Sadaf & Rafed

Allt började med att brudgummen bad sin då ovetandes blivande fru att packa sin resväska för ca en veckas semester.

Text: Sadaf & Rafed      |      Foto: Ema Persson & Christian Törnblom på PHOTEMA

Frieriet

Frieriet gjordes i Paris, på en romantisk överraskningsresa planerad av brudgummen som sedan tidigare visste att det var ett av brudens drömresmål. Han hade planerat allt in i minsta detalj men som alla vet så brukar saker och ting inte alltid gå som man planerat. Resan utvecklades till att bli en väldigt speciell resa med en del bakslag, mycket skratt och glädjetårar. Det blev helt klart en oförglömlig resa för dem båda!

Allt började med att brudgummen bad sin då ovetandes blivande fru att packa sin resväska för ca en veckas semester. Hon fick inte ställa några frågor, resmålet skulle bli en överraskning. Han hade turen på sin sida för han lyckades faktiskt att hålla resmålet dolt för henne fram till att planet skulle börja landa och hon till slut hörde ett ”welcome to Paris” ur flygplanets högtalare. På flygplatsen i Paris skulle de hämta ut deras incheckade väskor men till brudens förvåning och brudgummens skräck så kom de aldrig fram. Brudgummen gick fram till närmaste personal och frågade om han visste varför väskorna inte hade kommit fram. Kontrollanten bad att få se på hans pass och biljett och efter en snabb titt svarade han; ”Sir, they are transferred directly to Japan”. Brudgummen vände sig om och tittade på sin chockade fästmö och sa ”det var ju inte meningen att du skulle få höra det där…”

Wow! Vi skulle till Japan! Tänkte bruden som redan gick på små moln men av någon anledning såg brudgummen förtvivlad ut (i efterhand så förstod hon ju att han hade gömt ringen i sin resväska).

Två underbara dagar spenderades i Paris och det var sista kvällen som brudgummen gick ned på knä bland utströdda rosenblad, formade sina händer till en ”ring-ask” (för ringen var ju i Japan!) och avslutade sin kärleksförklaring med frågan ”vill du bli gammal med mig?”

Morgonen därpå gick drömresan vidare till Japan och paret är överens om att det är en resa som är svårslagen på alla sätt och vis.

Bröllopsfeber

Bröllopsplaneringarna påbörjades 9 månader innan. Det de la ganska mycket tid på var att hitta ett ställe som gav dem rätt känsla från början. Temat var ”rustikt med gyllene toner”. Till en början letade de febrilt efter ett stall, de hade sett så fina bilder på stall-bröllop och blev kära i idén, men de stall som fanns tillgängliga var antingen för små eller för långt borta. Bruden var på väg att ge upp om den drömmen men så plötsligt klickade hon in sig på Krägga Herrgårds hemsida och blev genast nyfiken. De hade ett stall som de hade renoverat och gjort om till en vacker festlokal. Herrgården ligger vacker beläget vid Mälarens strand omgivet av grönskande natur. Väl på plats fick de båda en bra känsla av både stället och personalen som arbetade där. Krägga kommer alltid ligga oss varm i hjärtat och det blir definitivt flera återbesök!

Brudgummen var en klippa under hela planeringen, han har en helt otrolig organiseringsförmåga (och till brudens förtjusning, förhandlingsförmåga!).

Om man säger så här: brudgummen hade byggt en 3-D modell av Krägga Herrgård med skisser på sittning, vigselceremonin och dekoration. Han gjorde det effektivt och smidigt för alla parter och det uppskattades mycket.

När de väl hade hittat platsen var det bara att välja ett datum och det föll på den 13e maj 2017. När platsen var bestämt började pusselbitarna sakta men säkert falla på plats. Då brudparet skulle få gäster från andra länder samt hade planerat en brunch dagen efter bröllopsdagen så valde de att skapa en bröllopshemsida med all nödvändig information, där kunde gästerna även OSA. Adressen till hemsidan skickades ut med inbjudningskorten.

Under hela processen var de väldigt noga med att välja samarbeten som de trivdes med och som de klickade med direkt. De skulle ju trots allt bli en del av vår stora dag. De var supernöjda med deras val, allt ifrån fotografen till musiken till dekoratören.

