Bröllop på Bjärsjölagårds Slott – Josefin och Per-Anders

bröllop: Josefin och Per-Anders - Foto: Clarity Sweden

Josefin och Per-Anders drömde om ett stort sagobröllop men vågade aldrig tro på att det skulle infrias. Men drömmar kan slå in och att få vara med om detta magiska ögonblick var helt obeskrivligt.

Text Josefin och Per-Anders  |  Foto CLARITY SWEDEN

Frieriet

Per-Anders friade till Josefin på midsommarafton 2020. Det var nästan midnatt då han mitt under festens håll-i-gång bestämde sig för att stoppa musiken och hålla ett tal. Josefin var inte så nöjd till en början då hon trodde att det var ett spontant ”fylletal” men efter ett litet tag förstod hon att det var på väg mot ett frieri och hon svarade självklart ja. Detta var parets första stora fest i det nya huset, alla vänner var där och firandet fortsatte långt in på småtimmarna. Magisk kväll!

Förberedelserna och planeringen

Josefin och Per-Anders föll tidigt för Bjärsjölagårds Slott, dels för att det är väldigt vackert men framför allt för att Birgitta med personal erbjuder ett helhetskoncept och ordnade allt som önskades med mat, dryck och service till mingel, middagen, dans och boende under hela helgen. Josefin och Per-Anders bokade den 19/6 2021, exakt ett år efter frieriet, men vägen fram till detta datum blev speciellt då året kantades av covid. De båda kände att de kastades mellan hopp och förtvivlan och landade så småningom i att skjuta fram festligheterna lite till den 25/9 2021 eftersom alla leverantörer och gäster kunde detta nya datum.

Josefin hade länge planerat att åka upp till Stockholm för att prova en specifik brudklänning som hon blev förälskad i via sociala medier, men efter att ha provat andra klänningar i olika butiker i Malmö föll hon för en annan. Hon avvaktade ett tag, gick tillbaka för att prova denna klänning igen och kom fram till samma sak, så den blev det. I denna kände hon sig som en sagoprinsessa, framför allt med den speciella capen som matchade helt perfekt.
Till festen ville hon däremot ha en enklare kreation och föreställde sig en vit tyllkjol och en crop top i spets, men hittade inget som föll henne i smaken. Till slut hittade Josefin dock en vit klänning på Pink and Purple i Malmö som passade perfekt även om den inte var tvådelad.

Innan bröllopshelgen fixade Josefins underbara frisör Caroline på Headline i Lund ett otroligt snyggt Balayage på henne, vilket blev perfekt till den romantiskt lekfulla halvuppsättningen under bröllopsdagen. Josefine valde också att göra en extremt lättonad spraytan då brudklänningen hade hudfärgade inslag och hon som aldrig brukar ha långa naglar gav sig på även det. Är det bröllop så är det!

När det endast var fyra dagar kvar till bröllopsdagen lättade covid-restriktionerna något och då föreslog Per-Anders att de skulle ta in ett stort tält från Evievent. Sagt och gjort, ett tält hyrdes och sattes upp en bit från slottet eftersom dans inte fick förekomma på området pga restriktionerna. Tältet blev en magisk plats när Linn från Festligheter fyllde taket med vita ballonger som upplevdes som moln.

Ceremonin

Efter att ha besökt Bjärsjölagårds Slott och ha sett den lummiga kryddträdgården beslutade Josefin och Per-Anders att ha vigseln där. Prästen Eva Asp, som Josefin studerat och gjort examensarbete med, var ett självklart val. Det kändes oerhört bra att det var just hon som vigde dem och paret är övertygade till att Eva bidrog till en mer känsloladdad vigsel än vad paret föreställt sig.
Under vigseln frågade Josefin flera gånger om det var dags att kyssa Per-Anders och då svarade Eva att hon fick pussa sin man hur mycket hon ville då alla gäster säkert redan vet att de har pussats innan vigseln. Det var en härlig stämning från början till slut. Det som kanske skulle kunna gjort det ännu bättre var att använda mick till prästen för att de som satt längst bort inte skulle ha svårt att höra vad hon sa.

Vid sin sida valde Josefin att ha tre tärnor, sin bästa tjej- och killkompis samt en kusin, när hon läste löftena som hon själv skrivit. Per-Anders valde att endast ha en bestman och kände inte att han kunde få ner löftena på papper så han talade direkt från hjärtat, vilket blev ett av ett fint ögonblick. Som pricken över i:et banade även Josefins franska bulldog Sally väg till vigselportalen, en vacker ballongbåge av Linn på Festligheter. Sally var så himla duktig och älskade att få stå i rampljuset tillsammans med brudparet.

