Diana & Johannes sommarbröllop

Diana & Johannes Bröllop - Foto: Sara Ståhl Wedding

Något av det finaste på vårt bröllop var ceremonin när vi fick se varandra för första gången.

Text Brudparet  |  Foto Sara Ståhl Wedding | www.sarastahlwedding.com

 

Frieriet

Sommaren 2018 bilade vi ner till Italien. Vilket äventyr vi hade framför oss! 

Diana var reseledare i vanlig ordning och planen var att vara borta i 16 dagar. Efter 10 dagar kom frieriet efter att ha varit tillsammans i 3 år.

Vi hade precis tagit oss västerut mot Toscanas kust. Ut med havet i den lilla glammiga orten Forte dei Marmi hade Johannes bokat en fin skaldjursrestaurang. Där satt vi mätta och belåtna när Johannes plötsligt tar upp asken och friar med en nervös och skakig röst. Ingen var mer överraskad och chockad än Diana! Lyckan var total och Diana svarade såklart JA! Efteråt firade vi och skålade med bubbel. Det var ett sådant lyckorus. Den känslan och kvällen kommer vi aldrig att glömma. Vi avslutade vår kärleksresa i vackra Ligurien för att sedan åka hem och börja planera vårt framtida bröllop! 

Förberedelserna

Det dröjde innan vi bokade datum för vårt bröllop, vi var nöjda med att vara förlovande och drömmen om ett hus började växa. Det slutade med att vi istället valde att köpa tomt där Johannes blev byggmästare. Han tog sig på utmaningen att bygga vårt hus helt på egen hand vilket gjorde att bröllopsplanerna fick vänta. Det passade oss bra i tiden då covid-19 bröt ut, så under hela pandemin fokuserade vi på husbygget. 

Pandemin började nå sitt slut och vi bestämde oss för att äntligen sätta ett datum för vårt bröllop och därmed var bröllopsplaneringen i full gång. 

Det skulle bli ett sommarbröllop 2022 och vi kunde inte riktigt hålla oss med att skicka ut våra save-the-date kort, så korten damp ner i brevlådorna redan 11 månader innan bröllopet.

Bröllopslokal, DJ, catering, bröllopsfotograf och vigselförrättare bokades da 1,5 till 1 år i förväg. Det var otroligt skönt att ha de ”stora” och viktiga sakerna på plats redan då. Det skapade en inre stress när vi insåg att många vigselförrättare redan var fullbokade så långt i förväg men till slut hittade vi Anna i Vellinge kommun som var helt fantastisk. Det var väldigt viktigt för oss att personen skulle utstråla glädje, energi och ha nära till skratt! 

Temat var redan klart från början så nu var det mestadels detaljerna vi sökte inspiration för. Det blev en del häng på Pinterest och Instagram och en självklarhet var ju såklart att köpa alla nummer av Bröllopsmagasinet för att samla på bra tips, idéer och inspiration! Tack till er.

Bröllopsklänningen

Det roligaste och pirrigaste för Diana innan bröllopet var jakten på bröllopsklänningen!

Diana hade en vision om hur hennes bröllopsklänning skulle se ut men det blev något helt annat. Efter många besök i de olika butikerna runt om i Malmö var det Wedding Store i Malmö som gav det bästa intrycket, så en lördag i oktober följde brudtärnorna med för en VIP-provning. Ägaren på Wedding store visade en klänning för Diana men hon var fast övertygad om att det inte var hennes stil, men tillslut blev hon övertalad att prova en klänning som såg precis ut som Megan Markles bröllopsklänning och där stod hon, till hennes förvåning, med det största leendet! Hon hade hittat drömklänningen och den satt som en smäck.

Förberedelserna fortsatte och det avsattes ungefär en dag i veckan för att gå igenom detaljer samt planering inför vår stora dag. Något som också var skoj var att åka iväg och provsmaka och designa bröllopstårta. Vi hade hittat en bild från Pinterest, en avskalad vit tårta med blommor på i 4 våningar. Det blev två olika provsmakningar och tillslut valde vi att beställa från Cia som jobbar på Sockerdrömmar i Sjöbo. Vi fick ett fint bemötande och var väldigt nöjda med hennes service och hennes otroligt goda mousser/fyllningar. 

