Patrik & Kristinas bröllop

Efter frieriet på Grand Hôtel i Stockholm väntade 18 månader av planering för paret Kristina och Patrik Skogh, 18 månader där varenda detalj kunde finslipas och de fick det bröllop de båda så länge drömt om. Följ med på deras resa och läs om ett bröllop med stil, finess och vackra detaljer.

Sedan dagen vi träffades har det varit som om allt i våra liv fallit på plats. Vi lärde känna varandra genom hästarna som är vårat gemensamma intresse. Vi hade alltid varit lite ”smygkära” i varandra men det var först 7 år efter vi träffades första gången som känslorna inte gick att hejda. Sedan den dagen har vi varit oskiljaktiga…

Text: Patrik och Kristina Skogh

Foto: Patrik Stark – Fokuserat.se

Vem friade: Patrik

Vigselplats:  Storkyrkan i Stockholm

Festplats: Spegelsalen, Grand Hotel i Stockholm

Brudklänning från: Fadi El Khoury

Brudgummens kläder från: Östermalms Frack & Smoking

Ringar: Patrik – slät vit guldring. Kristina – Cartier Solitaire 1985 & Cartier Alliansring

Maten: Terrin på matjesill och färskpotatis

Örtöverbakad oxfilé med pancettalindade grönsaker

Keylime pie med vaniljmaräng och färska hallon

Bröllopstårta med choklad- och hallonmousse

Fotograf: Patrik Stark – Fokuserat.se

 

Förberedelserna

En kall novemberkväll i ett rum på Grand Hôtel friade Patrik till Kristina till tonerna av Bachs Air. Efter förlovningen började vi prata om vilken sort bröllop vi ville ha. Vi bestämde oss för att göra det till den mest minnesvärda dag som vi kunde åstadkomma. Vi ägnade en helg åt att gå runt och titta på olika kyrkor i Stockholm. Det blev ganska snart uppenbart att den kyrka som vi ville ha var Storkyrkan i Stockholm. Eftersom Storkyrkan är populär och vi ville gifta oss på sommaren blev det lite väntetid. Vi fick ett datum dryga 18 månader senare, den 27 juni 2015. Även om det var en lång tid att vänta så gav det oss gott om tid att planera bröllopet.

Valet av festlokal var lika självklart som valet av kyrka. Vi visste hur fantastiskt vacker Grand Hôtels spegelsal var och eftersom frieriet hade skett där kändes det som den perfekta platsen för oss. Vi hoppades att den kunniga personalen skulle underlätta både planeringen och själva festen. Det skulle visa sig att vi hade gjort ett perfekt val. Grand tillhandahöll en kontaktperson som med kompetens, vänlighet och tålamod hjälpte oss.

Nästa stora fråga var så klart klänningen. Vi tittade på traditionella brudklänningar i olika butiker, men ingen klänning kändes tillräckligt bra. Kristina kontaktade då Fadi El Khoury. De kom väldigt bra överens och att de hade en gemensam vision av hur klänningen skulle se ut. Under ett års tid pågick arbetet med klänningen. Självklart fick Patrik inte se den före bröllopsdagen.

Ceremonin

Efter en lång väntan var det till slut den 27 juni 2015. Väderprognoserna var tack och lov felaktiga och istället för det regn som hade utlovats sken solen. Kristina spenderade förmiddagen på ett rum på Grand Hôtel med att först få håret uppsatt av Antonio Axu och bli sminkad av Nathalie Berzelius. Fadi El Khoury anslöt tidigt för att se till så att klänningen satt perfekt. Fotografen Patrik Stark förevigade det hela med sina fina bilder.

Tjugo minuter innan ceremonin kom bilen – en grå Rolls Royce Phantom från 1961 – och hämtade upp Kristina vid Grand Hôtel för färden till Storkyrkan. Kristina väntade bakom dörrarna i förrummet medan Patrik stod en bit upp i altargången. Så började klockorna ringa och dörrarna öppnades. Det var då som Patrik för första gången fick se sin Kristina i den fantastiska klänningen. Medan klockorna ringde skred Kristina fram till Patrik. Därefter började Wagners brudmarsch att spela, varpå vi tillsammans gick mot altaret där prästen Ulf Lindgren väntade.

