Jennifer & Jens

Jennifer & Jens

Det finaste minnet från vårt bröllop är vår First Look. Att få träffas själva, och ta bort lite av nervositeten innan vigseln. Det var verkligen en fin upplevelse, och något jag rekommenderar alla att göra.

Text: Brudparet Foto: Fotograf Tove Stens

Frieriet

Vi hade varit förlovade sedan 2015. Varken jag eller min man är sådana som gillar att synas och höras, så vid vår förlovning var det bara vi två. Precis som vi ville ha det!

2020 var vi ute på en kvällspromenad med vår hund, dikena var fulla av lupiner och ormbunkar. Jag slängde ur mig lite löst att jag skulle vilja gifta mig tidigt på sommaren, när allt precis har börjat blomma. Vi började prata lite om bröllop och kände ganska direkt att nu är det dags. Vi bestämde oss för att vi ville ha ca. ett år på oss att planera, så några dagar senare satte vi oss ner och bestämde ett datum. Det blev den 12. juni 2021, ganska precis ett år senare. Vi beställde Save The Date-kort och skickade ut.

 

Förberedelserna

Vår första tanke var att ha bröllopet i vår trädgård, och sen middagen där också. Men vi kände sen att det vore roligt att ha själva vigseln på en annan plats, för att sedan komma hem till middag och fest. Då valde vi att ha vår vigsel på Voxna herrgård, där både jag och min man hade vår bal.

 

Middagen kände vi ganska direkt att vi ville hålla väldigt enkel, då vi inte är såna som ofta går ut på fina restauranger eller liknade. Vi trivs helt enkelt hemma, och gillar det enkla.

Min mormor och hennes man erbjöd sig att stå för en sommarbuffé, och det kändes verkligen som oss. Så det var massor av rökt fisk, kött, sallader och frukter.

Eftersom vi ville ha ett enkelt bröllop så köpte vi ett stort partytält och ställde upp det i trädgården. Vi hyrde bord och stolar och köpte in lite dekorationer och blommor.

Familjen som hade tid och lust fick komma och hjälpa till. Så dagarna innan var vi ett helt gäng som hjälptes åt att få upp tältet, pynta och duka. Det är också ett fint minne vi kommer minnas resten av livet. Pirret inför den stora dagen, att få umgås med nära och kära och att få se alla detaljer falla på plats. Jag gjorde även alla buketter och arrangemang själv, så det pysslade jag med kvällen innan bröllopet. Vi hade inget speciellt tema, vi visste bara att vi ville hålla oss till blått, sage green och grått. Och sen att hålla allt enkelt och stilrent med mycket blommor.

 

Ceremonin

Min man och hans marskalkar träffades hemma hos oss på morgonen och gjorde sig i ordning tillsammans. Jag, min mamma, moster och mina två tärnor åkte till herrgården tidigt på morgonen för att göra oss i ordning tillsammans och fixa vigselplatsen. Jag hade fixat små påsar med morgonrockar, varsitt smycke och lite smått som kunde komma att behövas under dagen som dom fick när vi kom till herrgården.

Vi sminkade oss tillsammans, åt sedan lunch nere i restaurangen. Sen fortsatte vi att fixa håret, sedan hjälpte min mamma mig med klänningen och slöjan.

 

När vi var klara anlände min man och marskalkar, och även fotografen. Nu var det dags för First Look-fotografering. Efter det fotograferades vi med brudföljet innan vi fotograferade porträtt och lite fler bilder.

Sen var det dags för vigseln. Vigseln hölls ute i herrgårdens trädgård, så jag och min man hade byggt en vigselbåge som vi dekorerade med tyg och blommor. Vi hade en borgerlig vigsel och eftersom vi inte gillar att stå i centrum så var den väldigt kort. För oss var inte själva vigseln det viktigaste, utan tiden innan och efter. Efter vigseln fotade vi familjebilder och bilder med gästerna. Sedan dukade vi fram snittar, chips och alkoholfri cider som gästerna kunde tugga på innan vi åkte hem till oss för middagen.

