Alexandra och Adams bröllop

Alexandra och Adams bröllop - Foto: Frida Johansson

På vår resa att hitta den perfekta bröllopsplatsen besökte vi ett flertal platser. För oss var det viktigt att platsen hade en stor grönskande trädgård och nära till vatten.

Text Bruden Foto Frida Johansson | @fridajohanssonfoto

Frieriet

En solig vårdag i april gick Adam ner på knä, längst ute på en brygga vid Falkenbergs Strandbad. Följande sommar var en resa till Amsterdam planerad, vår första utlandsresa ihop. Planen var till en början att fria där, men Adam kände att han inte ville vänta längre. Vi bokade spontant en övernattning på hotellet i Falkenberg, samt en kväll på spa, bara för att komma iväg lite och spendera tid med varandra. Vid ankomsten till hotellet föreslog Adam en promenad ner till den långa bryggan. Där tog han modet till sig att ställa frågan han alltid drömt om att få ställa men aldrig riktigt trott skulle ske. ” Vill du dela resten av ditt liv med mig? Ja/Nej/Kanske?” Svaret blev som tur var JA!

Förberedelserna

Längtan till ett bröllop fick oss att börja planeringen på en gång efter frieriet. Vi gjorde en moodboard med färger och material, en bra hjälp för att inte tappa den röda tråden i bröllopsplaneringen. En pinterest- mapp efter den andra skapades med inspiration till allt från inbjudningskort och buketter till dukning och tårtor. Soffbordet fylldes med magasin som lästes framlänges och baklänges och sidor markerades med post-it-lappar i olika färger. När vi ser tillbaka på planeringen är det med lustfylld glädje, vart vi än gick såg vi potentiella samlingsobjekt till vår stora dag. Vad kan vi göra med denna? Skulle detta passa in där?

Mitt i all förväntan och pyssel smög det sig in dagar där vi båda kände oss utmattade och oroliga. Borde vi ha en plan B till vår utomhusvigsel ifall det regnar? Tänk om folk har tråkigt? Har vi köpt tillräckligt av allt? Har vi några pengar kvar efter bröllopet?? I nöd och lust, i vått och torrt, delad glädje och sorg. I stunder som dessa kunde vi tryggt luta oss mot varandra och finna ro och glädje igen.

Fotografen

Vi sökte runt främst på Instagram efter möjliga fotografer. Vi hade redan en klar idé över känslan vi ville få fram ur bilderna. Det var därför lätt att utesluta många då de inte följde vår tanke. Helt plötsligt såg Adam Fridas sida. Direkt kände han att hon har den stilen på bilderna vi är ute efter. Hon verkade också vara en väldigt trevlig tjej. Utöver det såg Adam senare att hon bor relativt nära oss, vilket gjorde processen mycket enklare. Vi är hur nöjda som helst med hennes jobb. Så klart blev bilderna helt perfekta, men även hennes personlighet gav oss båda ett inre lugn under den stora dagen. Vi är så tacksamma och glada att vi valde just Frida.

 

Bröllopsplatsen

På vår resa att hitta den perfekta bröllopsplatsen besökte vi ett flertal platser. För oss var det viktigt att platsen hade en stor grönskande trädgård och nära till vatten. Vi hittade av en slump Hjelmsjöborg i Skåne. Örkelljunga av alla ställen. Efter att ha tittat på bilderna om och om igen och kommit i kontakt med ägarna beslöt vi oss för att ta en trip ner mot Skåne. Efter jobbet nästkommande dag slängde vi oss förväntansfulla i bilen ovetandes om att vi snart skulle se och bli förälskade i denna magiska plats. Den där stora gröna trädgården, den stilla sjön och de vackra anrika byggnaderna. Hjelmsjöborg hade allt.

