CAMILLA & ROBERT

Once upon a time… så kanske vi skulle börja skriva vår berättelse, eller vår resa som det ibland känns som.

Sedan dagen vi träffades har det varit som om allt i våra liv fallit på plats. Vi lärde känna varandra genom hästarna som är vårat gemensamma intresse. Vi hade alltid varit lite ”smygkära” i varandra men det var först 7 år efter vi träffades första gången som känslorna inte gick att hejda. Sedan den dagen har vi varit oskiljaktiga…

Text: Camilla & Robert      |      FotoStina Markan

En oförglömlig dag!

Vem friade: Robert

Vigselplats: Norra Fågelås kyrka, Hjo

Festplats: Stampens Kvarn, Hjo

Brudenskläder: Ida Sjöstedt

Brudgummenskläder: Ströms i Göteborg samt MQ

Ringar: Camillas vigselring är av märket Schalins modell Solvind, förlovningsring Schalins modell passion. Roberts ring är av märket Zeezen.

Maten: 2 sorters snittar, den ena gjord på kallröktlax, pepparrotscrème samt krasse. Den andra gjordes på Stampens surdegsbröd med bakad brie, honung och tomatpesto.

Förrätt, bakade betor, Chevré-crème, rostade nötter, schalottenlök, olivolja & citron

Varmrätt serverades på buffé.

Dessert: Kanelbulle-Bruschetta serverades med jordgubbar, hemgjord vaniljkräm & mynta

Bröllopsfotograf: Stina Markan www.stinamarkan.se

 

Frieriet

Vi var nyss hemkomna från en resa och trots att vi var trötta tyckte Robert att vi skulle ge oss ut på en ridtur. Kvällen var sådär fantastisk som en sensommarkväll kan vara. När vi väl kommit fram till våran favoritplats, ett ställe vid sjön dit vi ridit otaliga gånger. Släppte vi hästarna så dom kunde beta nere vi strandkanten. Robert gav den finaste kärleksförklaringen som avslutades med att han gick ner på knä. Det blev ett tveklöst ja!

Detta var som en dröm för oss båda, sjön, solnedgången och våra hästar som betade i bakgrunden.

Förberedelser

Vi valde att gifta oss i en kyrka vid Vättern i Roberts hemstad Hjo.

Kyrkan bokades tidigt på våren. Vi hade tur att just vårat önskemål var ledigt, då de flesta datum redan var bokade. Precis som om det var meningen, som med allt annat när det gäller oss.

Vi ville kunna njuta av dagen så mycket som möjligt och valde därför att leja bort det som gick. Det fanns flera alternativ när vi kikade runt på olika ställen där middagen och festen kunde arrangeras. Valet var dock självklart när vi kom och tänka på Stampens kvarn som drivs av Roberts barndomsvän Fredrick Åberg. Restaurangen skulle egentligen hållit stängt för semester, men som med allt annat var detta någonting som bara löstes. I vårat paket från restaurangen ingick allt, från dukning och dekorering till städning dagen efter. Utöver fantastisk mat och personal som gjorde allt för att alla skulle trivas, så var även en av höjdpunkterna Stampens egna foodtruck. Som fram på småtimmarna kördes fram och serverade ”nattamat” till alla bröllopets gäster.

Allt var verkligen över förväntan. Vi kunde verkligen bara slappna av och njuta på vårat egna bröllop. Alla detaljer vi spånat på innan bröllopet var som om dom läst våra tankar. Den rustika lokalen som har kvar sin gamla charm, dekoreringen, och den gamla ladan där bröllopsvalsen och festen ägde rum. Allting var verkligen i vår smak, och som pricken över i:et var restaurangens mat och dryck lokalproducerade.

Ceremonin

Vi hade lite olika känslor när det kom till att stå längst fram i kyrkan inför en massa människor. Robert som genom sitt arbete har vanan att stå inför folk såg fram emot att stå i rampljuset, medans Camilla skakade av nervositet när vi väl skulle gå in i kyrkan. Men väl framme vid altaret var nervositeten som bortblåst, då kändes det som om dom enda personerna som var i kyrkan var vi själva.

En önskan vi hade var att ha någon som sjöng i kyrkan, vi hade dock inte fått tag på någon så vi hade gett upp den tanken. Så när Roberts mamma och hennes bästa vän gick upp och sjöng för oss blev ceremonin bättre än vad vi någonsin kunnat tänka oss.

Fotografen

Något som var självklart redan från början var valet av fotograf. En av Camillas närmaste vänner, Stina Markan har fotat oss vid ett tidigare tillfälle och vi visste att bilderna skulle bli magiska! Hon lyckas alltid fånga dom där ögonblicken man vill minnas för evigt., och detta lyckades hon med även denna gången.

