Cecilia och Daniels bröllop

Cecilia & Daniels bröllop - Foto Weddings by Lina

Det allra bästa på kvällen var alla fantastiska tal! Vi var inte alls förberedda på hur otroligt bra och roliga talare vi har runt oss och hur fint det var att de ville hålla tal till oss.

Text Brudparet Foto Weddings By Lina | www.weddingsbylina.se

Förberedelserna

Efter Daniels frieri hösten 2021 var egentligen tanken att vi skulle gifta oss sommaren 2023. Vi började så smått titta på lokaler eftersom vi hört att de bokas upp fort och att det krävs mycket planering. Vi bestämde oss tidigt för att vara i en stad som vi har koppling till och eftersom Daniel flyttat från Göteborg till Stockholm föll det sig ganska naturligt att vi letade efter lokaler i Göteborg. Då de flesta vännerna och familj som vi skulle bjuda är från Stockholm/Uppsala kändes det också spännande att ha alla samlade i en stad där vi vanligtvis inte träffas.

I februari hittade vi vår drömlokal och då de sa att de hade lediga helger redan under sommaren bestämde vi oss med skräckblandad förtjusning att slå till! Då vi båda är lite veliga och ofta väger våra beslut fram och tillbaka kändes det faktiskt bra att vara tvungna att bara gå efter magkänslan och ta snabba beslut eftersom tiden var knapp.

Kyrka, fotograf och frisör bokades snabbt! Cecilia kunde inte tänka sig någon annan frisör än sin barndomsvän så det var viktigt att hon kunde den dagen och tack och lov fanns även vår fantastiska fotograf Lina tillgänglig just den dagen. Att hitta klänningen var hela Cecilias familj övertygad om att det skulle ta väldigt lång tid. Det var det där med att väga alla beslut fram och tillbaka utan att kunna bestämma sig. Men på första provningen så fanns den bara där. All planering flöt på förvånansvärt smidigt.

Gästlistan var det allra svåraste. Vi ville båda två ha ett lite mindre bröllop eftersom det var viktigt för oss att hinna umgås med alla. Ganska tidigt bestämde vi oss för att ingen av oss ville hälsa på en gäst för första gången under vårt bröllop och eftersom Corona har funnits under större delen av vår relation gallrade det bort en del.

Kvällen innan

Dagen innan bröllopet bjöd vi in våra gäster till Feskar Brittas som är en båtrestaurang som ligger vid kajen i Eriksberg där Daniel kommer från. Hit går vi varje gång vi är i Göteborg och vi ville att våra gäster skulle få uppleva ”vårt” Göteborg. Vi bjöd på räkmacka och hade en trubadur som spelade hela kvällen och det var väldigt lyxigt att ha en extra kväll att kunna mingla och prata med alla gäster.

Bröllopsdagen

Dagen startade med att vi båda gjorde oss i ordning med vårt bröllopsfölje på varsitt hotellrum. Vi hade knappt kunnat sova och det var en väldigt pirrig morgon. Daniel åt frukost med svärfar och hängde med sin best man och Cecilia och tärnorna blev fixade i sviten. Josefin på Studio Rosén var ett självklart val, inte bara är hon världens bästa frisör utan det var på hennes bröllop som vi träffades första gången. Hennes man är Daniels barndomsvän och hon är Cecilias barndomsvän och det kändes så fint att ha med henne vid förberedelserna.

När first-look närmade sig var båda så ivriga att äntligen få träffas och det blev både skratt och tårar. Vi hade fotografering tillsammans med våra familjer så att dagen skulle bli så lång som möjligt och för att vi sedan ville umgås med våra gäster.

Vi funderade länge på en borgerlig vigsel men valde till slut att gifta oss i Hagakyrkan då vi inte hittade en bra plats för vigsel. Vi ville göra allt för att njuta av dagen och alla extramoment som krävde fix av oss eller familj valdes bort. Vi ville att vigseln skulle vara avslappnad och hade bett alla våra kompisar att hurra och applådera så mycket som möjligt och det blev en otroligt rolig stämning.

Fotograf

Vi hittade Lina på Instagram och redan på första planeringsmötet kände vi oss så trygga med henne. Inte bara är hon jätteduktig, hon är supergullig och hon fick oss att känna oss så avslappnade. Vi hade även bett två kompisar som är fotografer att filma vigsel och tal med ett stativ. Det var så många intryck under dagen att det kändes värdefullt att ha det i efterhand. Även om man bara skulle ha en mobilkamera skulle vi tipsa alla om att göra det!

