Bröllop i Toscana

Bröllop i Toscana - Foto: Andrea Corsi

Hanna och Jesper samlade deras vänner från alla jordens hörn och sa ja till varandra på en högt belägen vingård i vackra Toscana. Här får vi ta del av deras fantastiska bröllopshistoria.

Text: Hanna & Jesper | Foto: Andrea Corsi – www.andreacorsi.biz

Planeringen

När vi började planera vårt bröllop bodde vi i Jakarta, Indonesien. Vi var båda överens om att vi ville ha vårt drömbröllop i Italien eftersom vi bott där i många år och det kändes lite som att komma ”hem”. Vi drömde om ett bröllop med de vackra toskanska vyerna, den utsökta italienska maten, de goda vinerna, de trevliga människorna, den romantiska atmosfären… kortfattat: vi ÄLSKAR verkligen Italien! Men hur planerar man sitt drömbröllop från andra sidan jordklotet men en pandemi på ingång? Tack och lov hittade vi vår underbara bröllopskoordinator Linda Jostler som har hjälpt oss på alla tänkbara sätt så att vi till slut fick vårt absoluta drömbröllop som översteg alla våra förväntningar!

Bröllopsfesten

Bröllopet varade i dagarna fyra på en magisk vingård i Chianti-området som ligger högt belägen på en kulle med en 360° utsikt som får dig att tappa andan. Vingården är 100% ekologisk och producerar sitt eget vin, Prosecco, olivolja och en sagolikt god aceto di balsamico. Allt är byggt i traditionell toskansk stil och de har restaurang, bar, infinitypool och en ljuvlig trädgård med egen pizzaugn. Deras kreativa kockars specialitet är att fånga in dig i en smakrik upplevelse i perfekt balans mellan tradition och kreativitet. 

När vi anlände till vingården på torsdagen, kändes det som att vi var i en dröm och vi blev helt slagna av gårdens skönhet och charm och vi sa till varandra ”Nu händer det på riktigt!!”. Dagen gick åt en del förberedelser tillsammans med Linda och på kvällen hade vi en intim middag med den närmsta familjen och vännerna.

På fredagen anlände de andra gästerna. Eftersom vi har bott utomlands i många år, har vi vänner över hela världen och det var helt magiskt att få samla alla människor man bryr sig allra mest om på ett och samma ställe! Våra vänner är fantastiska och trots att många inte kände varandra sen tidigare så var stämningen på TOPP under hela helgen! Festligheterna började med ett poolparty där vi drack skumpa flytandes runt i flamingos i den vackra infinitypoolen. På kvällen dukades det upp långbord i trädgården för Pizza Night med vin, facklor, vänner och Limoncello.

Bröllopsdagen inleddes med en gemensam frukost och ett snabbt dopp i poolen. Vi gjorde oss iordning separat med våra tärnor/marskalkar. Det var en väldigt mysig stund full av förväntan och fjärilar i magen. Vi sågs första gången vid ”first look” i vingårdens cypressallé och då kändes allt plötsligt väldigt ”på riktigt”! Det var en otroligt vacker och romantisk stund! Vigseln hölls i trädgården med hela den Toskanska utsikten i bakgrunden. Vår goda vän, Fader Tim, vigde oss och vi hade en sångerska och pianist på plats. Vi ville inte ha en traditionell vigsel och det var viktigt för oss att det skulle kännas lättsamt och roligt, men samtidigt seriöst och romantiskt utan att bli för torrt och stelt. Fader Tim hade skrivit ett vigseltal EXAKT enligt våra förväntningar och det blev en minnesvärd stund för både oss och våra gäster. Ett av de finaste minnena är från när han läste upp våra löften till varandra och vi båda beskrev samma galna historia när vi nästan körde utför ett stup på Bali, vilket fick många att skratta. Det måste vara ett tecken på att vi passar bra ihop!

Efter vigseln smet vi iväg för fotografering och gästerna kunde avnjuta en aperitivo vid poolen. Gården hade förberett en enorm buffé av snittar, chark, ostar, bruschette och massor av bubbel. Ett genomgående tema under bröllopet var polaroidbilder och vi hade byggt en ram med polaroidbilder på alla gäster med texten ”find your face to find your place”. Vi hade även en polaroid-gästbok där man kunde klistra in sin bild och skriva en liten hälsning. Gästboken följde med till efterfesten och vi har många fina och roliga bilder i boken tack vare det.