Under Ulf Lindgren ledning förrättades vigseln med humor och värme. Han gav oss även kloka och vackra ord att ta med oss i livet. Det var verkligen ögonblick som vi alltid kommer att minnas. Ringarna utbyttes och vi förklarades äkta makar. Äntligen hade vi varandra! Vi gick tillsammans ut, medan organisten spelade Mendelssohns bröllopsmarsch.

Efteråt har vi pratat om att det kändes som om ceremonin gick väldigt fort. Kanske beror det på att man tror att sådana stora stunder i livet ska vara längre än andra stunder. Eller så är det så enkelt att allt som är roligt går snabbt.

Festen

Efter ceremonin mötte vi våra gäster på trappan och mottog snabba gratulationer innan vi skyndade in i bilen för att ta bröllopsbilder. Eftersom vädret var bra kunde bilderna tas utomhus på Kastellholmen. Därefter gick färden till Grand Hôtel, där gästerna väntade i Strömsalongerna. När vi hade anslutit utbringade toast mastern bröllopsskål och vi fick äntligen tid att mingla och prata med våra nära och kära.

Då det var dags för middagen öppnades de stora dörrarna in till Spegelsalen, varpå vi fick se den vackra dukningen. Vi vill verkligen lyfta fram hur kompetent och trevlig hovmästaren och hans personal var.

Därefter följde fyra timmar av god mat och fantastiska tal. Vi hade valt att ha gästerna uppdelade på ett tiotal bord med sex-åtta personer vid varje bord. Vi själva satt vid ett eget bord men hade tre tomma platser framför oss så att gäster kunde komma fram till oss och prata närhelst de ville. Vi kommer aldrig att glömma alla de vackra ord vi fick höra den kvällen. Vi har verkligen tur som har sådana underbara släktningar och vänner!

Efter efterrätten kom första dansen. Som dock inte var en vals. Som första dans valde vi istället att dansa till John Legends All of me. Texten är helt fantastisk och vi känner verkligen att det är vår låt.

När första dansen var slut släcktes ljuset i Spegelsalen och tårtan kom ut, med gnistrande fyrverkerier. Vi skar den första biten tillsammans och matade varandra. Tårtan var magiskt god! Därefter fick alla andra sina bitar och vi minglade med våra gäster.

Vi kände alla ett behov av att röra oss efter all mat och snart var dansgolvet fyllt av gäster i alla åldrar. Tillsammans dansade vi in natten, varefter vi lämnade vår bröllopsfest och alla våra kära gäster.

Bröllopsresan

En knapp vecka efter bröllopet var det äntligen dags för bröllopsresan! Efter en mellanlandning på Doha landade vi på Maldivernas huvudö, Male. Därefter var det bara en kort flygresa och båttur till Sun Island. Där bodde vi i en Water bungalow med egen altan och nedgång i vattnet. Klimatet var precis som i en film – fast bättre! Visst kunde det regna men inte mer än några minuter varje dag. Därefter sken solen medan en sval vind gjorde att den 30-gradiga värmen aldrig blev besvärande. Stunderna i solen varvade vi med god mat, promenader, bad och spa-behandlingar.

De nästan två veckorna på ön var precis vad vi behövde för att varva ner. Även om det är roligt att planera och genomföra ett bröllop så är det ändå väldigt stressigt. Mycket kan gå fel och det går inte att låta bli att oroa sig. Tack vare god planering och lite tur blev dock vårt bröllop bättre än vi hade vågat hoppas på. En fantastisk början på våra liv tillsammans!