 

Jennifer & Jens

Fotografen

Redan året innan hade jag sett bilder som vår fotograf tagit. Det var en tjej som jag spelat handboll med när vi var yngre som gifte sig, och jag tyckte att hennes bröllopsbilder var magiska. Så jag kommer ihåg att jag då tänkte att om vi ska gifta oss så ska jag ha Tove Stens som fotograf. Jag kontaktade henne så fort vi bestämt ett datum, och hade tur att hon var ledig just vårt datum. Vi gillar inte att stå framför kameran och var väldigt nervösa innan. Men Tove såg till att vi kände oss bekväma och visade hur vi skulle stå och vad vi skulle göra. Hade inte kunnat önska oss en bättre fotograf. Redan när vi fick ett par bilder som tjuvkik senare på kvällen så kände vi att hon var värd varenda krona.

 

Festen

Eftersom varken jag eller min man dricker alkohol, så var det ingen brakfest. Vi ville helt enkelt att alla skulle komma ihåg kvällen. Vi köpte hem vin och öl som räckte till maten, men sedan fick gästerna ta med sig egen alkohol. På det här viset blev ingen för full, vilket kändes väldigt skönt då det var barn med på festen. Det blev lite tal under kvällen, vilket vi inte hade förväntat oss då det inte var något vi hade önskat. Men så uppskattat! Lite senare blev det bröllopstårta.

Senare på kvällen tog vi fram fruktfat och massor av chokladbollar. Min man älskar chokladbollar så det var självklart att vi skulle få in det på något vis i bröllopet. Både vuxna och barn åt, tror det var mer uppskattat än både bröllopstårtan och fruktfaten.

 

Bröllopsresa

Vi är inte ett par som gillar att resa. Kändes därför inte som att det var något vi ville lägga pengar på. Dock önskade vi oss pengar i bröllopspresent, och dessa pengar gick sedan till att köpa en till hund till familjen. Vi skulle kunna tänka oss att ta in på ett spahotell någonstans i närheten när vi firar bröllopsdag istället.

 

Det bästa på bröllopet

Det finaste minnet från vårt bröllop är vår First Look. Att få träffas själva, och ta bort lite av nervositeten innan vigseln. Det var verkligen en fin upplevelse, och något jag rekommenderar  alla att göra. Det behöver inte vara någon stor grej, och man behöver inte heller ha fotografen där. Men bara att få träffas, njuta av varandra och lugna sina nerver.

 

Korta fakta om Jennifer & Jens bröllop:

 

Vem friade? Jennifer tog upp att hon skulle vilja gifta sig, sen bestämde vi oss gemensamt för att köra.

Vigselplats? Voxna Herrgård

Festplats? Vår trädgård, i ett stort partytält

Brudens kläder från? Abby Waits

Brudgummens kläder från? Kostym från Cavaliere

Ringar (utseende)? Brudgummen: Enkel rödguldsring från S.Petersson Guld & Ur. Bruden: Solitär i rött guld med en radiantslipad sten på 0.46 carat från Vanbruun. V-formad
vigselring med runda och navettslipade diamanter från Stones & Metals.

Maten? En sommarbuffé gjord av brudens mormor och man.

Bröllopsfotograf? Tove Stens, https://www.tovestens.se/.

Antal gäster? 40st.

Det bästa på er bröllopsdag? First Look.

Vad gav ni i morgongåva? Vi valde att inte ge något i morgongåva då det redan hade kostat så mycket med bröllopet.

Hur gick bröllopsplaneringen? Jättebra! Det var lagom att börja planera ca ett år innan bröllopet.

Läs Mer

Bröllop i Disponentvillan

Felicia och Johan ville att bröllopshelgen skulle kännas lättsam, personlig och hemtrevlig.

Klassiska bröllopsgåvor

De bästa gåvorna är de som kan gå i arv från generation till generation. En klassiker slår aldrig fel.

