JULIA & JONAS

När lokalen var bokad och brudklänningen inköpt fick Julia och Jonas reda på att de väntade barn, och helt plötsligt fanns det mer än ett bröllop att planera och längta efter.

Jag har sedan barnsben drömt om att gifta mig och började tidigt fantisera om mitt drömbröllop. Många saker har såklart förändrats längs vägen, men något som alltid har varit en dröm är att få gifta sig på min favoritplats i världen, Bohus-Malmön. Och efter att ha spenderat många somrar på ön tillsammans stod det klart för oss båda att det var den perfekta platsen för vårt bröllop. Med platsen som utgångspunkt började sedan planeringen med att boka vigsel- och festlokal samt att inhandla brudklänningen, något jag drömt om så länge jag kan minnas. Med min mamma och syster som smakråd hittade jag min drömklänning och bockade med lättnad av den punkten på listan. Men några månader senare fick vi ett besked som gav mycket glädje men också gjorde att den punkten inte längre kändes lika färdig.

Text: Julia och Jonas Lund      |      Foto: Hanna Ferm Photography

Fakta:

Vem friade? – Jonas friade i augusti 2016, på klipporna med havet som panoramavy.  

Vigselplats – Bohus-Malmöns kyrka.

Festplas – Bohus-Malmöns Folkets Hus.  

Brudens klänning från – Modeca, inhandlad på Åsa Design i Grebbestad.

Brudgummens kläder från – Tiger, inhandlade på Stjärnkläder i Trollhättan.

Ringar – Julias förlovningsring är en halo-ring i vitt guld. Våra vigselringar är släta i vitt guld.

Maten – Buffé och bröllopstårta från Alex Gastronomi.

Bröllopsfotograf – Hanna Ferm Photography.

Plusset på stickan

I januari 2018 förändrades livet för alltid när vi fick reda på att vi väntade tillökning. Förutom att vi nu skulle förbereda oss inför att bli föräldrar var vi också tvungna att fundera på vad som behövde ändras i bröllopsplaneringen, då vi efter snabb räkning insåg att jag kommer vara i graviditetsvecka 34 på vår bröllopsdag. Först funderade vi på om det överhuvudtaget skulle bli något bröllop, skulle det ens gå att genomföra som höggravid? Men vi kom snabbt fram till att vi självklart skulle fortsätta förberedelserna inför vårt drömbröllop.

Förberedelserna

Eftersom jag har ett stort intresse för både bröllop, inredning och styling, kändes det självklart vi skulle göra mycket av dukning och iordningställande av lokalen själva. Så veckorna innan bröllopet spenderas med att tillverka placeringskort, inhandla blommor, rulla servetter mm. Jag ångrar inte en sekund att vi valde att göra mycket själva, då det byggde upp förväntningarna inför den stora dagen och fick oss att komma i bröllopsstämning. Veckan innan bröllopet var jag även hos skräddaren för att se vad som behövdes göras med klänningen, och turligt nog behövde vi bara ta ut den ett par centimeter i midjan, sedan var den perfekt!

Under bröllopshelgen hade vi hyrt prästgården på Bohus Malmön, för att bo i under bröllopsnatten men också för att ha en plats att göra oss iordning på under bröllopsdagen.
Vi har turen att ha Jonas syster som är stylist, så ingen av oss behövde åka iväg för att bli iordninggjord. Förmiddagen blev därför till en mysig (och faktiskt inte alls stressig) stund där jag fick umgås med och bli ompysslad av min svägerska. Framåt lunch anlände Jonas, och efter att även han gjort sig iordning var det dags för fotografering som inleddes med den klassiska ”first look”.

Fotografering

Vi visste tidigt att vi ville anlita Hanna som bröllopsfotograf. Dels för att hon är otroligt duktig och dels för att vi känner henne sedan innan, och det var viktigt för oss att känna oss helt bekväma under fotograferingen. Och just fotograferingen blev faktiskt en alldeles underbar stund under dagen. Att få åka ut till klipporna och havet på västersidan av ön, och under den sista stunden som ogifta bara få njuta av varandra under ett par timmar innan vi skulle stå i rampljuset med alla gäster runtomkring, det var verkligen helt underbart.

