Sara & Philips bröllop

Sara & Phillips bröllop - Foto: Maria Broström

Sara och Philips fantastiska bröllop gick av stapeln en solig oktoberdag i vackra Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i Skåne.

Text Olivia och Fredrik  |  Foto Maria Broström, www.mariabrostrom.com

Frieriet

Vi hade en weekend planerad på Ystad Saltsjöbad i mitten av juli 2020. Det var vår första semestervecka och vi skulle egentligen ha varit på Mallorca men pandemin satte stopp för det. Väl nere på plats i Ystad njöt vi av middag och spa. Vår andra dag på Ystad Saltsjöbad var magisk, det var strålande solsken och sommarens hittills varmaste dag. Eftersom vi tycker om att träna på morgonen var vi ute på en morgon PW innan frukosten. Efter PW gick vi ut på bryggan och där gick Philip ner på knä och friade till Sara. Sara som var helt ovetandes om Philips planer blev helt överväldigad och chockad; det var en magisk stund och ett fantastiskt minne och svaret var givetvis, JA! Vi möttes av champagne på bryggan av två speciella personer i vårt liv som också var med hela vistelsen på Ystad Saltsjöbad. Resterande av dagen blev det champagne, massor av god mat, småprat om bröllop och en massa sol, bad och kyssar!

Förberedelserna

När vi kom hem från Ystad hade vi fortsatt några veckors semester. Vi for runt provade och beställde ringar tillsammans och besökte flera olika potentiella platser för vigsel, bröllop och fest. Vi hade bestämt oss, vi skulle gifta oss, helst inom ett år! Det finns massor av fina platser i Skåne och beslutet var svårt, fram till dess att vi besökte Norrvikens trädgårdar i Båstad. Vi behövde bara titta på varandra för att förstå; valet var lika självklart som vår kärlek! Det blev Norrvikens trädgårdar och vi bokade det första lediga datumet för kommande år, 9 oktober 2021.

Vi skickade ut våra Save the date-kort nästan ett år innan bröllopet, bokade fotograf och filmare, DJ och florist. Vi beslöt oss för att bo på Hotell Skansen i Båstad och bjuda in de gäster som ville till en bröllopshelg. Vi bokade upp rum på hotell skansen och våra gäster fick en kod som de kunde boka på med rabatterat pris. När väl alla stora delar var bokade bjöd vi in våra potentiella toastmadames till en middag där vi frågade om dom ville ta sig an uppdraget. Glädjande nog varade dom JA! Vi berättade vad vi förväntade oss och att vi ville börja planera allting i tid. Det gjorde vi också och det visade sig bli succé, våra toastmadames levererade 100%!

Även brudföljet bjöd vi ut på två separata middagar där vi frågade om dom ville stå vid vår sida under vår stora dag, alla tackade JA! Kort efter brudföljemiddagarna var det klänningsprovningar och planering för smink, hår och en överraskning. Sara ville nämligen överraska Philip på deras bröllopsfest med en korrigerad dans, självklart blev det så. En professionell dansare skapade en koreografi och Sara tog med sig sina tärnor på uppdraget och ingen hade tidigare dansat. Philip som var helt ovetandes fick sig en stor överraskning när brud och tärnor visade sitt shownummer på bröllopsfesten som blev ett mycket uppskattat inslag av samtliga gäster.  Herregud så många timmar vi tränade på dansen och vilket minne det har gett oss, vi hade så roligt.

Dagarna innan bröllopet

Torsdagskväll innan bröllopet gjorde vi de sista förberedelserna innan det var dags att åka till Hotell Skansen på fredag morgon. Vi hade fixat en del tryckmaterial där allt gick i samma tema. Bordsböcker som kort beskrev samtliga gäster, namnskyltar och större skyltar med bordsplacering och välkomsttext. På fredagen åt vi lunch och hängde i spat på Hotell Skansen tillsammans med de gäster som redan hade anslutit. På fredagskvällen var det gemensam middag och stämningen var fantastiskt, alla var förväntansfulla och glada.