Årets kortaste vigselceremoni går till…

Natten till bröllopsdagen spenderades i var sin byggnad. Allt för att bygga upp förväntan och sakna varandra lite extra. På bröllopsmorgonen vaknade vi upp till strålande sol tillsammans med respektive brudfölje och familj. Efter frukost i den fantastiskt pampiga borgbyggnaden anslöt brudens frisör Ebba för att vara med och piffa under förmiddagen. Innan vigseln möttes vi nere vid den spegelblanka sjön för en first look tillsammans med vår fotograf Frida. Detta var ett avslappnat och intimt möte för oss innan det var dags för vår vigsel. Mellan nygröna häckar och sjön i bakgrunden tågade Adam först in tätt följt av våra två brudtärnor och marskalkar. Till sist gick Alexandra tillsammans med sin mamma och pappa fram mot Adam till tonerna av låten “The Secret Wedding” från filmen “Braveheart”. Solen sken och kärlek spirade i luften. Vår vigselförrättare sade ett par väl valda ord och hipp som happ var vi ett gift par. Ingen långdragen historia men en väldigt minnesvärd och vacker sådan.

Bort med borden och fram med skumpan!

Efter en utsökt middag och det ena fantastiska talet efter det andra var det dags att röja undan borden och ge plats för dansgolvet. Innan partajet verkligen drog igång öppnades dansgolvet med en first dance till tonerna av “Lifetime” av “Justin Bieber”. Efter detta anslöt gästerna och festen var ett faktum. Skratt, sång och fuldans ända in på småtimmarna tillsammans med alla våra kära. När klockan slog 00:30 kom vårt pizzabud inslirandes och levererade 12 familjepizzor. Pizza in our hearts.

Bröllopstema

Vårt tema utgick från årstiden. En riktig härlig försommarsmak. Lite som en ljuv citronpaj med tjockt täcke av maräng, toppad med en kvist citronmeliss. En ljusgul ton tillsammans med vitt, beige och grönt. En touch av guld, aprikos och rosa smög sig även in på sina ställen. I vår moodboard kunde man även hitta olika material som vackert silke och sammet tillsammans med en råare kalksten och frostat glas.

Bröllopsresan

Två dagar efter den bästa dagen i våra liv bar det av till varmare breddgrader. Närmare bestämt Spaniens östkust. Resan var en bröllopsgåva från brudens föräldrar. Vi spenderade åtta härliga dagar med varandra i en liten by nära Alicante. Det var skönt att komma hemifrån efter allt och bara få minnas tillbaka och prata om alla intryck vi varit med om. Vi spenderade dagarna med att strosa runt på små gator, hänga på stranden samt, på vår knaggliga spanska, köpa frukt på den lokala marknaden. Vi åkte även på en dagstur till en närliggande vingård där vi fick en inblick i gårdens historia och även provsmaka lokala viner. Resan var en perfekt förlängning av bröllopet och tillät oss att stanna i vår bubbla och bara vara för oss själva ett tag till.

Alexandra och Adams bröllop - Foto: Frida Johansson

Kort om bröllopet:

Vem friade: Adam
Vigsel- och festplats: Hjelmsjöborg i Skåne
Brudens kläder: Ivory & Grace
Brudgummens kläder: Tiger of Sweden
Ringar: Hon: solitärring + mönstrad ring. Han: slät ring.
Smycken: Guldfynd & Caroline Svedbom
Maten: Catering Perrongen
Bröllopsfotograf: Frida Johansson
Gäster: 72
Det bästa på bröllopsdagen: Alla fina tal!

Läs Mer

Johanna & Simons bröllop

Dagen för bröllopet var en av vårens vackraste dagar. Läs om Johanna och Simons fina bröllop här.

Drömbröllop i Toscana

Amanda och Victor fick en magisk bröllopshelg som varade i 4 dagar och 3 nätter på en sagolik borg mitt…

Vårt bröllop: Erika & Kevin

Vi blev ett par tredje gången gillt, Kevin är trilling, 3 barn, 3 dagars-bröllop, 3 juni 2023. (Fotografen visade sig…

Alexandra och Adams bröllop

På vår resa att hitta den perfekta bröllopsplatsen besökte vi ett flertal platser. För oss var det viktigt att platsen…

Sophia och Rasmus lantliga bröllop

Vi var överens om tema och känslan vi ville ha. Ett lantligt tema med personliga inslag och en lättsam atmosfär.…

Anna & Patriks tredagars hotellbröllop

Vi visste exakt hur bröllopet skulle vara: det skulle vara en helg av firande.

