Skärgårdsdröm med gotländsk touch

Rebecca & Hans bröllop - Foto: Hannah Clark

En intim tillställning för våra närmaste men samtidigt en riktigt bra bröllopsfest.

Text Brudparet  |  Foto Hannah Clark, @ohannahclark / hannahclark.se

 

En ovanlig fredag

Det är en regnig fredag i augusti. Vi har precis haft en fantastisk sommarsemester och några veckor tidigare flyttat in i vårt nya hus. Anade Rebecca att det skulle bli en fredag att sent glömma? Verkligen inte. Visserligen hade Hans kanske betett sig lite stressigt under dagen men inget anmärkningsvärt. Under eftermiddagens hundpromenad kom vi fram till att Rebecca kunde gå själva med familjens svenska lapphund Vilja, då det kändes onödigt att vi båda skulle bli blöta i ösregnet.

Efter promenaden var vårt hem totalt förvandlat med tända ljus, romantisk musik, dekorationer med hjärtballonger och konfetti överallt, en fantastisk blombukett, vardagsrummet är uppdukat med en ostbricka, champagne och jordgubbar. Vi sätter oss i soffan och ett bildspel med foton av alla stunder vi haft tillsammans rullar på tv-skärmen. Hans sätter sig på knä, friar och självklart blir det ett solklart JA!

Att säga ”ja” i skärgården

Då Hans är uppvuxen på Gotland och Rebecca kommer från storstaden har vi fått många frågor om vart bröllopet skulle äga rum. I en vacker stenkyrka på Gotland eller i Stockholms unika skärgårdsnatur? Rebecca är uppvuxen på Ingarö och som kyrkligt aktiv kändes det viktigt att vigas i Svenska kyrkan. Efter viss diskussion föll valet på Ingarö kyrka, en liten träkyrka belägen vid vattnet.

För att kombinera våra ursprung var det centralt för oss att få in ett lantligt tema. Ett skärgårdsbröllop, med rosa mjuka toner (blush) samt grönt (sage) för att väva in det som finns i naturen. Det kändes helt självklart att plocka upp detta genom ljusa rosor, eukalyptus och brudslöja som är våra personliga favoriter. Utöver det satsade vi på trä- och jutedetaljer för att förstärka den lantliga och naturnära känslan.

Fotografen

För oss var det extremt viktigt att hitta en fotograf som vi känner oss bekväm med. Vi letade efter någon som kändes jordnära och mänsklig, snarare än någon med erfarenhet av hundratals bröllop i bagaget. Då vi själva inte står framför kameran till vardags ville vi även hitta en person som kunde fånga en ”naturlig” känsla mellan oss och undvika stela poseringar. Därför är vi otroligt glada att Hannah kom in i våra liv via instagram och efter ett första möte kändes det som en självklarhet att hon skulle vara med på vår speciella dag.

Bröllop i dagarna tre

Redan på fredagen anordnade vi en pre-wedding dinner för vår närmsta familj. En del gäster som reste långväga kom också och inledde vistelsen med golfrunda eller bad. I hjärtat av Stockholms skärgård, i de mest natursköna omgivningar, kunde Djurönäset erbjuda sovplatser för alla våra gäster i minihotellet Seregården, som vi hade helt för oss själva. Att se våra gäster njuta av egen badbryggan utanför dörren blev en bra start på helgens alla förväntningar. Redan då hade vi även möjlighet att bo i bröllopssviten njuta av en förförisk utsikt i avskildhet vid vattnet…

På lördagen önskade vi att samtliga gäster skulle samlas för gemensam avfärd i abonnerad buss till kyrkan. Vid samlingspunkten fanns en lobbybar för den som ville inta något i väntan på avfärd. Samtidigt delades även våra goodie bags ut. Det kändes praktiskt med bra saker till bröllopet, i stället för en att ta med hem. Dessa påsar hade vi fyllt med rehydrate-dryck, en chipspåse (Gotlandschips, såklart), proteinbar, organzapåsar med ris att kasta, näsdukar och våtservetter med eget tryck.