Bröllopsdagen började närma sig och så även nerverna och stressen. Vi hade lagt ner både massor med pengar och tid så vi ville ju inget annat än att vår dag skulle bli perfekt! Efter bröllopet inser man dock att det viktigaste av allt är att ha kul, njuta och att försöka stressa ner. Det är minsann lättare sagt än gjort, för det är otroligt överväldigande med mycket känslor, intryck och förväntningar på den stora dagen. Så var det för oss iallafall – men på ett positivt sätt.

Att sätta ett bra och genomtänkt körschema är A och O med pauser för både gästerna och er själva och att ha någon som tar hand om just körschemat och även alla leverantörer.  Vi uppskattade verkligen våra toastmadames (två superwomen) som koordinerade och höll reda på just de sakerna. Givetvis även vårt underbara brudfölje som fanns där för oss från morgon till kväll.

Allting blev precis som vi önskade med otroligt väder, fin stämning, god mat/dryck av alla slag, samt massor av kärlek! 

Förberedelser på bröllopsdagen

Vi hade bestämt oss för att sova på var sitt håll natten innan bröllopet.
Diana, tillsammans med brudtärnor, förberedde sig i lokalen där både hårstylist och makeupartist var på plats. Det minskade verkligen på stressen att vara på ett ställe. Brudgummen och hans marskalkar spenderade morgonen tillsammans i brudparets hus där de åt både frukost och lunch. Männen hade inte lika mycket att fixa så de passade på att njuta i solen medan brudarna skulle fixa hår och smink.  

Ceremonin

Utomhusvigsel i stekande 30 grader blev det till slut efter att ha följt väderprognosen slaviskt i ett par veckor innan bröllopet. Tänk om det regnar? Man måste ha en plan b när man planerar utomhusbröllop i Sverige. 

Det var skönt att vi kunde utnyttja första delen av lokalen ifall vädret skulle svika oss. Hur som helst så prickade vi in den varmaste sommardagen 2022, den 13 augusti och ceremonin hölls på gården där även middagen och festen skulle hållas. 15.30 var det dags, Johannes stod redo och väntade på sin Diana förväntansfull. 

Diana valde att gå in själv till levande musik (sång och keyboard) Brudtärnor och marskalkar hade redan gått in och ställt sig vid ”altaret”. Det var ett känslosamt ögonblick för båda men mestadels för brudgummen. Vi har pratat om just det ögonblicket i efterhand, det är ju faktiskt Diana som är den mest känsliga utav oss men just där och då kunde hon hålla tårarna i schack medan Johannes hade lite svårare. Man kan säga att det blev ombytta roller. Oavsett är det vackert att se känslorna flöda!

Sångerskan, Ellen Bertilsson, sjöng så otroligt vackert när Diana gick in till ”How long will I love you” av Ellie Goulding, vi hade hittat en långsammare version på Youtube som hon spelade och det blev precis som vi önskade. Innan vigselakten spelades ”Song bird” av Fleetwood Mac. 

Efter ringbyte och kyss ville vi dansa ut till en riktig härlig feel good-låt, så vad passade inte bättre än ”Good life” med OneRepublic. Rosenblad kastades och Johannes råkade kanske svälja något blad men vad gör det? Vi var lyckliga över att äntligen vara gifta, nu kunde vi äntligen titulera oss som herr och fru. 

Efter vigseln 

Vi valde att fotas efter ceremonin, så vi åkte i väg i en vit Mustang cabriolet som vi hade hyrt av ägaren till gården. När vi kom tillbaka körde vi in på innergården där vi möttes av våra gäster som stod och jublade. Det var nu dags för den efterlängtade brudskålen som sedan följdes av familjefotografering. Senare väntade en tvårätters middag komponerad av Segers mat.

