa? Inga problem! På några timmar hinner man med mycket roligt. Det klassiska är att börja med ett överraskningsmoment där brudgummen blir överraskad av er. För att få ut så mycket som möjligt av dessa timmar rekommenderas att ni börjar med en aktivitet. Vanligt är oftast att man börjar med att hålla i den blivande brudgummen oansenliga mängder alkohol, men var lite försiktig – ingen önskar att bli stupfull den första timmen och sedan riskera att må dåligt under resten av dagen.

Under en halvdag rekommenderas att ni gör någon gemensam aktivitet, för att involvera alla i gänget. Detta kan antingen vara en fysisk aktivitet så som att köra Stand up Paddle, lära er surfa eller köra motorcross (tänk dock på att för att få utföra motorsporter ska man vara nykter). Eller så kanske ni har bokat in en ölprovning eller en kurs i hur man gör sin egen korv eller lär sig skjuta lerduvor. Välj en aktivitet som ni vet att brudgummen har ett intresse av – men som samtidigt gärna får involvera en hel del skratt. Efter aktiviteten har ni bokat bord på brudgummens favoritrestaurang och medan ni äter kör ni ett quiz där brudgummen får svara på oväntade frågor om sig själv.

För heldagen

Under en heldag har ni mer tid för olika aktiviteter – tänk dock på att inte boka in för mycket aktiviteter under en dag, det kan lätt bli stressigt och ofta tar varje enskild aktivitet längre tid än beräknat (speciellt om det är alkohol inblandat). För heldagen är det en härlig start att efter överraskningsmomentet bjuda den blivande brudgummen på brunch/frukost. Duka upp en buffé av godsaker – lägg gärna extra fokus på den mat som ni vet brudgummen tycker om. Under frukosten kan det vara bra att köra någon lek för att kickstarta dagen, varför inte köra någon lagtävling där ni ska komma på en egen raplåt till brudgummen. Bäst beat vinner!

Efter frukost fortsätter ni med dagens första aktivitet, likt halvdagen så kan ni med fördel hitta på en aktivitet där alla är inblandade. Varför inte paddla kajak, köra någon lagsport eller åka luftballong. Ladda sedan upp med burgare beställda från brudgummens favorithak och fortsätt eftermiddagen med att bada bastu och ta ett dopp utomhus (oavsett årstid) innan ni har bokat en stand-up show på kvällen.

För flera dagar

För er som slår på stora trumman och väljer en svensexa som pågår under en hel helg finns det oändliga möjligheter. För de med större budget kan ni kidnappa brudgummen och sedan dyka upp på flygplatsen och överraska honom med en galen weekend-resa till någon fantastisk stad. Önskar ni ett firande som pågår i flera dagar, men inte har möjlighet att spendera tusentals kronor? Inga problem! Boka en mindre stuga i skogen, eller kanske låna någons släktings sommarstuga. Spendera sedan helgen med att vandra i skogen, gör upp egen eld och laga mat över den, kör massa tävlingar och lekar och spendera kvällarna med att klä upp er och blanda era egna drinkar.

Läs Mer

De senaste trenderna för brudgummen

Här listar vi de senaste trenderna för brudgummen och ger dig koll på vad som är lite extra hett den kommande säsongen.

Brudklänningar och herrkläder från Åsa Design

Hitta din bröllopsoutfit bland vackra klänningar och fina kostymer från Åsa Design

Att bära klocka på bröllopsdagen

Att bära klocka på bröllopsdagen är inte bara en vacker accessoar, den gör också att du har koll på tiden och kan följa körschemat.

Wedding Bells by Little Fairies

Wedding Bells by Little Fairies har både en fysisk butik och en webbshop. Här får du ett smakprov av vad som finns där.

Wedding Bells by Little Fairies

Wedding Bells by Little Fairies specialiserar sig på högtidskläder och festkläder för hela familjen från dop till bröllop.

Oförglömlig svensexa

Har du någon i din närhet som ska gifta sig? Så roligt! I den här artikeln tipsar vi om hur du anordnar en otrolig svensexa, oavsett budget.

Polen- mer fest för pengarna!

Många känner inte till vad Polen har att erbjuda och alla vackra platser som inte alltid är lätta att hitta på egen hand.

Lyckad möhippa

Har uppgiften att ordna en möhippa för den blivande bruden hamnat på ditt bord? Känner du dig stressad över uppgiften? Lugn, vi har tipsen! Istället för att falla i någon slags mall för vad ”alla andra gör” tipsar vi här om möhippor som garanterat gör succé och som passar alla plånböcker.

