Mauis pärlor

Har ni siktet inställt på att spendera er smekmånad på en tropisk och romantisk ö är Hawaiis öar ett hett alternativ. På ön Maui får ni njuta av en äkta paradisö. Svajande palmer, djungel och vackra stränder finner ni här!

Text: och Foto: Sara Åhlström

Alla Hawaiis öar har sin egen charm, är det fart och fläkt ni söker ska ni vända er till Oahu med huvudstaden Honolulu. Där finns utelivet, nattklubbarna och chansen att besöka Pearl Harbor. Är det istället lugn ni söker, bort från allt folk, ska ni titta mer på ön Kauai. Denna ö är som en stor trädgård, med vackra växter och tropisk skog överallt. Här spelades också filmerna Jurassic Park in, vilket kan vara en kul kuriosa att veta om ni väljer Kauai.

Drömmer ni om en ö med både lugn, vacker natur, lyxiga hotell och fantastiska snorkelmöjligheter är Hawaiis näst största ö Maui det alternativ ni kan titta lite extra på. Maui har fokus på vattenaktivtiter, lugn och ses som ett lyxigt paradis. Här finner ni orörd natur, djungel, höga berg och några av de vackraste stränderna du någonsin skådat!

Lev Aloha
Så fort planet börjar sin nerstigning och vyerna börjar sträcka ut sig under era fötter kommer ni att veta att ni valt rätt som bestämt er för Maui som smekmånadsdestination. De vackra grönsprängda bergen, det klarblåa inbjudande havet och de fantastiska stränderna är något utöver det vanliga.

När ni anländer till Maui känner ni er direkt som hemma och kan slappna av. Fokus ligger nämligen på att göra saker och ting i lugn och ro på Hawaii. Här finns det ingen stress! Släpp bröllopet, lämna det bakom er för ett tag, och njut istället av att vara här och nu. Living aloha är uttrycket lokalbefolkningen lever efter, det vill säga lev efter grundtanken om kärlek, empati och respekt inför dig själv och andra människor och verkar fungera utmärkt här då lokalbefolkningen är väldigt trevliga och bemötande! Fokusera inte bara på att hinna med så mycket som möjligt på denna resa, att skynda er till olika platser och planera in ett fullspäckat schema för varje dag ni är här är inte det Maui handlar om. Ta det lugnt och försök vara så sponta som möjligt istället!

För en äkta hawaiisk upplevelse måste ni testa att gå på en Luau, en traditionell fest där man äter god mat och tittar på dansuppvisning. Här bjuds det på buffé, tropiska och färgglada drinkar samt en häftig dansshow!

Snorkla
Något ni måste göra när ni är i Maui är att snorkla. Många hotell har snorklingsutrustning att låna och gör det lätt för er att direkt från hotellets strand simma ut och snorkla. Här kan ni se fiskar i alla världens färger och framför allt se en och annan jättesköldpadda! Att upptäcka några av Mauis alla stränder hör till när ni är här. Även om ni bor på ett hotell med egen strandkant, bege er ut runt ön och leta reda på era egna små favoritstränder! Maui erbjuder inte bara kritvita stränder, vill ni testa något unikt och annorlunda så finns det även röda och svarta stränder här!

Upptäck Maui med bil och vind i håret
På Maui finns en känd väg, Hana Highway, som sträcker sig över en stor del av Mauis sydligaste del. Hyr en bil och åk på en riktig upptäcktsresa, det här en av Mauis populäraste aktiviteter. Denna bilväg för er direkt in i djungeln och är en väldigt mäktig upplevelse. Denna resa är det meningen att ni ska göra spontanstopp på, så skippa att planera in något inför denna dag.

Överallt på denna vägsträcka finns det små avfarter där ni kan stanna och bege er ut i djungeln för en upptäcktsfärd. Små hikar och små som stora vattenfall är några av de saker ni kan stöta på, och hela meningen med denna resa är att ni just stannar lite här och var för att bege er ut och se vad ni finner.

Räkna med att en hel dag går åt till denna väg. Börja tidigt för att komma iväg och slippa stressa. När ni har åkt hela vägen, stanna i Hana och ät lunch. Fråga sedan lokalbefolkningen om hur ni tar er till Red Sand Beach. Denna lilla avskilda strand, med röd sand, är något ni inte får missa! Det är en aning knepigt att ta sig dit och kräver en kortare hike på smal väg upp på ett berg och är inget för den fege! Det är dock värt det om ni beslutar er för att gå dit.
Glöm inte att ha badkläderna på under sommarklänningen eller shortsen. Ett bad i ett av de magnifika vattenfallen må vara iskallt men kan vara en otroligt romantisk upplevelse!


Håll koll på oss