Vigseln

Vigseln är enligt oss det kanske viktigaste på ens bröllopsdag då det faktiskt är det ett bröllop handlar om, att man ska bli man och hustru. Därför kändes det viktigt att det skulle bli en personlig och fin ceremoni och att allt skulle vara perfekt. Men när vi väl stod där utanför kyrkporten och väntade på att få gå in i kyrkan var vi så nervösa att vi knappt kunde prata med varandra. Hela vigseln gick faktiskt väldigt fort och minnena av den är fortfarande lite suddiga. Men är det något jag kommer minnas för resten av mitt liv så är det känslan när kyrkportarna slogs upp och vi gick hand i hand nerför altargången med alla våra vänner och familj runtomkring oss. Det var magiskt.

Festen

Vi valde att ha festen i Folkets Hus på Bohus-Malmön, eftersom den platsen passade perfekt för den typen av bröllop vi ville ha, nämligen avslappnat och familjärt med känslan av en härlig sommarfest. Med mingel i trädgården i Folkets Park, buffé att äta, vals på dansbanan och tipspromenad i parken, blev det precis den avslappnade känslan vi önskade.   

Bröllopsresan

Eftersom jag var höggravid när bröllopsresan skulle gå av stapeln kunde vi inte flyga någonstans, utan fick hålla oss i Sverige. Vi valde att spendera några dagar på Marstrand med spa, god mat och absolut lugn och ro. Vi fick några helt underbara dagar och kunde få fortsätta att vara i bröllopsbubblan även veckan efter bröllopet. Och det är ett råd jag vill skicka med, även om ni inte vill åka utomlands på en klassisk bröllopsresa, ta några dagar för att göra något mysigt ihop och njuta av varandra. Det ger er även chansen att grotta ner er i alla minnen från bröllopsdagen och återuppleva dagen gång på gång.

Den bästa presenten

Vi fick massor av fina presenter på vår bröllopsdag, men den finaste presenten fick vi i efterskott. Närmare bestämt i slutet på september, då vår älskade dotter Alma föddes. När vi tittar tillbaka på våra bröllopsfoton i framtiden kommer vi alltid att minnas två av de största händelserna i vårt liv, dagen vi gifte oss och skatten som väntade på oss i min mage.

Läs Mer

Say cheese – i en annorlunda miljö!

Bröllopsfoton är ett sätt att föreviga en av livets största dagar. Men vad säger att de måsta fotas i en…

Förnya era löften

Många par väljer att förnya sina löften. Men hur går det till juridiskt och praktiskt till? Vi har svaren.

Indiskt bröllop i Sverige

Möt paret som lyckades genomföra ett magiskt 3-dagars bröllop med Indiskt tema i Sverige. Här får vi ta del av…

Skapa en unik och minnesvärd vigsel

Vigseln är ett stort och högtidligt ögonblick för alla närvarande. Bromma församlings präst Cathrine Nordqvist berättar om vigselceremonin i Svenska…

Bröllop med Great Gatsby-tema

Häng med på detta härliga 3-dagars bröllop där vigselplatsen var ett flygfält och gästerna fick dansa på bröllopsfesten i 20-tals-stass.

Så får ni en lycklig relation

Elin Ribjer driver relationspodden ”Så kan det gå” och här tipsar hon oss om hur man får en lycklig och…

Sadaf & Rafeds bröllop

Frieriet gjordes i Paris, på en romantisk överraskningsresa. Han hade planerat allt in i minsta detalj, men som alla vet…

Emilia & Gustavs bröllop

Efter drygt ett (fantastiskt) år som par åkte vi på en drömsemester till Maldiverna i februari 2017. Inte anade jag…

Emma & Carls bröllop

Här får vi ta del av Carl & Emmas kärlekshistoria och vackra bröllop på Gotland.

