Erika & Kevin – alla goda ting är 3

Kevin & Erikas bröllop - Foto: Linn Falk Foto

Vi blev ett par tredje gången gillt, Kevin är trilling, 3 barn, 3 dagars-bröllop, 3 juni 2023. (Fotografen visade sig dessutom ha tagit exakt 3333 bilder under bröllo-pet!)

Text Brudparet | Foto Linn Falk Foto | @linnfalkfoto

Frieriet

I december 2021 är brudparet på Gran Canaria tillsammans med Kevins familj. Kevin hade se-dan innan planerat att fria till Erika och väntade på rätt tillfälle. Men med 12 vuxna och 6 barn i resesällskapet, var det ingen stillsam resa! Efter att halva veckan hade gått, utan att ett uppenbart frieri-tillfälle hade infunnit sig, insåg Kevin att han behövde ta hjälp. Kevins ena trillingbror fick ta del av planen och passade parets sovande 1,5-åring, medan Erikas två äldre pojkar var på Kids Club i två timmar.

Kevin bjuder ut Erika på lunch, men då småbarnslivet kan vara uttröttande säger Erika nej och föreslår i stället en promenad på stranden. Kevin ställer om och får leta upp en plats till frieriet spontant. Väl på stranden ligger där en liten bar och Kevin föreslår något att gott att dricka. Erika väljer bubbel och brudparet tar sig ner för klipporna, för att sätta sig och andas ut tillsammans. Nu var de äntligen ensamma och med havet som utsikt friar Kevin till en chockad Erika. – Det blev ett väldigt personligt och känslosamt frieri, som vi senare delade med en väldigt glatt överraskad familj. Det var en väldigt fin dag, som vi aldrig glömmer, berättar brudparet.

Bröllopsplanering

Vi bestämde oss för att vi ville gifta oss under vår/sommar 2023 och började leta efter lokal snabbt, då trycket var högt på alla leverantörer efter två år med pandemi. Vi ville gifta oss i slutet av maj eller början av juni, då vi båda två tycker om känslan av att man har en hel sommar fram-för sig, allting är så grönt och kvällarna är ljusa.

Våra tre krav på lokalen:
* Vi ville ha tillgång till lokalen en hel helg.
* Vi ville kunna bjuda in brudföljet att bo med oss i anslutning till lokalen, under bröllopshel-gen.
* Vi ville inte ha någon sluttid för festen.

Efter ett par veckor hittar vi till slut Fredshög, en privatägd herrgård som ligger ute på landet mellan Landskrona och Helsingborg. Vi föll direkt för den vita huvudbyggnaden, den fantas-tiska utsikten och allt det gröna i trädgården. Med lokalen bokad, var datumet bestämt till den 3 juni 2023 och vi kunde börja planera på riktigt.

Tema – alla goda ting är tre!

Det enda vi visste var att vi ville ha en lättsam, kärleksfull och festlig stämning. Vi hade inte tänkt att vi skulle ha något tema, men efter hand under planeringens gång blev det fler och fler saker som helt enkelt passade in på talet 3, som fick bli en röd tråd. Vi blev ett par tredje gången gillt, Kevin är trilling, 3 barn, 3 dagars-bröllop, 3 juni 2023. (Fotografen visade sig dessutom ha tagit exakt 3333 bilder under bröllopet!)

Kevin & Erikas bröllop - Foto: Linn Falk Foto

Fredagen

Dagen före vigseln anlände hela brudföljet och deras respektive. Vi ställde i ordning lokalen, dukade och förberedde allting som kunde förberedas. Under kvällen hade vi en övning inför vigseln, grillade och drack drinkar. Vi valde att inte spendera natten ihop, för att skapa det där extra pirret inför bröllopet. Erika sov därför i bröllopssviten tillsammans med sin ena tärna, vil-ket verkligen hjälpte när nerverna gjorde sig påminda!