Våra egenskrivna löften handlar om att välja varandra varje dag. När vi fått säga ja till varandra fick vi lyssna till en pianoversion av ”Svag” framförd av vår fantastiska solist Rebecka Dellskog. Vi gick vi ut till tonerna av en unik egenskriven tolkning av ”It must be love”, även denna framförd av solisten. Utanför kyrkan väntade våra familjer och vänner och det var en överväldigande känsla att se alla glada tillrop, kramas och plocka riskorn från ställen man inte trodde de skulle kunna hitta in. Enligt gotländsk tradition ska det serveras ”gotlandsdricku” (googla gärna) och salt kringla vilket Hans släktingar ställt upp med att fixa till oss.

Efter vigseln var det dags för transport tillbaka till festlokalen. Hur transporterar man sig då bäst i skärgården? Med båt, såklart! En abonnerad skärgårdsbåt hämtade därför upp oss alla i den lilla kanalen precis utanför kyrkan. Under färden bjöds det på bubbel, snacks och förfriskningar. Så härligt att bara få hänga och mingla med alla våra gäster ordentligt under ca en timmes båtfärd genom Stockholms inre skärgård.

Väl på plats vid Djurönäset fick vi avnjuta en trerättersmeny med tillhörande dryck. Under middagen serverades vi en uppsjö av fina tal som bjöd till både skratt och tårar. Efter ett antal timmar sittandes till bords serverades bröllopstårta, kaffe och avec i ett glashus med öppet mingel på bryggan. Rebecca har alltid drömt om hög tårta i tre lager. Dessutom ville vi gärna ha vit semi-naked style med matchande blommor som resten av temat, vilket vår fantastiska konditor levererade enligt alla våra önskemål.

Första dansen inleddes med en svensk och akustisk version av ”Euforia” som övergick i partylåten ”Bella ciao”. Vid detta upptempo kom även serveringspersonalen in med champagnehinkar med brinnande isfacklor för att kicka igång festen! DJ:n rullade i gång sina sköna danshits och i anslutning till dansgolvet hade vi även en bar, ett photo booth och en candy bar. Det blev succé! Efter stängning fortsatte efterfesten på minihotellets spa med bastu och nattbad inpå småtimmarna.

Frukost serverades dagen efter till alla som sovit över, även om många (inklusive oss) var lite trötta. Resten av dagen spenderade flertalet gäster med att njuta i anläggningens förstklassiga spa-avdelning. Perfekt för att ladda upp efter en intensiv helg! Sammanfattningsvis ett vackert minne av en fulländad fest.

Bröllopsresan

Veckan efter bröllopet åkte vi på mini-moon till Gotska sandön (utanför Gotland, såklart). Där fick vi njuta i avskildhet av vackra naturvandringar, dricka champagne på en öde strand och bada nakna i solnedgången. I framtiden ser vi fram emot en längre vistelse i Karibien eller en vinresa till Italien.

Våra bästa tips!

  • Vattenfast mascara och setting spray. Jag hade tärnor som ”bättrade på” under dagen men en bra grund gjorde att sminket satt superbra trots många timmar, mycket glädjetårar, kramar och svett.
  • Glöm inte ”First look”. Ett av de mest magiska ögonblick att minnas från denna fantastiska dag.
  • Ta några minuter på morgonen innan ni går upp och rå om varandra lite extra. Vad ser du fram emot? Vad är du pirrig inför? Vi utbytte även gåvor i sängen vilket var väldigt intimt och mysigt.
  • Gör er egen grej. Fundera på vilka ni är och personifiera ert bröllop utifrån det. De flesta uppskattar ett personligt bröllop mer än vad som är stilrent och korrekt. Det kan vara allt ifrån en plats ni gillar, den chipssort ni föredrar eller en låt som ni har fina minnen till. Hämta inspiration från olika delar av livet och gör er personliga mix!

Kort om bröllopet:

Vem friade: Hans.

Vigselplats: Ingarö kyrka, Ingarö, Stockholms skärgård.

Festplats: Djurönäset, Djurö, Stockholms skärgård.

Brudens kläder: Klänning från LILLY, skor från Sania d’Mina, örhängen från Sparv. Ombytesklänning från By Malina, glittriga partypumps från Bobbies Paris.

Brudgummens kläder: Kostym från Sand, skjorta från Eton, skor från Vagabond.