Bröllopsmiddagen

Bröllopsmiddagen hölls på borggården och vi hade dukat med runda bord med dansgolvet i mitten. Vi hade vårt eget bord vilket var jättemysigt! Då fick vi lite tid för oss själva och det blev som vår egen lilla dejt. Vi hade placerat två stolar framför vårt bord så att folk kunde komma förbi och ta ett glas med oss under kvällen. Detta blev verkligen lyckat och gjorde att vi fick chans att prata med nästan alla gäster. Brudens bästa vänner var toastmadames och de levererade världens bästa show under middagen! Vi ville verkligen ha partystämning under hela dagen och därför hade vi ett strikt talförbud och istället kunde våra vänner sjunga, dansa, framföra lekar osv. Det blev succé! Efter middag och bröllopstårta var det dags för första dansen och då hade vi en liten överraskning till våra gäster. Vi började dansa till ”Det är vi som ska älska ikväll” av Tommy Ekman och i slutet av låten klippte vi in ”Can’t touch this” av MC Hammer som gick över till en up-beat mash-up och vi hade en koreograferad dans som verkligen drog igång feststämningen och festen varade långt inpå småtimmarna. Vi har nog aldrig skrattat och dansat så mycket som den kvällen!

Dagen efter

På söndagen hade vi en stor brunch och ännu ett poolparty innan gästerna började åka hem. Vi stannade kvar på gården en extra natt vilket var väldigt romantiskt och skönt att få varva ner lite själva efter vår MAGISKA bröllopshelg. På måndagen åkte vi vidare på bröllopsresa till Amalfikusten och försökte smälta alla fantastiska minnen och upplevelser. 

Nu är det dags för oss att leva lyckliga i alla våra dagar!

Korta fakta:

Vem friade?

Jesper friade på nyårsafton under en resa till Bangkok (nyår 2018-2019) och hade planerat allt som en överraskning till Hanna. Det var superromantiskt! Vi åkte till det stora pariserhjulet vid Asiatique, precis intill den stora floden och vi kom dit precis vid solnedgången och han hade hyrt en egen vagn till oss. När vi befann oss på toppen med utsikt över hela staden så gick han ner på ett knä och friade. 

Vigsel- och festplats

En alldeles MAGISK vingård i Chianti-området i Toscana.

Brudens kläder

En underbar skapelse från Pronovias. Livet var i spets och helbroderat med transparenta pärlor. Kjolen var i tyll med ett långt, vackert släp och allt stylades med en 4,5m lång slöja i spets med broderade pärlor. Brudbuketten var gjord av lokala röda toskanska nejlikor.

 

Brudgummens kläder

Skräddarsydd kostym från Oscar Jacobson i marinblått med toppslag, marinblå slips, vit skjorta, svarta oxfordskor och en corsage gjord av lokala vita toskanska nejlikor.

 

Ringar

Bruden: Haloring med diamanter i Palladium som förlovningsring och en matchande helallians vigselring i diamanter.

Brudgummen: Han har gjort sin egen ring! På oljeplattformen, som han jobbar på, finns det rör av ett extremt hårt och slitstarkt material som heter super duplex. Jeppe hittade ett rör som var i perfekt storlek, kapade det och slipade, polerade och slipade tills han fick sin alldeles egna och unika vigselring!!

 

Maten

Vi hade en italiensk meny i modern tappning;

Aperitivo: bubbel och en stor buffé med små snittar, chark och ostbricka, bruschetta och massa massa mer!

Primo 1: Fagottino di Crespelle alla Fiorentina (små crepepaket fyllda med tomat och spenat)

Primo 2: Raviolo con Crema di Burrata, Datterini e Basilico (Ravioli fyllda med körsbärstomater, Burrata och Basilika)

Secondo: Medaglione di Capriolo con salsa ai Frutti Rossi (rådjursfilé med en röd bärsås)

Bröllopstårta: Klassisk italiensk millefoglie med vaniljkräm och chokladchips

Avec: Espresso och Limoncello

 

Bröllopsfotograf

Den fantastiske Andrea Corsi.

 

Bröllopskoordinator

Helt underbara Linda Jostler som bor i Toscana – lindajostler.com –  @lindajostler_tuscanyweddings

Antal gäster

Vi var 47 gäster.