Bröllopsdag

När vi vaknade på bröllopsmorgonen var det fantastiskt, vi hade bokat en svit under hela helgen och hade beställt upp frukostbuffé på rummet. Det var en underbar stund och vi lyssnade på musik och kände in dagen. Efter frukosten var det dags för oss att skiljas åt – vi skulle inte mötas igen förrän vår first look. Sara och tjejerna hade hyrt ett stort konferensrum där det spelade musik, drack champagne och blev iordninggjorda av frisör och sminkös. Det var lyxigt och kändes helt rätt, alla kunde njuta utan att behöva stressa för att bli fina.

Philip och killarna tog ett kallbad och gjorde sedan i ordning sig tillsammans i sviten, drack champagne, åt god lunch, lyssnade på musik och njöt av stunden.

Fotograf och filmare

Vi hade tidigt bokat Maria Broström för både foto och film. Vi kan inte med ord beskriva hur fantastiskt och värdefullt det är att ha en professionell fotograf vid sin sida. Resultatet är magiskt och vi kan bara rekommendera er alla att anlita henne och lägga en stor budget på just foto och film! Det är så värt det och ni kommer inte att ångra er!

Ceremonin, middag och fest

Vår vigsel var magisk och den hölls i Victoriahuset på Norrviken. Det var vackert, känslosamt och alldeles magiskt.

Det var strålande väder och vi kunde därför ha mingel ute i japanska trädgården. Där spelades lite live musik och bjöds på champagne och snittar. Middagen och festen fortsatte sedan inne i orangeriet och våra toastmadames hade gjort ett fantastiskt jobb! Det var en bra kombination av sådant som vi hade bestämt tillsammans och även en del överraskningar. Alla tal var berörande och vi hade mycket show och musik. En av höjdpunkterna var helt klart avslutningen, vår DJ och saxofonist körde ett överraskningsmoment som blev helt galet och feststämningen som redan var på topp blev ännu bättre! Vi fortsatte sedan in i vals och därefter överraskningsnummer av brud och tärnor följt av riktig härligt dansgolv av samtliga gäster, det var nästan så att man kunde känna hur golvet gungade och vi ville aldrig att kvällen skulle ta slut.

Summering

Vi njöt av precis allt under vår bröllopshelg; är det inte fantastiskt att vi inte kan välja en sak som var bättre än någon annan? Men om det skall vara en sak, måste det vara att vi fick bli man och fru! Vad är oddsen?! Philip friade på den varmaste dagen under sommaren 2021. De släppte restriktionerna 9 dagar innan vårt bröllop och vi hade magiskt väder en dag i oktober! Men vi vet att Saras mamma i himmelen ordnade allt detta för oss som en ständigt vakande ängel!  Nu skall vi ta vara på varandra och njuta av varje stund vi får tillsammans. En dag kommer det enda vi önskar bara vara att vi fick mer tid.

Vårt bröllop – kortfattat

Namn: Sara Ritzman Jönsson och Philip Jönsson

Bor: Råå

Vem friade? Philip friade till Sara sommaren 2020.

Vigselplats: Victoriahuset Norrvikens trädgårdar

Festplats: Orangeriet Norrvikens trädgårdar

Brudens kläder från: En liten butik i Ängelholm, Hvita vackra. Märket på klänningen var WHITE ONE.

Brudgummens kläder från: SIR of Sweden

Ringar: Förlovningsring rött guld solitär, vigselring rött guld halvalliansring. Min man har vigselring i rött guld med rundade kanter 6 millimeter.

Maten: På minglet serverades tre olika kanapéer och Norrvikens egen champagne. Därefter tre rätters meny (se nedan). Vi valde sen att inte servera någon Tårta utan hade stående kaffe, kaffegodis och avec samtidigt som dans drog igång.

Förrätt: Hummersoppa – tartar på regnbåge – jordärtskocka – inkokt smålök – rökt rapsolja – Vin: 2020 Hessenstein, Rheingau Riesling

Varmrätt: Hängmörad skånsk oxrygg  – gulbeta – trattkantareller – palsternacka – Karl-Johansky – Vin:  2017 Hemisferio, Cabernet Sauvignon Chile

Dessert: Havtorn & mörk chokladdessert – lättsaltad kolaglass – vild körvel – Vin: 2020 Nivole Moscato D’asti

Bröllopsfotograf: Världens bästa Maria Broström!