Förberedelserna

Tidigt på lördagsmorgonen kom resterande tärnor, våra två toastmadames och marskalkarnas respektive upp till sviten, för att äta frukost och påbörja dagens förberedelser i brudens sällskap. Redan kl. 07.30 kom Makeup-artisten Elin Hang, som Erika valt att anlita för både hår och smink. Erika och Elin är gamla gymnasievänner, så stämningen i sviten var minst sagt på topp under hela morgonen. Samtidigt huserade killarna på bottenplan, för att inte Kevin och Erika skulle riskera att ses innan first look.
Brudfölje, fotograf och videograf var sådana stjärnor, som fick allting att klaffa och de lät oss aldrig känna av stressen som (tydligen) uppstått då och då under förmiddagen!

First look

Vigseln började kl. 14.30 och kl. 13.00 var det dags för first look! Kevin gick ut i trädgården och ställde sig med ryggen mot huset. Det var så känslosamt att äntligen få se varandra och vi gick tillsammans ner bakom herrgårdens höga buskar, för att få en stund utan nyfikna blickar från husets fönster. Alla ville ju se våra reaktioner, såklart!
När vi gick upp mot huset igen kom barnen springandes ner för den stora, vita trappan från hu-set. En av våra målbilder var att få se barnen i sina små kostymer, så när de kom skuttandes bröt vi båda två ihop. De var så fina och precis lika glada som vi!

Vigseln

Vi valde att inleda vigseln med att spela Redbones låt ’Come and get your love’. Till denna dan-sade marskalkarna och tre av våra tärnor in och delade ut öl till gästerna. Innan låten tog slut kom Kevin in, till glädjerop och applåder.

Till Erikas entré spelades Majors ’Why I love you’ och först ut var vår yngsta son och två tär-nor. Vår son hade fått en liten korg fylld med blomblad, som han kastade ut i vigselgången. Eri-kas äldre pojkar fick själva välja hur de ville göra entré och valde att gå på varsin sida om Erika, hand i hand.

Vi hade en borgerlig vigsel och valde att inte framföra några löften, i stället läste vår vigselför-rättare upp en text hon hade skrivit om oss. Vi hade också två fantastiska live-musiker, som framförde våra utvalda låtar ackompanjerat med gitarr. Efter vigseln var över dansade vi ut till-sammans till tonerna av Nat King Coles ’L-O-V-E’. Det var verkligen som i en dröm och vi kunde inte fått en vackrare vigsel!

Middagsfesten(!)

Efter att barnen hämtas av barnvakterna och vi varit i väg på fotografering, var det dags för mid-dag. Våra toastmadames Emma och Rebecka, är två av Erikas närmsta vänner och visade sig vara en riktigt stark duo. Flera gäster har hört av sig i efterhand och rosat Emma och Rebecka för deras otroliga jobb under dagen och kvällen. De hade själva planerat hela middagens schema och vi hade ingen aning om vad som väntade oss. Middagen inleddes med ett sambatåg, för att verkligen sätta ribban för feststämningen vi hade önskat oss. Gästerna hade fått små kit med ljusrör, tomtebloss och isfacklor som de viftade med i tåget. Att vår DJ som också är saxofonist, gick med och spelade i tåget var verkligen pricken över i:et.

Under middagen var det flera små inslag av överraskningar. Det var bland annat en okänd gäst utklädd till kanin, som skuttade runt och delade ut uppdragslappar till en gäst vid varje bord. Gästerna började då plötsligt springa runt och utföra sina kärleksuppdrag, samtidigt som det serveras jelloshots av personalen. Allting avslutades med att alla gäster tog upp varsin tändare och gungade i takt till en riktigt klyschig kärlekslåt. Vi satt bara och gapade båda två, haha! Det var så galet kul alltihop!

