Emelia & Davids bröllop

Jonnas-Fotografier

Det bästa med vår dag var alla positiva överraskningar under dagen och middagen. Läs mer om Emelia & Davids bröllop här!

Text: Brudparet Foto: Jonnas Fotografier 

Frieriet

Det var David som gick ner på knä på bryggan en solig förmiddag i oktober i Blekinge skärgård. Platsen betyder mycket för Emelia då hon spenderat sina somrar med familj och vänner på släktens sommarställe. Men platsen har också en stor betydelse för både David och Emelia. En sommar för 10 år sedan, rodde de ut till en liten ö i skärgården med picknick och sa i den stunden för första gången att de älskade varandra.

 

Förberedelserna

Frieri under pandemin fick David och Emelia lång tid för research av plats. De har varit runt på de flesta ställena i Skåne men även i Blekinge då de har anknytningar med Emelias familjs sommarställe. De bokade till och med en lokal men ångrade sig precis innan de skulle skicka ut Save the Date eftersom det inte kändes rätt. Det var viktigt att hitta en lokal som skulle sätta stämningen av ett ’’relaxed’’ bröllop. De var till och med nära på att ställa in då de först inte hittade en lokal som kändes rätt. Men av en slump hade Flädie Mat och Vingård fått Kristi himmelsfärdshelgen ledig under 2022 och David och Emelia nappade direkt. Lokalen är intim, lantlig och varm – precis så som brudparet ville ha det. Det var också viktigt för dem att hitta en lokal som inte tvingade gästerna att sova över men att det skulle finnas sängplatser för alla som ville. Bröllop är kostsamt för de som håller i det men kan även vara för gästerna i form av klädsel, rese- och boendekostnader. Som värdar är det viktigt att även ha det i åtanke när man planerar bröllop!

Ceremonin

– Då David är en lundapåg var det viktigt att få in lundainfluenser under vår bröllopsdag. Därför valde vi att viga oss i Allhelgonakyrkan i Lund. Det är en stor och väldigt vacker kyrka som sväljer många personer. Vi hade runt 100 gäster i kyrkan men det kändes som en liten publik när vi tittade ut över kyrkbänkarna. Något som passade oss perfekt.

Vad som kanske var unikt för just David och Emelias vigsel var att Emelia överraskade David med solosång i kyrkan. Mitt under ceremonin släppte Emelia Davids hand och gick ner till en mikrofon som stod placerad nedan för altaret. I månader hade hon övat tillsammans med pianist och sjöng en version av låten ’’Can’t take my eyes off you’’.

 

Bröllopstema

Det fanns inget riktigt tema på bröllopet, men Emelia och David var ute efter en viss stämning. Det var viktigt för dem att det skulle kännas avslappnat, varmt men framförallt roligt.

– Vi ville långt bort från ett stelt och traditionellt bröllop och tror vi satte stämningen redan när vi skickade ut Save the Date korten digitalt. Vi gjorde dem lite skämtsamma och med musik som var långt ifrån traditionell. Vi satte även en dresscode på bröllopet som slog hål på
kostymtvång, långklänning och frack och hänvisade gästerna till att komma ’’sommarfina’’. Vi valde också en lokal ute på landet som vi pyntade med 200 meter ljusslinga och flaggirlanger i taken. Småvaser på borden med ängsblommor, linnedukar och mässingljustakar som gav värme

och en mer ’’relaxed’’ känsla. Vi valde även att spela ett bildspel på alla gästerna som gick tyst under middagen – där hade vi också majoriteten av materialet rörligt för att skapa en mer livlig känsla. Sjukt uppskattat av gästerna!

 

Fotografen

– Det var viktigt för oss att hitta en fotograf som tog varma, livliga och artistiska bilder. Efter mycket reserach på Instagram så trillade vi över Jonnas konto. Hon tar fantastiskt vackra, jordnära och fina bilder. Vi fick även chansen att träffa Jonna för en provfotografering för att få träna på att få stå framför kameran. Jonna får en att känna sig lugn, trygg och avslappnad genom att skämta och spela skön bakgrundsmusik medan hon fotar. Jonna var med och fotade i 12 timmar och fångade hela den fantastiska dagen från förberedelserna tills att dansgolvet öppnade. Vi fotade på många olika ställen under dagen, i och utanför festlokalen, i kyrkan, på Lunds smågator och i solnedgången bland vinrankorna vid festlokalen. Jonna är ett fantastiskt bollplank och älskar när man kommer med idéer, något vi uppskattade massor. 