Fakta:
Vem friade?  Brudgummen
Vigselplats?  Krägga Herrgård
Festplats?  I Stallet på Krägga Herrgård
Brudens kläder från?  Wedding Castle
Brudgummens kläder från?  Östermalms Frack & Smoking
Ringar från?  Lycka Juveler (Brudens vigselring råkade faktiskt heta ”Paris”)
Maten? Krägga Herrgård
Bröllopsplanerare/designer  Events By Sara
Fotograf/Film?  Ema Persson & Christian Törnblom på PHOTEMA
Florist?  Ros & Rum
DJ?  Dj Pooria
Harpist  Miriam Klein Strandberg

Ceremonin

Ceremonin ägde rum på Krägga Herrgård, utomhus under ett träd med sjön som utsikt. Vi hade fått en alldeles underbar solig dag. Då vi valde att även införliva den persiska vigselceremonin så hade vår fantastiska bröllopsplanerare/designer Sara, grundare till Events by Sara, skapat vår drömceremoni. Vi började med den borgliga vigseln och avslutade med den persiska vigseln. Brudens moster höll i den persiska vigselceremonin. Det var väldigt vackert. Bruden kom in, till sin överraskning (igen), till ljudet av harpa och flöjt, spelat av fantastiska Miriam. De hade till och med lärt sig att spela en klassisk persisk bröllopslåt! Brudparet läste upp sina löften till varandra inför alla nära och kära och efter den första kyssen som man och hustru avslutades ceremonin med bubbel och skålande med alla gäster.

Fotografen

Fotograferna var ingen mindre än gänget på PHOTEMA. Det kändes rätt redan från början när de träffade Ema på ett fik för en första träff och avstämning. Hon utstrålade en härlig energi och förstod precis vad de ville ha. De kände sig jättetrygga med sitt val, många av gästerna pratade om hur proffsiga och härliga fotograferna hade varit efteråt och brudparet kunde inte annat än att hålla med. De valde även att anlita PHOTEMAs bröllopsfilmare och inte heller där blev brudparet besvikna. “Vi både skrattar och gråter till den filmen, vi kunde inte önskat oss ett finare minne”, berättar bruden.

Bröllopsfesten

Brudparet hade inte sett stallet färdigdekorerat förrän de klev in i lokalen tillsammans som man och hustru och såg alla gäster sitta på sina platser och WOW vilken vacker syn det var! Floristen, proffsiga Dali från Ros & rum, hade gjort ett magiskt jobb att få till den ”rustikt buskiga” blomsterarrangemanget. Honnörsbordet var vackert dekorerat med blommor, ljus och fina detaljer. Bakom honnörsbordet hängde en vit skir gardin som vackert dämpade ljuset från ljusslingorna som hängde bakom honnörsbordet. Färgtemat var vitt, grönt med inslag av gyllene toner. En del saker hade vi fixat själva, till exempel vaserna som alla blommor stod i var i själva verket martiniglas som vi köpt från IKEA och som vi hade sprejat i guld! och blomsterbågen i trä som vi hade byggt ihop själva, den användes både under vigselceremonin och flyttades sedan till entrén till stallet, berättar bruden.

Krägga levererade en succémiddag till ljuva toner från harpisten och flöjtisten och resterande kväll präglades av vackra tal och en och annan skrattattack följt av massa DANS och på det viset fortsatte det in på småtimmarna!

På natten ställdes en korvvagn upp utanför stallet och det bjöds på grillad korv med bröd till gästerna, det uppskattades nog väldigt mycket. Gästerna började sakta dra sig mot sina rum och brudparet kände en total lycka och kärlek efter dagen och kvällen.

Dagen efter

Dagen efter bröllopet hade vi en gemensam brunch i Herrgårdens vackra matsal, det var ett perfekt avslut på en magisk helg. Efter brunchen tog de som ville ett dopp i vattnet (ja, det var kallt!) och bastade eller hoppade i bubbelpoolen som fanns tillgänglig för gästerna. Snart började de dra sig hemåt medan brudparet hade planerat att stanna en extra natt på herrgårdens bröllopssvit. Gästerna tackade för en oförglömlig upplevelse och de tyckte att bröllopet var väldigt personligt och unikt. För oss var det en bekräftelse på att vi lyckats förmedla den känslan vi var ute efter; en känsla av att ha varit med om något väldigt personligt och autentiskt, förklarar bruden.

Bröllopsresan

Då de hade släktingar som hade åkt långa vägar för att närvara på bröllopet ville brudparet spendera så mycket tid som möjligt med dem innan de åkte hem, dessutom föredrar brudparet att ta bröllopsresan under kallare årstid, de kom därför överens om att skjuta upp bröllopsresan till vintern. Planeringen är på gång just nu och resmålet är bestämt, nämligen ännu ett drömresmål-Tanzania & Zanzibar!

Läs Mer

Sadaf & Rafed

Frieriet gjordes i Paris, på en romantisk överraskningsresa. Han hade planerat allt in i minsta detalj, men som alla vet så brukar saker och ting inte alltid gå som man planerat.

Emilia & Gustav

Efter drygt ett (fantastiskt) år som par åkte vi på en drömsemester till Maldiverna i februari 2017. Inte anade jag (Emilia) att Gustav hade en baktanke.

Emma & Carl

Här får vi ta del av Carl & Emmas kärlekshistoria och vackra bröllop på Gotland.

Anna-Karin och Daniel

Känslan att se glädjen hos våra barn inne i kyrkan var fantastisk. Trots att de är så små kunde de vara en del av dagen och vigseln.

