Anna-Karin och Daniel

Känslan att se glädjen hos våra barn inne i kyrkan var fantastisk. Trots att de är så små kunde de vara en del av dagen och vigseln.

Text: Anna-Karin Kjellström & Daniel Prawitz
Foto: Lotta Brundin Gyllensten / Lottapictures

Förberedelserna

Vi förlovade oss redan hösten 2014 och planerade då att bröllopet skulle vara sommaren därpå. Planerna fick ändras när vi kort efter förlovningen blev vi gravida med vårt första barn, Edda. Vi bestämde oss då för att skjuta upp bröllop till sommaren 2017. I december 2016 föddes dock vårt andra barn, Alvar och eftersom han fortfarande skulle vara så liten den kommande sommaren beslöt vi oss för att flytta fram bröllopet ytterligare en gång. Nu till sommaren 2018.

Våra förberedelser pågick därför under lång tid och vi hade redan bokat både kyrka, festlokal och musiker till den 1 juli 2017 när vi sedan flyttade bröllopsdagen till den 7 juli 2018.

Under förberedelserna hade vi verkligen stor hjälp av våra nära och kära. Anna-Karins mamma sydde linneservetter till 85 kuvert, fixade med lavendelpåsar till efter vigseln och ordnade med andra dekorationer. Daniels kusin hjälpte oss att skapa inbjudan, vigselprogram och placeringskort till festlokalen. Daniels syster gjorde ett mycket personligt och välfyllt festprogram. Deras insatser var otroligt värdefulla eftersom vi nästan drunknade i övriga förberedelser samtidigt som vi försökte hålla ordning på vardagen, våra två barn och jobb.

Vi började vår bröllopsdag redan på kvällen innan då vi samlade alla på Malmö Lives skybar mitt i Malmö. Det blev en underbar start på bröllopshelgen. Vi stannade sedan kvar på hotellet för att även få några extra timmars sömn. Småbarnslivet är en konstant brist det. Bröllopsdagen började sedan med förberedelser tillsammans med tärnor och bestmän redan på hotellet.

 

Ceremonin i Södra Åkarps kyrka

Vi hade hittat en ingångsmarsch som vi verkligen tyckte om och ville ha. Däremot hade vi problem med att få tag i noterna. Till slut kontaktade vi kompositören Greger Siljebo som var väldigt tillmötesgående och försåg oss med noterna till ”Elaines brudmarsch”.

Vi ville inkludera våra barn i vigseln och vi därför hade vi pratat med vår präst om det. Samtidigt visste vi inte om barnen skulle vilja och orka vara med hela ceremonin. Vår dotter Edda stod framme med oss under stora delar av vigseln. Det var verkligen fint att våra barn fick vara en del av vår dag trots att de ännu är så små.

Vår musiker, Michael Abrahamsson spelade två sånger i kyrkan och även utgångsmusiken tillsammans med kyrkomusikern.

Ceremonin blev precis som vi hade hoppats!

 

Fotografen

En fullständig lyckoträff. Eftersom Anna-Karin tidigare varit tävlingsryttare så hade Anna-Karins och Lottas vägar korsats tidigare då Lotta ofta fotograferar stora hästtävlingar. Lotta passade oss perfekt. Inte bara för att hon är fantastiskt duktig, utan också för att hon har en personlighet och en energi som hjälpte oss mycket både under förberedelserna men framförallt under hela bröllopsdagen. Lotta kom tidigt till hotellet där vi förberedde oss tillsammans med tärnor och marskalkar och hon följde oss sedan fram till middagen och de första inledande talen. Det var otroligt tryggt att ha henne med och hon kunde även med pondus styra och dirigera det stora sällskapet av gäster (samt oss) att ordna sig och förstå vad som var på gång. Det var många gäster som i efterhand uttryckte sin beundran för vår grymma fotograf.

 

Festen på Holmanäs gård

Efter vigseln tog vår barnvakt hand om barnen. Så vi skull kunna njuta så mycket av möjligt av kvällen.

Festen hölls på Holmanäs gård, strax söder om Malmö med utsikt över havet och de skånska fälten. Festlokalen drivs av Emma och Per Carlbom som även är nära vänner till oss. De var flitigt engagerade rådgivare i stort och smått i allt som rörde bröllopet och förberedelserna. Festen inleddes med mingel på gårdens framsida där ”Till Festen” serverade snittar och bubbel samtidigt som Michael Abrahamsson spelade och sjöng. Dagen bjöd på strålande väder och gästerna kunde mingla runt i solen.

”Till Festen” bjöd sedan på en trerättersmeny och middagen pågick länge.

Michael Abrahamsson, som var med oss hela dagen enligt vad han kallar sitt ”Heldagskoncept” DJ:ade sen natten lång. Ett fantastiskt koncept som verkligen kändes personligt och otroligt proffsigt.

 

Bröllopsresan

Eftersom vi har två små barn fanns inte utrymme till någon längre bröllopsresa om vi vill resa helt själva, vilket vi hade bestämt oss för. Vi hade till slut fyra fantastiska dygn i Palma, Mallorca. Barnen stannade hemma i Malmö tillsammans med Daniels föräldrar och syster med sambo. Ett perfekt val av bröllopsresa när man inte har oändligt med tid till förfogande.

 

Speciella personer och händelser

Barnen. Edda (3 år) och Alvar (1,5) var verkligen fantastiska. Framför allt förstod Edda att någonting stort och roligt skulle hända och att mamma och pappa skulle ha stort kalas. Hon såg verkligen fram emot det. De var sedan helt fantastiskt fina och glada under vigseln.

Anna-Karins syster gav oss den allra finaste bröllopspresenten. Under tre dagar före bröllopsdagen bakade och dekorerade hon helt på egen hand bröllopstårtan. Tack vare den varma och fina sommarkvällen kunde tårta och kaffe serveras utomhus på Holmanäs fantastiska innergård, precis som vi önskade och lokalens fantastiska läge kom verkligen till sin fulla rätt.

Vi hade frågat två nära vänner, som också är nära vänner med varandra, att axla toastmasterrollen. Och det gjorde de med stor värme och kärlek. De lyckades också överraskade oss rejält genom att bryta middagen med en ordentlig eldshow och det slutade med vi och gästerna dansade ut från middagen.

Fakta:

Vigselplats: Södra Åkarps kyrka, norr om Vellinge i Skåne

Festplats: Holmanäs gård, Trelleborgs kommun

Brudens kläder från: Skräddarsydd av Jessica Byström, Malmö

Brudgummens kläder från: Pelote, Malmö

Ringar: LWL Jewelry

Maten: Cateringfirman Till Festen

Bröllopsfotograf: Lotta Brundin Gyllensten, Lottapictures

Musik: Michael Abrahamsson, MAME

LÄS MER


Håll koll på oss