Bröllopsmeny från Bjärsjölagård

En klassisk bröllopsmeny med en förrätt på delikatessen hälleflundra , huvudrätt på mörad flap steak och avslutningsvis en dessert på chokladmousse med havtornsparfaite.

Fotograf: Björn Nilsson. Meny: Carl-Fredrik Svensson. Text: Birgitta Folkesson

På Bjärsjölagårds slott, som ligger inbäddat mellan rapsfälten i hjärtat av Skåne, möter nutid dåtid på ett smakfullt sätt. Detta syns bland annat i de välkomponerade slottsmenyerna som inspireras av det svenska skafferiet.

 

En klassisk bröllopsmeny består av en förrätt på delikatessen hälleflundra med fänkålscrudité, huvudrätt på mörad flap steak med en knaprig potatisterrine och avslutningsvis en dessert på chokladmousse med havtornsparfaite som förgylls av lavendel.

 

Bjärsjölagårds slott från 1700-talet är anpassat för sällskap upp till 130 personer och har unikt inredda salonger samt gästrum. Slottets natursköna omgivningar består bland annat av kryddträdgård och park, vilka passar för vigsel.

BRÖLLOPSMENY

Förrätt: Kallrökt hälleflundra serveras med dill & citrussyrad fänkålscrudité, pepparotscréme samt Kalixlöjrom.

Vin: Chablis Domaine

Huvudrätt:
Lågtempererad flap steak serveras med haricots vertssallad & Orelundstomater samt choronsås & friterad potatisterrine

Vin: Campo Reale Amarone DellaValpolicel Classico

Dessert:
Chokladmousse på chokladbädd serveras med Havtornsparfaite samt apelsinchips.

Vin: Nederburg Noble Late Harvest

LÄS OM MER MAT & DRYCK


Håll koll på oss