Festen

Emelia och David satte scenen och konceptet för bröllopet och hade bett toastmasters om spex – och det fick de.

– Vi fick de mest underbara talen som presenterades med sång/film och bildspel förhöjde hela atmosfären i lokalen. Det var också viktigt när vi valde lokal – att det skulle finnas projektorer, bra högtalare och mickar för att kunna möjliggöra för denna typ av tal. Magiskt. Vi ville heller inte ha traditionell bordsplacering där bruden och brudgummen sitter på långbord med familjen. Vi ville sitta som alla andra, runda bord och med våra närmsta kompisar. Vi placerade vårt bord i mitten så att vi kunde se ut över majoriteten av gästerna. Sen såg vi till att MINGLA. Vi tog chansen mellan rätterna och gick runt till varje bord och skålade, såg till att alla hade det bra och framförallt kul! Detsamma gällde tårtan. Vi hade bestämt oss för att inte ha någon tråkig mousse eller gräddtårta – vi skulle ha småländsk fika med kakbuffé, och det blev en succé. Vill man verkligen ha en tung tårtbit efter en trerätters middag? Nej säger vi, mycket godare med en kaka eller två. Det blir också då mer naturligt med ett stående rörligt mingel då man inte behöver sitta ner med tallrik och bestick. Detta ger tid till personalen att plocka undan, ställa undan borden och göra redo för fest!  Vi bjöd på lite mer exklusiva kladdkakemuffins, chokladbollar, drömmar och havreflarn.

 

Bröllopsresan

En road-trip i Italien har länge varit drömresemålet och var ett självklart val av resa. Emelia och David önskade främst bidrag till denna resa för att kunna göra den så drömmig som det bara gick. Flyg till rom för sightseeing och sen tåg till Neapel för att käka pizza där den faktiskt uppfanns. Sedan hyrde de bil och körde ner via Almalfi för att få se Sorrento, Positano och Ravello. Två nätter spenderades också på en vingård mellan Neapel och Rom där de fick gå en matlagningskurs.

 

Det bästa på bröllopsdagen

– Det bästa med vår dag var alla positiva överraskningar under dagen och middagen. Vi satte scenen för vilken stämning vi vill förmedla till våra gäster och på ett naturligt sätt följde alla efter. Vi planerade mycket men det handlar också om att våga delegera med förtroende till tärnor, bestmen, toastmasters och hovmästare. Du kan inte ana vad fina överraskningar de kommer att hitta på och du kommer att få minnen för livet.  

Korta fakta om Emelia & Davids bröllop:

 

Vem friade? David friade till Emelia

Vigselplats? Allhelgonakyrkan i Lund

Festplats? Flädie Mat & Vingård i Bjärred

Brudens kläder?

Klänning: By Malina (Second handfynd)

Skor: Rizzo

Örhängen: Syster P

Halsband: Arv

Brudgummens kläder?

Kostym: Luigi Bianchi, inköpt på Engelska Herr i Malmö

Skjorta: Stenström

Slips: Dreaming of Monday

Hängslen: Albert Thurston, inköpta på Engelska Herr i Malmö

Skor: Myrqvist

Armband: Edd

Ringarna? Solitärring i gulguld, halvalliansring i gulguld och vigselring i gulguld. 

Maten? Mat stod Flädie Mat & Vingård för. Vegetarisk förrätt, vilt till huvudrätt från gårdens egna jaktmarker.

Bröllopsfotograf? Jonna Johannsesson, Jonnas Fotografier.

Antal gäster? 70 personer.

Vad gav ni i morgongåva? Varandra

Blommor: Blomsterpågen i Bjärred.

Hår: Salong Lady & Lufsen i Bjärred.

Hur gick bröllopsplaneringen? Ganska smidigt skulle vi säga. Lite planering varje månad och hjälp av familj och vänner dagarna innan så gick det hur bra som helst!