Hur många gäster bjöd ni på bröllopet: 76 gäster

Det bästa på er bröllopsdag: Det fanns så mycket, vi njöt av varenda stund. Allting var så välplanerat så när bröllopshelgen kom hade vi enbart fokus på att njuta av varenda stund… och det gjorde vi verkligen! Man skulle kunna sammanfatta det som att det bästa var att vi var så otroligt närvarande och vi fick känna fler känslor under samma dag som vi aldrig någonsin tidigare känt.

Vad gav ni i morgongåva? KÄRLEK! Vi valde att inte ge någon morgongåva, vår gåva den dagen var ju varandra! Gåvor kommer vi kunna ge varandra hela livet och vi tror dem uppskattas mer vid andra tillfällen än just den dagen.

Hur gick bröllopsplaneringen till? Vi hade bröllopskvällar, började planera mer än 1 år innan och hade regelbundna möten med våra Toastmadames med start 8 månader innan bröllopet.

Läs Mer

Bröllop i Disponentvillan

Felicia och Johan ville att bröllopshelgen skulle kännas lättsam, personlig och hemtrevlig.

Klassiska bröllopsgåvor

De bästa gåvorna är de som kan gå i arv från generation till generation. En klassiker slår aldrig fel.

Lilly & Nahoms bröllop

”Bröllopet var en helt surrealistisk upplevelse, som jag bara vil spela igen och igen i mitt huvud.”

Johanna & Simons bröllop

Dagen för bröllopet var en av vårens vackraste dagar. Läs om Johanna och Simons fina bröllop här.

Drömbröllop i Toscana

Amanda och Victor fick en magisk bröllopshelg som varade i 4 dagar och 3 nätter på en sagolik borg mitt…

Vem gör vad på bröllopet?

Under ett bröllop är det en del viktiga nyckelpersoner som ska utges. Men vad är deras uppgifter?

Hitta er bröllopsstil!

Bröllopskoordinator Nina Andersen ger sina bästa tips om hur ni hittar bröllopsstilen!

Detta har vi importerat från USA

Vi inspireras av både amerikanska filmer och sociala medier och här nämner vi ett antal amerikanska bröllopstraditioner som har fått…

Äktenskapsförord och gemensam ekonomi

Mitt i bröllopsplaneringen kanske det inte känns så romantiskt att prata om ekonomi, men att göra det är viktigt, för…

Vårt bröllop: Erika & Kevin

Vi blev ett par tredje gången gillt, Kevin är trilling, 3 barn, 3 dagars-bröllop, 3 juni 2023. (Fotografen visade sig…

Alexandra och Adams bröllop

På vår resa att hitta den perfekta bröllopsplatsen besökte vi ett flertal platser. För oss var det viktigt att platsen…

Sophia och Rasmus lantliga bröllop

Vi var överens om tema och känslan vi ville ha. Ett lantligt tema med personliga inslag och en lättsam atmosfär.…

Anna & Patriks tredagars hotellbröllop

Vi visste exakt hur bröllopet skulle vara: det skulle vara en helg av firande.

Jasmine & Jespers romantiska strandbröllop

Vi valde att gifta oss på Gotland, på en strand och plats som betyder mycket för oss som par. Vi…

First Look – inte enbart för brudgommen

Vilka first looks kan vara värda att föreviga? Gör dig redo för några känsloladdade idéer!

Vårt bröllop: Annie & Johan

Från frieri till bröllop och bebis på ett år!

Dresscode – så tolkar du klädkoden på inbjudan

De fyra etablerade klädkoderna är högtidsdräkt, jacquet, mörk kostym och kavaj

Min bröllopssajt

Med en egen bröllopshemsida gör ni det enkelt för gästerna och er själva. Hemsidan är enkel att skapa och era…

Få koll på det juridiska

Många svenskar lever i den romantiska bubblan att kärleken övervinner allt och att det är tråkigt och oromantiskt att avtala…

Hitta din bröllopsfotograf!

Se till att föreviga er bröllopsdag genom att anlita en professionell bröllopsfotograf.

Äktenskapslöften: Hur skriver man dem?

Det finns inget mer personligt, romantiskt och intimt än att skriva äktenskapslöften till varandra på bröllopsdagen.