Middagen/Festen

Efter vigseln fick våra gäster åka buss till festlokalen. Vi ville ha den korta transportsträckan till att landa lite med varandra, men så fort vi satt i bilen ville vi bara fira med våra gäster!

Våra toastmasters gjorde ett fantastiskt jobb och vi satt med ett leende på läpparna genom hela middagen. Vi hade gett dem helt fria tyglar och hade inte en aning om vad som skulle hända under kvällen. Temat de hade bestämt var resor eftersom vi båda rest mycket med många av våra kompisar och under kvällen tog de oss till många resmål tillsammans med talarna. Det allra bästa på kvällen var just alla fantastiska tal! Vi var inte alls förberedda på hur otroligt bra och roliga talare vi har runt oss och hur fint det var att de ville hålla tal till oss.

Sen var det dags för festen och det blev ett riktigt ös. Vi hade köpt in neonsmycken och ljusstavar och de fick nog inte vara ifred någon gång under kvällen. Daniel som en gång i sin barndom fått smeknamnet Dansaren levde verkligen upp till sitt namn och vi stängde dansgolvet tillsammans med några tappra vänner.

Det var verkligen speciellt och hela helgen blev precis som vi önskade, mycket skratt och många fina minnen!

Kort om bröllopet:

Vem friade? Daniel

Vigselplats? Hagakyrkan i Göteborg

Brudens kläder? Ladybird

Brudgummens kläder?  Uppsydd kostym från Suitsupply

Ringar? Daniel valde en enkel platinaring och Cecilia designade sina ringar hos Christian Guldsmed vid Odenplan, en förlovningsring i rött guld med en diamant och vigselring med ett band av diamanter.

Maten? 3 rätters meny, hummersoppa, oxfilé och citron-tarte. Ingen av oss tycker om tårta så vi valde i stället att bjuda på bubbel efter middagen och ha en godisbar som var mycket uppskattad!

Bröllopsfotograf? Weddings by Lina

Hur många gäster bjöd ni på bröllopet? 65

Det bästa på er bröllopsdag? Alla fantastiska tal och våra gäster!

Vad gav ni i morgongåva? Vi hade bestämt att vi inte skulle ge varandra morgongåva, men båda två hade i smyg köpt något till den andre. Ett smycke och en tavla.

Hur gick bröllopsplaneringen? Bröllopsplaneringen gick förvånansvärt enkelt. Så fort de större delarna var satta flöt allt bara på.

 

Läs Mer

Sophia och Rasmus lantliga bröllop

Vi var överens om tema och känslan vi ville ha. Ett lantligt tema med personliga inslag och en lättsam atmosfär.

Vårt bröllop: Erika & Kevin

Vi blev ett par tredje gången gillt, Kevin är trilling, 3 barn, 3 dagars-bröllop, 3 juni 2023. (Fotografen visade sig…

Drop in-bröllop på Skansen

På Skansen har över 4000 par sagt ja till varandra under deras årligt återkommande drop in-bröllop.

Vem gör vad på bröllopet?

Under ett bröllop är det en del viktiga nyckelpersoner som ska utges. Men vad är deras uppgifter?

Tips inför bröllopsresan!

Några snabba tips om budget, planering och timing för din bröllopsresa! När ska resan bokas?

Vårt bröllop: Alexandra & Adam

På vår resa att hitta den perfekta bröllopsplatsen besökte vi ett flertal platser. För oss var det viktigt att platsen…

Anna & Patriks tredagars hotellbröllop

Vi visste exakt hur bröllopet skulle vara: det skulle vara en helg av firande.

Jasmine & Jespers romantiska strandbröllop

Vi valde att gifta oss på Gotland, på en strand och plats som betyder mycket för oss som par.

Detta har vi importerat från USA

Vi inspireras av både amerikanska filmer och sociala medier och här nämner vi ett antal amerikanska bröllopstraditioner som har fått…

Äktenskapsförord och gemensam ekonomi

Det kan kännas oromantiskt att prata om ekonomi, men det är viktigt, för både relationen och den gemensamma framtiden.

Trycksaker till bröllopet

Låt dig inspireras av dessa snygga trycksaker till ditt bröllop!

First Look – inte enbart för brudgommen

Vilka first looks kan vara värda att föreviga? Gör dig redo för några känsloladdade idéer!