Läs Mer

Sandra & Christians bröllop

Vi har sedan flera år tillbaka varit säkra på att vi vill dela livet med varandra och giftermål kändes därför…

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Ida & Johans bröllop

En solig dag i slutet av augusti, 5 år efter att vi hade vår första dejt, gick Johan ner på…

Fredrik & Olivias bröllop

En borttappad ring blev startskottet för Fredrik och Olivias fantastiska bröllop.

Say cheese – i en annorlunda miljö!

Bröllopsfoton är ett sätt att föreviga en av livets största dagar. Men vad säger att de måsta fotas i en…

Indiskt bröllop i Sverige

Möt paret som lyckades genomföra ett magiskt 3-dagars bröllop med Indiskt tema i Sverige. Här får vi ta del av…

Bröllop med Great Gatsby-tema

Häng med på detta härliga 3-dagars bröllop där vigselplatsen var ett flygfält och gästerna fick dansa på bröllopsfesten i 20-tals-stass.

Emilia & Gustavs bröllop

Efter drygt ett (fantastiskt) år som par åkte vi på en drömsemester till Maldiverna i februari 2017. Inte anade jag…

Emma & Carls bröllop

Här får vi ta del av Carl & Emmas kärlekshistoria och vackra bröllop på Gotland.

Anna-Karin och Daniels bröllop

Känslan att se glädjen hos våra barn inne i kyrkan var fantastisk. Trots att de är så små kunde de…

Julia & Jonas bröllop

När lokalen var bokad och brudklänningen inköpt fick Julia och Jonas reda på att de väntade barn, och helt plötsligt…

Camilla & Roberts bröllop

”Once upon a time”… så kanske vi skulle börja skriva vår berättelse, eller vår resa som det ibland känns som.

Emma & Johans bröllop

”Det var en barndomsdröm som gått i uppfyllelse, att få åka häst och vagn från kyrkan till festen”

Aida & Hasans bröllop

Då och då får man höra berättelser som bevisar gång på gång att ödet har sin gång. Vår tro är…

Patrik & Kristinas bröllop

Efter frieriet på Grand Hôtel i Stockholm väntade 18 månader av planering för paret Kristina och Patrik Skogh, 18 månader…

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Brudklänningar – aktuella trender!

Vilka trender är värda att ha ett extra öga på just nu? I den här artikel guidar vi dig till…

Läs mer

Grundkurs i bröllopsfrisyrer – allt du behöver veta

Vad är egentligen de senaste trenderna kring bröllopsfrisyren. Och vad ska man tänka på vid en konsultation och uppsättning? Vi…

Läs mer

Pronovias Fashion Show – 2022

Vi blev inbjudna till Pronovias spektakulära modevisning i Barcelona, och tackade självklart JA till årets event inom brudmode!

Läs mer

European Bridal Week – trendrapport!

European Bridal Week – Tre dagar fulla av intryck, nya trender, fantastiskt mode och härlig feststämning på en vacker mässa.

Läs mer

Wedding Castle hjälper dig välja rätt

Wedding Castle har många års erfarenhet inom brud och fest. Butiken erbjuder professionell hjälp för varje brud, eftersom varje brud…

Läs mer

Ukrainska bröllopsmärket syr militärvästar

Vi pratade med Uluyana Kyrychuk, VD för det exklusiva brudmärket Milla Nova. Förutom bröllopsklänningar tillverkar företaget nu även skyddsvästar för…

Läs mer

Barcelona Bridal Fashion Week

Vi åkte till Barcelona för att spana in trender för kommande säsong!

Läs mer

Få bort fläckar

Har du fått fläckar på kläderna som är svåra att få bort? Vi har listat de vanligaste fläckarna och hur…

Läs mer

LILLY Brudklänningar – Love is in the air

Sensuella brudklänningar för den moderna bruden! I den nya kollektionen möts romantik och street fashion i en rad härliga bröllopsklänningar.

Läs mer

Pimpa bröllopsfrisyren

Färska blommor, diadem, hårnålar.... Att smycka frisyren med vackra accessoarer till håret hör bröllopet till och här ger vi några…

Läs mer
Vill du synas med ditt företag?