Vinterbröllop – allt du vill veta

Vinterbröllop

Drömmer du om ett vinterbröllop i vitt med naturen i fokus? Här kommer allt du behöver veta!

Text: Kristin Hassellind  |    Foto: Adobestock.com

Har du alltid vetat att du ville gifta dig på vintern? Älskar du snö och kyla? Vill du att ditt bröllop ska vara en dag som dina gäster aldrig kommer att glömma? Ett vinterbröllop kan vara både vackert, magiskt och spännande. Även om det ofta är väldigt kallt på vintern finns det många lösningar för att hålla dig och dina gäster varma hela dagen.

 
 

Nordisk natur & mytologi

Inget slår nordisk natur på vintern. Tystnad, orörda berg, dimma som ligger över kristallklara fjordar och sjöar, mystiskt vinterljus och snötäckta landskap som omfamnar de majestätiska bergstopparna. Kan du redan känna magin? Har du tur kan du dessutom ibland uppleva norrskenet som pricken över i:et på hela bröllopet! Ett fjällbröllop med frost, kritvit snö och minusgrader, som ger ”rök” från munnen när man andas är definitivt en speciellt och minnesvärt.

 

Skapa ett magiskt äventyr i Lappland

Det sägs att Europas sista vildmark finns i Lappland, och visst kan vi förstå varför! Lappland har stora skogsområden, fri natur, vilda djur, naturreservat, mäktiga åar och den perfekta platsen för äventyr. I Jukkasjärvi i Kiruna finns till exempel världens första ishotell, en unik syn och en fantastisk upplevelse.

 

Jultema i Finland

Den nordligaste delen av Finland är känt för att vara jultomtens hem och här finns möjlighet att gifta sig på SantaPark där det är jul året om, antingen i tomtens hemliga skog, eller i Isgalleriet, 50 meter under polcirkeln omgiven av isskulpturer och vacker belysning.

 

Slottsbröllop i Danmark

Danmark är känt för sina många historiska och vackra slott, så om du drömmer om ett riktigt prinsessbröllop med brasa i den öppna spisen och ljuskronor så har landet många slott och herrgårdar att välja mellan. Danmark är känt för sina milda vintrar, även om temperaturen kan sjunka under noll där också. På vintern kan det vara mycket blåsigt, eftersom landet inte har stora fjällandskap. Detta kan ofta ge vackra och kraftfulla vågor vid havet om man vill gifta sig vid stranden.

Ladugårdsfest

Ett bondbröllop i en lada kan vara riktigt mysigt på vintern! Mörka träpaneler, ljus, rustika inslag, renskinn, ljusslingor i taket och mysiga och varma detaljer kan ge dig en härlig romantisk känsla på din bröllopsdag. Många gårdar erbjuder uthyrning av ladugården som bröllopslokal om man inte har tillgång till en egen.

 

Inbjudningar

Innan du skickar ut formella inbjudningar kan det vara bra att skicka ut ”save the date”-kort skriftligen eller digitalt ett halvår innan bröllopet ska hållas, om det är så att gästerna inte bor i närheten av där ni kommer hålla bröllopsfesten. Bröllopsinbjudningarna skickas formellt ut tre månader innan bröllopet, och ska innehålla all information gästerna behöver veta inför den stora dagen. Ska du ha en vinteraktivitet? Då kan det vara bra att nämna detta i inbjudan, så att gästerna kan packa extra varma kläder. När det kommer till utformningen av bröllopsinbjudningarna är det klokt att betona att det är ett vinterbröllop, och välj gärna kalla färger med inslag från naturen.