 

Det bästa på er bröllopsdag?

Oj! Vilken svår fråga! Jag skulle säga att allt var helt fantastiskt! Vi är såå nöjda och fick verkligen drömbröllopet som vi alltid drömt om. Vingården var magisk, stämningen var underbar, våra gäster var helt fantastiska, vigseln var otroligt vacker, maten och drycken höll toppklass och vi dansade loss långt in på småtimmarna. Man ville aldrig att dagen skulle ta slut!

 

Vad gav ni i morgongåva?

Bruden fick ett vackert silverarmband med en berlock med graveringen J+H i ett hjärta och en five pence till skon för lycka! Fun Fact! Myntet var från 1951. 50 innan vi träffades och 70 innan vi gifte oss! 

Brudgummen fick en korthållare i läder och ett inramat handgjort porträtt på brudparet

 

Hur gick bröllopsplaneringen till?

Vi hade aldrig fått vårt drömbröllop utan vår bröllopskoordinator Linda! Det är många detaljer som ska falla på plats under ett destinationsbröllop och dessutom planera ett bröllop under en pandemi. Tack vare Linda har allt gått väldigt smidigt och vi har fått all support, råd, idéer och framför allt ta del av hennes enorma nätverk och många års erfarenhet av att planera bröllop!

Läs Mer

Detta har vi importerat från USA

Vi inspireras av både amerikanska filmer och sociala medier och här nämner vi ett antal amerikanska bröllopstraditioner som har fått…

Äktenskapsförord och gemensam ekonomi

Mitt i bröllopsplaneringen kanske det inte känns så romantiskt att prata om ekonomi, men att göra det är viktigt, för…

Vårt bröllop: Erika & Kevin

Vi blev ett par tredje gången gillt, Kevin är trilling, 3 barn, 3 dagars-bröllop, 3 juni 2023. (Fotografen visade sig…

Alexandra och Adams bröllop

På vår resa att hitta den perfekta bröllopsplatsen besökte vi ett flertal platser. För oss var det viktigt att platsen…

Sophia och Rasmus lantliga bröllop

Vi var överens om tema och känslan vi ville ha. Ett lantligt tema med personliga inslag och en lättsam atmosfär.…

Skapa ”Wow-faktor” på ditt bröllop med en tuktuk!

Det är de små detaljerna som skapar den "wow-faktorn" som gästerna kommer att minnas länge. Hyr en tuktuk till bröllopet!

Anna & Patriks tredagars hotellbröllop

Vi visste exakt hur bröllopet skulle vara: det skulle vara en helg av firande.

Jasmine & Jespers romantiska strandbröllop

Vi valde att gifta oss på Gotland, på en strand och plats som betyder mycket för oss som par. Vi…

First Look – inte enbart för brudgommen

Vilka first looks kan vara värda att föreviga? Gör dig redo för några känsloladdade idéer!

Vårt bröllop: Annie & Johan

Från frieri till bröllop och bebis på ett år!

Dresscode – så tolkar du klädkoden på inbjudan

De fyra etablerade klädkoderna är högtidsdräkt, jacquet, mörk kostym och kavaj

Min bröllopssajt

Med en egen bröllopshemsida gör ni det enkelt för gästerna och er själva. Hemsidan är enkel att skapa och era…

Få koll på det juridiska

Många svenskar lever i den romantiska bubblan att kärleken övervinner allt och att det är tråkigt och oromantiskt att avtala…

Hitta din bröllopsfotograf!

Se till att föreviga er bröllopsdag genom att anlita en professionell bröllopsfotograf.

Äktenskapslöften: Hur skriver man dem?

Det finns inget mer personligt, romantiskt och intimt än att skriva äktenskapslöften till varandra på bröllopsdagen.

Offline vigsel, online bröllopsfest

Att använda Sociala Medier på rätt sätt kan verkligen ha stor positiv effekt i samband med bröllopet.

Skapa rätt stämning på bröllopsfesten

För många nygifta är musiken på bröllopsfesten väldigt viktig, den sätter den rätta stämningen och är ofta avgörande i underhållningssynpunkt.…

Vårt bröllop: Johanna & Matthias

”Med en hel bröllopshelg på slottet fick vi tid att fira med alla våra närmaste, umgås med våra andra gäster…

Konsten att skriva önskelista

Få tips om hur ni kan underlätta för gästerna att hitta den perfekta bröllopsgåvan.

