Bröllop på flygplatsen: Alexandra & Joacim

Bröllop på flygplatsen: Alexandra & Joacim – Foto: Linda Broström

Min dröm har alltid varit att få gifta mig. Den fina klänningen och de vackra fotografierna. Den stabila känslan av att det är vi mot världen. Min man var inte lika övertygad, men bröllop blev det.

Text: Bruden  |  Foto: Lindisima

Jag hade köpt alla tidningar jag kunde komma över under två års tid så när min man friade så var jag väl förberedd och ett par månader senare stod vi framför varandra. Jag fick jämka lite när det gällde hur vi skulle gifta oss. Jag hade drömt om stort bröllop i Klara kyrka inne i Stockholm men i stället blev det VIPen på Arlanda. Jag fick min klänning, Sex and the city-inspirerad, och fotografierna att spara. I år firade vi 12 år som gifta på vår favoritrestaurang APO inne i Stockholms centrala kärna. I efterhand har han berättat hur viktigt det har känts att vara gift vid kontakt med myndigheter, sjukhus och i vardagen att få kalla mig hans fru. När vi fick vår gemensamma dotter så underlättade det också att vara gift.

Innan bröllopet kontaktade jag Brigitte Grenfeldt. Hon fotograferade mig som barn, hon har fotograferat mina tre bonusbarn långt innan jag träffade min man och hon har även senare fotograferat vår gemensamma dotter Tove som föddes 2013. Brigitte ville gärna hjälpa mig med min bröllopspresent till min man, en SecretBox. Det är väldigt utelämnande att fotograferas näst intill naken men Brigitte var fantastisk på att få mig att känna mig bekväm och vacker.

Sista natten innan bröllopet sov jag hos min barndomsvän Isabelle. Jag har hört att sista natten ska spenderas isär. Jag klev upp tidigt och Isabelle hjälpte mig med håret. Jag hade en tydlig bild av hur jag ville ha mitt hår (kan tilläggas att varken jag eller Isabelle har någon frisörerfarenhet alls) och Isabelle fick kämpa med att få fast hårnål efter hårnål i det allt trängre området av hårnålsmyrstack i bakhuvudet.

När jag skulle bege mig iväg till Arlanda kom Isabelles kille springande efter mig med klänningen som jag höll på att glömma på deras gardinstång. Jag som alltid är så noga och har koll på allt var riktigt nervös denna dag.

Väl uppe på hotellrummet för att fixa det sista kom fotografen Linda upp till rummet. Min man väntade i garaget, han som alltid kommer två minuter innan kom denna gång över en timme förtidigt, för vi skulle inte träffas innan vigseln. Linda såg till att vi inte möttes genom att leda ut mig och in honom. Jag hade mina ”något nytt” (klänningen), ”lånat” och ”blått” (en rosett som jag lånat av min mamma, som jag satte fast på mina underkläder, ”något gammalt” (hårnålarna) och ”fått” (halsbandet som jag fått av min man).

När jag kom till VIPen föreslog Linda att jag skulle kliva in på damernas och Jocke i vårt VIPrum för att hon skulle kunna föreviga vårt första möte. Det var första gången på hela dagen som jag stannade upp, tittade mig själv i spegeln ovanför det fina handfatet med dyra parfymer på och blev väldigt nervös. Hur kunde jag vara så nervös? Vi hade levt ihop i tre och ett halvt år. Vi ägde hus ihop. Jag är som en mamma till hans tre tidigare barn. Men ändå var jag så nervös.

Mötet blev fint. Jag hade sagt till Joacim att om han ville att jag skulle ha en brudbukett så fick han ordna med det. Det hade han gjort och den överträffade verkligen mina förväntningar. Jag var blyg vid första mötet, ville kramas men Joacim sköt mig ifrån sig för han ville se och upprepade om och om igen ”vad fin, vad fin”. Tänk att ett möte med en sambo och blivande man som jag bott med så länge ändå kan bli så starkt.

Vigseln

Vår vigselförättare Kerstin Frostberg var fantastisk. Innan vigseln startades frågade hon om vi ville ha den korta eller långa vigseln. Vi frågade hur lång den långa var och hon svarade ca två minuer. Vi svarade i kör, utan att titta på varandra, att den långa vill i ha. Sen föreslog hon en dikt som även den skulle ta ett par minuter, även där var vi samstämmiga att det vile vi ha. Dikten heter ’Till de älskande’ och är skriven av Maria Wine.

Vi sa ja i vår borgligavigsel på ca fyra minuter och våra vittnen var vår fotograf och en från VIPpersonalen. Min man överraskade mig med en riktigt fin ring och fotografen lyckades få med min förvånade och imponderade min. Vi skålade i min mans favoritchampagne som jag specialbeställt dit. Under promenaden tillbaka till hotellet tog Linda de fotografierna som idag hänger på våra väggar hemma. Hon hittade en jättefin liten björkdunge där hon placerade ut oss, för att rädda mina skor erbjöd hon sina egna när vi gick ut i den höga vegetationen. När vi skulle gå in i terminal fem stannar en liten flicka upp och säger lyckligt till sin mamma ”mamma, titta en prinsessa”. Jag älskar fotografens blandning av det vackra bröllopsparet och den ruffa flygplatsmiljön.

