Indiskt bröllop i Sverige

Indiskt bröllop

Trots att paret fick ändra sina ursprungliga bröllopsplaner efter att restriktionerna kring covid-19 infördes så lyckades de ändå genomföra ett magiskt 3-dagars bröllop med Indiskt tema i Sverige. Här får vi ta del av deras fantastiska bröllop!

Text: Sapna & Ilu | Foto: Niklas Mossberg, www.fotografniklasmossberg.com

Vem friade?

Efter ca 3 år tillsammans friade Ujjwal på Djurgården.

Vigselplats?

Hindu Mandir Helenelund (tempel). Bröllopsceremonin ägde rum utomhus. Ceremonin går bla. ut på att bruden och brudgummen går sju varv runt en brasa.

Festplats?

Köksälvan, Älvsjö. Vi lyckades få hit DJ från England. Det var en dag fylld med skratt, dans, god mat och dryck. Det blev även en liten dansuppvisning från vår sida.

Brudens/brudgummens kläder?

Beställdes på internet från Indien

Bröllopsmaten?

Indisk mat, buffé från Indian Grill. Använde de både till festen och bröllopsceremonin. Under bröllopsceremonin serverades maten via en food truck, vilket vi tyckte var lite annorlunda och häftigt.

Bröllopsfotograf?

Niklas Mossberg & videograf Abraham. Niklas erbjöd en pre-shoot i sitt bröllops paket som var oerhört bra. Det gav en chans för både oss att lära känna fotografen och för honom att lära känna oss. Det blev mycket enklare på själva bröllopsdagen eftersom vi visste hur Niklas arbetade och han visste vad vi kände oss bekväma med. Vi valde även att ha pre-shooten vid den plats där Ujjwal friade för att knyta ihop säcken lite.

Hur många gäster bjöd ni på bröllopet?

Först tänkt runt 220 personer men pga. pandemin var vi tvungna att dra ned det till 70 personer till festen och 50 personer till själva bröllopsceremonin. 

Det bästa på er bröllopsdag?

Det var många fina stunder under dagen, allt från att göra sig i ordning, brudens och brudgummens entré till att utföra alla traditionella ceremonier. Det var vackert väder, våra närmsta var samlade på en och samma plats och bröllopsceremonin gick hur galant som helst. Vi kunde verkligen njuta av varenda sekund. Men den absoluta höjdpunkten för dagen var utförandet av själva bröllopsceremonin.

Hur gick bröllopsplaneringen?

Bröllopsplaneringen började redan under hösten 2019 men pga. corona-pandemin fick vi snabbt tänka om och ändra mycket. Vi hade redan hunnit boka många av lokalerna samt fotograf mm. när restriktionerna kickade in så det var en stressig period när vi inte visste om vi ens kunde genomföra bröllopet eller inte och hur det iså fall skulle bli med alla bokningar. Vi ville givetvis också följa alla råd och rekommendationer och var därför tvungna att planera om mycket.

Vanligtvis pågår indiska bröllop i flera dagar men pga. pandemin fick vi begränsa oss till tre dagar och därmed var vi även tvungna att göra vissa avbokningar gällande lokal. Vi fick även begränsa vår gästlista pga. maxtaket för antal personer som kunde vistas i lokalerna. Vi var helt enkelt tvungna att begränsa oss till vår allra närmsta familj och vänner.

Kläderna var vi också tvungna att beställa online från Indien då vårt flyg till England (där vi hade tänkt shoppa våra kläder från början) blev inställt. Detta var givetvis jättesvårt eftersom man gärna vill testa sina bröllopskläder innan men lyckligtvis blev vi båda väldigt nöjda ändå.

Trots pandemins svårigheter och oron som det medförde kunde vi tillsammans med familjen planera in alla ceremonier, traditioner och festligheter som vi ville. Vi fick till våra inbjudningskort, vi fick alla kläder, DJ och indisk trumslagare lyckades komma hit och brudgummen fick t.o.m. göra sin entré på häst (som är en tradition i Indien).  Sammanfattningsvis är vi oerhört glada och nöjda med hur våra bröllopsdagar utvecklades och genomfördes.

Läs Mer

Indiskt bröllop i Sverige

Möt paret som lyckades genomföra ett magiskt 3-dagars bröllop med Indiskt tema i Sverige. Här får vi ta del av…

Bröllop med Great Gatsby-tema

Häng med på detta härliga 3-dagars bröllop där vigselplatsen var ett flygfält och gästerna fick dansa på bröllopsfesten i 20-tals-stass.

Emilia & Gustavs bröllop

Efter drygt ett (fantastiskt) år som par åkte vi på en drömsemester till Maldiverna i februari 2017. Inte anade jag…

Emma & Carls bröllop

Här får vi ta del av Carl & Emmas kärlekshistoria och vackra bröllop på Gotland.

Anna-Karin och Daniels bröllop

Känslan att se glädjen hos våra barn inne i kyrkan var fantastisk. Trots att de är så små kunde de…

Julia & Jonas bröllop

När lokalen var bokad och brudklänningen inköpt fick Julia och Jonas reda på att de väntade barn, och helt plötsligt…

Camilla & Roberts bröllop

”Once upon a time”… så kanske vi skulle börja skriva vår berättelse, eller vår resa som det ibland känns som.

Emma & Johans bröllop

”Det var en barndomsdröm som gått i uppfyllelse, att få åka häst och vagn från kyrkan till festen”

Aida & Hasans bröllop

Då och då får man höra berättelser som bevisar gång på gång att ödet har sin gång. Vår tro är…

Patrik & Kristinas bröllop

Efter frieriet på Grand Hôtel i Stockholm väntade 18 månader av planering för paret Kristina och Patrik Skogh, 18 månader…

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Bröllopsfotografering – 20 vanliga misstag

Tänk på följande innan du bokar fotograf eller det är dags för bröllopsfotografering.

Läs mer

Den ultimata checklistan EFTER bröllopet

Många brudpar glömmer bort viktiga uppgifter att göra efter bröllopet. Här har vi sammanställt en checklista för att underlätta för…

Läs mer

Indiskt bröllop i Sverige

Möt paret som lyckades genomföra ett magiskt 3-dagars bröllop med Indiskt tema i Sverige. Här får vi ta del av…

Läs mer

Drömbröllop mitt i veckan

Med tusentals bröllop framflyttade till detta år är det många lördagar framöver som nu blivit fullbokade. Vi har lösningen!

Läs mer

Bröllop och sociala medier

Sociala medier kan verkligen ha positiv effekt i samband med bröllopet. Dock önskar inte alla brudpar dela sin stora dag…

Läs mer

Efter Corona – så planerar vi bröllop

Corona ställde krav på nya innovativa lösningar och idéer för många – inte minst blivande brudpar som planerar bröllop.

Läs mer

Hos Calligraphen hittar ni allt ni behöver för er stora dag!

Vi intervjuar Anna Thunell, bröllopsexpert, på Calligraphen för att höra lite om de senaste trenderna inom trycksaker och dekorationer till…

Läs mer

Skapa ett personligt bröllop med instax!

Få inspiration om hur du kan använda instax till att fånga det största ögonblicken i fysiska bilder och göra bröllopet…

Läs mer

Hitta din bröllopsfotograf!

Se till att föreviga er bröllopsdag genom att anlita en professionell bröllopsfotograf.

Läs mer

Min bröllopssajt

Med en egen bröllopshemsida gör ni det enkelt för gästerna och er själva. Hemsidan är enkel att skapa och era…

Läs mer