Julia & Adams bröllop

Julia & Adams bröllop - Foto: Ingrid Tjernström

Här får du följa med på Julia och Adams berättelse om vägen fram till bröllopet i Allhelgonakyrkan och hur det gick till när de blev herr och fru Nordkvist.

Text Julia & Adam  |  Foto Ingrid Tjernström, www.ingridtjernstrom.se

Frieriet

En Oktoberdag för två år sedan hade Adam bestämt sig för att fråga Julia om hon ville dela sin framtid tillsammans som Herr och Fru. Det kan låta enklare än vad det låter då Julia inte är den första personen man tänker på när det gäller att föredra överraskningar. Till och med den bästa vännen lämnades utanför planerna för att minska riskerna att den framtida bruden skulle få veta någonting. Det började med ett brev som beskrev en tur på stan. Första stoppet blev i Blomsterringen på Söder i Stockholm där det väntade en blombukett med nästa ledtråd som tog Julia ut på tunnelbanans röda linje med avslut vid Universitet där Adam väntade ovanför rulltrapporna.

Nyfiken på vart kvällen var påväg började en promenad  ut i det kalla höstmörkret för att snart skymta ljuset från den Bergianska trädgården. Framme vid orangeriet visade det sig att hela cafet var bokat för en privat kväll och i det upplysta växthuset var det dukat en middag för två. Nervös gjorde Adam sig redo att ställa den stora frågan. Det blev kanske inte riktigt som han tänkt sig då Julia tyckte det var en bra ide att börja rota i sin väska efter att varit ute och näsan hade blivit rosig. Ett stakande  “vill du gifta dig med mig” kom ändå fram och lyckligtvis blev det ett JA!

Kvällen visade sig dock inte sluta där. Gemensamt för oss är den energi och glädje vi finner i våra vänner och nära och kära runt omkring oss. Självklart skulle det inte göras ett undantag denna gång. Efter middagen började det sakta men säkert smyga in flera bekanta ansikten som slutade i timmar av skratt, mingel och en varm tjuvkik på vad vi hade att se fram emot på den kommande bröllopsdagen.

Förberedelserna

Vart ska man börja. Precis som för många andra så blev det lite extra pyssel i och med rådande situation. Vi hade en fantastisk tur att ha ett stöttande gäng runt omkring oss som bestod av nära vänner och brudens systrar. Utan dessa hade våra tankar nog inte orkat med hela vägen fram till bröllopsdagen. Som tack hade vi bokat hotell där vi tillbringade natten innan vigsel och fest. Vi åt en gemensam middag och frukost och det var skönt att få umgås under mer avslappnade förhållanden innan allt drog igång. Genom att vi hade önskan om att vid den senare fotograferingen göra “firstlook” bilder valde vi att göra oss i ordning tjejer och killar separat.

Under tiden på hotellet anslöt även vår fotograf Ingrid för att vara med från första början vilket i efterhand kändes värdefullt och fångade många fina ögonblick som man inte kom ihåg i allt planerande för dagen. Vi hade egentligen bestämt att vi inte skulle ge varandra någon morgongåva, men där var vi båda dåliga på att låta bli. Det vart något litet symboliskt medan den huvudsakliga presenten som vi hade bestämt var att ge varandra ett brev innehållande respektive bröllopstal som vi läste separat efter frukost. Vi kände att den stunden ville vi ha för oss själva och även möjlighet att spara. Den kommande bruden gjorde ett bra val att inte sminka sig innan för det vart en hel del tårar.

Ceremonin

Vigsel och Fest tog av stapeln i Stockholm. Vi hade tidigt bestämt att vi ville ha en kyrklig vigsel men plats därefter hade vi inte så stora preferenser till. Julia som läst större delen av sin utbildning på den Södra sidan av stan hade vid ett tillfälle promenerat förbi Allhelgonakyrkan ovanför Ringvägen. Med sin mörka trästruktur, något undangömd och gemytlig storlek kändes den perfekt för ändamålet. Genom att resterande av planerandet senare skedde från Småland pga flytt efter avslutade studier råkade det bli så att ingen i Brudparet faktiskt hade varit i kyrkan förens det var dags att öppna portarna vid ingångsmusiken. Det blev en känslofylld stund av tonerna till Book of love framförd av vår solist Linnea Lundgren och även om stegen fram till altaret kändes lång så var vi nog ganska snabba. Under tiden vi framförde våra vigsellöften och bibelord hann brudens slöja ramla av, prästen gå fel i ordningen av vigselprogrammet och publiken instämma i våra skratt då vi inte kunde hålla oss. Det blev lättsamt och perfekt i våra ögon. Orden från Bo Kaspers “Väljer dig” fick sedan vara bakgrunden när vi mötte gästerna  för första gången som som man och hustru följt av ljuset från tomteblossen som lyste upp i skymningen när vi kom ut ur kyrkan.

Fotografen

Ingrid Tjernström. Vilket energiknippe. Hon dök upp i vårt flöde på sociala medier och vi fastnade direkt för de härliga bilderna innehållande spontanitet, kärlek och liv! Ett möte över en kaffe senare stod det klart att det vara henne vi behövde. Och hon har gjort sitt jobb med bravur och överträffat våra förväntningar. Hon fick oss och de runt omkring att under bröllopsdagen känna sig bekväma och avslappnade och de avspeglas i de fotografier som vi har fått njuta av som minne efter bröllopsdagen. Ett av de bästa valen vi gjorde under planeringen var att det blev just Ingrid!