Dagen efter åkte vi på bröllopsresa till Curacao i Karibien där vi åt gott, åkte mycket vespa, badade med delfiner och snorklade så länge att jag blev sjösjuk.

Hemma hade vi senare en liten mingelbjudning med snittar och drinkar för familj och närmaste vännerna.

Jag kan rekommendera alla att gifta sig som vi. Däremot är det inget för det blyga paret för uppmärksamheten var stor när vi fotograferade på terminal fem!

Vårt bästa tips

Ett tips vi vill ge alla par som läser detta: Se till att fortsätta arrangera dater för varandra. Bjud ut varandra på en gemensam aktivitet en gång per månad. Det hjälper kärleken att hållas vid liv trots vardagsstress och annat som kommer längs vägen. Ett äktenskap kräver engagemang men är du beredd att ge det så har du en bästa vän och kärlekspartner för livet!

Bröllop på flygplatsen: Alexandra & Joacim – Foto: Linda Broström

Fakta om Alexandra & Joacims bröllop

Vem friade? Joacim

Vigselplats: Arlanda

Festplats: Mingel efter bröllopsresan på vår altan hemma

Brudens kläder från: Kik

Brudengummen kläder från: Hugo Boss

Ringar: Förlovningsringen specialbeställd och tillverkad i Aten, de två tillkommande vigselringarna från Sengel på Östermalm som tyvärr inte finns kvar längre.

Bröllopsfotograf: Linda Broström – Lindisima

Hur många gäster: Det var inga gäster vid vigseln annat än fotografen och en ifrån VIP­-personalen. På minglet hemma var det ca 20 gäster.

Det bästa på er bröllopsdag: Det nervösa första mötet precis innan vigseln.

Morgongåva: Jag fick ett par solglasögon och han fick en ’Secret-box’ fotograferad av Brigitte Grenfeldt.

Hur gick bröllopsplaneringen: Den gick jättebra. Jag hade drömt om bröllopet i två år och läst alla bröllopstidningar jag kunde få tag på, både svenska och utländska, så jag var väl förberedd.

Läs Mer

Vårt bröllop: Johanna & Matthias

”Med en hel bröllopshelg på slottet fick vi tid att fira med alla våra närmaste, umgås med våra andra gäster…

Cecilia och Daniels bröllop

"Det allra bästa på kvällen var alla fantastiska tal! Vi var inte alls förberedda på hur otroligt bra och roliga…

Berätta om ditt unika bröllop!

Har du precis gift dig? Vi vill gärna höra om ert bröllop och dela med oss av era råd och…

Sanna & Christoffers bröllop

Läs om Sanna och Christoffers drömbröllop i Toscana!

Amanda & Simons bröllop

”Den bubbla vi var i under dessa tre dagar var som en saga. En sann saga. Och nu – happily…

Vårt bröllop: Linnéa och Niclas

Vårt bröllop var tveklöst den bästa helgen i våra liv. Trots skyhöga förväntningar står du där på söndagen och ser…

Vårt bröllop: Diana & Johannes

"Något av det finaste på vårt bröllop var ceremonin när vi fick se varandra för första gången."

Vårt bröllop: Rebecca & Hans

”En intim tillställning för våra närmaste men samtidigt en riktigt bra bröllopsfest.”

Bröllop på flygplatsen

Jag hade drömt om stort bröllop i Klara kyrka inne i Stockholm men i stället blev det VIPen på Arlanda.

Vårt bröllop: Kelly & Erik

"Jag har sedan barnsben drömt om att få gifta mig i en sagolik prinsessklänning med slöja och tiara till"

Vårt bröllop: Tove och Hampus

Redan innan paret lämnade första mötet var det bestämt att bröllopsdagen skulle spenderas på slottet.

Vårt bröllop – Emelie & Gustav

Ett lantligt logebröllop med somrig och vegetarisk meny

Vårt bröllop: Jimmy & Erica

6 maj friade Jimmy till tonerna av Streaplers Till min kära. Han försökte sjunga med men rösten brast efter några…

Emelia & Davids bröllop

”Det bästa med vår dag var alla positiva överraskningar under dagen och middagen. Läs mer om Emelia & Davids bröllop…

Malin & Trevors bröllop

Magiskt sagobröllop på 1700-talsslott med mytiska statyer och gnistrande kristallkronor, blommande trädgårdar och gröna alléer.

Jennifer & Jens

– Det finaste minnet från vårt bröllop är vår First Look, berättar brudparet Jennifer och Jens. Läs deras berättelse här!