Lilly & Nahoms bröllop

”Bröllopet var en helt surrealistisk upplevelse, som jag bara vil spela igen och igen i mitt huvud.”

Johanna & Simons bröllop

Dagen för bröllopet var en av vårens vackraste dagar. Läs om Johanna och Simons fina bröllop här.

Drömbröllop i Toscana

Amanda och Victor fick en magisk bröllopshelg som varade i 4 dagar och 3 nätter på en sagolik borg mitt…

Vem gör vad på bröllopet?

Under ett bröllop är det en del viktiga nyckelpersoner som ska utges. Men vad är deras uppgifter?

Hitta er bröllopsstil!

Bröllopskoordinator Nina Andersen ger sina bästa tips om hur ni hittar bröllopsstilen!

Detta har vi importerat från USA

Vi inspireras av både amerikanska filmer och sociala medier och här nämner vi ett antal amerikanska bröllopstraditioner som har fått…

Äktenskapsförord och gemensam ekonomi

Mitt i bröllopsplaneringen kanske det inte känns så romantiskt att prata om ekonomi, men att göra det är viktigt, för…

Vårt bröllop: Erika & Kevin

Vi blev ett par tredje gången gillt, Kevin är trilling, 3 barn, 3 dagars-bröllop, 3 juni 2023. (Fotografen visade sig…

Alexandra och Adams bröllop

På vår resa att hitta den perfekta bröllopsplatsen besökte vi ett flertal platser. För oss var det viktigt att platsen…

Sophia och Rasmus lantliga bröllop

Vi var överens om tema och känslan vi ville ha. Ett lantligt tema med personliga inslag och en lättsam atmosfär.…

Anna & Patriks tredagars hotellbröllop

Vi visste exakt hur bröllopet skulle vara: det skulle vara en helg av firande.

Jasmine & Jespers romantiska strandbröllop

Vi valde att gifta oss på Gotland, på en strand och plats som betyder mycket för oss som par. Vi…

First Look – inte enbart för brudgommen

Vilka first looks kan vara värda att föreviga? Gör dig redo för några känsloladdade idéer!

Vårt bröllop: Annie & Johan

Från frieri till bröllop och bebis på ett år!

Dresscode – så tolkar du klädkoden på inbjudan

De fyra etablerade klädkoderna är högtidsdräkt, jacquet, mörk kostym och kavaj

Min bröllopssajt

Med en egen bröllopshemsida gör ni det enkelt för gästerna och er själva. Hemsidan är enkel att skapa och era…

Få koll på det juridiska

Många svenskar lever i den romantiska bubblan att kärleken övervinner allt och att det är tråkigt och oromantiskt att avtala…

Hitta din bröllopsfotograf!

Se till att föreviga er bröllopsdag genom att anlita en professionell bröllopsfotograf.

Äktenskapslöften: Hur skriver man dem?

Det finns inget mer personligt, romantiskt och intimt än att skriva äktenskapslöften till varandra på bröllopsdagen.

Offline vigsel, online bröllopsfest

Att använda Sociala Medier på rätt sätt kan verkligen ha stor positiv effekt i samband med bröllopet.

Skapa rätt stämning på bröllopsfesten

För många nygifta är musiken på bröllopsfesten väldigt viktig, den sätter den rätta stämningen och är ofta avgörande i underhållningssynpunkt.…

Vårt bröllop: Johanna & Matthias

”Med en hel bröllopshelg på slottet fick vi tid att fira med alla våra närmaste, umgås med våra andra gäster…

Konsten att skriva önskelista

Få tips om hur ni kan underlätta för gästerna att hitta den perfekta bröllopsgåvan.

Vickning – ett uppskattat inslag

Vickning, nattamat, nattsexa… kärt barn har många namn. Vickning är en enklare måltid som serveras framåt småtimmarna på festliga tillställningar…

Vad har du i din brudväska?