Vickning – ett uppskattat inslag

Vickning, nattamat, nattsexa… kärt barn har många namn. Vickning är en enklare måltid som serveras framåt småtimmarna på festliga tillställningar…

Vad har du i din brudväska?

Vilka saker ska man ha i brudväskan? Här är våra tips:

Anländ till festen med stil

Har ni en plan hur ni vill anlända till bröllopsfesten eller är ni i desperat behov av tips och idéer?…

Gift er först – festa senare!

Wed first – party later; gift er först – festa senare. Vad är fördelarna med ett sådant upplägg?

Inga bekymmer

På bröllopsdagen vill ni att allt ska bli perfekt. Men att gå omkring och oroa sig på den stora dagen…

Cecilia och Daniels bröllop

"Det allra bästa på kvällen var alla fantastiska tal! Vi var inte alls förberedda på hur otroligt bra och roliga…

Berätta om ditt unika bröllop!

Har du precis gift dig? Vi vill gärna höra om ert bröllop och dela med oss av era råd och…

Sanna & Christoffers bröllop

Läs om Sanna och Christoffers drömbröllop i Toscana!

Så får ni det ni önskar er

Varje år ges bröllopsgåvor för flera miljarder bort. Det kräver att brudparet bör ha vissa tankar om vad de önskar…

Amanda & Simons bröllop

”Den bubbla vi var i under dessa tre dagar var som en saga. En sann saga. Och nu – happily…

Vårt bröllop: Linnéa och Niclas

Vårt bröllop var tveklöst den bästa helgen i våra liv. Trots skyhöga förväntningar står du där på söndagen och ser…

20 romantiska vinterdejter för dig och din partner

Vi har listat 20 romantiska vinterdejter som kommer att ge er en underbar julhelg tillsammans.

Bästa bröllopsfoto 2023

Se de 50 bästa av nästan 10 000 bilder från fotografer runt om i hela världen.

Presenter till matälskare

En pizzaugn från Ooni med dess höga temperaturer säkerställer att din hemmagjorda pizza blir perfekt, oavsett om du är nybörjare…

9 romantiska julfilmer för två

Vi räknar ner dagarna till julafton och medans vi väntar kan du krypa under filten och titta på dessa 9…

Så skapar ni den perfekta hemsidan för ert bröllop

Er bröllopshemsida är mer än en formalitet, det är en viktig källa som håller era gäster informerade.

Barn på bröllop

Ska ni ha barn med på ert bröllop? Om ni vill ha ett barnvänligt bröllop finns det flera sakar att…

QUIZ: Vilket bröllopstema passar dig bäst?

Gör det här testet för att hitta det tema som passar din personlighet bäst.

Bröllopsbingo

Här kan du ladda ner ett bröllopsbingo att använda på festen!

9 Roliga aktiviteter medan gästerna väntar

Aktiviteter på bröllopet bidrar till social sammanhållning så att gästerna lär känna varandra bättre.

Förevigas i en annorlunda miljö!

Här tittar vi närmare på ämnet bröllopsfotografier tagna i annorlunda miljöer.

Vårt bröllop: Diana & Johannes

"Något av det finaste på vårt bröllop var ceremonin när vi fick se varandra för första gången."

Vårt bröllop: Rebecca & Hans

”En intim tillställning för våra närmaste men samtidigt en riktigt bra bröllopsfest.”

Välj dina tärnor med omsorg

Innan du väljer din brudtärna finns det några saker du ska tänka på.

Bröllop på flygplatsen

Jag hade drömt om stort bröllop i Klara kyrka inne i Stockholm men i stället blev det VIPen på Arlanda.

Vårt bröllop: Kelly & Erik

"Jag har sedan barnsben drömt om att få gifta mig i en sagolik prinsessklänning med slöja och tiara till"

Vårt bröllop: Tove och Hampus

Redan innan paret lämnade första mötet var det bestämt att bröllopsdagen skulle spenderas på slottet.

Vårt bröllop – Emelie & Gustav

Ett lantligt logebröllop med somrig och vegetarisk meny

Duo Bergh – Skapar magi med stråkmusik på bröllop

Att välja rätt musik till sitt bröllop är viktigt för att skapa den perfekta stämningen. En duo som vet exakt…

Trash the dress

Vår redaktör tog på sig en wakeboard och testade "trash the dress"-trenden. Se hur det gick här!