Ringarna: Släta vigselringar i vitt guld från Schalins. Rebeccas förlovningsring är en solitärring i vitt guld 18K och 4-fattad rund diamant.

Solist: Rebecka Dellskog. rebeckadellskog.com

Maten: Snittar på minglet, sittande trerättersmeny samt bröllopstårta, godisbuffe till dansgolvet.

Bröllopstårta: Unicorn Farts Sthlm CakeDesign. unicornfartssthlm.se

Bröllopsfotograf: Hannah Clark. hannahclark.se

Blommor: Värmdöfloristen.

Gäster: 50.

Det bästa på er bröllopsdag: Att det kändes så vi! Hade gjort om det exakt likadant igen.

Morgongåvor: Rebecca fick diamantörhängen som matchar förlovningsringen. Hans fick champagneglas i specialutgåva från Orrefors.

Bröllopsplaneringen: Vi satte upp en tydlig 10-månadersplan med milstolpar för planeringen. Det blev en del excelark under resans gång, men allt gick enligt plan vilket var ett bra recept för att undvika stress.

Läs Mer

Tips inför bröllopsresan!

Några snabba tips om budget, planering och timing för din bröllopsresa! När ska resan bokas?

Vårt bröllop: Alexandra & Adam

På vår resa att hitta den perfekta bröllopsplatsen besökte vi ett flertal platser. För oss var det viktigt att platsen…

Anna & Patriks tredagars hotellbröllop

Vi visste exakt hur bröllopet skulle vara: det skulle vara en helg av firande.

Jasmine & Jespers romantiska strandbröllop

Vi valde att gifta oss på Gotland, på en strand och plats som betyder mycket för oss som par.

Detta har vi importerat från USA

Vi inspireras av både amerikanska filmer och sociala medier och här nämner vi ett antal amerikanska bröllopstraditioner som har fått…

Äktenskapsförord och gemensam ekonomi

Det kan kännas oromantiskt att prata om ekonomi, men det är viktigt, för både relationen och den gemensamma framtiden.

Trycksaker till bröllopet

Låt dig inspireras av dessa snygga trycksaker till ditt bröllop!

First Look – inte enbart för brudgommen

Vilka first looks kan vara värda att föreviga? Gör dig redo för några känsloladdade idéer!

Vårt bröllop: Annie & Johan

Från frieri till bröllop och bebis på ett år

Skapa ”Wow-faktor” på ditt bröllop med en tuktuk!

Det är de små detaljerna som skapar den "wow-faktorn" som gästerna kommer att minnas länge. Hyr en tuktuk till bröllopet!

Dresscode – så tolkar du klädkoden på inbjudan

De fyra etablerade klädkoderna är högtidsdräkt, jacquet, mörk kostym och kavaj

Min bröllopssajt

Med en egen bröllopshemsida gör ni det enkelt för gästerna och er själva. Hemsidan är enkel att skapa och era…

Få koll på det juridiska

Många svenskar lever i den romantiska bubblan att kärleken övervinner allt och att det är tråkigt och oromantiskt att avtala…

Hitta din bröllopsfotograf!

Se till att föreviga er bröllopsdag genom att anlita en professionell bröllopsfotograf.

Äktenskapslöften: Hur skriver man dem?

Det finns inget mer personligt, romantiskt och intimt än att skriva äktenskapslöften till varandra på bröllopsdagen.

Offline vigsel, online bröllopsfest

Att använda Sociala Medier på rätt sätt kan verkligen ha stor positiv effekt i samband med bröllopet.

Skapa rätt stämning på bröllopsfesten

För många nygifta är musiken på bröllopsfesten väldigt viktig, den sätter den rätta stämningen och är ofta avgörande i underhållningssynpunkt.…

Vårt bröllop: Johanna & Matthias

”Med en hel bröllopshelg på slottet fick vi tid att fira med alla våra närmaste, umgås med våra andra gäster…

Konsten att skriva önskelista

Få tips om hur ni kan underlätta för gästerna att hitta den perfekta bröllopsgåvan.

