Sadaf & Rafed

Allt började med att brudgummen bad sin då ovetandes blivande fru att packa sin resväska för ca en veckas semester.

Text: Sadaf & Rafed      |      Foto: Ema Persson & Christian Törnblom på PHOTEMA

Frieriet

Frieriet gjordes i Paris, på en romantisk överraskningsresa planerad av brudgummen som sedan tidigare visste att det var ett av brudens drömresmål. Han hade planerat allt in i minsta detalj men som alla vet så brukar saker och ting inte alltid gå som man planerat. Resan utvecklades till att bli en väldigt speciell resa med en del bakslag, mycket skratt och glädjetårar. Det blev helt klart en oförglömlig resa för dem båda!

Allt började med att brudgummen bad sin då ovetandes blivande fru att packa sin resväska för ca en veckas semester. Hon fick inte ställa några frågor, resmålet skulle bli en överraskning. Han hade turen på sin sida för han lyckades faktiskt att hålla resmålet dolt för henne fram till att planet skulle börja landa och hon till slut hörde ett ”welcome to Paris” ur flygplanets högtalare. På flygplatsen i Paris skulle de hämta ut deras incheckade väskor men till brudens förvåning och brudgummens skräck så kom de aldrig fram. Brudgummen gick fram till närmaste personal och frågade om han visste varför väskorna inte hade kommit fram. Kontrollanten bad att få se på hans pass och biljett och efter en snabb titt svarade han; ”Sir, they are transferred directly to Japan”. Brudgummen vände sig om och tittade på sin chockade fästmö och sa ”det var ju inte meningen att du skulle få höra det där…”

Wow! Vi skulle till Japan! Tänkte bruden som redan gick på små moln men av någon anledning såg brudgummen förtvivlad ut (i efterhand så förstod hon ju att han hade gömt ringen i sin resväska).

Två underbara dagar spenderades i Paris och det var sista kvällen som brudgummen gick ned på knä bland utströdda rosenblad, formade sina händer till en ”ring-ask” (för ringen var ju i Japan!) och avslutade sin kärleksförklaring med frågan ”vill du bli gammal med mig?”

Morgonen därpå gick drömresan vidare till Japan och paret är överens om att det är en resa som är svårslagen på alla sätt och vis.

Bröllopsfeber

Bröllopsplaneringarna påbörjades 9 månader innan. Det de la ganska mycket tid på var att hitta ett ställe som gav dem rätt känsla från början. Temat var ”rustikt med gyllene toner”. Till en början letade de febrilt efter ett stall, de hade sett så fina bilder på stall-bröllop och blev kära i idén, men de stall som fanns tillgängliga var antingen för små eller för långt borta. Bruden var på väg att ge upp om den drömmen men så plötsligt klickade hon in sig på Krägga Herrgårds hemsida och blev genast nyfiken. De hade ett stall som de hade renoverat och gjort om till en vacker festlokal. Herrgården ligger vacker beläget vid Mälarens strand omgivet av grönskande natur. Väl på plats fick de båda en bra känsla av både stället och personalen som arbetade där. Krägga kommer alltid ligga oss varm i hjärtat och det blir definitivt flera återbesök!

Brudgummen var en klippa under hela planeringen, han har en helt otrolig organiseringsförmåga (och till brudens förtjusning, förhandlingsförmåga!).

Om man säger så här: brudgummen hade byggt en 3-D modell av Krägga Herrgård med skisser på sittning, vigselceremonin och dekoration. Han gjorde det effektivt och smidigt för alla parter och det uppskattades mycket.

När de väl hade hittat platsen var det bara att välja ett datum och det föll på den 13e maj 2017. När platsen var bestämt började pusselbitarna sakta men säkert falla på plats. Då brudparet skulle få gäster från andra länder samt hade planerat en brunch dagen efter bröllopsdagen så valde de att skapa en bröllopshemsida med all nödvändig information, där kunde gästerna även OSA. Adressen till hemsidan skickades ut med inbjudningskorten.