Kevin & Erikas bröllop - Foto: Linn Falk Foto

Och alla tal… Helt otroliga! De var så roliga, personliga, känslosamma och rakt igenom fantas-tiska. Kevins marskalkar hade till och med skrivit om Arvingarnas låt ‘Eloise’, till en låt om oss. Stämningen var precis som vi hade önskat, det var fest, glädje, kärlek och en massa överrask-ningar. När middagen var över var det dags för vår första dans. Alla gäster samlades på dans-golvet med sina enorma tomtebloss och vi fick vår första dans som gifta. Festen drogs i gång av vår grymma saxofonist, mitt bland gästerna på dansgolvet, och några timmar senare smög vi faktiskt i väg utan att säga något, för att inte förstöra stämningen. Flera av gästerna stannade långt in på småtimmarna, så uppenbarligen lyckades vår tanke!

Meny

Vi valde en helt vegetarisk trerätters-meny. Till förrätt blev det en tartar på österlenstomater, friterad kapris, burrata, brödkrisp, korianderfrö & vit balsamicomajonnäs. Huvudrätten var en rostad spetskål med dill, citron, solrosfrön och parmesancréme. Sallad på spenat, rädisa, sparris och brynt smör. Till dessert fick vi en vit chokladganache med jordgubbar, passionspulver, myntasirap och kanderade pumpakärnor.
Det var lite nervöst att välja helvegetarisk meny, då många i den äldre generationen fortfarande är skeptiska till om det verkligen kan bli bra helt utan kött. Vi ångrar oss dock inte en sekund! Alla var så nöjda med maten och även de mest inbitna köttälskarna i sällskapet hyllade maten.

Dag tre

I samband med inbjudan fick gästerna också O.S.A till en enklare brunch som vi höll på sönda-gen. Det var ett helt perfekt sätt att avrunda helgen på och vi rekommenderar alla brudpar att lägga bröllopet över en helg, för att verkligen få ut som mycket som möjligt av det! Det var ing-en jättekostnad med frukosten, men så värdefullt och mysigt.

Mini-moons

Helgen efter bröllopet åkte vi till Falkenberg Strandbad för att bara få landa, titta på bröllopsfil-men och alla bilderna.
I juli åkte vi till Kroatien tillsammans med vår ena Toastmadame Emma och hennes man i en vecka. Vi fick nämligen en båtresa i Kroatien av dem och vår andra toastmadame Rebecka och hennes man Johan i bröllopspresent. Väl nere i Kroatien satt vi och njöt av kvällssolen, när Re-becka och Johan kom gåendes från ingenstans. Vi blev så himla chockade! Det var en helt otro-lig överraskning att de kommit ner för att vara med på båtresan och fortsätta fira oss. Det blev en resa vi kommer minnas för resten av våra liv!
I stället för en traditionell bröllopsresa har vi planerat små mini-moons ett år framåt, för att få njuta av känslan som nygifta så lång tid som möjligt.

Kort om bröllopet:

Vem friade? Kevin!

Vigselplats: I trädgården på Fredshögs Herrgård i Skåne.

Festplats: Fredshög, i den tillhörande festlokalen.

Brudens kläder: Från Weddingstore, Malmö.

Brudgummens kläder: Oscar Jacobson

Ringar: Guldringar från Schalins

Maten: Helt vegetarisk meny från Linnérs Mat

Bröllopsfotograf: Linn Falk @linnfalkfoto

Videograf: Thomas Altin

Gäster: 66 personer

Det bästa på er bröllopsdag? När vigseln var klar och nerverna släppte, så att vi kunde njuta ordentligt!

Morgongåvor: Kevin fick manschettknappar från Skultuna och Erika fick smycken från Caroline Svedbom.

Hur gick bröllopsplaneringen? Det gick mycket bättre än förväntat. Stressigt till och från, men över lag hade vi det mesta under kontroll enligt tidsplanen.