Vickning – ett uppskattat inslag

Vickning, nattamat, nattsexa… kärt barn har många namn. Vickning är en enklare måltid som serveras framåt småtimmarna på festliga tillställningar…

Vad har du i din brudväska?

Vilka saker ska man ha i brudväskan? Här är våra tips:

Anländ till festen med stil

Har ni en plan hur ni vill anlända till bröllopsfesten eller är ni i desperat behov av tips och idéer?…

Gift er först – festa senare!

Wed first – party later; gift er först – festa senare. Vad är fördelarna med ett sådant upplägg?

Inga bekymmer

På bröllopsdagen vill ni att allt ska bli perfekt. Men att gå omkring och oroa sig på den stora dagen…

Cecilia och Daniels bröllop

"Det allra bästa på kvällen var alla fantastiska tal! Vi var inte alls förberedda på hur otroligt bra och roliga…

Berätta om ditt unika bröllop!

Har du precis gift dig? Vi vill gärna höra om ert bröllop och dela med oss av era råd och…

Sanna & Christoffers bröllop

Läs om Sanna och Christoffers drömbröllop i Toscana!

Så får ni det ni önskar er

Varje år ges bröllopsgåvor för flera miljarder bort. Det kräver att brudparet bör ha vissa tankar om vad de önskar…

Amanda & Simons bröllop

”Den bubbla vi var i under dessa tre dagar var som en saga. En sann saga. Och nu – happily…

Vårt bröllop: Linnéa och Niclas

Vårt bröllop var tveklöst den bästa helgen i våra liv. Trots skyhöga förväntningar står du där på söndagen och ser…

20 romantiska vinterdejter för dig och din partner

Vi har listat 20 romantiska vinterdejter som kommer att ge er en underbar julhelg tillsammans.

Bästa bröllopsfoto 2023

Se de 50 bästa av nästan 10 000 bilder från fotografer runt om i hela världen.

Presenter till matälskare

En pizzaugn från Ooni med dess höga temperaturer säkerställer att din hemmagjorda pizza blir perfekt, oavsett om du är nybörjare…

9 romantiska julfilmer för två

Vi räknar ner dagarna till julafton och medans vi väntar kan du krypa under filten och titta på dessa 9…

Så skapar ni den perfekta hemsidan för ert bröllop

Er bröllopshemsida är mer än en formalitet, det är en viktig källa som håller era gäster informerade.

Barn på bröllop

Ska ni ha barn med på ert bröllop? Om ni vill ha ett barnvänligt bröllop finns det flera sakar att…

QUIZ: Vilket bröllopstema passar dig bäst?

Gör det här testet för att hitta det tema som passar din personlighet bäst.

Bröllopsbingo

Här kan du ladda ner ett bröllopsbingo att använda på festen!

9 Roliga aktiviteter medan gästerna väntar

Aktiviteter på bröllopet bidrar till social sammanhållning så att gästerna lär känna varandra bättre.

Förevigas i en annorlunda miljö!

Här tittar vi närmare på ämnet bröllopsfotografier tagna i annorlunda miljöer.

Vårt bröllop: Diana & Johannes

"Något av det finaste på vårt bröllop var ceremonin när vi fick se varandra för första gången."

Vårt bröllop: Rebecca & Hans

”En intim tillställning för våra närmaste men samtidigt en riktigt bra bröllopsfest.”

Välj dina tärnor med omsorg

Innan du väljer din brudtärna finns det några saker du ska tänka på.

Bröllop på flygplatsen

Jag hade drömt om stort bröllop i Klara kyrka inne i Stockholm men i stället blev det VIPen på Arlanda.

Vårt bröllop: Kelly & Erik

"Jag har sedan barnsben drömt om att få gifta mig i en sagolik prinsessklänning med slöja och tiara till"

Vårt bröllop: Tove och Hampus

Redan innan paret lämnade första mötet var det bestämt att bröllopsdagen skulle spenderas på slottet.

Vårt bröllop – Emelie & Gustav

Ett lantligt logebröllop med somrig och vegetarisk meny

Duo Bergh – Skapar magi med stråkmusik på bröllop

Att välja rätt musik till sitt bröllop är viktigt för att skapa den perfekta stämningen. En duo som vet exakt…

Trash the dress

Vår redaktör tog på sig en wakeboard och testade "trash the dress"-trenden. Se hur det gick här!