Vilka saker ska man ha i brudväskan? Här är våra tips:

Anländ till festen med stil

Har ni en plan hur ni vill anlända till bröllopsfesten eller är ni i desperat behov av tips och idéer?…

Gift er först – festa senare!

Wed first – party later; gift er först – festa senare. Vad är fördelarna med ett sådant upplägg?

Inga bekymmer

På bröllopsdagen vill ni att allt ska bli perfekt. Men att gå omkring och oroa sig på den stora dagen…

Cecilia och Daniels bröllop

"Det allra bästa på kvällen var alla fantastiska tal! Vi var inte alls förberedda på hur otroligt bra och roliga…

Berätta om ditt unika bröllop!

Har du precis gift dig? Vi vill gärna höra om ert bröllop och dela med oss av era råd och…

Bröllopsbudget

Ladda ner vår mall för bröllopsbudget och få koll på dina bröllopskostnader!

Sanna & Christoffers bröllop

Läs om Sanna och Christoffers drömbröllop i Toscana!

Så får ni det ni önskar er

Varje år ges bröllopsgåvor för flera miljarder bort. Det kräver att brudparet bör ha vissa tankar om vad de önskar…

Amanda & Simons bröllop

”Den bubbla vi var i under dessa tre dagar var som en saga. En sann saga. Och nu – happily…

Vårt bröllop: Linnéa och Niclas

Vårt bröllop var tveklöst den bästa helgen i våra liv. Trots skyhöga förväntningar står du där på söndagen och ser…

20 romantiska vinterdejter för dig och din partner

Vi har listat 20 romantiska vinterdejter som kommer att ge er en underbar julhelg tillsammans.

Bästa bröllopsfoto 2023

Se de 50 bästa av nästan 10 000 bilder från fotografer runt om i hela världen.

Presenter till matälskare

En pizzaugn från Ooni med dess höga temperaturer säkerställer att din hemmagjorda pizza blir perfekt, oavsett om du är nybörjare…

9 romantiska julfilmer för två

Vi räknar ner dagarna till julafton och medans vi väntar kan du krypa under filten och titta på dessa 9…

Så skapar ni den perfekta hemsidan för ert bröllop

Er bröllopshemsida är mer än en formalitet, det är en viktig källa som håller era gäster informerade.

Barn på bröllop

Ska ni ha barn med på ert bröllop? Om ni vill ha ett barnvänligt bröllop finns det flera sakar att…

QUIZ: Vilket bröllopstema passar dig bäst?

Gör det här testet för att hitta det tema som passar din personlighet bäst.

Bröllopsbingo

Här kan du ladda ner ett bröllopsbingo att använda på festen!

9 Roliga aktiviteter medan gästerna väntar

Aktiviteter på bröllopet bidrar till social sammanhållning så att gästerna lär känna varandra bättre.

Förevigas i en annorlunda miljö!

Här tittar vi närmare på ämnet bröllopsfotografier tagna i annorlunda miljöer.

Vårt bröllop: Diana & Johannes

"Något av det finaste på vårt bröllop var ceremonin när vi fick se varandra för första gången."

Vårt bröllop: Rebecca & Hans

”En intim tillställning för våra närmaste men samtidigt en riktigt bra bröllopsfest.”

Välj dina tärnor med omsorg

Innan du väljer din brudtärna finns det några saker du ska tänka på.

Bröllop på flygplatsen

Jag hade drömt om stort bröllop i Klara kyrka inne i Stockholm men i stället blev det VIPen på Arlanda.

Vårt bröllop: Kelly & Erik

"Jag har sedan barnsben drömt om att få gifta mig i en sagolik prinsessklänning med slöja och tiara till"

Vårt bröllop: Tove och Hampus

Redan innan paret lämnade första mötet var det bestämt att bröllopsdagen skulle spenderas på slottet.