Under hela processen var de väldigt noga med att välja samarbeten som de trivdes med och som de klickade med direkt. De skulle ju trots allt bli en del av vår stora dag. De var supernöjda med deras val, allt ifrån fotografen till musiken till dekoratören.

Fakta:
Vem friade?  Brudgummen
Vigselplats?  Krägga Herrgård
Festplats?  I Stallet på Krägga Herrgård
Brudens kläder från?  Wedding Castle
Brudgummens kläder från?  Östermalms Frack & Smoking
Ringar från?  Lycka Juveler (Brudens vigselring råkade faktiskt heta ”Paris”)
Maten? Krägga Herrgård
Bröllopsplanerare/designer  Events By Sara
Fotograf/Film?  Ema Persson & Christian Törnblom på PHOTEMA
Florist?  Ros & Rum
DJ?  Dj Pooria
Harpist  Miriam Klein Strandberg

Ceremonin

Ceremonin ägde rum på Krägga Herrgård, utomhus under ett träd med sjön som utsikt. Vi hade fått en alldeles underbar solig dag. Då vi valde att även införliva den persiska vigselceremonin så hade vår fantastiska bröllopsplanerare/designer Sara, grundare till Events by Sara, skapat vår drömceremoni. Vi började med den borgliga vigseln och avslutade med den persiska vigseln. Brudens moster höll i den persiska vigselceremonin. Det var väldigt vackert. Bruden kom in, till sin överraskning (igen), till ljudet av harpa och flöjt, spelat av fantastiska Miriam. De hade till och med lärt sig att spela en klassisk persisk bröllopslåt! Brudparet läste upp sina löften till varandra inför alla nära och kära och efter den första kyssen som man och hustru avslutades ceremonin med bubbel och skålande med alla gäster.

Fotografen

Fotograferna var ingen mindre än gänget på PHOTEMA. Det kändes rätt redan från början när de träffade Ema på ett fik för en första träff och avstämning. Hon utstrålade en härlig energi och förstod precis vad de ville ha. De kände sig jättetrygga med sitt val, många av gästerna pratade om hur proffsiga och härliga fotograferna hade varit efteråt och brudparet kunde inte annat än att hålla med. De valde även att anlita PHOTEMAs bröllopsfilmare och inte heller där blev brudparet besvikna. “Vi både skrattar och gråter till den filmen, vi kunde inte önskat oss ett finare minne”, berättar bruden.

Bröllopsfesten

Brudparet hade inte sett stallet färdigdekorerat förrän de klev in i lokalen tillsammans som man och hustru och såg alla gäster sitta på sina platser och WOW vilken vacker syn det var! Floristen, proffsiga Dali från Ros & rum, hade gjort ett magiskt jobb att få till den ”rustikt buskiga” blomsterarrangemanget. Honnörsbordet var vackert dekorerat med blommor, ljus och fina detaljer. Bakom honnörsbordet hängde en vit skir gardin som vackert dämpade ljuset från ljusslingorna som hängde bakom honnörsbordet. Färgtemat var vitt, grönt med inslag av gyllene toner. En del saker hade vi fixat själva, till exempel vaserna som alla blommor stod i var i själva verket martiniglas som vi köpt från IKEA och som vi hade sprejat i guld! och blomsterbågen i trä som vi hade byggt ihop själva, den användes både under vigselceremonin och flyttades sedan till entrén till stallet, berättar bruden.

Krägga levererade en succémiddag till ljuva toner från harpisten och flöjtisten och resterande kväll präglades av vackra tal och en och annan skrattattack följt av massa DANS och på det viset fortsatte det in på småtimmarna!

På natten ställdes en korvvagn upp utanför stallet och det bjöds på grillad korv med bröd till gästerna, det uppskattades nog väldigt mycket. Gästerna började sakta dra sig mot sina rum och brudparet kände en total lycka och kärlek efter dagen och kvällen.