Offline vigsel, online bröllopsfest

Att använda Sociala Medier på rätt sätt kan verkligen ha stor positiv effekt i samband med bröllopet.

Skapa rätt stämning på bröllopsfesten

För många nygifta är musiken på bröllopsfesten väldigt viktig, den sätter den rätta stämningen och är ofta avgörande i underhållningssynpunkt.…

Vårt bröllop: Johanna & Matthias

”Med en hel bröllopshelg på slottet fick vi tid att fira med alla våra närmaste, umgås med våra andra gäster…

Konsten att skriva önskelista

Få tips om hur ni kan underlätta för gästerna att hitta den perfekta bröllopsgåvan.

Vickning – ett uppskattat inslag

Vickning, nattamat, nattsexa… kärt barn har många namn. Vickning är en enklare måltid som serveras framåt småtimmarna på festliga tillställningar…

Vad har du i din brudväska?

Vilka saker ska man ha i brudväskan? Här är våra tips:

Anländ till festen med stil

Har ni en plan hur ni vill anlända till bröllopsfesten eller är ni i desperat behov av tips och idéer?…

Gift er först – festa senare!

Wed first – party later; gift er först – festa senare. Vad är fördelarna med ett sådant upplägg?

Inga bekymmer

På bröllopsdagen vill ni att allt ska bli perfekt. Men att gå omkring och oroa sig på den stora dagen…

Cecilia och Daniels bröllop

"Det allra bästa på kvällen var alla fantastiska tal! Vi var inte alls förberedda på hur otroligt bra och roliga…

Berätta om ditt unika bröllop!

Har du precis gift dig? Vi vill gärna höra om ert bröllop och dela med oss av era råd och…

Bröllopsbudget

Ladda ner vår mall för bröllopsbudget och få koll på dina bröllopskostnader!

Sanna & Christoffers bröllop

Läs om Sanna och Christoffers drömbröllop i Toscana!

Så får ni det ni önskar er

Varje år ges bröllopsgåvor för flera miljarder bort. Det kräver att brudparet bör ha vissa tankar om vad de önskar…

Amanda & Simons bröllop

”Den bubbla vi var i under dessa tre dagar var som en saga. En sann saga. Och nu – happily…

Vårt bröllop: Linnéa och Niclas

Vårt bröllop var tveklöst den bästa helgen i våra liv. Trots skyhöga förväntningar står du där på söndagen och ser…

20 romantiska vinterdejter för dig och din partner

Vi har listat 20 romantiska vinterdejter som kommer att ge er en underbar julhelg tillsammans.

Bästa bröllopsfoto 2023

Se de 50 bästa av nästan 10 000 bilder från fotografer runt om i hela världen.

Presenter till matälskare

En pizzaugn från Ooni med dess höga temperaturer säkerställer att din hemmagjorda pizza blir perfekt, oavsett om du är nybörjare…

9 romantiska julfilmer för två

Vi räknar ner dagarna till julafton och medans vi väntar kan du krypa under filten och titta på dessa 9…

Så skapar ni den perfekta hemsidan för ert bröllop

Er bröllopshemsida är mer än en formalitet, det är en viktig källa som håller era gäster informerade.

Barn på bröllop

Ska ni ha barn med på ert bröllop? Om ni vill ha ett barnvänligt bröllop finns det flera sakar att…

QUIZ: Vilket bröllopstema passar dig bäst?

Gör det här testet för att hitta det tema som passar din personlighet bäst.

Bröllopsbingo

Här kan du ladda ner ett bröllopsbingo att använda på festen!

9 Roliga aktiviteter medan gästerna väntar

Aktiviteter på bröllopet bidrar till social sammanhållning så att gästerna lär känna varandra bättre.

Förevigas i en annorlunda miljö!

Här tittar vi närmare på ämnet bröllopsfotografier tagna i annorlunda miljöer.

Vårt bröllop: Diana & Johannes

"Något av det finaste på vårt bröllop var ceremonin när vi fick se varandra för första gången."

Vårt bröllop: Rebecca & Hans

”En intim tillställning för våra närmaste men samtidigt en riktigt bra bröllopsfest.”

Välj dina tärnor med omsorg

Innan du väljer din brudtärna finns det några saker du ska tänka på.