 

Bröllopsceremoni

Många festlokaler och hotell har en kyrka i närheten som man kan gifta sig i. Då kan man anlända till bröllopsfesten med häst och släde. Det finns inget mer äventyrligt än att köra genom det vackra vinterlandskapet med häst och släde. Finns det ingen snö där ni ska gifta er kan ni ändå komma med häst och vagn som till ett riktigt prinsessbröllop. I Norge, Sverige och Finland finns det även iskatedraler där man kan gifta sig. En katedral av is och snö får dig verkligen att känna dig som en riktig isprinsessa! Det är fullt möjligt att viga sig utomhus i fjällen, i skogen eller på stranden. Du kan till exempel köra dit gästerna med en snöskoter, skapa ett ”altare” av en stor snöhög som du dekorerar med blommor och värmeljus och låta en vigselförrättare eller präst viga er på plats. Vilken typ av bröllop ni än väljer kommer det att vara ett minne för livet.

 

Dekorationer

När det gäller dekorationer på vinterbröllopet är det bara fantasin som sätter gränser! Många väljer att dekorera borden med kottar, torkad mossa och kvistar. Kotterna kan även enkelt sprayas i guld om ni vill ha lite extra magi på borden. Snöiga pepparbär eller grenar är också dekorationer som passar på vintern. För att skapa en mysig och romantisk atmosfär är små lyktor ofta ett populärt val. Det går även att hänga lyktor i träden utomhus. Glöm inte facklor och marschaller vid ytterdörren!

Vinteraktivitet

Det finns massor av vinteraktiviteter ni kan ha med i planeringen av bröllopsfesten. Om ni ska ha bröllop över flera dagar är en vinteraktivitet roligt att göra tillsammans, så att gästerna lär känna varandra bättre. Vad sägs om att samla alla gäster i en varm lavvo där ni spelar musik från vikingatiden? En sådan musikupplevelse är både spännande och ny för de flesta. Älskar du djur och kan tänka dig att njuta av det vilda naturlandskapet? Vad sägs om att testa hundspann? Vi garanterar att gästerna kommer att älska det, särskilt om de får chansen att gosa med hundarna efteråt. Man kan även lägga in en gemensam skidtur för gästerna. Längdskidåkning är inte bara väldigt bra träning; det finns inget som slår den nordiska naturen med skidor på fötterna.

 

Fotografering

Kommer bröllopet att pågå en hel helg? Då kan man be fotografen att ta bilder vid olika tider på dygnet, och på olika ställen som man verkligen gillar. På vintern mörknar det väldigt snabbt, så om du vill ha ljusa och krispiga bilder är det bäst att ta dem på morgonen. Vinterljuset från den vita snön kan ge fantastiskt vackra bilder. När det kommer till vinterbröllop är det viktigt att hitta en fotograf i god tid till bröllopet. Välj någon som har erfarenhet av att ta vinterbilder ute i naturen, då det kan vara svårt att få bra bilder i snö.

 

Bröllopsklänning

När du ska välja bröllopsklänning till ditt vinterbröllop är det en bra idé att tänka på att det förmodligen kommer att vara flera minusgrader ute. En klänning med tunna axelband eller bara armar och öppen rygg kanske inte är en bra idé! De flesta som gifter sig på vintern väljer en klänning med långa ärmar. Om det är väldigt kallt går det att bära underställ i ull under klänningen eller ett tunnt ullinne. En snygg cape över axlarna är också ett måste. Flera brudsalonger och designers erbjuder bruden att sy sin egen specialdesignade brudklänning. Då kan man lägga in extra tyg eller tillsammans skapa något som både är värmande och snyggt.

 

Brudbukett

Är du osäker på hur brudbuketten ska se ut nu när många blommor inte är i säsong? På vintern väljer många vita brudbuketter, med inslag av grönt, blått och brunt. Använd vinterpaletten! En del väljer mörkare färger på brudbuketten än vad de hade gjort om bröllopet hade varit på sommaren. Att dekorera buketten med kottar är också ett populärt val. Är det väldigt kallt kan det vara en idé att beställa torkade blommor hos en återförsäljare. En sådan bukett kan enkelt packas i din resväska. Torkade blommor är lättskötta, och finns i mängder av olika färger om du vill ha ett mer färgglatt bröllop.