Vårt bröllop: Annie & Johan

Från frieri till bröllop och bebis på ett år

Dresscode – så tolkar du klädkoden på inbjudan

De fyra etablerade klädkoderna är högtidsdräkt, jacquet, mörk kostym och kavaj

Min bröllopssajt

Med en egen bröllopshemsida gör ni det enkelt för gästerna och er själva. Hemsidan är enkel att skapa och era…

Få koll på det juridiska

Många svenskar lever i den romantiska bubblan att kärleken övervinner allt och att det är tråkigt och oromantiskt att avtala…

Hitta din bröllopsfotograf!

Se till att föreviga er bröllopsdag genom att anlita en professionell bröllopsfotograf.

Äktenskapslöften: Hur skriver man dem?

Det finns inget mer personligt, romantiskt och intimt än att skriva äktenskapslöften till varandra på bröllopsdagen.

Offline vigsel, online bröllopsfest

Att använda Sociala Medier på rätt sätt kan verkligen ha stor positiv effekt i samband med bröllopet.

Skapa rätt stämning på bröllopsfesten

För många nygifta är musiken på bröllopsfesten väldigt viktig, den sätter den rätta stämningen och är ofta avgörande i underhållningssynpunkt.…

Vårt bröllop: Johanna & Matthias

”Med en hel bröllopshelg på slottet fick vi tid att fira med alla våra närmaste, umgås med våra andra gäster…

Konsten att skriva önskelista

Få tips om hur ni kan underlätta för gästerna att hitta den perfekta bröllopsgåvan.

Vickning – ett uppskattat inslag

Vickning, nattamat, nattsexa… kärt barn har många namn. Vickning är en enklare måltid som serveras framåt småtimmarna på festliga tillställningar…

Vad har du i din brudväska?

Vilka saker ska man ha i brudväskan? Här är våra tips:

Anländ till festen med stil

Har ni en plan hur ni vill anlända till bröllopsfesten eller är ni i desperat behov av tips och idéer?…

Gift er först – festa senare!

Wed first – party later; gift er först – festa senare. Vad är fördelarna med ett sådant upplägg?

Inga bekymmer

På bröllopsdagen vill ni att allt ska bli perfekt. Men att gå omkring och oroa sig på den stora dagen…

Cecilia och Daniels bröllop

"Det allra bästa på kvällen var alla fantastiska tal! Vi var inte alls förberedda på hur otroligt bra och roliga…

Berätta om ditt unika bröllop!

Har du precis gift dig? Vi vill gärna höra om ert bröllop och dela med oss av era råd och…

Sanna & Christoffers bröllop

Läs om Sanna och Christoffers drömbröllop i Toscana!

Så får ni det ni önskar er

Varje år ges bröllopsgåvor för flera miljarder bort. Det kräver att brudparet bör ha vissa tankar om vad de önskar…

Amanda & Simons bröllop

”Den bubbla vi var i under dessa tre dagar var som en saga. En sann saga. Och nu – happily…

Vårt bröllop: Linnéa och Niclas

Vårt bröllop var tveklöst den bästa helgen i våra liv. Trots skyhöga förväntningar står du där på söndagen och ser…

20 romantiska vinterdejter för dig och din partner

Vi har listat 20 romantiska vinterdejter som kommer att ge er en underbar julhelg tillsammans.

Bästa bröllopsfoto 2023

Se de 50 bästa av nästan 10 000 bilder från fotografer runt om i hela världen.

Presenter till matälskare

En pizzaugn från Ooni med dess höga temperaturer säkerställer att din hemmagjorda pizza blir perfekt, oavsett om du är nybörjare…

9 romantiska julfilmer för två

Vi räknar ner dagarna till julafton och medans vi väntar kan du krypa under filten och titta på dessa 9…

Så skapar ni den perfekta hemsidan för ert bröllop

Er bröllopshemsida är mer än en formalitet, det är en viktig källa som håller era gäster informerade.

Barn på bröllop

Ska ni ha barn med på ert bröllop? Om ni vill ha ett barnvänligt bröllop finns det flera sakar att…

QUIZ: Vilket bröllopstema passar dig bäst?

Gör det här testet för att hitta det tema som passar din personlighet bäst.

Bröllopsbingo

Här kan du ladda ner ett bröllopsbingo att använda på festen!

9 Roliga aktiviteter medan gästerna väntar

Aktiviteter på bröllopet bidrar till social sammanhållning så att gästerna lär känna varandra bättre.

Förevigas i en annorlunda miljö!

Här tittar vi närmare på ämnet bröllopsfotografier tagna i annorlunda miljöer.

Vårt bröllop: Diana & Johannes

"Något av det finaste på vårt bröllop var ceremonin när vi fick se varandra för första gången."

Vårt bröllop: Rebecca & Hans

”En intim tillställning för våra närmaste men samtidigt en riktigt bra bröllopsfest.”