När vigseln var slut blev det mingel med bubbel och bröllopstårta, signerad Sockerdrömmar, på slottets innegård till ljuv musik av livebandet Diamantorkestern.

Fotografen

Det var inte helt lätt att välja fotograf i en djungel av olika personer och prisklasser. Josefins chef kom med rådet att det viktigaste är att ha en bra fotograf (och inte snåla med drickan så folk kommer igång), vilket tillslut ledde till proffsen Lana och Jhonny på Clarity Sweden. Per-Anders förstod först inte vikten av en duktig fotograf och är inte mannen som gillar att ta en massa bilder, men det blev det ändring på när Clarity Sweden fick honom att slappna av och uppskatta stunden. Även Josefin kände sig oerhört trygg med Lana och Jhonny. Både Josefin och Per-Anders är glada över att ha haft två fotografer som jobbar ihop då de kan följa förberedelserna på vars ett håll innan ”first look” och också fånga olika vinklar vid samma tillfälle.

Innan bröllopet hade Josefin fastnat för en bild på ett par iklädda endast täcken i New York så hon sålde in den till sin man och under förmiddagen på bröllopsdagen togs liknande bilder på paret endast iklädda täcken och likadana jympaskor. Idag är båda mycket tacksamma och glada över att Clarity Sweden ville fånga även denna roliga idé.

Middagen

Den var bättre än vad brudparet hade kunnat önska, inga spontantal och allt bara flöt på i lagom takt med en bra balans mellan lekar, sång och tal och ett underbart sorl av glada människor. En av de närmsta vännerna överraskade dessutom med att ha skrivit en egen låttext till Sannex dänga ”All incusive” som verkligen förhöjde stämningen.

Menyn, som Josefin och Per-Anders provat ut sedan tidigare på Bjärsjölagårds Slott, var utsökt. Det serverades säsongsinspirerad mat med tillhörande viner och stämningen höjdes allt eftersom middagen pågick. Då covid härjat ett tag var alla gäster extra festsugna och verkligen på sitt bästa humör.

Festen

För både Josefin och Per-Anders är ett bröllop utan dans inte ett ”riktigt” bröllop och de valde därför att boka livebandet Diamantorkestern. De var otroligt duktiga på att känna in vad vi och gästerna ville ha och gjorde verkligen festen till världens bästa.

Efter middagen bar det av mot tältet. Här mötte Diamantorkestern och två bartenders gästerna. Vid ankomsten fick alla vars en ”Moranisse”, sedan blev det bröllopsvals och gästerna kunde därefter välja att slå sig ner i loungemöbler eller röja på dansgolvet. Vid kl 01 serverades nattamat, en god korv med bröd, och sedan fortsatte festligheterna fram till kl 05 på morgonen. En sådan här fest är obetalbar, en fullträff!

På söndagen vaknade alla upp på slottet och möttes upp för att käka frukost tillsammans. Det blev en fin avslutning på en lyckad och minnesvärd bröllopshelg.

Bröllopsresan

Josefin och Per-Anders smider planer och har lite olika förslag för att fira sin kärlek. Ett alternativ är att åka till Tomorrowland i Belgien då båda två älskar party och aldrig har varit där. Ett annat är att åka till Las Vegas medan ett tredje är att åka tillbaka till Jamaica som de blev helt sålda på för ca två år sedan. Som sagt, ännu är inget bestämt.

Fun Facts

Vem friade? Per-Anders

Vigselplats? Kryddträdgården på Bjärsjölagårds Slott

Festplats? Bjärsjölagårds Slott

Brudens kläder från?

  • Huvudklänning: Wona Concept från Proms and Weddings
  • Festklänning: Pink and Purple

Brudgummens kläder från? Hugo Boss

Ringar?

  • Vigselring: Efva Attling med fjäril.
  • Förlovningsring: Enkla guldringar från Glensia.
  • Extra: Ringar med kronor (kung och drottning) från Tomas Sabo.

Maten?

  • Förrätt: Slottets räkbakelse med kallrökt lax, syrad grädde, löjrom.
  • Huvudrätt: Rosastekt oxfile serveras med potatisgratäng, buntmorot, sparris, rödvinssås smaksatt med thellisherrypeppar.
  • Dessert: Slottets kokosglass serveras med passionsfrukt och chokladkaka.

Blommor? Kreativa Blomster Höör

Trycksaker? Vista Print

Frisör/hår?