Jasmine & Jespers romantiska strandbröllop

Vi valde att gifta oss på Gotland, på en strand och plats som betyder mycket för oss som par. Vi…

Vårt bröllop: Annie & Johan

Från frieri till bröllop och bebis på ett år!

Vårt bröllop: Johanna & Matthias

”Med en hel bröllopshelg på slottet fick vi tid att fira med alla våra närmaste, umgås med våra andra gäster…

Cecilia och Daniels bröllop

"Det allra bästa på kvällen var alla fantastiska tal! Vi var inte alls förberedda på hur otroligt bra och roliga…

Berätta om ditt unika bröllop!

Har du precis gift dig? Vi vill gärna höra om ert bröllop och dela med oss av era råd och…

Sanna & Christoffers bröllop

Läs om Sanna och Christoffers drömbröllop i Toscana!

Amanda & Simons bröllop

”Den bubbla vi var i under dessa tre dagar var som en saga. En sann saga. Och nu – happily…

Vårt bröllop: Linnéa och Niclas

Vårt bröllop var tveklöst den bästa helgen i våra liv. Trots skyhöga förväntningar står du där på söndagen och ser…

Vårt bröllop: Diana & Johannes

"Något av det finaste på vårt bröllop var ceremonin när vi fick se varandra för första gången."

Vårt bröllop: Rebecca & Hans

”En intim tillställning för våra närmaste men samtidigt en riktigt bra bröllopsfest.”

Bröllop på flygplatsen

Jag hade drömt om stort bröllop i Klara kyrka inne i Stockholm men i stället blev det VIPen på Arlanda.

Vårt bröllop: Kelly & Erik

"Jag har sedan barnsben drömt om att få gifta mig i en sagolik prinsessklänning med slöja och tiara till"

Vårt bröllop: Tove och Hampus

Redan innan paret lämnade första mötet var det bestämt att bröllopsdagen skulle spenderas på slottet.

Vårt bröllop – Emelie & Gustav

Ett lantligt logebröllop med somrig och vegetarisk meny

Vårt bröllop: Jimmy & Erica

6 maj friade Jimmy till tonerna av Streaplers Till min kära. Han försökte sjunga med men rösten brast efter några…

Emelia & Davids bröllop

”Det bästa med vår dag var alla positiva överraskningar under dagen och middagen. Läs mer om Emelia & Davids bröllop…

Malin & Trevors bröllop

Magiskt sagobröllop på 1700-talsslott med mytiska statyer och gnistrande kristallkronor, blommande trädgårdar och gröna alléer.

Jennifer & Jens

– Det finaste minnet från vårt bröllop är vår First Look, berättar brudparet Jennifer och Jens. Läs deras berättelse här!

Lisa & Henrik Borgs bröllop

Här kan du läsa om Lisa Anckarman och Henrik Borgs fantastiska bröllop!

Sara & Philips bröllop

Sara och Philips fantastiska bröllop gick av stapeln en solig oktoberdag i vackra Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i Skåne.

Julia & Adams bröllop

Läs Julia och Adams berättelse om sitt bröllop i Allhelgonakyrkan och hur det gick till när de blev herr och…

Bröllop i Toscana

Hanna och Jesper samlade deras vänner från alla jordens hörn och höll sitt bröllop på en högt belägen vingård i…

Josefin och Per-Anders bröllop

Josefin och Per-Anders drömde om ett stort sagobröllop men vågade aldrig tro på att det skulle infrias. Men drömmar kan…

Bröllop på Gotland

Att gifta sig på Gotland var något som vi drömde om men vi var ändå tveksamma till det; att planera…

Sandra & Christians bröllop

Vi har sedan flera år tillbaka varit säkra på att vi vill dela livet med varandra och giftermål kändes därför…

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Ida & Johans bröllop

En solig dag i slutet av augusti, 5 år efter att vi hade vår första dejt, gick Johan ner på…

Fredrik & Olivias bröllop

En borttappad ring blev startskottet för Fredrik och Olivias fantastiska bröllop.