Vegansk bröllopsmeny

En vegansk meny är full av färg och fantasi. Vi ger dig 12 tips för en inspirerande bröllopsmeny från det…

Frieri på bioduken

Peter och Jenny var på bio för att fira ett projekt som blivit klart. Se vad som hände sen!

Vårt bröllop: Jimmy & Erica

6 maj friade Jimmy till tonerna av Streaplers Till min kära. Han försökte sjunga med men rösten brast efter några…

Vad kostar en bröllopsklänning?

Vi reder ut det många av er undrar: Vad kostar egentligen en bröllopsklänning och hur mycket är det vanligt att…

Bröllop i Toscana!

Linda och Björn gifte sig i Toscana, och här presenterar vi bilderna från det vackra bröllopet!

Emelia & Davids bröllop

”Det bästa med vår dag var alla positiva överraskningar under dagen och middagen. Läs mer om Emelia & Davids bröllop…

Judiska bröllop

Kanske är du bjuden på ett bröllop till någon som har en annan kulturell eller religiös bakgrund? I den här…

Malin & Trevors bröllop

Magiskt sagobröllop på 1700-talsslott med mytiska statyer och gnistrande kristallkronor, blommande trädgårdar och gröna alléer.

Boktipset – Kärlek utan tjafs

Boken Kärlek utan tjafs är en kompromisslös bok om relationer, med ett innehåll som verkligen berör på djupet.

Jennifer & Jens

– Det finaste minnet från vårt bröllop är vår First Look, berättar brudparet Jennifer och Jens. Läs deras berättelse här!

Sociala medier och delning av bilder

Det här med sociala medier kan vara klurigt för bröllopsgästerna. Får man använda mobiler på festen? Får man lägga upp…

Dela dina bästa bröllopstips!

Vad var det som gjorde att ert bröllop blev sådär underbart magiskt? Nu vill vi ta reda på era bästa…

Vinterbröllop – allt du vill veta

Drömmer du om ett vinterbröllop i vitt med naturen i fokus? Här kommer allt du behöver veta om vinterbröllop i…

Vad gör en bröllopskoordinator?

Vi har tagit kontakt med bröllopskoordinatorn Linn Sunesson Heimdal som berättar om hur hon hjälper brudpar planera sina drömbröllop.

Bröllopstrender i pandemins fotspår

Vi på Bröllopsmagasinet har lagt örat mot rälsen och tittat närmare på 7 bröllopstrender som vuxit fram i pandemins fotspår.

Malin Vinblad, fotografen som fångar känslan

Vi har pratat med Malin Vinblad som håller till på Gotland, och fått tips på hur man ska tänka när…

Så väljer ni tema för ert bröllop

Ett tema gör att er stora dag känns mer komplett och mer personlig för er och era gäster så välj…

Vett och etikett – före, under och efter bröllopet

Vi har tagit reda på vilken vett och etikett det är som gället före, under och efter er stora dag.

Vill du gifta dig med mig?

Behöver du inspiration till olika sätt att fria? Vi har sammanställt några romantiska idéer för ett magiskt frieri.

Lisa & Henrik Borgs bröllop

Här kan du läsa om Lisa Anckarman och Henrik Borgs fantastiska bröllop!

9 tips om hur ni bevarar kärleken

Oavsett om ni har varit tillsammans i ett eller 10 år behöver ni vårda er kärlek till varandra.

Bröllopsbåge

Vill du ha ett unikt och personligt bröllop? Bli man och hustru under en vacker och romantisk bröllopsbåge!

Drop in bröllop på Kalmar slott

Kalmar Slott har arrangerat bröllop sedan 1276 och har idag en av Sveriges populäraste bröllopskyrkor. På självaste Alla hjärtans dag…

Körschema för bröllopsdagen

Tänker ni att ni tar bröllopsdagen som den kommer utan några fasta tidpunkter? Tänk om! De bästa bröllop är planerade…

Vill du gifta dig med mig?