Mat och dryck

Du kan självklart välja den mat och dryck som passar din personlighet och smak bäst, men en bröllopsmeny som erbjuder säsongens råvaror skapar ett fantastiskt tillfälle att testa något nytt. Som välkomstdrink är glögg en dryck som smakar gott och värmer kalla kroppar. Äppelglögg, eller en alkoholfri varm toddy är ett annat alternativ för den som föredrar det. När det kommer till själva bröllopsmenyn är det vanligast att man serverar trerätters, och gärna något tyngre än vad man får på sommaren. Ofta har festlokalerna en meny för säsongen med flera alternativ som du kan välja mellan. Grillade skaldjur till förrätt, renkött med grönsaker och potatis till varmrätt och en mörk och tung chokladefterrätt är ett typisk val för vinterns bröllopsmeny. Har ni vikingatema på bröllopet måste ni servera mjöd någon gång under kvällen!

 

Brudvalsen

Er första dans som man och hustru är ett speciellt ögonblick för er som par, och när ni väljer en låt till ert vinterbröllop så välj en låt som representerar er som par och som ni tycker är vacker. Om du inte är säker på vilken låt du ska välja har vi listat 13 mystiska och magiska låtar nedan –
låtar som verkligen sätter stämningen i rummet.

 
 

Mozart – March of Priest

Camille Saint-Saëns – The Swan 

Eivør Pálsdóttir – Tódlabúndin

Vamp – Tir n’a Noir

Mari Boine – Mu váibmu vádjul dope

Nightwish – The Crow, The Owl and The Dove

FAUN – Galdra

Within Tempetation – Jillian

Epica – Twin Flames

Ghost in the Machine – Trivecta

Lindsey Stirling – Lord of the Rings Medley

Amaranthe – Endlessly

May it Be (Enya) – Wedding String Quartet

 

 

Smekmånaden

Idag har det blivit allt vanligare att inte åka på smekmånad direkt efter bröllopet, utan att ta det senare under året när det passar bättre in i kalendern. Fördelen med ett vinterbröllop – och ett alternativ många väljer, är att resa till varmare trakter efter bröllopet. Då får brudparet det bästa av två världar – snö och kyla en helg, och palmer och tropiska paraplydrinkar en annan. Populära vinterdestinationer för smekmånaden är Maldiverna, Fiji, Hawaii, Jamaica, Kuba, Bahamas, Mexiko och Las Vegas.

Vinterbröllop

Fördelar med vinterbröllop:

  • Ni får ett bröllop som sticker ut.
  • Priserna är lägre än under högsäsong (sommar).
  • Det är större chans för att leverantören ni vill använda är tillgänglig.
  • Ni kan skapa en helt unik atmosfär i ett vintrigt miljö.
  • Fler gäster har möjlighet att komma, eftersom vintern ofta är en lugnare tid med färre tillställningar.
  • Fotoljuset är perfekt, och bilderna blir vita, klara och ljusa.
  • Ni behöver vanligtvis ingen plan B, eftersom de flesta väljer ett inomhusbröllop och inte behöver oroa sig för vädret.
  • Ni kommer få ett bröllop gästerna kommer att minnas länge.

 

Läs Mer

Vad kostar en bröllopsklänning?

Vi reder ut det många av er undrar: Vad kostar egentligen en bröllopsklänning och hur mycket är det vanligt att…

Bröllop i Toscana!

Linda och Björn gifte sig i Toscana, och här presenterar vi bilderna från det vackra bröllopet!

Emelia & Davids bröllop

”Det bästa med vår dag var alla positiva överraskningar under dagen och middagen. Läs mer om Emelia & Davids bröllop…

Judiska bröllop

Kanske är du bjuden på ett bröllop till någon som har en annan kulturell eller religiös bakgrund? I den här…

Malin & Trevors bröllop

Magiskt sagobröllop på 1700-talsslott med mytiska statyer och gnistrande kristallkronor, blommande trädgårdar och gröna alléer.