Festen

En stor rädsla var att det skulle bli en stel och tråkig middag. Genom att restriktionerna under covid-19 innebar sittande sällskap ställdes det stora utmaningar på våra tre toastmasters, men de lyckades med magi. Inspirerande tal, sånguppträdanden från brudgummens tidigare spexgrupp, sittdans med ljusstavar och Avicii i högtalarna på högsta volym gjorde att vi var så pass trötta vid klockan elva när vi behövde röra oss från lokalen att det inte gjorde något att det inte blev dans inpå småtimmarna.

Till det fick vi avnjuta en trerätters middag med härliga färger och säsongsbaserad tillagad av Carlshälls Gård ute på Långholmen som vi hade valt som plats för festligheterna. Personalen där möjliggjorde med sin flexibilitet att vi fick en oförglömlig dag trots behovet av ändringar och fix i sista minuten. 

 

Ett stort tack till alla som gjorde detta möjligt,

/Herr och Fru Nordkvist

Läs Mer

Vårt bröllop

Har du precis gift dig? Vi vill gärna höra om ert bröllop och dela med oss av era råd och…

Sara & Philips bröllop

Sara och Philips fantastiska bröllop gick av stapeln en solig oktoberdag i vackra Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i Skåne.

Julia & Adams bröllop

Läs Julia och Adams berättelse om sitt bröllop i Allhelgonakyrkan och hur det gick till när de blev herr och…

Bröllop i Toscana

Hanna och Jesper samlade deras vänner från alla jordens hörn och höll sitt bröllop på en högt belägen vingård i…

Josefin och Per-Anders bröllop

Josefin och Per-Anders drömde om ett stort sagobröllop men vågade aldrig tro på att det skulle infrias. Men drömmar kan…

Bröllop på Gotland

Att gifta sig på Gotland var något som vi drömde om men vi var ändå tveksamma till det; att planera…

Sandra & Christians bröllop

Vi har sedan flera år tillbaka varit säkra på att vi vill dela livet med varandra och giftermål kändes därför…

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Ida & Johans bröllop

En solig dag i slutet av augusti, 5 år efter att vi hade vår första dejt, gick Johan ner på…

Fredrik & Olivias bröllop

En borttappad ring blev startskottet för Fredrik och Olivias fantastiska bröllop.

Indiskt bröllop i Sverige

Möt paret som lyckades genomföra ett magiskt 3-dagars bröllop med Indiskt tema i Sverige. Här får vi ta del av…

Bröllop med Great Gatsby-tema

Häng med på detta härliga 3-dagars bröllop där vigselplatsen var ett flygfält och gästerna fick dansa på bröllopsfesten i 20-tals-stass.

Emilia & Gustavs bröllop

Efter drygt ett (fantastiskt) år som par åkte vi på en drömsemester till Maldiverna i februari 2017. Inte anade jag…

Emma & Carls bröllop

Här får vi ta del av Carl & Emmas kärlekshistoria och vackra bröllop på Gotland.

Anna-Karin och Daniels bröllop

Känslan att se glädjen hos våra barn inne i kyrkan var fantastisk. Trots att de är så små kunde de…

Julia & Jonas bröllop

När lokalen var bokad och brudklänningen inköpt fick Julia och Jonas reda på att de väntade barn, och helt plötsligt…

Camilla & Roberts bröllop

”Once upon a time”… så kanske vi skulle börja skriva vår berättelse, eller vår resa som det ibland känns som.

Emma & Johans bröllop

”Det var en barndomsdröm som gått i uppfyllelse, att få åka häst och vagn från kyrkan till festen”

Aida & Hasans bröllop

Då och då får man höra berättelser som bevisar gång på gång att ödet har sin gång. Vår tro är…

Patrik & Kristinas bröllop

Efter frieriet på Grand Hôtel i Stockholm väntade 18 månader av planering för paret Kristina och Patrik Skogh, 18 månader…

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Förevigas i en annorlunda miljö!

Läs mer

Vickning – ett uppskattat inslag

Vickning, nattamat, nattsexa… kärt barn har många namn. Vickning är en enklare måltid som serveras framåt småtimmarna på festliga tillställningar…

Läs mer

Så väljer ni tema för ert bröllop

Läs mer

Min bröllopssajt

Med en egen bröllopshemsida gör ni det enkelt för gästerna och er själva. Hemsidan är enkel att skapa och era…

Läs mer

Vett och etikett – före, under och efter bröllopet

Vi har tagit reda på vilken vett och etikett det är som gället före, under och efter er stora dag.

Läs mer

Vill du gifta dig med mig?

Behöver du inspiration till olika sätt att fria? Vi har sammanställt några romantiska idéer för ett magiskt frieri.

Läs mer

20 romantiska vinterdejter för dig och din partner

Vi har listat 20 romantiska vinterdejter som kommer att ge er en underbar julhelg tillsammans.

Läs mer

Konsten att skriva önskelista

Få tips om hur ni kan underlätta för gästerna att hitta den perfekta bröllopsgåvan.

Läs mer

9 tips om hur ni bevarar kärleken

Oavsett om ni har varit tillsammans i ett eller 10 år behöver ni vårda er kärlek till varandra.

Läs mer

Bröllopsbåge

Vill du ha ett unikt och personligt bröllop? Bli man och hustru under en vacker och romantisk bröllopsbåge!

Läs mer