Maten

Vi valde att bjuda in till ett förmingel ca 45 min innan vigselsceremonin. Våra gäster välkomnades med Cava och macarons när de anlände till gården och vår tanke var helt enkelt att det skulle börja på ett festligt sätt. 

Efter ceremonin bjöds det in till mingel på innegården, där serverade cateringpersonalen mingelmat, bubbel samt andra drycker med och utan alkohol.

Vi tyckte att det blev perfekt med en tvårätters middag då det inte blev en allt för lång sittning. Det var ungefär tolv tal under middagen och i vår mening var det lagom. Det bjöds även på shotbricka och våra vänner och toastmadames hade ordnat två olika lekar. Det ble ett bra flow med en mix av händelser under kvällens gång.

Efter huvudrätten hade vi lagt in en liten paus där vi tillsammans med fotografen passade på att fota de sista parbilderna i solnedgången, så kallade golden hour-bilder.

Bröllopsmenyn

Förrätt: Confiterad torsk, havskräftsbisque, citronemulsion, dragonolja & brynt parmesan. 

Huvudrätt: Kalvfilé, smörbrynt spetskål, morotspuré, timjansmaksatt rödvinssås och smörstekt potatisfondant.

Vi hoppade över dessert och valde i stället att endast bjuda på en gudomlig bröllopstårta. Det blev en ljus tårtbotten med björnbär, passionsfrukt och salt kolamousse. 

Vickning: Korv med bröd, rostad lök och vatten till alla gäster (viktigt!).

Festen

Vi drog i gång festen direkt efter vår bröllopsdans, tillsammans med DJ:n hade vi bestämt att köra igång en riktig festlåt som skulle få alla att sätta klackarna i taket och så blev det! Konfettikanoner sköts, baren stod öppen och festen var igång. Alla dansade och hade roligt! Det märktes verkligen att våra gäster var glada att äntligen få dansa efter pandemin!

DJ Törnell stod för musiken och spelade allt från ABBA till Avicii, enligt våra önskemål såklart! Han hade även satt upp festlig belysning. Pricken över i:et var fotomaskinen (från EventFotomaten) intill dansgolvet, det höjde stämningen och var värt varenda krona då den gick varm hela kvällen och natten lång. 

I baren bjöd vi på 2 olika drinkar, samt öl, vin, cider och alkoholfritt. Det dansades så mycket att våra gäster nästan glömde bort baren! 

Diana & Johannes Bröllop - Foto: Sara Ståhl Wedding

Våra bästa planeringstips!

Allt i allt gick bröllopsplaneringen BRA! Det gäller att man tar fram sina främsta koordineringsskills för att hålla reda på allting, det är mer än vad man tror! Vi hade inte en koordinator utan valde att köra planeringsracet själva. Mycket för att Diana har den ådran i sig och tycker att sådant är skoj, därför tog hon också på sig en stor del av planeringen.

Vi satte upp en budget i en Excelfil och radade upp alla poster samt hur mycket varje post fick lov att kosta. Det hjälpte oss att hålla reda på alla utgifter. Såklart ändrade det sig några av posterna under tidens gång och därför var det till stor hjälp att ha kalkylen som vår guide i planeringen. När man planerar bröllop är det lätt att gå över sin budget, speciellt i slutet då det kan det dyka upp oförutsedda kostnader eller saker man helt enkelt glömt att ta med i beräkningen. 

Diana hade två semesterveckor innan bröllopet och Johannes 1 vecka innan bröllopet. Eftersom vi inte hade en bröllopskoordinator så hjälpte det väldigt mycket att vara ledig innan bröllopet för att sätta de sista detaljerna och fixa de sista inköpen. 

En stor eloge till alla som hjälpte till och våra fantastiska toastmadames som fixade och donade.