Vi valde att fotas direkt efter vigseln. Stina hittade en björkdunge på vägen in till Hjo och vi hade önskemål om att vara vid vattnet, samt en allé vi körde förbi på vägen till middagen och festen på Stampens Kvarn. Redan under fotograferingen kände vi att det skulle bli underbara bilder.

Viktiga personer

Något som gjorde bröllopet fantastiskt var att ha så många vänner runtomkring oss som bär på så fina egenkaper. Camillas bästa vän och tärna som arbetar som frisör skapade ett naturligt vackert svall, precis som önskades.

Roberts bror som var bestman, hade putsat och förberett sin gamla fina bil som skulle ta oss från kyrkan till festen, i flera dagar med champagne och diverse annan lyx.

Man blir berörd av hur ens familj och vänner förbereder och fixar inför ens stora dag. Tärnan som Camilla aldrig skulle hålla i en mick, överraskade exempelvis med en egenskriven låt.

Toastmastern som är en av Roberts närmaste vänner var som gjord för sin uppgift, varje tal som ledde till både skratt och tårar kommer vi bära med oss livet ut. Precis som minnet av hela bröllopet.

Läs Mer

Emilia & Gustav

Efter drygt ett (fantastiskt) år som par åkte vi på en drömsemester till Maldiverna i februari 2017. Inte anade jag (Emilia) att Gustav hade en baktanke.

Emma & Carl

Här får vi ta del av Carl & Emmas kärlekshistoria och vackra bröllop på Gotland.

Anna-Karin och Daniel

Känslan att se glädjen hos våra barn inne i kyrkan var fantastisk. Trots att de är så små kunde de vara en del av dagen och vigseln.

Julia & Jonas

När lokalen var bokad och brudklänningen inköpt fick Julia och Jonas reda på att de väntade barn, och helt plötsligt fanns det mer än ett bröllop att planera och längta efter.

Camilla & Robert

”Once upon a time”… så kanske vi skulle börja skriva vår berättelse, eller vår resa som det ibland känns som.

Real-life Wedding: Emma & Johan

”Det var en barndomsdröm som gått i uppfyllelse, att få åka häst och vagn från kyrkan till festen”

Real-Life Wedding – Aida & Hasan

Då och då får man höra berättelser som bevisar gång på gång att ödet har sin gång. Vår tro är att ödet i slutändan tar oss till de destinationer i livet vi själva hade valt ändå. Och det gäller även historien om oss. Ödet må ha fört oss samman efter många år av att inte ens ha skymtat varandra men vi har med längtan och lycka valt att ta stegen till vårt liv tillsammans och så även vårt bröllop, en varm och kärleksladdad kväll den sjätte september 2014…

Real-Life Wedding – Patrik & Kristina

Efter frieriet på Grand Hôtel i Stockholm väntade 18 månader av planering för paret Kristina och Patrik Skogh, 18 månader där varenda detalj kunde finslipas och de fick det bröllop de båda så länge drömt om. Följ med på deras resa och läs om ett bröllop med stil, finess och vackra detaljer.

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Mousserande vin – smakfulla bubblor

När det vankas fest och festligheter är det få drycker som passar lika bra som bubbel. Mousserand

Läs mer

Bröllopstårtan

Bröllopstårtan känns för de flesta som ett självklart inslag på bröllopsfesten. Men det finns

Läs mer

Bröllopsdagar

Bröllopsdagar firar vi för att påminna oss om varför vi gifter oss. En dag att speciellt ägna

Läs mer

Bröllopspresent – önskelista

Inget brudpar vill ha fem brödrostar i bröllopspresent och ingen gäst vill komma med samma presen

Läs mer

Borgerlig vigsel

En borgerlig vigsel behöver inte innebära ett enklare bröllop. Nej, det kan innehålla precis sam

Läs mer

Semesterflörten kan leda till giftermål

En av tio svenskar som haft en romantisk upplevelse under semestern har gift sig med sin flört.

Läs mer

Långt äktenskap

Äktenskapet som varar livet ut... äntligen har du hittat den partner som du alltid drömt om. Snar

Läs mer

Smartphoto

Att hitta en röd tråd och en känsla som du vill ska genomsyra hela ditt bröllop, och sedan håll

Läs mer

Var framgångsrik som bröllopsplanerare

Jobbet som bröllopsplanerare blir mer och mer attraktivt. Fler och fler blivande par skulle helst v

Läs mer

Bordsdukning för ditt bröllop

I dag är det vanligast med flera små, runda bord vid bröllopsmiddagen. Men det är inte säkert a

Läs mer