Bröllop på flygplatsen

Jag hade drömt om stort bröllop i Klara kyrka inne i Stockholm men i stället blev det VIPen på Arlanda.

Vårt bröllop: Kelly & Erik

"Jag har sedan barnsben drömt om att få gifta mig i en sagolik prinsessklänning med slöja och tiara till"

Vårt bröllop: Tove och Hampus

Redan innan paret lämnade första mötet var det bestämt att bröllopsdagen skulle spenderas på slottet.

Vårt bröllop – Emelie & Gustav

Ett lantligt logebröllop med somrig och vegetarisk meny

Duo Bergh – Skapar magi med stråkmusik på bröllop

Att välja rätt musik till sitt bröllop är viktigt för att skapa den perfekta stämningen. En duo som vet exakt…

Trash the dress

Vår redaktör tog på sig en wakeboard och testade "trash the dress"-trenden. Se hur det gick här!

Vegansk bröllopsmeny

En vegansk meny är full av färg och fantasi. Vi ger dig 12 tips för en inspirerande bröllopsmeny från det…

Frieri på bioduken

Peter och Jenny var på bio för att fira ett projekt som blivit klart. Se vad som hände sen!

Vårt bröllop: Jimmy & Erica

6 maj friade Jimmy till tonerna av Streaplers Till min kära. Han försökte sjunga med men rösten brast efter några…

Vad kostar en bröllopsklänning?

Vi reder ut det många av er undrar: Vad kostar egentligen en bröllopsklänning och hur mycket är det vanligt att…

Bröllop i Toscana!

Linda och Björn gifte sig i Toscana, och här presenterar vi bilderna från det vackra bröllopet!

Emelia & Davids bröllop

”Det bästa med vår dag var alla positiva överraskningar under dagen och middagen. Läs mer om Emelia & Davids bröllop…

Judiska bröllop

Kanske är du bjuden på ett bröllop till någon som har en annan kulturell eller religiös bakgrund? I den här…

Malin & Trevors bröllop

Magiskt sagobröllop på 1700-talsslott med mytiska statyer och gnistrande kristallkronor, blommande trädgårdar och gröna alléer.

Boktipset – Kärlek utan tjafs

Boken Kärlek utan tjafs är en kompromisslös bok om relationer, med ett innehåll som verkligen berör på djupet.

Jennifer & Jens

– Det finaste minnet från vårt bröllop är vår First Look, berättar brudparet Jennifer och Jens. Läs deras berättelse här!

Sociala medier och delning av bilder

Det här med sociala medier kan vara klurigt för bröllopsgästerna. Får man använda mobiler på festen? Får man lägga upp…

Dela dina bästa bröllopstips!

Vad var det som gjorde att ert bröllop blev sådär underbart magiskt? Nu vill vi ta reda på era bästa…

Vinterbröllop – allt du vill veta

Drömmer du om ett vinterbröllop i vitt med naturen i fokus? Här kommer allt du behöver veta om vinterbröllop i…

Vad gör en bröllopskoordinator?

Vi har tagit kontakt med bröllopskoordinatorn Linn Sunesson Heimdal som berättar om hur hon hjälper brudpar planera sina drömbröllop.

Bröllopstrender i pandemins fotspår

Vi på Bröllopsmagasinet har lagt örat mot rälsen och tittat närmare på 7 bröllopstrender som vuxit fram i pandemins fotspår.

Malin Vinblad, fotografen som fångar känslan

Vi har pratat med Malin Vinblad som håller till på Gotland, och fått tips på hur man ska tänka när…

Så väljer ni tema för ert bröllop

Ett tema gör att er stora dag känns mer komplett och mer personlig för er och era gäster så välj…

Vett och etikett – före, under och efter bröllopet

Vi har tagit reda på vilken vett och etikett det är som gället före, under och efter er stora dag.

Vill du gifta dig med mig?

Behöver du inspiration till olika sätt att fria? Vi har sammanställt några romantiska idéer för ett magiskt frieri.

Lisa & Henrik Borgs bröllop

Här kan du läsa om Lisa Anckarman och Henrik Borgs fantastiska bröllop!