  • Frisör: Caroline Healine Lund
  • Uppsättning: My Johansson

Makeup artist? My Johansson

Bröllopsfotograf? Clarity Sweden

Hur många gäster bjöd ni på bröllopet? 90st

Det bästa på er bröllopsdag? Middagen

Vad gav ni i morgongåva? Brudgummen fick ett Playstation 5. Bruden fick likadana örhänge som vigselringen från Efva Attling

Hur gick bröllopsplaneringen? Organiserat kaos då vi aldrig kunde slappna av och hoppas att det skulle gå att genomföra som vi hade planerat pga covid.

Läs Mer

Bröllop i Disponentvillan

Felicia och Johan ville att bröllopshelgen skulle kännas lättsam, personlig och hemtrevlig.

Lilly & Nahoms bröllop

”Bröllopet var en helt surrealistisk upplevelse, som jag bara vil spela igen och igen i mitt huvud.”

Johanna & Simons bröllop

Dagen för bröllopet var en av vårens vackraste dagar. Läs om Johanna och Simons fina bröllop här.

Drömbröllop i Toscana

Amanda och Victor fick en magisk bröllopshelg som varade i 4 dagar och 3 nätter på en sagolik borg mitt…

Vårt bröllop: Erika & Kevin

Vi blev ett par tredje gången gillt, Kevin är trilling, 3 barn, 3 dagars-bröllop, 3 juni 2023. (Fotografen visade sig…

Alexandra och Adams bröllop

På vår resa att hitta den perfekta bröllopsplatsen besökte vi ett flertal platser. För oss var det viktigt att platsen…

Sophia och Rasmus lantliga bröllop

Vi var överens om tema och känslan vi ville ha. Ett lantligt tema med personliga inslag och en lättsam atmosfär.…

Anna & Patriks tredagars hotellbröllop

Vi visste exakt hur bröllopet skulle vara: det skulle vara en helg av firande.

Jasmine & Jespers romantiska strandbröllop

Vi valde att gifta oss på Gotland, på en strand och plats som betyder mycket för oss som par. Vi…

Vårt bröllop: Annie & Johan

Från frieri till bröllop och bebis på ett år!

Vårt bröllop: Johanna & Matthias

”Med en hel bröllopshelg på slottet fick vi tid att fira med alla våra närmaste, umgås med våra andra gäster…

Cecilia och Daniels bröllop

"Det allra bästa på kvällen var alla fantastiska tal! Vi var inte alls förberedda på hur otroligt bra och roliga…

Berätta om ditt unika bröllop!

Har du precis gift dig? Vi vill gärna höra om ert bröllop och dela med oss av era råd och…

Sanna & Christoffers bröllop

Läs om Sanna och Christoffers drömbröllop i Toscana!

Amanda & Simons bröllop

”Den bubbla vi var i under dessa tre dagar var som en saga. En sann saga. Och nu – happily…

Vårt bröllop: Linnéa och Niclas

Vårt bröllop var tveklöst den bästa helgen i våra liv. Trots skyhöga förväntningar står du där på söndagen och ser…

Vårt bröllop: Diana & Johannes

"Något av det finaste på vårt bröllop var ceremonin när vi fick se varandra för första gången."

Vårt bröllop: Rebecca & Hans

”En intim tillställning för våra närmaste men samtidigt en riktigt bra bröllopsfest.”

Bröllop på flygplatsen

Jag hade drömt om stort bröllop i Klara kyrka inne i Stockholm men i stället blev det VIPen på Arlanda.

Vårt bröllop: Kelly & Erik

"Jag har sedan barnsben drömt om att få gifta mig i en sagolik prinsessklänning med slöja och tiara till"

Vårt bröllop: Tove och Hampus

Redan innan paret lämnade första mötet var det bestämt att bröllopsdagen skulle spenderas på slottet.

Vårt bröllop – Emelie & Gustav

Ett lantligt logebröllop med somrig och vegetarisk meny

Vårt bröllop: Jimmy & Erica

6 maj friade Jimmy till tonerna av Streaplers Till min kära. Han försökte sjunga med men rösten brast efter några…

Emelia & Davids bröllop

”Det bästa med vår dag var alla positiva överraskningar under dagen och middagen. Läs mer om Emelia & Davids bröllop…

Malin & Trevors bröllop

Magiskt sagobröllop på 1700-talsslott med mytiska statyer och gnistrande kristallkronor, blommande trädgårdar och gröna alléer.

Jennifer & Jens

– Det finaste minnet från vårt bröllop är vår First Look, berättar brudparet Jennifer och Jens. Läs deras berättelse här!

Lisa & Henrik Borgs bröllop

Här kan du läsa om Lisa Anckarman och Henrik Borgs fantastiska bröllop!

Sara & Philips bröllop

Sara och Philips fantastiska bröllop gick av stapeln en solig oktoberdag i vackra Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i Skåne.

