Den snyggaste brudgummen

Män i dagens samhälle erbjuds idag ganska få tillfällen att klä upp sig på. Därför är det extra trevligt när ett sådant tillfälle dyker upp. Här är några tips till brudgummen och gästen!

Text: Anna Storm  Foto: Wilvorst

På bröllop, kalas och fest är det vanligt att kvinnan får mest fokus och möjlighet klä upp sig till tänderna med vackra kläder, fina håruppsättningar och spännande makeup. Men även männen i dagens samhälle har mycket att välja på när det kommer till att utse outfit för de fina tillställningarna. Enligt klädkoderna finns det en del att förhålla sig till (se separat faktaruta) men står det ingen klädkod på inbjudan har du stor valmöjlighet att lyfta fram din personliga stil.

 

Som brudgum står du lika mycket i fokus som bruden under bröllopsdagen. Många ögon är riktade mot dig och under denna dag är det viktigt att du valt kläder som är bekväma, snygga och som du känner dig självsäker i. Kanske har du en personlig stil som du önskar lyfta fram? Kanske vill du följa senaste modet? Eller så har du inte bestämt hur du ska klä dig och söker tips och inspiration. Oavsett vilket hoppas vi att du hittar det du söker i denna artikel.

 

Trender

Kostymer i varierande blåa nyanser har länge varit populärt och det fortsätter att vara trendigt även denna säsong. Vi ser olika nyanser av blått och den senaste trenden går åt metallic där den blå blir mer kall än den varit tidigare. Kavajerna har en smal passform och är oftast tvåknäppt. Vill man följa modet väljer man en kostym eller kavaj som är svagt mönstrad. Mönster kan sedan mixas och matchas och på väst, fluga och slips ser vi mycket paisley.

 

Passform

Att du känner dig bekväm i det du har på dig under bröllopsdagen är alfa och omega. Sitter kläderna bra känner du dig såväl bekväm som självsäker och det syns utåt. Genom professionell hjälp i butik får du plagg som sitter bra på kroppen och som är gjorda och justerade just för dig. Duktig personal i butik och skräddare ser till att du blir ditt snyggaste jag på bröllopsdagen. Oavsett om det handlar att få en skräddarsydd kostym uppsydd efter dina mått eller hitta det perfekta märket som gör kostymer för män med dina proportioner.

Besök en specialiserad butik på herrkläder och få tips och råd kring vad som passar dig bäst. Har du redan en speciell stil i åtanke kan du få hjälp i butiken att hitta plaggen som lämpar sig bäst för det du har i åtanke. Om du inte bestämt dig kan du få professionell hjälp i butiken där personalen tar fram kläder som lyfter din personlighet och sitter perfekt.

 

Material och färg

Valet av material och färg på dina kläder kan påverkas av flera faktorer. Har bröllopet ett speciellt tema? Gifter ni er på sommaren eller vintern? Vilket material känner du dig mest bekväm i? Om vi börjar med att prata kring material har du flera olika valmöjligheter.

Tweed – Tweed passar utmärkt att bära under årets kalla månader då den är såväl traditionell som värmande. Tweed kan vara enfärgad, rutig eller fiskben i mörkare färgställningar från skogsgrönt via senap till orange. Åkta tweed känns väldigt klätt, men kan också kännas ganska tungt att bära på kroppen.

 

Ylle – Ylle gäller som basmaterial i de flesta kavajer och kostymer. En lättare variant av ylle på sommaren och tyngre kvaliteter ju kallare det är. Ylle består till största delen av fårull, ibland helt, men oftast med inslag av andra material.

 

Bomull – Bomull finns i massor av kvaliteter, men i kavajer funkar det bäst i enkla sommarkavajer utan foder och axelvaddar.

 

Linne – Linne passar perfekt för sommarkavajer och under bröllop sommartid. Finns i flertalet färgställningar och linne symboliserar ett avslappnat och ledigt bröllop.

 

När det sedan kommer till färg så är blått och grått två klassiska färger som aldrig kan gå fel. Matcha gärna med bruna accessoarer för en klassisk look. Idag finns det dock kostymer i allsköns färger och här är det endast din fantasi som sätter gränserna. Kanske har bröllopet ett visst färgtema som ska matchas? Vill du inte gå all-in så satsa på en basfärg och addera sedan accessoarer efter önskemål.

LÄS MER


Håll koll på oss