Läs Mer

Vårt bröllop: Erika & Kevin

Vi blev ett par tredje gången gillt, Kevin är trilling, 3 barn, 3 dagars-bröllop, 3 juni 2023. (Fotografen visade sig…

Alexandra och Adams bröllop

På vår resa att hitta den perfekta bröllopsplatsen besökte vi ett flertal platser. För oss var det viktigt att platsen…

Sophia och Rasmus lantliga bröllop

Vi var överens om tema och känslan vi ville ha. Ett lantligt tema med personliga inslag och en lättsam atmosfär.…

Anna & Patriks tredagars hotellbröllop

Vi visste exakt hur bröllopet skulle vara: det skulle vara en helg av firande.

Jasmine & Jespers romantiska strandbröllop

Vi valde att gifta oss på Gotland, på en strand och plats som betyder mycket för oss som par. Vi…

Vårt bröllop: Annie & Johan

Från frieri till bröllop och bebis på ett år!

Vårt bröllop: Johanna & Matthias

”Med en hel bröllopshelg på slottet fick vi tid att fira med alla våra närmaste, umgås med våra andra gäster…

Cecilia och Daniels bröllop

"Det allra bästa på kvällen var alla fantastiska tal! Vi var inte alls förberedda på hur otroligt bra och roliga…

Berätta om ditt unika bröllop!

Har du precis gift dig? Vi vill gärna höra om ert bröllop och dela med oss av era råd och…

Sanna & Christoffers bröllop

Läs om Sanna och Christoffers drömbröllop i Toscana!

Amanda & Simons bröllop

”Den bubbla vi var i under dessa tre dagar var som en saga. En sann saga. Och nu – happily…

Vårt bröllop: Linnéa och Niclas

Vårt bröllop var tveklöst den bästa helgen i våra liv. Trots skyhöga förväntningar står du där på söndagen och ser…

Vårt bröllop: Diana & Johannes

"Något av det finaste på vårt bröllop var ceremonin när vi fick se varandra för första gången."

Vårt bröllop: Rebecca & Hans

”En intim tillställning för våra närmaste men samtidigt en riktigt bra bröllopsfest.”

Bröllop på flygplatsen

Jag hade drömt om stort bröllop i Klara kyrka inne i Stockholm men i stället blev det VIPen på Arlanda.

Vårt bröllop: Kelly & Erik

"Jag har sedan barnsben drömt om att få gifta mig i en sagolik prinsessklänning med slöja och tiara till"

Vårt bröllop: Tove och Hampus

Redan innan paret lämnade första mötet var det bestämt att bröllopsdagen skulle spenderas på slottet.

Vårt bröllop – Emelie & Gustav

Ett lantligt logebröllop med somrig och vegetarisk meny

Vårt bröllop: Jimmy & Erica

6 maj friade Jimmy till tonerna av Streaplers Till min kära. Han försökte sjunga med men rösten brast efter några…

Emelia & Davids bröllop

”Det bästa med vår dag var alla positiva överraskningar under dagen och middagen. Läs mer om Emelia & Davids bröllop…

Malin & Trevors bröllop

Magiskt sagobröllop på 1700-talsslott med mytiska statyer och gnistrande kristallkronor, blommande trädgårdar och gröna alléer.

Jennifer & Jens

– Det finaste minnet från vårt bröllop är vår First Look, berättar brudparet Jennifer och Jens. Läs deras berättelse här!

Lisa & Henrik Borgs bröllop

Här kan du läsa om Lisa Anckarman och Henrik Borgs fantastiska bröllop!

Sara & Philips bröllop

Sara och Philips fantastiska bröllop gick av stapeln en solig oktoberdag i vackra Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i Skåne.

Julia & Adams bröllop

Läs Julia och Adams berättelse om sitt bröllop i Allhelgonakyrkan och hur det gick till när de blev herr och…

Bröllop i Toscana

Hanna och Jesper samlade deras vänner från alla jordens hörn och höll sitt bröllop på en högt belägen vingård i…

Josefin och Per-Anders bröllop

Josefin och Per-Anders drömde om ett stort sagobröllop men vågade aldrig tro på att det skulle infrias. Men drömmar kan…

Bröllop på Gotland

Att gifta sig på Gotland var något som vi drömde om men vi var ändå tveksamma till det; att planera…

Sandra & Christians bröllop

Vi har sedan flera år tillbaka varit säkra på att vi vill dela livet med varandra och giftermål kändes därför…

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Ida & Johans bröllop

En solig dag i slutet av augusti, 5 år efter att vi hade vår första dejt, gick Johan ner på…

Fredrik & Olivias bröllop

En borttappad ring blev startskottet för Fredrik och Olivias fantastiska bröllop.