Läs Mer

Vad kostar en bröllopsklänning?

Vi reder ut det många av er undrar: Vad kostar egentligen en bröllopsklänning och hur mycket är det vanligt att…

Bröllop i Toscana!

Linda och Björn gifte sig i Toscana, och här presenterar vi bilderna från det vackra bröllopet!

Emelia & Davids bröllop

”Det bästa med vår dag var alla positiva överraskningar under dagen och middagen. Läs mer om Emelia & Davids bröllop…

Judiska bröllop

Kanske är du bjuden på ett bröllop till någon som har en annan kulturell eller religiös bakgrund? I den här…

Malin & Trevors bröllop

Magiskt sagobröllop på 1700-talsslott med mytiska statyer och gnistrande kristallkronor, blommande trädgårdar och gröna alléer.

Min bröllopssajt

Med en egen bröllopshemsida gör ni det enkelt för gästerna och er själva. Hemsidan är enkel att skapa och era…

Boktipset – Kärlek utan tjafs

Boken Kärlek utan tjafs är en kompromisslös bok om relationer, med ett innehåll som verkligen berör på djupet.

Hitta din bröllopsfotograf!

Se till att föreviga er bröllopsdag genom att anlita en professionell bröllopsfotograf.

Jennifer & Jens

– Det finaste minnet från vårt bröllop är vår First Look, berättar brudparet Jennifer och Jens. Läs deras berättelse här!

Dela dina bästa bröllopstips!

Vad var det som gjorde att ert bröllop blev sådär underbart magiskt? Nu vill vi ta reda på era bästa…

Sociala medier och delning av bilder

Det här med sociala medier kan vara klurigt för bröllopsgästerna. Får man använda mobiler på festen? Får man lägga upp…

Vinterbröllop – allt du vill veta

Drömmer du om ett vinterbröllop i vitt med naturen i fokus? Här kommer allt du behöver veta om vinterbröllop i…

Vad gör en bröllopskoordinator?

Vi har tagit kontakt med bröllopskoordinatorn Linn Sunesson Heimdal som berättar om hur hon hjälper brudpar planera sina drömbröllop.

Bröllopstrender i pandemins fotspår

Vi på Bröllopsmagasinet har lagt örat mot rälsen och tittat närmare på 7 bröllopstrender som vuxit fram i pandemins fotspår.

Malin Vinblad, fotografen som fångar känslan

Vi har pratat med Malin Vinblad som håller till på Gotland, och fått tips på hur man ska tänka när…

Gift er först – festa senare!

Wed first – party later; gift er först – festa senare. Vad är fördelarna med ett sådant upplägg?

Förevigas i en annorlunda miljö!

Här tittar vi närmare på ämnet bröllopsfotografier tagna i annorlunda miljöer.

Vickning – ett uppskattat inslag

Vickning, nattamat, nattsexa… kärt barn har många namn. Vickning är en enklare måltid som serveras framåt småtimmarna på festliga tillställningar…

Så väljer ni tema för ert bröllop

Ett tema gör att er stora dag känns mer komplett och mer personlig för er och era gäster så välj…

Vett och etikett – före, under och efter bröllopet

Vi har tagit reda på vilken vett och etikett det är som gället före, under och efter er stora dag.

Vill du gifta dig med mig?

Behöver du inspiration till olika sätt att fria? Vi har sammanställt några romantiska idéer för ett magiskt frieri.

Lisa & Henrik Borgs bröllop

Här kan du läsa om Lisa Anckarman och Henrik Borgs fantastiska bröllop!

20 romantiska vinterdejter för dig och din partner

Vi har listat 20 romantiska vinterdejter som kommer att ge er en underbar julhelg tillsammans.

Konsten att skriva önskelista

Få tips om hur ni kan underlätta för gästerna att hitta den perfekta bröllopsgåvan.

9 tips om hur ni bevarar kärleken

Oavsett om ni har varit tillsammans i ett eller 10 år behöver ni vårda er kärlek till varandra.

Bröllopsbåge

Vill du ha ett unikt och personligt bröllop? Bli man och hustru under en vacker och romantisk bröllopsbåge!