Bröllopstrender 2020

I helgen besökte vi den enorma bröllopsmässan Interbride i Düsseldorf och spanade in några av bröllopstrenderna för år 2020!

Den snyggaste brudgummen

Män i dagens samhälle erbjuds idag ganska få tillfällen att klä upp sig på. Därför är det extra trevligt när ett sådant tillfälle dyker upp. Här är några tips till brudgummen och gästen!

Bridal Stockholm

Bridal Stockholm säljer direktimporterade europiska och amerikanska fest- och bröllopsklänningar samt europiskt tillverkade högtidskläder för män. Utbudet är brett och syjustering görs på plats, tanken är att du som kund slipper allt krångel - vi erbjuder därför korta leveranstider och prisvärda produkter.

Spännande brudgummar

Det finns flera spännande klädalternativ att välja bland inför bröllopet. Frack och kostym är populärast i Sverige men det finns många omtyckta högtidsdräkter att utforska.

Brudgummens bästa och värsta ögonblick!

Alla har vi våra stunder under bröllopsplaneringen och på bröllopsdagen. Här får ni några brudgummars erfarenheter av det bästa och det värsta.

Brudgum med personlig stil

Nu för tiden är det inte bara brudens kläder som får all uppmärksamhet. Nej dagens moderna brudgum vill ha sin del av kakan. Han är ju halva brudparet och kläderna gör ju mannen!

Skönhetsguide för brudgummen

Även för brudgummen, är det fullt lovligt att kosta på sig lite mer än en ny frisyr och nya kalsonger inför bröllopsdagen. Perfekt från topp till tå är inte längre bara för bruden. Både hud, hår och naglar går att göra perfekta, utan att du förlorar din maskulinitet.

Så lyckas du med möhippan

Att planera den perfekta möhippan eller svensexan kan vara både stressigt och tidskrävande. Framför allt kan det vara svårt att veta hur man ska börja planera in denna dag. Läs vidare för knepen och tipsen som gör att dagen blir en succé!

Brudgummens kläder då och nu

På 1700- och 1800-talet var kläderna väldigt viktiga för männen. Efter det kom en period då det mest var mörk kostym och frack som gällde vid bröllop. Under den senaste tiden har något hänt, börjar männens kläder ta större plats på bröllop?

Äntligen, nu finns den!

Pockie - den färdigvikta bröstnäsduken från Björn Törnblom Accessories. En smart lösning för alla som tycker det är svårt att få till en snygg vikning av bröstnäsduken.

Inspirationsgalleri för brudgummen

Vad ska du som brudgum ha för kläder? Få tips och inspiration här! Klicka på bilderna för att se dem större. Information om var du hittar kläderna finns under bilden.

Bakom kulisserna – photoshoot!

Häng med bakom kulisserna på Bröllopsmagasinets senaste fotografering av vackra bröllopsklänningar och kostymer

Var femte man har svårt att hitta kläder

Svenska män saknar grundläggande kunskap om storlek och passform, särskilt när det kommer till kostymer. Så många som drygt var femte svensk man vet inte hur en kostym ska sitta och var fjärde vet inte ens vilken storlek de har på kavaj eller byxa.

Klädkoder

De fyra etablerade klädkoderna är högtidsdräkt, jacquet, mörk kostym och kavaj. Läs om vad var och en innebär för ett bröllop.

Bröllop, eller en romantisk weekend på västkusten

Förlägg bröllopet på västkusten och fira i dagarna två med havet som kuliss. På fantastiska Bohusgården finns över 200 rum till era bröllopsgäster och här kan ni även avsluta bröllopet med en mysig brunch!

Casual & Trendy!

Avslappnat, personligt och modernt. Låt dig inspireras av välsittande kostymer, läckra accessoarer och hitta din personliga stil till bröllopsdagen.

Läckra bilar hos Auto Classica

Drömmer du om ett fantastiskt fordon att glida fram i under bröllopsdagen? Under hösten medverkade svenska Auto Classica på vår årliga fotografering av bröllopsmode till magasinet. Vi fick en pratstund med dem efteråt och lärde oss mer om verksamheten.

Få silkeslent hår till bröllopsdagen.

På bröllopsdagen vill du att ditt hår ska vara friskt, tjockt, silkeslent och väldoftande. Grazette of Sweden presenterar nu Crush - en inspirerande hårvårds- och stylingserie baserad på frisörexpertis, forskning och mode förenade av passionen för hår.