Indiskt bröllop i Sverige

Möt paret som lyckades genomföra ett magiskt 3-dagars bröllop med Indiskt tema i Sverige. Här får vi ta del av…

Bröllop med Great Gatsby-tema

Häng med på detta härliga 3-dagars bröllop där vigselplatsen var ett flygfält och gästerna fick dansa på bröllopsfesten i 20-tals-stass.

Sadaf & Rafeds bröllop

Frieriet gjordes i Paris, på en romantisk överraskningsresa. Han hade planerat allt in i minsta detalj, men som alla vet…

Emilia & Gustavs bröllop

Efter drygt ett (fantastiskt) år som par åkte vi på en drömsemester till Maldiverna i februari 2017. Inte anade jag…

Emma & Carls bröllop

Här får vi ta del av Carl & Emmas kärlekshistoria och vackra bröllop på Gotland.

Anna-Karin och Daniels bröllop

Känslan att se glädjen hos våra barn inne i kyrkan var fantastisk. Trots att de är så små kunde de…

Julia & Jonas bröllop

När lokalen var bokad och brudklänningen inköpt fick Julia och Jonas reda på att de väntade barn, och helt plötsligt…

Camilla & Roberts bröllop

”Once upon a time”… så kanske vi skulle börja skriva vår berättelse, eller vår resa som det ibland känns som.

Emma & Johans bröllop

”Det var en barndomsdröm som gått i uppfyllelse, att få åka häst och vagn från kyrkan till festen”

Aida & Hasans bröllop

Då och då får man höra berättelser som bevisar gång på gång att ödet har sin gång. Vår tro är…

Patrik & Kristinas bröllop

Efter frieriet på Grand Hôtel i Stockholm väntade 18 månader av planering för paret Kristina och Patrik Skogh, 18 månader…

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Johanna & Simons bröllop

Dagen för bröllopet var en av vårens vackraste dagar. Läs om Johanna och Simons fina bröllop här.

Läs mer

Drömbröllop i Toscana

Amanda och Victor fick en magisk bröllopshelg som varade i 4 dagar och 3 nätter på en sagolik borg mitt…

Läs mer

Vem gör vad på bröllopet?

Under ett bröllop är det en del viktiga nyckelpersoner som ska utges. Men vad är deras uppgifter?

Läs mer

Hitta er bröllopsstil!

Bröllopskoordinator Nina Andersen ger sina bästa tips om hur ni hittar bröllopsstilen!

Läs mer

Äktenskapsförord och gemensam ekonomi

Mitt i bröllopsplaneringen kanske det inte känns så romantiskt att prata om ekonomi, men att göra det är viktigt, för…

Läs mer

Vårt bröllop: Erika & Kevin

Vi blev ett par tredje gången gillt, Kevin är trilling, 3 barn, 3 dagars-bröllop, 3 juni 2023. (Fotografen visade sig…

Läs mer

Alexandra och Adams bröllop

På vår resa att hitta den perfekta bröllopsplatsen besökte vi ett flertal platser. För oss var det viktigt att platsen…

Läs mer

Sophia och Rasmus lantliga bröllop

Vi var överens om tema och känslan vi ville ha. Ett lantligt tema med personliga inslag och en lättsam atmosfär.…

Läs mer

Anna & Patriks tredagars hotellbröllop

Vi visste exakt hur bröllopet skulle vara: det skulle vara en helg av firande.

Läs mer

Jasmine & Jespers romantiska strandbröllop

Vi valde att gifta oss på Gotland, på en strand och plats som betyder mycket för oss som par. Vi…

Läs mer