Ska du fria själv eller har du en nära vän som tänker fria? Visa då denna artikel och inspireras av…

21 tips inför bröllopsplaneringen

Att planera ett bröllop är roligt, men kan också vara stressigt. Här kommer 21 tips för när det är dags…

12 tips på hur ni planerar och genomför den perfekta bröllopsresan

Det finns mycket att tänka på när man planerar en smekmånad. Vi ger dig 12 tips om hur du kan…

Så väljer ni destination för er bröllopsresa – 11 tips på vägen!

Planerar du bröllopsresa? Här får du 11 tips på hur du hittar det perfekta resmålet!

9 tips – så maxar ni bröllopsfesten!

Att planera bröllopsfesten är otroligt härligt - se till att ni gör bröllopsfesten oförglömlig för era gäster!

Gruppbilder på bröllopet? Här är den kompletta guiden!

I den här artikeln guidar vi dig till de bästa grupp- och mingelbilderna.

Dags att skriva önskelista

Hur skriver man egentligen en önskelista och vad finns det för Vett- & Etikett-regler kring denna?

Sara & Philips bröllop

Sara och Philips fantastiska bröllop gick av stapeln en solig oktoberdag i vackra Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i Skåne.

Julia & Adams bröllop

Läs Julia och Adams berättelse om sitt bröllop i Allhelgonakyrkan och hur det gick till när de blev herr och…

Bröllop i Toscana

Hanna och Jesper samlade deras vänner från alla jordens hörn och höll sitt bröllop på en högt belägen vingård i…

Josefin och Per-Anders bröllop

Josefin och Per-Anders drömde om ett stort sagobröllop men vågade aldrig tro på att det skulle infrias. Men drömmar kan…

Elopements – vad är det, egentligen?

Skippa ett stort bröllop och bara smita i väg för ett hemligt bröllop? Elopements som de så fint kallas har…

En burgerlig vigsel

Gifta dig på McDonalds i sann Las-vegas anda? Den 27 augusti öppnar McDonald´s i Nacka upp McDriven för Drive Thru-bröllop.

Så har pandemin ändrat hur vi firar bröllop

Även om vi önskar att pandemin aldrig ägt rumt finns det faktiskt några positiva påverkningar som pandemin haft.

Bröllop på Gotland

Att gifta sig på Gotland var något som vi drömde om men vi var ändå tveksamma till det; att planera…

Sandra & Christians bröllop

Vi har sedan flera år tillbaka varit säkra på att vi vill dela livet med varandra och giftermål kändes därför…

Invigning av Suite Lars Wallin

Vi blev inbjudna till den storslagna invigningen av Suite Lars Wallin på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg.

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Ida & Johans bröllop

En solig dag i slutet av augusti, 5 år efter att vi hade vår första dejt, gick Johan ner på…

Bröllopsfest – efter pandemin

För några gäster kan det vara en utmaning att besöka sociala tillställningar och event igen.

Fredrik & Olivias bröllop

En borttappad ring blev startskottet för Fredrik och Olivias fantastiska bröllop.

Lars Wallin designar bröllopssvit i Göteborg

Lars Wallin ingått ett samarbete med Radisson Blu Scandinavia om att designa en helt unik bröllopssvit – och vi har…

Checklista för din bröllopsplanering

Det finns mycket att hålla reda på när det gäller bröllopsplanering. Vi tipsar dig om när du ska göra vad…

Låt bröllopsplaneringen börja!

Bröllopsplaneringen är en spännande tid, men det är mycket att tänka på och komma i håg. Vi har sammanställt en…

Lyckad bröllopsmässa i Umeå!

Äntligen dags för bröllopsmässa igen och Bröllopsmässan i Umeå blev en succé!

Förnya era löften

Många par väljer att förnya sina löften. Men hur går det till juridiskt och praktiskt till? Vi har svaren.

Ge varandra en morgongåva

Att ge varandra en present morgonen efter bröllopet är fin tradition värd att bevara.

Ös på med blommor

Att bära en vacker brudbukett på sitt bröllop ser många som både en självklarhet och en fin tradition.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du ha senaste nytt, tips inför ditt bröllop och unika erbjudanden för våra läsare?

Vem gör vad på bröllopet?

Under ett bröllop är det en del viktiga nyckelpersoner som ska utges. Men vad är deras uppgifter?

Bröllopsfotografering – 20 vanliga misstag

Tänk på följande innan du bokar fotograf eller det är dags för bröllopsfotografering.