Ikoniska, kungliga brudklänningar!

Går du i prinsesstankar? Eller älskar du bara glamourösa och vackra brudklänningar? Bli inspirerad av verklighetens prinssessor i jakten på drömklänningen!

Illustration: www.katoni.dk

Genom tiderna har en rad spektakulära, kungliga bröllop ägt rum. Oavsett om bruden varit en äkta prinsessa, en Hollywood-stjärna eller en nybliven mamma har de kungliga bröllopen alltid varit ett världsomspännande fenomen som många hämtat inspiration av till sitt bröllop. Och det är framförallt en detalj av bröllopet som varit extra mycket i fokus: brudklänningen!

 

Med det stora mediala intresset och den massiva exponeringen av kungabröllop sprider sig klänningstrenderna till resten av världen. En sådan ”trendstartare” är Kate Middleton som år 2011 bar en klänning med vackra spetsärmar designad av Sarah Burton för Alexander McQueen. Ända sedan hon bar klänningen har vi sett tusentals brudar som efterliknar Kate. Kate förde nytt liv i spetsen som ännu idag är det populäraste materialvalet för blivande brudar.

 

Det går alltså inte särskilt lång tid från ett kungligt bröllop till att modedesignerna skapar nya brudkollektioner inspirerade av kungligheternas senaste skapelser. Detta innebär att du faktiskt själv kan likna en prinsessa på din stora dag utan för den delen ha budget till en haute couture kreation.

Vilken kunglig stil är du?

Romantisk och feminin stil med spets som hertiginnan Kate och prinsessan Madeleine?

Elegant och glamourös stil som kronprinsessan Mary och drottning Máxima?

En voluminös silhuett som prinsessan Diana eller en smal silhuett som furstinnan Charlene?

 

Det finns idag många vackra brudklänningar att inspireras av. Finn din favorit i grafiken som illustrerar 21 ikoniska, kungliga brudklänningar. Grafiken är utarbetad av katoni.dk och visar utvecklingen från 1935 till 2013. Vi hoppas att du får leva ut dina prinsessdrömmar och gifta dig i den perfekta bröllopsklänningen. Finn mer inspiration till den stora dagen här på vår hemsida och i vårt magasin!

Kungliga brudklänningar

LÄS MER


Håll koll på oss