Min bröllopssajt

Med en egen bröllopshemsida gör ni det enkelt för gästerna och er själva. Hemsidan är enkel att skapa och era…

Boktipset – Kärlek utan tjafs

Boken Kärlek utan tjafs är en kompromisslös bok om relationer, med ett innehåll som verkligen berör på djupet.

Hitta din bröllopsfotograf!

Se till att föreviga er bröllopsdag genom att anlita en professionell bröllopsfotograf.

Jennifer & Jens

– Det finaste minnet från vårt bröllop är vår First Look, berättar brudparet Jennifer och Jens. Läs deras berättelse här!

Dela dina bästa bröllopstips!

Vad var det som gjorde att ert bröllop blev sådär underbart magiskt? Nu vill vi ta reda på era bästa…

Sociala medier och delning av bilder

Det här med sociala medier kan vara klurigt för bröllopsgästerna. Får man använda mobiler på festen? Får man lägga upp…

Vinterbröllop – allt du vill veta

Drömmer du om ett vinterbröllop i vitt med naturen i fokus? Här kommer allt du behöver veta om vinterbröllop i…

Vad gör en bröllopskoordinator?

Vi har tagit kontakt med bröllopskoordinatorn Linn Sunesson Heimdal som berättar om hur hon hjälper brudpar planera sina drömbröllop.

Bröllopstrender i pandemins fotspår

Vi på Bröllopsmagasinet har lagt örat mot rälsen och tittat närmare på 7 bröllopstrender som vuxit fram i pandemins fotspår.

Malin Vinblad, fotografen som fångar känslan

Vi har pratat med Malin Vinblad som håller till på Gotland, och fått tips på hur man ska tänka när…

Gift er först – festa senare!

Wed first – party later; gift er först – festa senare. Vad är fördelarna med ett sådant upplägg?

Förevigas i en annorlunda miljö!

Här tittar vi närmare på ämnet bröllopsfotografier tagna i annorlunda miljöer.

Vickning – ett uppskattat inslag

Vickning, nattamat, nattsexa… kärt barn har många namn. Vickning är en enklare måltid som serveras framåt småtimmarna på festliga tillställningar…

Så väljer ni tema för ert bröllop

Ett tema gör att er stora dag känns mer komplett och mer personlig för er och era gäster så välj…

Vett och etikett – före, under och efter bröllopet

Vi har tagit reda på vilken vett och etikett det är som gället före, under och efter er stora dag.

Vill du gifta dig med mig?

Behöver du inspiration till olika sätt att fria? Vi har sammanställt några romantiska idéer för ett magiskt frieri.

Lisa & Henrik Borgs bröllop

Här kan du läsa om Lisa Anckarman och Henrik Borgs fantastiska bröllop!

20 romantiska vinterdejter för dig och din partner

Vi har listat 20 romantiska vinterdejter som kommer att ge er en underbar julhelg tillsammans.

Konsten att skriva önskelista

Få tips om hur ni kan underlätta för gästerna att hitta den perfekta bröllopsgåvan.

9 tips om hur ni bevarar kärleken

Oavsett om ni har varit tillsammans i ett eller 10 år behöver ni vårda er kärlek till varandra.

Bröllopsbåge

Vill du ha ett unikt och personligt bröllop? Bli man och hustru under en vacker och romantisk bröllopsbåge!

9 romantiska julfilmer för två

Vi räknar ner dagarna till julafton och medans vi väntar kan du krypa under filten och titta på dessa 9…

Drop in bröllop på Kalmar slott

Kalmar Slott har arrangerat bröllop sedan 1276 och har idag en av Sveriges populäraste bröllopskyrkor. På självaste Alla hjärtans dag…

Körschema för bröllopsdagen

Tänker ni att ni tar bröllopsdagen som den kommer utan några fasta tidpunkter? Tänk om! De bästa bröllop är planerade…

Anländ till festen med stil

Har ni en plan hur ni vill anlända till bröllopsfesten eller är ni i desperat behov av tips och idéer?…

Vill du gifta dig med mig?