Läs Mer

Presenter till matälskare

En pizzaugn från Ooni med dess höga temperaturer säkerställer att din hemmagjorda pizza blir perfekt, oavsett om du är nybörjare…

9 romantiska julfilmer för två

Vi räknar ner dagarna till julafton och medans vi väntar kan du krypa under filten och titta på dessa 9…

Så skapar ni den perfekta hemsidan för ert bröllop

Er bröllopshemsida är mer än en formalitet, det är en viktig källa som håller era gäster informerade.

Barn på bröllop

Ska ni ha barn med på ert bröllop? Om ni vill ha ett barnvänligt bröllop finns det flera sakar att…

QUIZ: Vilket bröllopstema passar dig bäst?

Gör det här testet för att hitta det tema som passar din personlighet bäst.

Skapa ”Wow-faktor” på ditt bröllop med en tuktuk!

Det är de små detaljerna som skapar den "wow-faktorn" som gästerna kommer att minnas länge. Hyr en tuktuk till bröllopet!

Bröllopsbingo

Här kan du ladda ner ett bröllopsbingo att använda på festen!

9 Roliga aktiviteter medan gästerna väntar

Aktiviteter på bröllopet bidrar till social sammanhållning så att gästerna lär känna varandra bättre.

Så får ni det ni önskar er

Varje år ges bröllopsgåvor för flera miljarder bort. Det kräver att brudparet bör ha vissa tankar om vad de önskar…

Vickning – ett uppskattat inslag

Vickning, nattamat, nattsexa… kärt barn har många namn. Vickning är en enklare måltid som serveras framåt småtimmarna på festliga tillställningar…

Förevigas i en annorlunda miljö!

Här tittar vi närmare på ämnet bröllopsfotografier tagna i annorlunda miljöer.

Vårt bröllop: Diana & Johannes

"Något av det finaste på vårt bröllop var ceremonin när vi fick se varandra för första gången."

Vårt bröllop: Rebecca & Hans

”En intim tillställning för våra närmaste men samtidigt en riktigt bra bröllopsfest.”

Vad har du i din brudväska?

Vilka saker ska man ha i brudväskan? Här är våra tips:

Hitta din bröllopsfotograf!

Se till att föreviga er bröllopsdag genom att anlita en professionell bröllopsfotograf.

Välj dina tärnor med omsorg

Innan du väljer din brudtärna finns det några saker du ska tänka på.

Bröllop på flygplatsen

Jag hade drömt om stort bröllop i Klara kyrka inne i Stockholm men i stället blev det VIPen på Arlanda.

Vårt bröllop: Kelly & Erik

"Jag har sedan barnsben drömt om att få gifta mig i en sagolik prinsessklänning med slöja och tiara till"

Vårt bröllop

Har du precis gift dig? Vi vill gärna höra om ert bröllop och dela med oss av era råd och…

Vårt bröllop: Tove och Hampus

Redan innan paret lämnade första mötet var det bestämt att bröllopsdagen skulle spenderas på slottet.

Vårt bröllop – Emelie & Gustav

Ett lantligt logebröllop med somrig och vegetarisk meny

Duo Bergh – Skapar magi med stråkmusik på bröllop

Att välja rätt musik till sitt bröllop är viktigt för att skapa den perfekta stämningen. En duo som vet exakt…

Trash the dress

Vår redaktör tog på sig en wakeboard och testade "trash the dress"-trenden. Se hur det gick här!

Vegansk bröllopsmeny

En vegansk meny är full av färg och fantasi. Vi ger dig 12 tips för en inspirerande bröllopsmeny från det…

Frieri på bioduken

Peter och Jenny var på bio för att fira ett projekt som blivit klart. Se vad som hände sen!

Vårt bröllop: Jimmy & Erica

6 maj friade Jimmy till tonerna av Streaplers Till min kära. Han försökte sjunga med men rösten brast efter några…

Vad kostar en bröllopsklänning?

Vi reder ut det många av er undrar: Vad kostar egentligen en bröllopsklänning och hur mycket är det vanligt att…

Bröllop i Toscana!

Linda och Björn gifte sig i Toscana, och här presenterar vi bilderna från det vackra bröllopet!