9 tips om hur ni bevarar kärleken

Oavsett om ni har varit tillsammans i ett eller 10 år behöver ni vårda er kärlek till varandra.

Bröllopsbåge

Vill du ha ett unikt och personligt bröllop? Bli man och hustru under en vacker och romantisk bröllopsbåge!

Drop in bröllop på Kalmar slott

Kalmar Slott har arrangerat bröllop sedan 1276 och har idag en av Sveriges populäraste bröllopskyrkor. På självaste Alla hjärtans dag…

Körschema för bröllopsdagen

Tänker ni att ni tar bröllopsdagen som den kommer utan några fasta tidpunkter? Tänk om! De bästa bröllop är planerade…

Vill du gifta dig med mig?

Ska du fria själv eller har du en nära vän som tänker fria? Visa då denna artikel och inspireras av…

21 tips inför bröllopsplaneringen

Att planera ett bröllop är roligt, men kan också vara stressigt. Här kommer 21 tips för när det är dags…

12 tips på hur ni planerar och genomför den perfekta bröllopsresan

Det finns mycket att tänka på när man planerar en smekmånad. Vi ger dig 12 tips om hur du kan…

Så väljer ni destination för er bröllopsresa – 11 tips på vägen!

Planerar du bröllopsresa? Här får du 11 tips på hur du hittar det perfekta resmålet!

9 tips – så maxar ni bröllopsfesten!

Att planera bröllopsfesten är otroligt härligt - se till att ni gör bröllopsfesten oförglömlig för era gäster!

Gruppbilder på bröllopet? Här är den kompletta guiden!

I den här artikeln guidar vi dig till de bästa grupp- och mingelbilderna.

Dags att skriva önskelista

Hur skriver man egentligen en önskelista och vad finns det för Vett- & Etikett-regler kring denna?

Sara & Philips bröllop

Sara och Philips fantastiska bröllop gick av stapeln en solig oktoberdag i vackra Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i Skåne.

Julia & Adams bröllop

Läs Julia och Adams berättelse om sitt bröllop i Allhelgonakyrkan och hur det gick till när de blev herr och…

Bröllop i Toscana

Hanna och Jesper samlade deras vänner från alla jordens hörn och höll sitt bröllop på en högt belägen vingård i…

Josefin och Per-Anders bröllop

Josefin och Per-Anders drömde om ett stort sagobröllop men vågade aldrig tro på att det skulle infrias. Men drömmar kan…

Elopements – vad är det, egentligen?

Skippa ett stort bröllop och bara smita i väg för ett hemligt bröllop? Elopements som de så fint kallas har…

En burgerlig vigsel

Gifta dig på McDonalds i sann Las-vegas anda? Den 27 augusti öppnar McDonald´s i Nacka upp McDriven för Drive Thru-bröllop.

Så har pandemin ändrat hur vi firar bröllop

Även om vi önskar att pandemin aldrig ägt rumt finns det faktiskt några positiva påverkningar som pandemin haft.

Bröllop på Gotland

Att gifta sig på Gotland var något som vi drömde om men vi var ändå tveksamma till det; att planera…

Sandra & Christians bröllop

Vi har sedan flera år tillbaka varit säkra på att vi vill dela livet med varandra och giftermål kändes därför…

Invigning av Suite Lars Wallin

Vi blev inbjudna till den storslagna invigningen av Suite Lars Wallin på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg.

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Ida & Johans bröllop

En solig dag i slutet av augusti, 5 år efter att vi hade vår första dejt, gick Johan ner på…

Bröllopsfest – efter pandemin

För några gäster kan det vara en utmaning att besöka sociala tillställningar och event igen.

Fredrik & Olivias bröllop

En borttappad ring blev startskottet för Fredrik och Olivias fantastiska bröllop.

Lars Wallin designar bröllopssvit i Göteborg

Lars Wallin ingått ett samarbete med Radisson Blu Scandinavia om att designa en helt unik bröllopssvit – och vi har…

Checklista för din bröllopsplanering

Det finns mycket att hålla reda på när det gäller bröllopsplanering. Vi tipsar dig om när du ska göra vad…

Låt bröllopsplaneringen börja!

Bröllopsplaneringen är en spännande tid, men det är mycket att tänka på och komma i håg. Vi har sammanställt en…