Ska du fria själv eller har du en nära vän som tänker fria? Visa då denna artikel och inspireras av…

Vårt bröllop

Har du precis gift dig? Vi vill gärna höra om ert bröllop och dela med oss av era råd och…

21 tips inför bröllopsplaneringen

Att planera ett bröllop är roligt, men kan också vara stressigt. Här kommer 21 tips för när det är dags…

Barn på bröllop

Ska ni ha barn med på ert bröllop? Om ni vill ha ett barnvänligt bröllop finns det flera sakar att…

12 tips på hur ni planerar och genomför den perfekta bröllopsresan

Det finns mycket att tänka på när man planerar en smekmånad. Vi ger dig 12 tips om hur du kan…

Så väljer ni destination för er bröllopsresa – 11 tips på vägen!

Planerar du bröllopsresa? Här får du 11 tips på hur du hittar det perfekta resmålet!

Så skapar ni den perfekta hemsidan för ert bröllop

Er bröllopshemsida är mer än en formalitet, det är en viktig källa som håller era gäster informerade.

9 tips – så maxar ni bröllopsfesten!

Att planera bröllopsfesten är otroligt härligt - se till att ni gör bröllopsfesten oförglömlig för era gäster!

Gruppbilder på bröllopet? Här är den kompletta guiden!

I den här artikeln guidar vi dig till de bästa grupp- och mingelbilderna.

En kick-off för ett jämställt liv tillsammans

Att dela ansvar och bekräfta varandra är grunden för en lång och lycklig relation.

Dags att skriva önskelista

Hur skriver man egentligen en önskelista och vad finns det för Vett- & Etikett-regler kring denna?

Sara & Philips bröllop

Sara och Philips fantastiska bröllop gick av stapeln en solig oktoberdag i vackra Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i Skåne.

Julia & Adams bröllop

Läs Julia och Adams berättelse om sitt bröllop i Allhelgonakyrkan och hur det gick till när de blev herr och…

Bröllop i Toscana

Hanna och Jesper samlade deras vänner från alla jordens hörn och höll sitt bröllop på en högt belägen vingård i…

Josefin och Per-Anders bröllop

Josefin och Per-Anders drömde om ett stort sagobröllop men vågade aldrig tro på att det skulle infrias. Men drömmar kan…

Elopements – vad är det, egentligen?

Skippa ett stort bröllop och bara smita i väg för ett hemligt bröllop? Elopements som de så fint kallas har…

En burgerlig vigsel

Gifta dig på McDonalds i sann Las-vegas anda? Den 27 augusti öppnar McDonald´s i Nacka upp McDriven för Drive Thru-bröllop.

Så har pandemin ändrat hur vi firar bröllop

Även om vi önskar att pandemin aldrig ägt rumt finns det faktiskt några positiva påverkningar som pandemin haft.

Bröllop på Gotland

Att gifta sig på Gotland var något som vi drömde om men vi var ändå tveksamma till det; att planera…

Sandra & Christians bröllop

Vi har sedan flera år tillbaka varit säkra på att vi vill dela livet med varandra och giftermål kändes därför…

Invigning av Suite Lars Wallin

Vi blev inbjudna till den storslagna invigningen av Suite Lars Wallin på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg.

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Ida & Johans bröllop

En solig dag i slutet av augusti, 5 år efter att vi hade vår första dejt, gick Johan ner på…

Bröllopsfest – efter pandemin

För några gäster kan det vara en utmaning att besöka sociala tillställningar och event igen.

Fredrik & Olivias bröllop

En borttappad ring blev startskottet för Fredrik och Olivias fantastiska bröllop.

Lars Wallin designar bröllopssvit i Göteborg

Lars Wallin ingått ett samarbete med Radisson Blu Scandinavia om att designa en helt unik bröllopssvit – och vi har…

Fira kärleken i Sigtuna

Sigtuna är som gjort för romantik. Här finns alla förutsättningar för att skapa en unik och minnesvärd upplevelse.