Indiskt bröllop i Sverige

Möt paret som lyckades genomföra ett magiskt 3-dagars bröllop med Indiskt tema i Sverige. Här får vi ta del av…

Bröllop med Great Gatsby-tema

Häng med på detta härliga 3-dagars bröllop där vigselplatsen var ett flygfält och gästerna fick dansa på bröllopsfesten i 20-tals-stass.

Sadaf & Rafeds bröllop

Frieriet gjordes i Paris, på en romantisk överraskningsresa. Han hade planerat allt in i minsta detalj, men som alla vet…

Emilia & Gustavs bröllop

Efter drygt ett (fantastiskt) år som par åkte vi på en drömsemester till Maldiverna i februari 2017. Inte anade jag…

Emma & Carls bröllop

Här får vi ta del av Carl & Emmas kärlekshistoria och vackra bröllop på Gotland.

Anna-Karin och Daniels bröllop

Känslan att se glädjen hos våra barn inne i kyrkan var fantastisk. Trots att de är så små kunde de…

Julia & Jonas bröllop

När lokalen var bokad och brudklänningen inköpt fick Julia och Jonas reda på att de väntade barn, och helt plötsligt…

Camilla & Roberts bröllop

”Once upon a time”… så kanske vi skulle börja skriva vår berättelse, eller vår resa som det ibland känns som.

Emma & Johans bröllop

”Det var en barndomsdröm som gått i uppfyllelse, att få åka häst och vagn från kyrkan till festen”

Aida & Hasans bröllop

Då och då får man höra berättelser som bevisar gång på gång att ödet har sin gång. Vår tro är…

Patrik & Kristinas bröllop

Efter frieriet på Grand Hôtel i Stockholm väntade 18 månader av planering för paret Kristina och Patrik Skogh, 18 månader…

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Äktenskapsförord och gemensam ekonomi

Mitt i bröllopsplaneringen kanske det inte känns så romantiskt att prata om ekonomi, men att göra det är viktigt, för…

Läs mer

Vårt bröllop: Erika & Kevin

Vi blev ett par tredje gången gillt, Kevin är trilling, 3 barn, 3 dagars-bröllop, 3 juni 2023. (Fotografen visade sig…

Läs mer

Alexandra och Adams bröllop

På vår resa att hitta den perfekta bröllopsplatsen besökte vi ett flertal platser. För oss var det viktigt att platsen…

Läs mer

Sophia och Rasmus lantliga bröllop

Vi var överens om tema och känslan vi ville ha. Ett lantligt tema med personliga inslag och en lättsam atmosfär.…

Läs mer

Anna & Patriks tredagars hotellbröllop

Vi visste exakt hur bröllopet skulle vara: det skulle vara en helg av firande.

Läs mer

Jasmine & Jespers romantiska strandbröllop

Vi valde att gifta oss på Gotland, på en strand och plats som betyder mycket för oss som par. Vi…

Läs mer

First Look – inte enbart för brudgommen

Vilka first looks kan vara värda att föreviga? Gör dig redo för några känsloladdade idéer!

Läs mer

Vårt bröllop: Annie & Johan

Från frieri till bröllop och bebis på ett år!

Läs mer

Dresscode – så tolkar du klädkoden på inbjudan

De fyra etablerade klädkoderna är högtidsdräkt, jacquet, mörk kostym och kavaj

Läs mer

Min bröllopssajt

Med en egen bröllopshemsida gör ni det enkelt för gästerna och er själva. Hemsidan är enkel att skapa och era…

Läs mer