Vegansk bröllopsmeny

En vegansk meny är full av färg och fantasi. Vi ger dig 12 tips för en inspirerande bröllopsmeny från det…

Frieri på bioduken

Peter och Jenny var på bio för att fira ett projekt som blivit klart. Se vad som hände sen!

Vårt bröllop: Jimmy & Erica

6 maj friade Jimmy till tonerna av Streaplers Till min kära. Han försökte sjunga med men rösten brast efter några…

Vad kostar en bröllopsklänning?

Vi reder ut det många av er undrar: Vad kostar egentligen en bröllopsklänning och hur mycket är det vanligt att…

Bröllop i Toscana!

Linda och Björn gifte sig i Toscana, och här presenterar vi bilderna från det vackra bröllopet!

Emelia & Davids bröllop

”Det bästa med vår dag var alla positiva överraskningar under dagen och middagen. Läs mer om Emelia & Davids bröllop…

Judiska bröllop

Kanske är du bjuden på ett bröllop till någon som har en annan kulturell eller religiös bakgrund? I den här…

Malin & Trevors bröllop

Magiskt sagobröllop på 1700-talsslott med mytiska statyer och gnistrande kristallkronor, blommande trädgårdar och gröna alléer.

Boktipset – Kärlek utan tjafs

Boken Kärlek utan tjafs är en kompromisslös bok om relationer, med ett innehåll som verkligen berör på djupet.

Jennifer & Jens

– Det finaste minnet från vårt bröllop är vår First Look, berättar brudparet Jennifer och Jens. Läs deras berättelse här!

Sociala medier och delning av bilder

Det här med sociala medier kan vara klurigt för bröllopsgästerna. Får man använda mobiler på festen? Får man lägga upp…

Dela dina bästa bröllopstips!

Vad var det som gjorde att ert bröllop blev sådär underbart magiskt? Nu vill vi ta reda på era bästa…

Vinterbröllop – allt du vill veta

Drömmer du om ett vinterbröllop i vitt med naturen i fokus? Här kommer allt du behöver veta om vinterbröllop i…

Vad gör en bröllopskoordinator?

Vi har tagit kontakt med bröllopskoordinatorn Linn Sunesson Heimdal som berättar om hur hon hjälper brudpar planera sina drömbröllop.

Bröllopstrender i pandemins fotspår

Vi på Bröllopsmagasinet har lagt örat mot rälsen och tittat närmare på 7 bröllopstrender som vuxit fram i pandemins fotspår.

Malin Vinblad, fotografen som fångar känslan

Vi har pratat med Malin Vinblad som håller till på Gotland, och fått tips på hur man ska tänka när…

Så väljer ni tema för ert bröllop

Ett tema gör att er stora dag känns mer komplett och mer personlig för er och era gäster så välj…

Vett och etikett – före, under och efter bröllopet

Vi har tagit reda på vilken vett och etikett det är som gället före, under och efter er stora dag.

Vill du gifta dig med mig?

Behöver du inspiration till olika sätt att fria? Vi har sammanställt några romantiska idéer för ett magiskt frieri.

Lisa & Henrik Borgs bröllop

Här kan du läsa om Lisa Anckarman och Henrik Borgs fantastiska bröllop!

9 tips om hur ni bevarar kärleken

Oavsett om ni har varit tillsammans i ett eller 10 år behöver ni vårda er kärlek till varandra.

Bröllopsbåge

Vill du ha ett unikt och personligt bröllop? Bli man och hustru under en vacker och romantisk bröllopsbåge!

Drop in bröllop på Kalmar slott

Kalmar Slott har arrangerat bröllop sedan 1276 och har idag en av Sveriges populäraste bröllopskyrkor. På självaste Alla hjärtans dag…

Körschema för bröllopsdagen

Tänker ni att ni tar bröllopsdagen som den kommer utan några fasta tidpunkter? Tänk om! De bästa bröllop är planerade…

Vill du gifta dig med mig?