Julia & Jonas

När lokalen var bokad och brudklänningen inköpt fick Julia och Jonas reda på att de väntade barn, och helt plötsligt fanns det mer än ett bröllop att planera och längta efter.

Camilla & Robert

”Once upon a time”… så kanske vi skulle börja skriva vår berättelse, eller vår resa som det ibland känns som.

Bröllopsdagar

Bröllopsdagar firar vi för att påminna oss om varför vi gifter oss. En dag att speciellt ägna åt varandra och ett tillfälle att uttrycka vår kärlek för varandra.

Real-life Wedding: Emma & Johan

”Det var en barndomsdröm som gått i uppfyllelse, att få åka häst och vagn från kyrkan till festen”

9 tecken på att du träffat ditt livs kärlek

Inget test kan avgöra om ni är rätt för varandra. Men dessa tecken är en byggsten i vad som utmärker ett bra förhållande. Läs vidare och se om du och din partner känner igen er.

Långt äktenskap

Äktenskapet som varar livet ut... äntligen har du hittat den partner som du alltid drömt om. Snart går er bröllopsdag av stapel men du bekymrar dig för hur du skall få denna lyckliga känsla att hålla. Här kommer några handfasta tips på vad du kan tänka på.

Brudgummens bästa och värsta ögonblick!

Alla har vi våra stunder under bröllopsplaneringen och på bröllopsdagen. Här får ni några brudgummars erfarenheter av det bästa och det värsta.

Vigsel i Söderhavet

Söderhavet är platsen många drömmer om att ha sin vigsel på.

Håll kärleken vid liv

I kyrkan säger vi JA till att vara tillsammans tills döden skiljer oss åt. Men vad ska vi egentligen göra för att hålla kärleken vid liv? I denna artikeln får du par terapeutens bästa tips för att bevara kärleken. Maj Wismann är parterapeut och sexolog och har i över 10 år hjälpt par med att bevara och finna kärleken genom terapi, föreläsningar och kurser. Här delar hon med sig av sina bästa råd.

10 sätt att fria på

Internet svämmar över av romantiska filmer och berättelser på frierier – här har vi valt ut våra favoriter. Läs vidare för inspiration och hur du eller någon närstående kan skapa ett magiskt frieri!

Real-Life Wedding – Aida & Hasan

Då och då får man höra berättelser som bevisar gång på gång att ödet har sin gång. Vår tro är att ödet i slutändan tar oss till de destinationer i livet vi själva hade valt ändå. Och det gäller även historien om oss. Ödet må ha fört oss samman efter många år av att inte ens ha skymtat varandra men vi har med längtan och lycka valt att ta stegen till vårt liv tillsammans och så även vårt bröllop, en varm och kärleksladdad kväll den sjätte september 2014…

Real-Life Wedding – Patrik & Kristina

Efter frieriet på Grand Hôtel i Stockholm väntade 18 månader av planering för paret Kristina och Patrik Skogh, 18 månader där varenda detalj kunde finslipas och de fick det bröllop de båda så länge drömt om. Följ med på deras resa och läs om ett bröllop med stil, finess och vackra detaljer.

Semesterflörten kan leda till giftermål

En av tio svenskar som haft en romantisk upplevelse under semestern har gift sig med sin flört.

Respekt och resor toppar listan

En undersökning som Fritidsresor gjort visar att ömhet och resor toppar listan över det mest romantiska man kan ge.

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Besök bröllopsmässan Bröllopsfeber

Nu till helgen äger mässan Bröllopsfeber rum i Stockholm! Se till att köp din biljett redan ida

Läs mer

Semesterflörten kan leda till giftermål

En av tio svenskar som haft en romantisk upplevelse under semestern har gift sig med sin flört.

Läs mer

Gåvor till brudparet

Förslag på underbara gåvor till brudparet. Kanske du hittar den perfekta presenten till paret som

Läs mer

Bröllopsfotografering – säkra era bilder

Bröllopsbilderna förevigar er stora dag så välj er bröllopsfotograf med omsorg. Lägg fokus på

Läs mer

Gift dig i skidspåren

Platserna för giftermål når inga gränser. I år erbjuds möjligheten att gifta sig i skidspåren

Läs mer

Anna-Karin och Daniel

Känslan att se glädjen hos våra barn inne i kyrkan var fantastisk. Trots att de är så små kund

Läs mer

10 sätt att fria på

Internet svämmar över av romantiska filmer och berättelser på frierier – här har vi valt ut v

Läs mer

Anrikt bubbel i alkoholfri variant

Till våren och sommarens alla bröllop och festligheter vill vi naturligtvis servera något bubbel

Läs mer

9 tecken på att du träffat ditt livs kärlek

Inget test kan avgöra om ni är rätt för varandra. Men dessa tecken är en byggsten i vad som utm

Läs mer

Låna pengar till bröllop? – Detta ska du tänka på!

Ett bröllop - oavsett hur stort eller litet man gör det - är troligtvis den mest påkostade fest

Läs mer