Emelia & Davids bröllop

”Det bästa med vår dag var alla positiva överraskningar under dagen och middagen. Läs mer om Emelia & Davids bröllop…

Judiska bröllop

Kanske är du bjuden på ett bröllop till någon som har en annan kulturell eller religiös bakgrund? I den här…

Malin & Trevors bröllop

Magiskt sagobröllop på 1700-talsslott med mytiska statyer och gnistrande kristallkronor, blommande trädgårdar och gröna alléer.

Min bröllopssajt

Med en egen bröllopshemsida gör ni det enkelt för gästerna och er själva. Hemsidan är enkel att skapa och era…

Boktipset – Kärlek utan tjafs

Boken Kärlek utan tjafs är en kompromisslös bok om relationer, med ett innehåll som verkligen berör på djupet.

Jennifer & Jens

– Det finaste minnet från vårt bröllop är vår First Look, berättar brudparet Jennifer och Jens. Läs deras berättelse här!

Dela dina bästa bröllopstips!

Vad var det som gjorde att ert bröllop blev sådär underbart magiskt? Nu vill vi ta reda på era bästa…

Sociala medier och delning av bilder

Det här med sociala medier kan vara klurigt för bröllopsgästerna. Får man använda mobiler på festen? Får man lägga upp…

Vinterbröllop – allt du vill veta

Drömmer du om ett vinterbröllop i vitt med naturen i fokus? Här kommer allt du behöver veta om vinterbröllop i…

Vad gör en bröllopskoordinator?

Vi har tagit kontakt med bröllopskoordinatorn Linn Sunesson Heimdal som berättar om hur hon hjälper brudpar planera sina drömbröllop.

Bröllopstrender i pandemins fotspår

Vi på Bröllopsmagasinet har lagt örat mot rälsen och tittat närmare på 7 bröllopstrender som vuxit fram i pandemins fotspår.

Malin Vinblad, fotografen som fångar känslan

Vi har pratat med Malin Vinblad som håller till på Gotland, och fått tips på hur man ska tänka när…

Gift er först – festa senare!

Wed first – party later; gift er först – festa senare. Vad är fördelarna med ett sådant upplägg?

Så väljer ni tema för ert bröllop

Ett tema gör att er stora dag känns mer komplett och mer personlig för er och era gäster så välj…

Vett och etikett – före, under och efter bröllopet

Vi har tagit reda på vilken vett och etikett det är som gället före, under och efter er stora dag.

Vill du gifta dig med mig?

Behöver du inspiration till olika sätt att fria? Vi har sammanställt några romantiska idéer för ett magiskt frieri.

Lisa & Henrik Borgs bröllop

Här kan du läsa om Lisa Anckarman och Henrik Borgs fantastiska bröllop!

Konsten att skriva önskelista

Få tips om hur ni kan underlätta för gästerna att hitta den perfekta bröllopsgåvan.

9 tips om hur ni bevarar kärleken

Oavsett om ni har varit tillsammans i ett eller 10 år behöver ni vårda er kärlek till varandra.

Bröllopsbåge

Vill du ha ett unikt och personligt bröllop? Bli man och hustru under en vacker och romantisk bröllopsbåge!

Drop in bröllop på Kalmar slott

Kalmar Slott har arrangerat bröllop sedan 1276 och har idag en av Sveriges populäraste bröllopskyrkor. På självaste Alla hjärtans dag…

Körschema för bröllopsdagen

Tänker ni att ni tar bröllopsdagen som den kommer utan några fasta tidpunkter? Tänk om! De bästa bröllop är planerade…

Anländ till festen med stil

Har ni en plan hur ni vill anlända till bröllopsfesten eller är ni i desperat behov av tips och idéer?…

Vill du gifta dig med mig?

Ska du fria själv eller har du en nära vän som tänker fria? Visa då denna artikel och inspireras av…

21 tips inför bröllopsplaneringen

Att planera ett bröllop är roligt, men kan också vara stressigt. Här kommer 21 tips för när det är dags…

12 tips på hur ni planerar och genomför den perfekta bröllopsresan

Det finns mycket att tänka på när man planerar en smekmånad. Vi ger dig 12 tips om hur du kan…

Så väljer ni destination för er bröllopsresa – 11 tips på vägen!