Ska du fria själv eller har du en nära vän som tänker fria? Visa då denna artikel och inspireras av…

21 tips inför bröllopsplaneringen

Att planera ett bröllop är roligt, men kan också vara stressigt. Här kommer 21 tips för när det är dags…

12 tips på hur ni planerar och genomför den perfekta bröllopsresan

Det finns mycket att tänka på när man planerar en smekmånad. Vi ger dig 12 tips om hur du kan…

Så väljer ni destination för er bröllopsresa – 11 tips på vägen!

Planerar du bröllopsresa? Här får du 11 tips på hur du hittar det perfekta resmålet!

9 tips – så maxar ni bröllopsfesten!

Att planera bröllopsfesten är otroligt härligt - se till att ni gör bröllopsfesten oförglömlig för era gäster!

Gruppbilder på bröllopet? Här är den kompletta guiden!

I den här artikeln guidar vi dig till de bästa grupp- och mingelbilderna.

Dags att skriva önskelista

Hur skriver man egentligen en önskelista och vad finns det för Vett- & Etikett-regler kring denna?

Sara & Philips bröllop

Sara och Philips fantastiska bröllop gick av stapeln en solig oktoberdag i vackra Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i Skåne.

Julia & Adams bröllop

Läs Julia och Adams berättelse om sitt bröllop i Allhelgonakyrkan och hur det gick till när de blev herr och…

Bröllop i Toscana

Hanna och Jesper samlade deras vänner från alla jordens hörn och höll sitt bröllop på en högt belägen vingård i…

Josefin och Per-Anders bröllop

Josefin och Per-Anders drömde om ett stort sagobröllop men vågade aldrig tro på att det skulle infrias. Men drömmar kan…

Elopements – vad är det, egentligen?

Skippa ett stort bröllop och bara smita i väg för ett hemligt bröllop? Elopements som de så fint kallas har…

En burgerlig vigsel

Gifta dig på McDonalds i sann Las-vegas anda? Den 27 augusti öppnar McDonald´s i Nacka upp McDriven för Drive Thru-bröllop.

Så har pandemin ändrat hur vi firar bröllop

Även om vi önskar att pandemin aldrig ägt rumt finns det faktiskt några positiva påverkningar som pandemin haft.

Bröllop på Gotland

Att gifta sig på Gotland var något som vi drömde om men vi var ändå tveksamma till det; att planera…

Sandra & Christians bröllop

Vi har sedan flera år tillbaka varit säkra på att vi vill dela livet med varandra och giftermål kändes därför…

Invigning av Suite Lars Wallin

Vi blev inbjudna till den storslagna invigningen av Suite Lars Wallin på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg.

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Ida & Johans bröllop

En solig dag i slutet av augusti, 5 år efter att vi hade vår första dejt, gick Johan ner på…

Bröllopsfest – efter pandemin

För några gäster kan det vara en utmaning att besöka sociala tillställningar och event igen.

Fredrik & Olivias bröllop

En borttappad ring blev startskottet för Fredrik och Olivias fantastiska bröllop.

Lars Wallin designar bröllopssvit i Göteborg

Lars Wallin ingått ett samarbete med Radisson Blu Scandinavia om att designa en helt unik bröllopssvit – och vi har…

Checklista för din bröllopsplanering

Det finns mycket att hålla reda på när det gäller bröllopsplanering. Vi tipsar dig om när du ska göra vad…

Låt bröllopsplaneringen börja!

Bröllopsplaneringen är en spännande tid, men det är mycket att tänka på och komma i håg. Vi har sammanställt en…

Lyckad bröllopsmässa i Umeå!

Äntligen dags för bröllopsmässa igen och Bröllopsmässan i Umeå blev en succé!

Förnya era löften

Många par väljer att förnya sina löften. Men hur går det till juridiskt och praktiskt till? Vi har svaren.

Ge varandra en morgongåva

Att ge varandra en present morgonen efter bröllopet är fin tradition värd att bevara.

Ös på med blommor

Att bära en vacker brudbukett på sitt bröllop ser många som både en självklarhet och en fin tradition.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du ha senaste nytt, tips inför ditt bröllop och unika erbjudanden för våra läsare?

Vem gör vad på bröllopet?

Under ett bröllop är det en del viktiga nyckelpersoner som ska utges. Men vad är deras uppgifter?