9 romantiska julfilmer för två

Vi räknar ner dagarna till julafton och medans vi väntar kan du krypa under filten och titta på dessa 9…

Drop in bröllop på Kalmar slott

Kalmar Slott har arrangerat bröllop sedan 1276 och har idag en av Sveriges populäraste bröllopskyrkor. På självaste Alla hjärtans dag…

Körschema för bröllopsdagen

Tänker ni att ni tar bröllopsdagen som den kommer utan några fasta tidpunkter? Tänk om! De bästa bröllop är planerade…

Anländ till festen med stil

Har ni en plan hur ni vill anlända till bröllopsfesten eller är ni i desperat behov av tips och idéer?…

Vill du gifta dig med mig?

Ska du fria själv eller har du en nära vän som tänker fria? Visa då denna artikel och inspireras av…

Vårt bröllop

Har du precis gift dig? Vi vill gärna höra om ert bröllop och dela med oss av era råd och…

21 tips inför bröllopsplaneringen

Att planera ett bröllop är roligt, men kan också vara stressigt. Här kommer 21 tips för när det är dags…

Barn på bröllop

Ska ni ha barn med på ert bröllop? Om ni vill ha ett barnvänligt bröllop finns det flera sakar att…

12 tips på hur ni planerar och genomför den perfekta bröllopsresan

Det finns mycket att tänka på när man planerar en smekmånad. Vi ger dig 12 tips om hur du kan…

Så väljer ni destination för er bröllopsresa – 11 tips på vägen!

Planerar du bröllopsresa? Här får du 11 tips på hur du hittar det perfekta resmålet!

Så skapar ni den perfekta hemsidan för ert bröllop

Er bröllopshemsida är mer än en formalitet, det är en viktig källa som håller era gäster informerade.

9 tips – så maxar ni bröllopsfesten!

Att planera bröllopsfesten är otroligt härligt - se till att ni gör bröllopsfesten oförglömlig för era gäster!

Gruppbilder på bröllopet? Här är den kompletta guiden!

I den här artikeln guidar vi dig till de bästa grupp- och mingelbilderna.

En kick-off för ett jämställt liv tillsammans

Att dela ansvar och bekräfta varandra är grunden för en lång och lycklig relation.

Dags att skriva önskelista

Hur skriver man egentligen en önskelista och vad finns det för Vett- & Etikett-regler kring denna?

Sara & Philips bröllop

Sara och Philips fantastiska bröllop gick av stapeln en solig oktoberdag i vackra Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i Skåne.

Julia & Adams bröllop

Läs Julia och Adams berättelse om sitt bröllop i Allhelgonakyrkan och hur det gick till när de blev herr och…

Bröllop i Toscana

Hanna och Jesper samlade deras vänner från alla jordens hörn och höll sitt bröllop på en högt belägen vingård i…

Josefin och Per-Anders bröllop

Josefin och Per-Anders drömde om ett stort sagobröllop men vågade aldrig tro på att det skulle infrias. Men drömmar kan…

Elopements – vad är det, egentligen?

Skippa ett stort bröllop och bara smita i väg för ett hemligt bröllop? Elopements som de så fint kallas har…

En burgerlig vigsel

Gifta dig på McDonalds i sann Las-vegas anda? Den 27 augusti öppnar McDonald´s i Nacka upp McDriven för Drive Thru-bröllop.

Så har pandemin ändrat hur vi firar bröllop

Även om vi önskar att pandemin aldrig ägt rumt finns det faktiskt några positiva påverkningar som pandemin haft.

Bröllop på Gotland

Att gifta sig på Gotland var något som vi drömde om men vi var ändå tveksamma till det; att planera…

Sandra & Christians bröllop

Vi har sedan flera år tillbaka varit säkra på att vi vill dela livet med varandra och giftermål kändes därför…

Invigning av Suite Lars Wallin

Vi blev inbjudna till den storslagna invigningen av Suite Lars Wallin på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg.

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Ida & Johans bröllop

En solig dag i slutet av augusti, 5 år efter att vi hade vår första dejt, gick Johan ner på…

Bröllopsfest – efter pandemin

För några gäster kan det vara en utmaning att besöka sociala tillställningar och event igen.

Fredrik & Olivias bröllop

En borttappad ring blev startskottet för Fredrik och Olivias fantastiska bröllop.