Vårt bröllop – Emelie & Gustav

Ett lantligt logebröllop med somrig och vegetarisk meny

Duo Bergh – Skapar magi med stråkmusik på bröllop

Att välja rätt musik till sitt bröllop är viktigt för att skapa den perfekta stämningen. En duo som vet exakt…

Trash the dress

Vår redaktör tog på sig en wakeboard och testade "trash the dress"-trenden. Se hur det gick här!

Vegansk bröllopsmeny

En vegansk meny är full av färg och fantasi. Vi ger dig 12 tips för en inspirerande bröllopsmeny från det…

Frieri på bioduken

Peter och Jenny var på bio för att fira ett projekt som blivit klart. Se vad som hände sen!

Vårt bröllop: Jimmy & Erica

6 maj friade Jimmy till tonerna av Streaplers Till min kära. Han försökte sjunga med men rösten brast efter några…

Vad kostar en bröllopsklänning?

Vi reder ut det många av er undrar: Vad kostar egentligen en bröllopsklänning och hur mycket är det vanligt att…

Bröllop i Toscana!

Linda och Björn gifte sig i Toscana, och här presenterar vi bilderna från det vackra bröllopet!

Emelia & Davids bröllop

”Det bästa med vår dag var alla positiva överraskningar under dagen och middagen. Läs mer om Emelia & Davids bröllop…

Judiska bröllop

Kanske är du bjuden på ett bröllop till någon som har en annan kulturell eller religiös bakgrund? I den här…

Malin & Trevors bröllop

Magiskt sagobröllop på 1700-talsslott med mytiska statyer och gnistrande kristallkronor, blommande trädgårdar och gröna alléer.

Boktipset – Kärlek utan tjafs

Boken Kärlek utan tjafs är en kompromisslös bok om relationer, med ett innehåll som verkligen berör på djupet.

Jennifer & Jens

– Det finaste minnet från vårt bröllop är vår First Look, berättar brudparet Jennifer och Jens. Läs deras berättelse här!

Sociala medier och delning av bilder

Det här med sociala medier kan vara klurigt för bröllopsgästerna. Får man använda mobiler på festen? Får man lägga upp…

Dela dina bästa bröllopstips!

Vad var det som gjorde att ert bröllop blev sådär underbart magiskt? Nu vill vi ta reda på era bästa…

Vinterbröllop – allt du vill veta

Drömmer du om ett vinterbröllop i vitt med naturen i fokus? Här kommer allt du behöver veta om vinterbröllop i…

Vad gör en bröllopskoordinator?

Vi har tagit kontakt med bröllopskoordinatorn Linn Sunesson Heimdal som berättar om hur hon hjälper brudpar planera sina drömbröllop.

Bröllopstrender i pandemins fotspår

Vi på Bröllopsmagasinet har lagt örat mot rälsen och tittat närmare på 7 bröllopstrender som vuxit fram i pandemins fotspår.

Malin Vinblad, fotografen som fångar känslan

Vi har pratat med Malin Vinblad som håller till på Gotland, och fått tips på hur man ska tänka när…

Så väljer ni tema för ert bröllop

Ett tema gör att er stora dag känns mer komplett och mer personlig för er och era gäster så välj…

Vett och etikett – före, under och efter bröllopet

Vi har tagit reda på vilken vett och etikett det är som gället före, under och efter er stora dag.

Vill du gifta dig med mig?

Behöver du inspiration till olika sätt att fria? Vi har sammanställt några romantiska idéer för ett magiskt frieri.

Lisa & Henrik Borgs bröllop

Här kan du läsa om Lisa Anckarman och Henrik Borgs fantastiska bröllop!

9 tips om hur ni bevarar kärleken

Oavsett om ni har varit tillsammans i ett eller 10 år behöver ni vårda er kärlek till varandra.

Bröllopsbåge

Vill du ha ett unikt och personligt bröllop? Bli man och hustru under en vacker och romantisk bröllopsbåge!

