Vilken brud är du?

Även om det går mängder av trender inom brudmodet så är det tillslut ändå personligheten hos varje brud som lyser igenom. Vi har listat några av de största trenderna just nu och frågan är; vilken brud är du?

Text: Anna Storm  Foto: Se respektive bild

Glamorous Bride

En trend som vi ser växa allt mer i Norden är den glamourösa stilen. Dagens brudar vågar ta för sig allt mer och vågar bära kreationer som sticker ut från mängden. Den glamourösa stilen som innefattar gnistrande stenar, stormönstrad spets och exklusiva tyger passar bruden som önskar stå i fokus på bröllopsdagen.

Hos spanska Pronovias ser vi figurnära kreationer i satin och spets som omformar kroppen på ett sensuellt sätt. Här har mycket detaljer lagts på klänningens fall och urringningens skärning.

Även klänningarna från Sophia Tolli smickrar de kvinnliga formerna och här ser vi spets och gnistrande paljetter som skapar ett härligt blickfång.

Den blivande bruden som väljer en glamourös stil på hennes klänning gifter sig ofta högtidligt i kyrkan och anordnar en efterföljande fest på ett slott eller en pampig herrgård. Hela tillställningen andas exklusivitet och klänningen hon väljer likaså. Vi ser också en rad olika nyanser på klänningarna i denna stil, Demetrios lanserar till exempel flera kreationer i den trendiga färgen blush.

Sophia Tolli

Pronovias

Allure Bridal

By Malina

Lillian West

Nature Bride

Den andra stilen som länge varit populär och som tar en ny skepnad inför 2018 är den naturliga, bohemiska stilen. Denna trendiga stil går från löst sittande klänningar med lång ärm till en något mer raffinerad stil där allt fler detaljer tar större plats och mer vikt läggs på passformen. Det amerikanska märket Allure Bridal porträtterade nyss hela deras nya kollektion baserat på den naturliga stilen. Bilderna som är tagna vid magnifika Grand Canyon vittnar om en jordnära känsla där bröllopsdagen kantas av en avslappnad och fri inställning. Klänningarna från denna kollektion innehar mycket detaljer i spets, vida ärmar och vackra släp. Det skandinaviska märket By Malina har också tagit fasta på stilen och i deras nya kollektion ser vi en mix av spets, volanger och det populära off-shoulder modet. Att arbeta med olika sorters spets verkar vara genomgående hos de flesta stora märkena som lanserar brudklänningar i denna stil och såväl hos Ladybird som Lillian West ser vi utsökte spetsdetaljer och där fokus även lagts mycket på att utsmycka ryggpartiet av klänningen. Klänningarna av denna sort passar den avslappnade och naturliga bruden som till vardags gärna bär löst sittande plagg och färgglada accessoarer.

20’s Bride

Trodde du att Great Gatsby-eran var över? Tänk om. Flertalet av de stora märkena lanserar inför kommande säsong bröllopsklänningar som för tankarna till 1920-talet och den exklusiva tidsepoken. Gemensamt för de flesta brudklänningar i denna genre är gnistrande stenar, pärlor och fjädrar som smyckar klänningarna. Ofta väljer den blivande bruden att täcka ärmarna på bröllopsdagen, antingen genom en brudklänning med långa ärmar eller med tidsenliga långa handskar.

Ett av de ledande märkena inom denna stil är Eliza Jane Howell och i deras nya kollektion ser vi mycket figurnära klänningar med tungt fall och dekorativa fjädrar som pryder delar av klänningarna.

Storsäljaren Justin Alexander Signature har också tagit tillvara på stilen och flera klänningar i deras nya kreation täcks av gnistrande stenar i flera rader. Vill du gå stilen fullt ut så gör du som Sottero&Midgley och satsar på långa rader av pärlhalsband och vackra kreationer att fästa i bröllopsfrisyren. Denna stil passar bruden som vill göra ett temabröllop och som önskar en exklusiv och mystisk touch på bröllopsdagen.

 

Justin Alexander Signature

Eliza Jane Howell

Sottero&Midgley

Inbal Dror

Morilee by Madeline Gardner

Justin Alexander Signature

Fashion Bride

Är du en person som slaviskt följer de senaste trenderna inom modebranschen och som ständigt provar nya idéer och sätt att uttrycka dig på? Då ska du inte hålla tillbaka på bröllopsdagen utan satsa fullt ut. För den modemedvetna bruden finns det mycket vackra kreationer att välja bland. På Inbal Dror’s senaste modevisning såg vi mycket transparanta tyger, höga halsar och långa slitsar.

Storsäljaren MoriLee by Madeline Gardner lanserar också en rad vackra korsetter som skapar en spännande silhuett och ett vackert blickfång. Brudar som väljer denna stil är inte rädda för att mixa och matcha och kombinerar gärna olika utföranden för en personlig stil. Som här hos Justin Alexander Signature där en voluminös kjol i flera lager matchats med en åtsittande överdel i barock spets.

Gör bröllopsdagen till din catwalk och ge bröllopsgästerna en blick av hur bröllopsmode ser ut.

LÄS MER


Håll koll på oss