Lars Wallin designar bröllopssvit i Göteborg

Lars Wallin ingått ett samarbete med Radisson Blu Scandinavia om att designa en helt unik bröllopssvit – och vi har…

Fira kärleken i Sigtuna

Sigtuna är som gjort för romantik. Här finns alla förutsättningar för att skapa en unik och minnesvärd upplevelse.

Checklista för din bröllopsplanering

Det finns mycket att hålla reda på när det gäller bröllopsplanering. Vi tipsar dig om när du ska göra vad…

Låt bröllopsplaneringen börja!

Bröllopsplaneringen är en spännande tid, men det är mycket att tänka på och komma i håg. Vi har sammanställt en…

Lyckad bröllopsmässa i Umeå!

Äntligen dags för bröllopsmässa igen och Bröllopsmässan i Umeå blev en succé!

Förnya era löften

Många par väljer att förnya sina löften. Men hur går det till juridiskt och praktiskt till? Vi har svaren.

Ge varandra en morgongåva

Att ge varandra en present morgonen efter bröllopet är fin tradition värd att bevara.

Ös på med blommor

Att bära en vacker brudbukett på sitt bröllop ser många som både en självklarhet och en fin tradition.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du ha senaste nytt, tips inför ditt bröllop och unika erbjudanden för våra läsare?

Vem gör vad på bröllopet?

Under ett bröllop är det en del viktiga nyckelpersoner som ska utges. Men vad är deras uppgifter?

Bröllopsfotografering – 20 vanliga misstag

Tänk på följande innan du bokar fotograf eller det är dags för bröllopsfotografering.

Den ultimata checklistan EFTER bröllopet

Många brudpar glömmer bort viktiga uppgifter att göra efter bröllopet. Här har vi sammanställt en checklista för att underlätta för…

Indiskt bröllop i Sverige

Möt paret som lyckades genomföra ett magiskt 3-dagars bröllop med Indiskt tema i Sverige. Här får vi ta del av…

Drömbröllop mitt i veckan

Med tusentals bröllop framflyttade till detta år är det många lördagar framöver som nu blivit fullbokade. Vi har lösningen!

Bröllop och sociala medier

Sociala medier kan verkligen ha positiv effekt i samband med bröllopet. Dock önskar inte alla brudpar dela sin stora dag…

Efter Corona – så planerar vi bröllop

Corona ställde krav på nya innovativa lösningar och idéer för många – inte minst blivande brudpar som planerar bröllop.

Put a ring on it!

Är en förlovning och ett frieri samma sak? Vi besvarar några viktiga frågor kring frieriet, förlovnings- och vigselringen.

Fånga bröllopsdagen genom magiska bilder

Att få leverera de viktigaste bilderna i två personers liv är en stor ära för bröllopsfotografen Linnéa Broberg.

Skapa en unik och minnesvärd vigsel

Vigseln är ett stort och högtidligt ögonblick för alla närvarande. Bromma församlings präst Cathrine Nordqvist berättar om vigselceremonin i Svenska…

10 steg till att hitta rätt bröllopsfotograf

Följ dessa riktlinjer och finn den bröllopsfotograf som passar bäst till att föreviga er stora dag. Vi har listat alla…

Välj dina tärnor med omsorg

Innan du väljer din brudtärna finns det några saker du ska tänka på.

Bröllop med Great Gatsby-tema

Häng med på detta härliga 3-dagars bröllop där vigselplatsen var ett flygfält och gästerna fick dansa på bröllopsfesten i 20-tals-stass.

9 tips för en lyckad bröllopsdag

Många blivande brudar är nervösa inför bröllopet över att något ska gå fel under bröllopsdagen. I den här artikeln ger…

Skapa er bröllopsbudget

Det första stadiet i en bröllopsplanering är att skapa en bröllopsbudget.

Hur det känns att ställa in sitt drömbröllop

Emily hade sitt drömbröllop planerat på en strand i Thailand. När Coronavirusert plötsligt började spridas runtom i världen började alla…

Underhållning till bröllopsfesten

Trött på tipspromenad och liveband? Här kommer 7 unika tips på hur ni underhåller gästerna under bröllopsfesten.