Dagen efter

Dagen efter bröllopet hade vi en gemensam brunch i Herrgårdens vackra matsal, det var ett perfekt avslut på en magisk helg. Efter brunchen tog de som ville ett dopp i vattnet (ja, det var kallt!) och bastade eller hoppade i bubbelpoolen som fanns tillgänglig för gästerna. Snart började de dra sig hemåt medan brudparet hade planerat att stanna en extra natt på herrgårdens bröllopssvit. Gästerna tackade för en oförglömlig upplevelse och de tyckte att bröllopet var väldigt personligt och unikt. För oss var det en bekräftelse på att vi lyckats förmedla den känslan vi var ute efter; en känsla av att ha varit med om något väldigt personligt och autentiskt, förklarar bruden.

Bröllopsresan

Då de hade släktingar som hade åkt långa vägar för att närvara på bröllopet ville brudparet spendera så mycket tid som möjligt med dem innan de åkte hem, dessutom föredrar brudparet att ta bröllopsresan under kallare årstid, de kom därför överens om att skjuta upp bröllopsresan till vintern. Planeringen är på gång just nu och resmålet är bestämt, nämligen ännu ett drömresmål-Tanzania & Zanzibar!

Läs Mer

Äktenskapslöften: Hur skriver man dem?

Det finns inget mer personligt, romantiskt och intimt än att skriva äktenskapslöften till varandra på bröllopsdagen.

Vårt bröllop: Johanna & Matthias

”Med en hel bröllopshelg på slottet fick vi tid att fira med alla våra närmaste, umgås med våra andra gäster…

Cecilia och Daniels bröllop

"Det allra bästa på kvällen var alla fantastiska tal! Vi var inte alls förberedda på hur otroligt bra och roliga…

Berätta om ditt unika bröllop!

Har du precis gift dig? Vi vill gärna höra om ert bröllop och dela med oss av era råd och…

Sanna & Christoffers bröllop

Läs om Sanna och Christoffers drömbröllop i Toscana!

Amanda & Simons bröllop

”Den bubbla vi var i under dessa tre dagar var som en saga. En sann saga. Och nu – happily…

Vårt bröllop: Linnéa och Niclas

Vårt bröllop var tveklöst den bästa helgen i våra liv. Trots skyhöga förväntningar står du där på söndagen och ser…

20 romantiska vinterdejter för dig och din partner

Vi har listat 20 romantiska vinterdejter som kommer att ge er en underbar julhelg tillsammans.

9 romantiska julfilmer för två

Vi räknar ner dagarna till julafton och medans vi väntar kan du krypa under filten och titta på dessa 9…

Vårt bröllop: Diana & Johannes

"Något av det finaste på vårt bröllop var ceremonin när vi fick se varandra för första gången."

Vårt bröllop: Rebecca & Hans

”En intim tillställning för våra närmaste men samtidigt en riktigt bra bröllopsfest.”

Bröllop på flygplatsen

Jag hade drömt om stort bröllop i Klara kyrka inne i Stockholm men i stället blev det VIPen på Arlanda.

Vårt bröllop: Kelly & Erik

"Jag har sedan barnsben drömt om att få gifta mig i en sagolik prinsessklänning med slöja och tiara till"

Vårt bröllop: Tove och Hampus

Redan innan paret lämnade första mötet var det bestämt att bröllopsdagen skulle spenderas på slottet.

Vårt bröllop – Emelie & Gustav

Ett lantligt logebröllop med somrig och vegetarisk meny

Frieri på bioduken

Peter och Jenny var på bio för att fira ett projekt som blivit klart. Se vad som hände sen!