Drop in bröllop på Kalmar slott

Kalmar Slott har arrangerat bröllop sedan 1276 och har idag en av Sveriges populäraste bröllopskyrkor. På självaste Alla hjärtans dag…

Körschema för bröllopsdagen

Tänker ni att ni tar bröllopsdagen som den kommer utan några fasta tidpunkter? Tänk om! De bästa bröllop är planerade…

Vill du gifta dig med mig?

Ska du fria själv eller har du en nära vän som tänker fria? Visa då denna artikel och inspireras av…

21 tips inför bröllopsplaneringen

Att planera ett bröllop är roligt, men kan också vara stressigt. Här kommer 21 tips för när det är dags…

12 tips på hur ni planerar och genomför den perfekta bröllopsresan

Det finns mycket att tänka på när man planerar en smekmånad. Vi ger dig 12 tips om hur du kan…

Så väljer ni destination för er bröllopsresa – 11 tips på vägen!

Planerar du bröllopsresa? Här får du 11 tips på hur du hittar det perfekta resmålet!

9 tips – så maxar ni bröllopsfesten!

Att planera bröllopsfesten är otroligt härligt - se till att ni gör bröllopsfesten oförglömlig för era gäster!

Gruppbilder på bröllopet? Här är den kompletta guiden!

I den här artikeln guidar vi dig till de bästa grupp- och mingelbilderna.

Dags att skriva önskelista

Hur skriver man egentligen en önskelista och vad finns det för Vett- & Etikett-regler kring denna?

Sara & Philips bröllop

Sara och Philips fantastiska bröllop gick av stapeln en solig oktoberdag i vackra Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i Skåne.

Julia & Adams bröllop

Läs Julia och Adams berättelse om sitt bröllop i Allhelgonakyrkan och hur det gick till när de blev herr och…

Bröllop i Toscana

Hanna och Jesper samlade deras vänner från alla jordens hörn och höll sitt bröllop på en högt belägen vingård i…

Josefin och Per-Anders bröllop

Josefin och Per-Anders drömde om ett stort sagobröllop men vågade aldrig tro på att det skulle infrias. Men drömmar kan…

Elopements – vad är det, egentligen?

Skippa ett stort bröllop och bara smita i väg för ett hemligt bröllop? Elopements som de så fint kallas har…

En burgerlig vigsel

Gifta dig på McDonalds i sann Las-vegas anda? Den 27 augusti öppnar McDonald´s i Nacka upp McDriven för Drive Thru-bröllop.

Så har pandemin ändrat hur vi firar bröllop

Även om vi önskar att pandemin aldrig ägt rumt finns det faktiskt några positiva påverkningar som pandemin haft.

Bröllop på Gotland

Att gifta sig på Gotland var något som vi drömde om men vi var ändå tveksamma till det; att planera…

Sandra & Christians bröllop

Vi har sedan flera år tillbaka varit säkra på att vi vill dela livet med varandra och giftermål kändes därför…

Invigning av Suite Lars Wallin

Vi blev inbjudna till den storslagna invigningen av Suite Lars Wallin på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg.

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Ida & Johans bröllop

En solig dag i slutet av augusti, 5 år efter att vi hade vår första dejt, gick Johan ner på…

Bröllopsfest – efter pandemin

För några gäster kan det vara en utmaning att besöka sociala tillställningar och event igen.

Fredrik & Olivias bröllop

En borttappad ring blev startskottet för Fredrik och Olivias fantastiska bröllop.

Lars Wallin designar bröllopssvit i Göteborg

Lars Wallin ingått ett samarbete med Radisson Blu Scandinavia om att designa en helt unik bröllopssvit – och vi har…

Checklista för din bröllopsplanering

Det finns mycket att hålla reda på när det gäller bröllopsplanering. Vi tipsar dig om när du ska göra vad…

Låt bröllopsplaneringen börja!

Bröllopsplaneringen är en spännande tid, men det är mycket att tänka på och komma i håg. Vi har sammanställt en…

Lyckad bröllopsmässa i Umeå!

Äntligen dags för bröllopsmässa igen och Bröllopsmässan i Umeå blev en succé!