Så får ni en lycklig relation

Elin Ribjer driver relationspodden ”Så kan det gå” och här tipsar hon oss om hur man får en lycklig och…

Så hittar ni rätt bröllopsfotograf till er stora dag

Bröllopsbilderna är något som ni kommer ha kvar i all evighet och som hjälper er minnas er fantastiska bröllopsdag. Här…

Bröllop – med eller utan barn?

Visst finns det en hel del att tänka på och förbereda om ni bestämmer er för ett bröllop med barn.…

Dresscode – så tolkar du klädkoden på inbjudan

De fyra etablerade klädkoderna är högtidsdräkt, jacquet, mörk kostym och kavaj

Saknas: Brudslöja, smoking och vigselring

En brudslöja, en smoking och en vigselring är exempel på några saker som anmälts saknade av resenärer efter resor med…

Vintips – Lyxiga härliga bubblor

Vi är mer kunniga och nyfikna på bubblande vin än någonsin förr. Effekten blir att det lanseras fler mousserande viner…

Dags att skriva önskelista

Att skriva önskelista för bröllopsgåvorna idag medför ett ganska brett val. Här kan man önska sig allt från husgeråd till…

Gåvor till ditt brudfölje

Såväl tärnor som marskalkar engagerar sig och lägger (förhoppningsvis) ned mycket tid och energi åt att ert bröllop ska bli…

Stor planeringsguide för blivande brudpar

Att planera ett bröllop kräver att ni båda håller tungan rätt i munnen och lär er att prioritera rätt saker,…

Social Media Wedding

Vill du ta ditt bröllop online, men vet inte hur? Vi har kikat närmare på hur det fungerar att tillgängliggöra…

Att skapa drömmar

Låt en professionell bröllopskoordinator hjälpa er att skapa ert drömbröllop!

Var framgångsrik som bröllopsplanerare

Jobbet som bröllopsplanerare blir mer och mer attraktivt. Fler och fler blivande par skulle helst vilja få råd och åtföljas…

Gåvor till brudparet

Förslag på underbara gåvor till brudparet. Kanske du hittar den perfekta presenten till paret som har allt?

Sadaf & Rafeds bröllop

Frieriet gjordes i Paris, på en romantisk överraskningsresa. Han hade planerat allt in i minsta detalj, men som alla vet…

Emilia & Gustavs bröllop

Efter drygt ett (fantastiskt) år som par åkte vi på en drömsemester till Maldiverna i februari 2017. Inte anade jag…

Bröllopspresent – önskelista

Inget brudpar vill ha fem brödrostar i bröllopspresent och ingen gäst vill komma med samma present som någon annan. Men…

Emma & Carls bröllop

Här får vi ta del av Carl & Emmas kärlekshistoria och vackra bröllop på Gotland.

Anna-Karin och Daniels bröllop

Känslan att se glädjen hos våra barn inne i kyrkan var fantastisk. Trots att de är så små kunde de…

SystrarnasPolen guidar dig till en lyckad Polenupplevelse

Allt fler väljer Polen för att anordna möhippa/svensexa. Här finns någonting som passar alla smaker och plånböcker. Eller varför inte…

Äktenskapsförord – en svår fråga?

När man går i giftastankar kan det kännas långt borta att ens nämna ordet äktenskapsförord. Men det kan vara ett…

Julia & Jonas bröllop

När lokalen var bokad och brudklänningen inköpt fick Julia och Jonas reda på att de väntade barn, och helt plötsligt…

Camilla & Roberts bröllop

”Once upon a time”… så kanske vi skulle börja skriva vår berättelse, eller vår resa som det ibland känns som.

Bröllopsdagar

Bröllopsdagar firar vi för att påminna oss om varför vi gifter oss. En dag att speciellt ägna åt varandra och…

Så undviker du att bli en Bridezilla

Vi känner alla till Bridezillabruden som får en ångestattack när hon inte har full koll på alla detaljer. Gå inte…

Fixa möhippan

Har uppgiften att ordna en möhippa för den blivande bruden hamnat på ditt bord? Känner du dig stressad över uppgiften?…

10 saker varje brud borde ha

Dessa tio saker är A och O i bröllopsplaneringen.