Vårt bröllop: Jimmy & Erica

6 maj friade Jimmy till tonerna av Streaplers Till min kära. Han försökte sjunga med men rösten brast efter några…

Emelia & Davids bröllop

”Det bästa med vår dag var alla positiva överraskningar under dagen och middagen. Läs mer om Emelia & Davids bröllop…

Malin & Trevors bröllop

Magiskt sagobröllop på 1700-talsslott med mytiska statyer och gnistrande kristallkronor, blommande trädgårdar och gröna alléer.

Boktipset – Kärlek utan tjafs

Boken Kärlek utan tjafs är en kompromisslös bok om relationer, med ett innehåll som verkligen berör på djupet.

Jennifer & Jens

– Det finaste minnet från vårt bröllop är vår First Look, berättar brudparet Jennifer och Jens. Läs deras berättelse här!

Så väljer ni tema för ert bröllop

Ett tema gör att er stora dag känns mer komplett och mer personlig för er och era gäster så välj…

Vill du gifta dig med mig?

Behöver du inspiration till olika sätt att fria? Vi har sammanställt några romantiska idéer för ett magiskt frieri.

Lisa & Henrik Borgs bröllop

Här kan du läsa om Lisa Anckarman och Henrik Borgs fantastiska bröllop!

9 tips om hur ni bevarar kärleken

Oavsett om ni har varit tillsammans i ett eller 10 år behöver ni vårda er kärlek till varandra.

Sara & Philips bröllop

Sara och Philips fantastiska bröllop gick av stapeln en solig oktoberdag i vackra Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i Skåne.

Julia & Adams bröllop

Läs Julia och Adams berättelse om sitt bröllop i Allhelgonakyrkan och hur det gick till när de blev herr och…

Bröllop i Toscana

Hanna och Jesper samlade deras vänner från alla jordens hörn och höll sitt bröllop på en högt belägen vingård i…

Josefin och Per-Anders bröllop

Josefin och Per-Anders drömde om ett stort sagobröllop men vågade aldrig tro på att det skulle infrias. Men drömmar kan…

Bröllop på Gotland

Att gifta sig på Gotland var något som vi drömde om men vi var ändå tveksamma till det; att planera…

Sandra & Christians bröllop

Vi har sedan flera år tillbaka varit säkra på att vi vill dela livet med varandra och giftermål kändes därför…

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Ida & Johans bröllop

En solig dag i slutet av augusti, 5 år efter att vi hade vår första dejt, gick Johan ner på…

Bröllopsfest – efter pandemin

För några gäster kan det vara en utmaning att besöka sociala tillställningar och event igen.

Fredrik & Olivias bröllop

En borttappad ring blev startskottet för Fredrik och Olivias fantastiska bröllop.

Förnya era löften

Många par väljer att förnya sina löften. Men hur går det till juridiskt och praktiskt till? Vi har svaren.

Indiskt bröllop i Sverige

Möt paret som lyckades genomföra ett magiskt 3-dagars bröllop med Indiskt tema i Sverige. Här får vi ta del av…

Skapa en unik och minnesvärd vigsel

Vigseln är ett stort och högtidligt ögonblick för alla närvarande. Bromma församlings präst Cathrine Nordqvist berättar om vigselceremonin i Svenska…

Bröllop med Great Gatsby-tema

Häng med på detta härliga 3-dagars bröllop där vigselplatsen var ett flygfält och gästerna fick dansa på bröllopsfesten i 20-tals-stass.

Så får ni en lycklig relation

Elin Ribjer driver relationspodden ”Så kan det gå” och här tipsar hon oss om hur man får en lycklig och…

Sadaf & Rafeds bröllop

Frieriet gjordes i Paris, på en romantisk överraskningsresa. Han hade planerat allt in i minsta detalj, men som alla vet…

Emilia & Gustavs bröllop

Efter drygt ett (fantastiskt) år som par åkte vi på en drömsemester till Maldiverna i februari 2017. Inte anade jag…

Emma & Carls bröllop

Här får vi ta del av Carl & Emmas kärlekshistoria och vackra bröllop på Gotland.