Planerar du bröllopsresa? Här får du 11 tips på hur du hittar det perfekta resmålet!

9 tips – så maxar ni bröllopsfesten!

Att planera bröllopsfesten är otroligt härligt - se till att ni gör bröllopsfesten oförglömlig för era gäster!

Gruppbilder på bröllopet? Här är den kompletta guiden!

I den här artikeln guidar vi dig till de bästa grupp- och mingelbilderna.

En kick-off för ett jämställt liv tillsammans

Att dela ansvar och bekräfta varandra är grunden för en lång och lycklig relation.

Dags att skriva önskelista

Hur skriver man egentligen en önskelista och vad finns det för Vett- & Etikett-regler kring denna?

Sara & Philips bröllop

Sara och Philips fantastiska bröllop gick av stapeln en solig oktoberdag i vackra Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i Skåne.

Julia & Adams bröllop

Läs Julia och Adams berättelse om sitt bröllop i Allhelgonakyrkan och hur det gick till när de blev herr och…

Bröllop i Toscana

Hanna och Jesper samlade deras vänner från alla jordens hörn och höll sitt bröllop på en högt belägen vingård i…

Josefin och Per-Anders bröllop

Josefin och Per-Anders drömde om ett stort sagobröllop men vågade aldrig tro på att det skulle infrias. Men drömmar kan…

Elopements – vad är det, egentligen?

Skippa ett stort bröllop och bara smita i väg för ett hemligt bröllop? Elopements som de så fint kallas har…

En burgerlig vigsel

Gifta dig på McDonalds i sann Las-vegas anda? Den 27 augusti öppnar McDonald´s i Nacka upp McDriven för Drive Thru-bröllop.

Så har pandemin ändrat hur vi firar bröllop

Även om vi önskar att pandemin aldrig ägt rumt finns det faktiskt några positiva påverkningar som pandemin haft.

Bröllop på Gotland

Att gifta sig på Gotland var något som vi drömde om men vi var ändå tveksamma till det; att planera…

Sandra & Christians bröllop

Vi har sedan flera år tillbaka varit säkra på att vi vill dela livet med varandra och giftermål kändes därför…

Invigning av Suite Lars Wallin

Vi blev inbjudna till den storslagna invigningen av Suite Lars Wallin på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg.

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Ida & Johans bröllop

En solig dag i slutet av augusti, 5 år efter att vi hade vår första dejt, gick Johan ner på…

Bröllopsfest – efter pandemin

För några gäster kan det vara en utmaning att besöka sociala tillställningar och event igen.

Fredrik & Olivias bröllop

En borttappad ring blev startskottet för Fredrik och Olivias fantastiska bröllop.

Lars Wallin designar bröllopssvit i Göteborg

Lars Wallin ingått ett samarbete med Radisson Blu Scandinavia om att designa en helt unik bröllopssvit – och vi har…

Fira kärleken i Sigtuna

Sigtuna är som gjort för romantik. Här finns alla förutsättningar för att skapa en unik och minnesvärd upplevelse.

Checklista för din bröllopsplanering

Det finns mycket att hålla reda på när det gäller bröllopsplanering. Vi tipsar dig om när du ska göra vad…

Låt bröllopsplaneringen börja!

Bröllopsplaneringen är en spännande tid, men det är mycket att tänka på och komma i håg. Vi har sammanställt en…

Lyckad bröllopsmässa i Umeå!

Äntligen dags för bröllopsmässa igen och Bröllopsmässan i Umeå blev en succé!

Förnya era löften

Många par väljer att förnya sina löften. Men hur går det till juridiskt och praktiskt till? Vi har svaren.

Ge varandra en morgongåva

Att ge varandra en present morgonen efter bröllopet är fin tradition värd att bevara.