Välj dina tärnor med omsorg

Innan du väljer din brudtärna finns det några saker du ska tänka på.

Bröllop på flygplatsen

Jag hade drömt om stort bröllop i Klara kyrka inne i Stockholm men i stället blev det VIPen på Arlanda.

Vårt bröllop: Kelly & Erik

"Jag har sedan barnsben drömt om att få gifta mig i en sagolik prinsessklänning med slöja och tiara till"

Vårt bröllop: Tove och Hampus

Redan innan paret lämnade första mötet var det bestämt att bröllopsdagen skulle spenderas på slottet.

Vårt bröllop – Emelie & Gustav

Ett lantligt logebröllop med somrig och vegetarisk meny

Duo Bergh – Skapar magi med stråkmusik på bröllop

Att välja rätt musik till sitt bröllop är viktigt för att skapa den perfekta stämningen. En duo som vet exakt…

Trash the dress

Vår redaktör tog på sig en wakeboard och testade "trash the dress"-trenden. Se hur det gick här!

Vegansk bröllopsmeny

En vegansk meny är full av färg och fantasi. Vi ger dig 12 tips för en inspirerande bröllopsmeny från det…

Frieri på bioduken

Peter och Jenny var på bio för att fira ett projekt som blivit klart. Se vad som hände sen!

Vårt bröllop: Jimmy & Erica

6 maj friade Jimmy till tonerna av Streaplers Till min kära. Han försökte sjunga med men rösten brast efter några…

Vad kostar en bröllopsklänning?

Vi reder ut det många av er undrar: Vad kostar egentligen en bröllopsklänning och hur mycket är det vanligt att…

Bröllop i Toscana!

Linda och Björn gifte sig i Toscana, och här presenterar vi bilderna från det vackra bröllopet!

Emelia & Davids bröllop

”Det bästa med vår dag var alla positiva överraskningar under dagen och middagen. Läs mer om Emelia & Davids bröllop…

Judiska bröllop

Kanske är du bjuden på ett bröllop till någon som har en annan kulturell eller religiös bakgrund? I den här…

Malin & Trevors bröllop

Magiskt sagobröllop på 1700-talsslott med mytiska statyer och gnistrande kristallkronor, blommande trädgårdar och gröna alléer.

Boktipset – Kärlek utan tjafs

Boken Kärlek utan tjafs är en kompromisslös bok om relationer, med ett innehåll som verkligen berör på djupet.

Quiz: Vilken typ av bröllopsresenärer är ni?

Gör vårt quiz och ta reda på vilken typ av resenärer ni är!

Jennifer & Jens

– Det finaste minnet från vårt bröllop är vår First Look, berättar brudparet Jennifer och Jens. Läs deras berättelse här!

Sociala medier och delning av bilder

Det här med sociala medier kan vara klurigt för bröllopsgästerna. Får man använda mobiler på festen? Får man lägga upp…

Dela dina bästa bröllopstips!

Vad var det som gjorde att ert bröllop blev sådär underbart magiskt? Nu vill vi ta reda på era bästa…

Vinterbröllop – allt du vill veta

Drömmer du om ett vinterbröllop i vitt med naturen i fokus? Här kommer allt du behöver veta om vinterbröllop i…

Vad gör en bröllopskoordinator?

Vi har tagit kontakt med bröllopskoordinatorn Linn Sunesson Heimdal som berättar om hur hon hjälper brudpar planera sina drömbröllop.

Bröllopstrender i pandemins fotspår

Vi på Bröllopsmagasinet har lagt örat mot rälsen och tittat närmare på 7 bröllopstrender som vuxit fram i pandemins fotspår.

Malin Vinblad, fotografen som fångar känslan

Vi har pratat med Malin Vinblad som håller till på Gotland, och fått tips på hur man ska tänka när…

Så väljer ni tema för ert bröllop

Ett tema gör att er stora dag känns mer komplett och mer personlig för er och era gäster så välj…

Vett och etikett – före, under och efter bröllopet

Vi har tagit reda på vilken vett och etikett det är som gället före, under och efter er stora dag.

Vill du gifta dig med mig?

Behöver du inspiration till olika sätt att fria? Vi har sammanställt några romantiska idéer för ett magiskt frieri.

Lisa & Henrik Borgs bröllop

Här kan du läsa om Lisa Anckarman och Henrik Borgs fantastiska bröllop!

9 tips om hur ni bevarar kärleken

Oavsett om ni har varit tillsammans i ett eller 10 år behöver ni vårda er kärlek till varandra.