Rätt accesoarer för mannen

Brudgummens bröllopskläder ska inte prioriteras bort. Han har väl lika stor rätt, som bruden har, att få bära det bästa på sin stora dag!

Underkläder för honom

Medan bruden alltid har kunnat glädja sig åt ett helt hav av vackra underkläder, har brudgummen traditionellt nöjt sig med silkeskalsonger och ett par nya strumpor på den stora dagen.

Skäggets hemligheter

Vad ska man göra åt skägget på den stora dagen? Om skägg hör till din stil och om du alltid brukar ha skägg, ska du också ha det på din bröllopsdag. Varför skulle du vilja se ut som något du inte är? Men vad ska man göra åt skägget?

Groomingtips för brudgummen

Inför den stora dagen är det mycket som ska planeras, även för brudgummen. Någonstans mellan inbjudningskort, bandbokningar och tårtavsmakning har du kanske glömt av en av de viktigaste komponenterna inför bröllopet; du själv!

Helt tidsrätt

Enligt traditionen är det bruden som ska få en morgongåva av sin make dagen efter bröllopet. Men varför är det bara brudgummen som ska ge något? Bruden kan väl överraska sin nyblivna make med en vackert armbandsur!

Brudgummens bästa tips

Att gifta sig är något de flesta bara gör en gång i livet. Och när man gör något för första gången kan det vara svårt att hålla koll på alla detaljer. Genom magasin och hemsidor finner du tips och inspiration. Men att höra andra berätta om sina upplevelser är ovärderligt. Hur ska du förbereda dig inför er stora dag? Vi har frågat brudgummarna Jon, Jimmy, Mårten och Ronny som delar med sig av minnen och ger sina bästa tips inför bröllopsdagen.

Fars dag – 10 gåvoidéer

Har du idétorka vad gäller present till din far eller din partner på fars dag? Här är några tips vi tror han kommer uppskatta!

Den snyggaste brudgummen

Ska jag satsa på svart eller färg? Finns det några tydliga trender inom brudgumsmode? Vi på Bröllopsmagasinet har scannat utbudet och sett några självklara trender för det kommande året och vad som kommer göra dig till den snyggaste brudgummen.

One man – many styles

Den moderna mannen är idag både medveten och noggrann gällande såväl passform som stil. Låt dig inspireras av de senaste trenderna och skapa en bild av hur du önskar klä dig på den speciella dagen.

Elegans och klass i herrgårdsstil

Bläddra bland bilder av snygga kostymer och kläder för brudgummen och låt inspirationen flöda

Säsongens trender enligt Wilvorst

Klädesmärket Wilvorst senaste kollektioner i videoformat. Titta, inspireras och kanske får du syn på din kommande kostym till bröllopet.

Senaste inläggen

Senaste inläggen

De senaste trenderna för brudgummen

Här listar vi de senaste trenderna för brudgummen och ger dig koll på vad som är lite extra hett

Läs mer

Brudklänningar och herrkläder från Åsa Design

Hitta din bröllopsoutfit bland vackra klänningar och fina kostymer från Åsa Design

Läs mer

Att bära klocka på bröllopsdagen

Att bära klocka på bröllopsdagen är inte bara en vacker accessoar, den gör också att du har ko

Läs mer

Wedding Bells by Little Fairies

Wedding Bells by Little Fairies specialiserar sig på högtidskläder och festkläder för hela fami

Läs mer

Oförglömlig svensexa

Har du någon i din närhet som ska gifta sig? Så roligt! I den här artikeln tipsar vi om hur du a

Läs mer

Den snyggaste brudgummen

Män i dagens samhälle erbjuds idag ganska få tillfällen att klä upp sig på. Därför är det e

Läs mer

Spännande brudgummar

Det finns flera spännande klädalternativ att välja bland inför bröllopet. Frack och kostym är

Läs mer

Brudgummens bästa och värsta ögonblick!

Alla har vi våra stunder under bröllopsplaneringen och på bröllopsdagen. Här får ni några bru

Läs mer

Brudgum med personlig stil

Nu för tiden är det inte bara brudens kläder som får all uppmärksamhet. Nej dagens moderna brud

Läs mer

Skönhetsguide för brudgummen

Även för brudgummen, är det fullt lovligt att kosta på sig lite mer än en ny frisyr och nya kal

Läs mer