Ös på med blommor

Att bära en vacker brudbukett på sitt bröllop ser många som både en självklarhet och en fin tradition.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du ha senaste nytt, tips inför ditt bröllop och unika erbjudanden för våra läsare?

Vem gör vad på bröllopet?

Under ett bröllop är det en del viktiga nyckelpersoner som ska utges. Men vad är deras uppgifter?

Bröllopsfotografering – 20 vanliga misstag

Tänk på följande innan du bokar fotograf eller det är dags för bröllopsfotografering.

Den ultimata checklistan EFTER bröllopet

Många brudpar glömmer bort viktiga uppgifter att göra efter bröllopet. Här har vi sammanställt en checklista för att underlätta för…

Indiskt bröllop i Sverige

Möt paret som lyckades genomföra ett magiskt 3-dagars bröllop med Indiskt tema i Sverige. Här får vi ta del av…

Drömbröllop mitt i veckan

Med tusentals bröllop framflyttade till detta år är det många lördagar framöver som nu blivit fullbokade. Vi har lösningen!

Bröllop och sociala medier

Sociala medier kan verkligen ha positiv effekt i samband med bröllopet. Dock önskar inte alla brudpar dela sin stora dag…

Efter Corona – så planerar vi bröllop

Corona ställde krav på nya innovativa lösningar och idéer för många – inte minst blivande brudpar som planerar bröllop.

Put a ring on it!

Är en förlovning och ett frieri samma sak? Vi besvarar några viktiga frågor kring frieriet, förlovnings- och vigselringen.

Fånga bröllopsdagen genom magiska bilder

Att få leverera de viktigaste bilderna i två personers liv är en stor ära för bröllopsfotografen Linnéa Broberg.

Skapa en unik och minnesvärd vigsel

Vigseln är ett stort och högtidligt ögonblick för alla närvarande. Bromma församlings präst Cathrine Nordqvist berättar om vigselceremonin i Svenska…

10 steg till att hitta rätt bröllopsfotograf

Följ dessa riktlinjer och finn den bröllopsfotograf som passar bäst till att föreviga er stora dag. Vi har listat alla…

Bröllop med Great Gatsby-tema

Häng med på detta härliga 3-dagars bröllop där vigselplatsen var ett flygfält och gästerna fick dansa på bröllopsfesten i 20-tals-stass.

9 tips för en lyckad bröllopsdag

Många blivande brudar är nervösa inför bröllopet över att något ska gå fel under bröllopsdagen. I den här artikeln ger…

Skapa er bröllopsbudget

Det första stadiet i en bröllopsplanering är att skapa en bröllopsbudget.

Hur det känns att ställa in sitt drömbröllop

Emily hade sitt drömbröllop planerat på en strand i Thailand. När Coronavirusert plötsligt började spridas runtom i världen började alla…

Underhållning till bröllopsfesten

Trött på tipspromenad och liveband? Här kommer 7 unika tips på hur ni underhåller gästerna under bröllopsfesten.

Så får ni en lycklig relation

Elin Ribjer driver relationspodden ”Så kan det gå” och här tipsar hon oss om hur man får en lycklig och…

Så hittar ni rätt bröllopsfotograf till er stora dag

Bröllopsbilderna är något som ni kommer ha kvar i all evighet och som hjälper er minnas er fantastiska bröllopsdag. Här…

Bröllop – med eller utan barn?

Visst finns det en hel del att tänka på och förbereda om ni bestämmer er för ett bröllop med barn.…

Dresscode – så tolkar du klädkoden på inbjudan

De fyra etablerade klädkoderna är högtidsdräkt, jacquet, mörk kostym och kavaj

Saknas: Brudslöja, smoking och vigselring

En brudslöja, en smoking och en vigselring är exempel på några saker som anmälts saknade av resenärer efter resor med…

Vintips – Lyxiga härliga bubblor

Vi är mer kunniga och nyfikna på bubblande vin än någonsin förr. Effekten blir att det lanseras fler mousserande viner…