Bröllopsbåge

Vill du ha ett unikt och personligt bröllop? Bli man och hustru under en vacker och romantisk bröllopsbåge!

Drop in bröllop på Kalmar slott

Kalmar Slott har arrangerat bröllop sedan 1276 och har idag en av Sveriges populäraste bröllopskyrkor. På självaste Alla hjärtans dag…

Körschema för bröllopsdagen

Tänker ni att ni tar bröllopsdagen som den kommer utan några fasta tidpunkter? Tänk om! De bästa bröllop är planerade…

Vill du gifta dig med mig?

Ska du fria själv eller har du en nära vän som tänker fria? Visa då denna artikel och inspireras av…

21 tips inför bröllopsplaneringen

Att planera ett bröllop är roligt, men kan också vara stressigt. Här kommer 21 tips för när det är dags…

12 tips på hur ni planerar och genomför den perfekta bröllopsresan

Det finns mycket att tänka på när man planerar en smekmånad. Vi ger dig 12 tips om hur du kan…

Så väljer ni destination för er bröllopsresa – 11 tips på vägen!

Planerar du bröllopsresa? Här får du 11 tips på hur du hittar det perfekta resmålet!

9 tips – så maxar ni bröllopsfesten!

Att planera bröllopsfesten är otroligt härligt - se till att ni gör bröllopsfesten oförglömlig för era gäster!

Gruppbilder på bröllopet? Här är den kompletta guiden!

I den här artikeln guidar vi dig till de bästa grupp- och mingelbilderna.

Dags att skriva önskelista

Hur skriver man egentligen en önskelista och vad finns det för Vett- & Etikett-regler kring denna?

Sara & Philips bröllop

Sara och Philips fantastiska bröllop gick av stapeln en solig oktoberdag i vackra Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i Skåne.

Julia & Adams bröllop

Läs Julia och Adams berättelse om sitt bröllop i Allhelgonakyrkan och hur det gick till när de blev herr och…

Bröllop i Toscana

Hanna och Jesper samlade deras vänner från alla jordens hörn och höll sitt bröllop på en högt belägen vingård i…

Josefin och Per-Anders bröllop

Josefin och Per-Anders drömde om ett stort sagobröllop men vågade aldrig tro på att det skulle infrias. Men drömmar kan…

Elopements – vad är det, egentligen?

Skippa ett stort bröllop och bara smita i väg för ett hemligt bröllop? Elopements som de så fint kallas har…

En burgerlig vigsel

Gifta dig på McDonalds i sann Las-vegas anda? Den 27 augusti öppnar McDonald´s i Nacka upp McDriven för Drive Thru-bröllop.

Så har pandemin ändrat hur vi firar bröllop

Även om vi önskar att pandemin aldrig ägt rumt finns det faktiskt några positiva påverkningar som pandemin haft.

Bröllop på Gotland

Att gifta sig på Gotland var något som vi drömde om men vi var ändå tveksamma till det; att planera…

Sandra & Christians bröllop

Vi har sedan flera år tillbaka varit säkra på att vi vill dela livet med varandra och giftermål kändes därför…

Invigning av Suite Lars Wallin

Vi blev inbjudna till den storslagna invigningen av Suite Lars Wallin på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg.

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Ida & Johans bröllop

En solig dag i slutet av augusti, 5 år efter att vi hade vår första dejt, gick Johan ner på…

Bröllopsfest – efter pandemin

För några gäster kan det vara en utmaning att besöka sociala tillställningar och event igen.

Fredrik & Olivias bröllop

En borttappad ring blev startskottet för Fredrik och Olivias fantastiska bröllop.

Lars Wallin designar bröllopssvit i Göteborg

Lars Wallin ingått ett samarbete med Radisson Blu Scandinavia om att designa en helt unik bröllopssvit – och vi har…

Checklista för din bröllopsplanering

Det finns mycket att hålla reda på när det gäller bröllopsplanering. Vi tipsar dig om när du ska göra vad…

Låt bröllopsplaneringen börja!

Bröllopsplaneringen är en spännande tid, men det är mycket att tänka på och komma i håg. Vi har sammanställt en…

Lyckad bröllopsmässa i Umeå!

Äntligen dags för bröllopsmässa igen och Bröllopsmässan i Umeå blev en succé!

Förnya era löften

Många par väljer att förnya sina löften. Men hur går det till juridiskt och praktiskt till? Vi har svaren.

Ge varandra en morgongåva

Att ge varandra en present morgonen efter bröllopet är fin tradition värd att bevara.