Anna-Karin och Daniels bröllop

Känslan att se glädjen hos våra barn inne i kyrkan var fantastisk. Trots att de är så små kunde de…

Julia & Jonas bröllop

När lokalen var bokad och brudklänningen inköpt fick Julia och Jonas reda på att de väntade barn, och helt plötsligt…

Camilla & Roberts bröllop

”Once upon a time”… så kanske vi skulle börja skriva vår berättelse, eller vår resa som det ibland känns som.

Bröllopsdagar

Bröllopsdagar firar vi för att påminna oss om varför vi gifter oss. En dag att speciellt ägna åt varandra och…

Emma & Johans bröllop

”Det var en barndomsdröm som gått i uppfyllelse, att få åka häst och vagn från kyrkan till festen”

9 tecken på att du träffat ditt livs kärlek

Inget test kan avgöra om ni är rätt för varandra. Men dessa tecken är en byggsten i vad som utmärker…

Långt äktenskap

Äktenskapet som varar livet ut... äntligen har du hittat den partner som du alltid drömt om. Snart går er bröllopsdag…

Brudgummens bästa och värsta ögonblick!

Alla har vi våra stunder under bröllopsplaneringen och på bröllopsdagen. Här får ni några brudgummars erfarenheter av det bästa och…

Håll kärleken vid liv

I kyrkan säger vi JA till att vara tillsammans tills döden skiljer oss åt. Men vad ska vi egentligen göra…

10 sätt att fria på

Internet svämmar över av romantiska filmer och berättelser på frierier – här har vi valt ut våra favoriter. Läs vidare…

Aida & Hasans bröllop

Då och då får man höra berättelser som bevisar gång på gång att ödet har sin gång. Vår tro är…

Patrik & Kristinas bröllop

Efter frieriet på Grand Hôtel i Stockholm väntade 18 månader av planering för paret Kristina och Patrik Skogh, 18 månader…

Semesterflörten kan leda till giftermål

En av tio svenskar som haft en romantisk upplevelse under semestern har gift sig med sin flört.

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Äktenskapslöften: Hur skriver man dem?

Det finns inget mer personligt, romantiskt och intimt än att skriva äktenskapslöften till varandra på bröllopsdagen.

Läs mer

Offline vigsel, online bröllopsfest

Att använda Sociala Medier på rätt sätt kan verkligen ha stor positiv effekt i samband med bröllopet.

Läs mer

Skapa rätt stämning på bröllopsfesten

För många nygifta är musiken på bröllopsfesten väldigt viktig, den sätter den rätta stämningen och är ofta avgörande i underhållningssynpunkt.…

Läs mer

Vårt bröllop: Johanna & Matthias

”Med en hel bröllopshelg på slottet fick vi tid att fira med alla våra närmaste, umgås med våra andra gäster…

Läs mer

Konsten att skriva önskelista

Få tips om hur ni kan underlätta för gästerna att hitta den perfekta bröllopsgåvan.

Läs mer

Vickning – ett uppskattat inslag

Vickning, nattamat, nattsexa… kärt barn har många namn. Vickning är en enklare måltid som serveras framåt småtimmarna på festliga tillställningar…

Läs mer

Anländ till festen med stil

Har ni en plan hur ni vill anlända till bröllopsfesten eller är ni i desperat behov av tips och idéer?…

Läs mer

Gift er först – festa senare!

Wed first – party later; gift er först – festa senare. Vad är fördelarna med ett sådant upplägg?

Läs mer

Min bröllopssajt

Med en egen bröllopshemsida gör ni det enkelt för gästerna och er själva. Hemsidan är enkel att skapa och era…

Läs mer

Hitta din bröllopsfotograf!

Se till att föreviga er bröllopsdag genom att anlita en professionell bröllopsfotograf.

Läs mer