Julia & Adams bröllop

Läs Julia och Adams berättelse om sitt bröllop i Allhelgonakyrkan och hur det gick till när de blev herr och…

Bröllop i Toscana

Hanna och Jesper samlade deras vänner från alla jordens hörn och höll sitt bröllop på en högt belägen vingård i…

Josefin och Per-Anders bröllop

Josefin och Per-Anders drömde om ett stort sagobröllop men vågade aldrig tro på att det skulle infrias. Men drömmar kan…

Bröllop på Gotland

Att gifta sig på Gotland var något som vi drömde om men vi var ändå tveksamma till det; att planera…

Sandra & Christians bröllop

Vi har sedan flera år tillbaka varit säkra på att vi vill dela livet med varandra och giftermål kändes därför…

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Ida & Johans bröllop

En solig dag i slutet av augusti, 5 år efter att vi hade vår första dejt, gick Johan ner på…

Fredrik & Olivias bröllop

En borttappad ring blev startskottet för Fredrik och Olivias fantastiska bröllop.

Indiskt bröllop i Sverige

Möt paret som lyckades genomföra ett magiskt 3-dagars bröllop med Indiskt tema i Sverige. Här får vi ta del av…

Bröllop med Great Gatsby-tema

Häng med på detta härliga 3-dagars bröllop där vigselplatsen var ett flygfält och gästerna fick dansa på bröllopsfesten i 20-tals-stass.

Sadaf & Rafeds bröllop

Frieriet gjordes i Paris, på en romantisk överraskningsresa. Han hade planerat allt in i minsta detalj, men som alla vet…

Emilia & Gustavs bröllop

Efter drygt ett (fantastiskt) år som par åkte vi på en drömsemester till Maldiverna i februari 2017. Inte anade jag…

Emma & Carls bröllop

Här får vi ta del av Carl & Emmas kärlekshistoria och vackra bröllop på Gotland.

Anna-Karin och Daniels bröllop

Känslan att se glädjen hos våra barn inne i kyrkan var fantastisk. Trots att de är så små kunde de…

Julia & Jonas bröllop

När lokalen var bokad och brudklänningen inköpt fick Julia och Jonas reda på att de väntade barn, och helt plötsligt…

Camilla & Roberts bröllop

”Once upon a time”… så kanske vi skulle börja skriva vår berättelse, eller vår resa som det ibland känns som.

Emma & Johans bröllop

”Det var en barndomsdröm som gått i uppfyllelse, att få åka häst och vagn från kyrkan till festen”

Aida & Hasans bröllop

Då och då får man höra berättelser som bevisar gång på gång att ödet har sin gång. Vår tro är…

Patrik & Kristinas bröllop

Efter frieriet på Grand Hôtel i Stockholm väntade 18 månader av planering för paret Kristina och Patrik Skogh, 18 månader…

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Bröllop i Disponentvillan

Felicia och Johan ville att bröllopshelgen skulle kännas lättsam, personlig och hemtrevlig.

Läs mer

Lilly & Nahoms bröllop

”Bröllopet var en helt surrealistisk upplevelse, som jag bara vil spela igen och igen i mitt huvud.”

Läs mer

Johanna & Simons bröllop

Dagen för bröllopet var en av vårens vackraste dagar. Läs om Johanna och Simons fina bröllop här.

Läs mer

Drömbröllop i Toscana

Amanda och Victor fick en magisk bröllopshelg som varade i 4 dagar och 3 nätter på en sagolik borg mitt…

Läs mer

Vem gör vad på bröllopet?

Under ett bröllop är det en del viktiga nyckelpersoner som ska utges. Men vad är deras uppgifter?

Läs mer

Hitta er bröllopsstil!

Bröllopskoordinator Nina Andersen ger sina bästa tips om hur ni hittar bröllopsstilen!

Läs mer

Äktenskapsförord och gemensam ekonomi

Mitt i bröllopsplaneringen kanske det inte känns så romantiskt att prata om ekonomi, men att göra det är viktigt, för…

Läs mer

Vårt bröllop: Erika & Kevin

Vi blev ett par tredje gången gillt, Kevin är trilling, 3 barn, 3 dagars-bröllop, 3 juni 2023. (Fotografen visade sig…

Läs mer

Alexandra och Adams bröllop

På vår resa att hitta den perfekta bröllopsplatsen besökte vi ett flertal platser. För oss var det viktigt att platsen…

Läs mer

Sophia och Rasmus lantliga bröllop

Vi var överens om tema och känslan vi ville ha. Ett lantligt tema med personliga inslag och en lättsam atmosfär.…

Läs mer