Lisa & Henrik Borgs bröllop

Här kan du läsa om Lisa Anckarman och Henrik Borgs fantastiska bröllop!

Sara & Philips bröllop

Sara och Philips fantastiska bröllop gick av stapeln en solig oktoberdag i vackra Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i Skåne.

Julia & Adams bröllop

Läs Julia och Adams berättelse om sitt bröllop i Allhelgonakyrkan och hur det gick till när de blev herr och…

Bröllop i Toscana

Hanna och Jesper samlade deras vänner från alla jordens hörn och höll sitt bröllop på en högt belägen vingård i…

Josefin och Per-Anders bröllop

Josefin och Per-Anders drömde om ett stort sagobröllop men vågade aldrig tro på att det skulle infrias. Men drömmar kan…

Bröllop på Gotland

Att gifta sig på Gotland var något som vi drömde om men vi var ändå tveksamma till det; att planera…

Sandra & Christians bröllop

Vi har sedan flera år tillbaka varit säkra på att vi vill dela livet med varandra och giftermål kändes därför…

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Ida & Johans bröllop

En solig dag i slutet av augusti, 5 år efter att vi hade vår första dejt, gick Johan ner på…

Fredrik & Olivias bröllop

En borttappad ring blev startskottet för Fredrik och Olivias fantastiska bröllop.

Indiskt bröllop i Sverige

Möt paret som lyckades genomföra ett magiskt 3-dagars bröllop med Indiskt tema i Sverige. Här får vi ta del av…

Bröllop med Great Gatsby-tema

Häng med på detta härliga 3-dagars bröllop där vigselplatsen var ett flygfält och gästerna fick dansa på bröllopsfesten i 20-tals-stass.

Sadaf & Rafeds bröllop

Frieriet gjordes i Paris, på en romantisk överraskningsresa. Han hade planerat allt in i minsta detalj, men som alla vet…

Emilia & Gustavs bröllop

Efter drygt ett (fantastiskt) år som par åkte vi på en drömsemester till Maldiverna i februari 2017. Inte anade jag…

Emma & Carls bröllop

Här får vi ta del av Carl & Emmas kärlekshistoria och vackra bröllop på Gotland.

Anna-Karin och Daniels bröllop

Känslan att se glädjen hos våra barn inne i kyrkan var fantastisk. Trots att de är så små kunde de…

Julia & Jonas bröllop

När lokalen var bokad och brudklänningen inköpt fick Julia och Jonas reda på att de väntade barn, och helt plötsligt…

Camilla & Roberts bröllop

”Once upon a time”… så kanske vi skulle börja skriva vår berättelse, eller vår resa som det ibland känns som.

Emma & Johans bröllop

”Det var en barndomsdröm som gått i uppfyllelse, att få åka häst och vagn från kyrkan till festen”

Aida & Hasans bröllop

Då och då får man höra berättelser som bevisar gång på gång att ödet har sin gång. Vår tro är…

Patrik & Kristinas bröllop

Efter frieriet på Grand Hôtel i Stockholm väntade 18 månader av planering för paret Kristina och Patrik Skogh, 18 månader…

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Äktenskapslöften: Hur skriver man dem?

Det finns inget mer personligt, romantiskt och intimt än att skriva äktenskapslöften till varandra på bröllopsdagen.

Läs mer

Offline vigsel, online bröllopsfest

Att använda Sociala Medier på rätt sätt kan verkligen ha stor positiv effekt i samband med bröllopet.

Läs mer

Skapa rätt stämning på bröllopsfesten

För många nygifta är musiken på bröllopsfesten väldigt viktig, den sätter den rätta stämningen och är ofta avgörande i underhållningssynpunkt.…

Läs mer

Vårt bröllop: Johanna & Matthias

”Med en hel bröllopshelg på slottet fick vi tid att fira med alla våra närmaste, umgås med våra andra gäster…

Läs mer

Konsten att skriva önskelista

Få tips om hur ni kan underlätta för gästerna att hitta den perfekta bröllopsgåvan.

Läs mer

Vickning – ett uppskattat inslag

Vickning, nattamat, nattsexa… kärt barn har många namn. Vickning är en enklare måltid som serveras framåt småtimmarna på festliga tillställningar…

Läs mer

Anländ till festen med stil

Har ni en plan hur ni vill anlända till bröllopsfesten eller är ni i desperat behov av tips och idéer?…

Läs mer

Gift er först – festa senare!

Wed first – party later; gift er först – festa senare. Vad är fördelarna med ett sådant upplägg?

Läs mer

Min bröllopssajt

Med en egen bröllopshemsida gör ni det enkelt för gästerna och er själva. Hemsidan är enkel att skapa och era…

Läs mer

Hitta din bröllopsfotograf!

Se till att föreviga er bröllopsdag genom att anlita en professionell bröllopsfotograf.

Läs mer