Anna-Karin och Daniels bröllop

Känslan att se glädjen hos våra barn inne i kyrkan var fantastisk. Trots att de är så små kunde de…

Julia & Jonas bröllop

När lokalen var bokad och brudklänningen inköpt fick Julia och Jonas reda på att de väntade barn, och helt plötsligt…

Camilla & Roberts bröllop

”Once upon a time”… så kanske vi skulle börja skriva vår berättelse, eller vår resa som det ibland känns som.

Bröllopsdagar

Bröllopsdagar firar vi för att påminna oss om varför vi gifter oss. En dag att speciellt ägna åt varandra och…

Emma & Johans bröllop

”Det var en barndomsdröm som gått i uppfyllelse, att få åka häst och vagn från kyrkan till festen”

9 tecken på att du träffat ditt livs kärlek

Inget test kan avgöra om ni är rätt för varandra. Men dessa tecken är en byggsten i vad som utmärker…

Långt äktenskap

Äktenskapet som varar livet ut... äntligen har du hittat den partner som du alltid drömt om. Snart går er bröllopsdag…

Brudgummens bästa och värsta ögonblick!

Alla har vi våra stunder under bröllopsplaneringen och på bröllopsdagen. Här får ni några brudgummars erfarenheter av det bästa och…

Vigsel i Söderhavet

Söderhavet är platsen många drömmer om att ha sin vigsel på.

Håll kärleken vid liv

I kyrkan säger vi JA till att vara tillsammans tills döden skiljer oss åt. Men vad ska vi egentligen göra…

10 sätt att fria på

Internet svämmar över av romantiska filmer och berättelser på frierier – här har vi valt ut våra favoriter. Läs vidare…

Aida & Hasans bröllop

Då och då får man höra berättelser som bevisar gång på gång att ödet har sin gång. Vår tro är…

Patrik & Kristinas bröllop

Efter frieriet på Grand Hôtel i Stockholm väntade 18 månader av planering för paret Kristina och Patrik Skogh, 18 månader…

Semesterflörten kan leda till giftermål

En av tio svenskar som haft en romantisk upplevelse under semestern har gift sig med sin flört.

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Min bröllopssajt

Med en egen bröllopshemsida gör ni det enkelt för gästerna och er själva. Hemsidan är enkel att skapa och era…

Läs mer

Äktenskapsförord – bristande tillit eller en smart trygghet?

Inför bröllopet är det få som tänker på en framtid utan varandra. Men saker kan hända...

Läs mer

Drop-in-vigsel på Nääs Fabriker

Förlovade och spontana? På Nääs Fabriker anordnas drop-in-vigslar två gånger per år - först till kvarn är det som gäller!

Läs mer

Say cheese – i en annorlunda miljö!

Bröllopsfoton är ett sätt att föreviga en av livets största dagar. Men vad säger att de måsta fotas i en…

Läs mer

Checklista för din bröllopsplanering

Det finns mycket att hålla reda på när det gäller bröllopsplanering. Vi tipsar dig om när du ska göra vad…

Läs mer

Låt bröllopsplaneringen börja!

Bröllopsplaneringen är en spännande tid, men det är mycket att tänka på och komma i håg. Vi har sammanställt en…

Läs mer

Lyckad bröllopsmässa i Umeå!

Äntligen dags för bröllopsmässa igen och Bröllopsmässan i Umeå blev en succé!

Läs mer

Förnya era löften

Många par väljer att förnya sina löften. Men hur går det till juridiskt och praktiskt till? Vi har svaren.

Läs mer

Ös på med blommor

Att bära en vacker brudbukett på sitt bröllop ser många som både en självklarhet och en fin tradition.

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du ha senaste nytt, tips inför ditt bröllop och unika erbjudanden för våra läsare?

Läs mer