Checklista för din bröllopsplanering

Det finns mycket att hålla reda på när det gäller bröllopsplanering. Vi tipsar dig om när du ska göra vad…

Låt bröllopsplaneringen börja!

Bröllopsplaneringen är en spännande tid, men det är mycket att tänka på och komma i håg. Vi har sammanställt en…

Lyckad bröllopsmässa i Umeå!

Äntligen dags för bröllopsmässa igen och Bröllopsmässan i Umeå blev en succé!

Förnya era löften

Många par väljer att förnya sina löften. Men hur går det till juridiskt och praktiskt till? Vi har svaren.

Ge varandra en morgongåva

Att ge varandra en present morgonen efter bröllopet är fin tradition värd att bevara.

Ös på med blommor

Att bära en vacker brudbukett på sitt bröllop ser många som både en självklarhet och en fin tradition.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du ha senaste nytt, tips inför ditt bröllop och unika erbjudanden för våra läsare?

Vem gör vad på bröllopet?

Under ett bröllop är det en del viktiga nyckelpersoner som ska utges. Men vad är deras uppgifter?

Bröllopsfotografering – 20 vanliga misstag

Tänk på följande innan du bokar fotograf eller det är dags för bröllopsfotografering.

Den ultimata checklistan EFTER bröllopet

Många brudpar glömmer bort viktiga uppgifter att göra efter bröllopet. Här har vi sammanställt en checklista för att underlätta för…

Indiskt bröllop i Sverige

Möt paret som lyckades genomföra ett magiskt 3-dagars bröllop med Indiskt tema i Sverige. Här får vi ta del av…

Drömbröllop mitt i veckan

Med tusentals bröllop framflyttade till detta år är det många lördagar framöver som nu blivit fullbokade. Vi har lösningen!

Bröllop och sociala medier

Sociala medier kan verkligen ha positiv effekt i samband med bröllopet. Dock önskar inte alla brudpar dela sin stora dag…

Efter Corona – så planerar vi bröllop

Corona ställde krav på nya innovativa lösningar och idéer för många – inte minst blivande brudpar som planerar bröllop.

Put a ring on it!

Är en förlovning och ett frieri samma sak? Vi besvarar några viktiga frågor kring frieriet, förlovnings- och vigselringen.

Fånga bröllopsdagen genom magiska bilder

Att få leverera de viktigaste bilderna i två personers liv är en stor ära för bröllopsfotografen Linnéa Broberg.

Skapa en unik och minnesvärd vigsel

Vigseln är ett stort och högtidligt ögonblick för alla närvarande. Bromma församlings präst Cathrine Nordqvist berättar om vigselceremonin i Svenska…

10 steg till att hitta rätt bröllopsfotograf

Följ dessa riktlinjer och finn den bröllopsfotograf som passar bäst till att föreviga er stora dag. Vi har listat alla…

Välj dina tärnor med omsorg

Innan du väljer din brudtärna finns det några saker du ska tänka på.

Bröllop med Great Gatsby-tema

Häng med på detta härliga 3-dagars bröllop där vigselplatsen var ett flygfält och gästerna fick dansa på bröllopsfesten i 20-tals-stass.

9 tips för en lyckad bröllopsdag

Många blivande brudar är nervösa inför bröllopet över att något ska gå fel under bröllopsdagen. I den här artikeln ger…

Skapa er bröllopsbudget

Det första stadiet i en bröllopsplanering är att skapa en bröllopsbudget.

Hur det känns att ställa in sitt drömbröllop

Emily hade sitt drömbröllop planerat på en strand i Thailand. När Coronavirusert plötsligt började spridas runtom i världen började alla…

Underhållning till bröllopsfesten

Trött på tipspromenad och liveband? Här kommer 7 unika tips på hur ni underhåller gästerna under bröllopsfesten.

Så får ni en lycklig relation

Elin Ribjer driver relationspodden ”Så kan det gå” och här tipsar hon oss om hur man får en lycklig och…

Så hittar ni rätt bröllopsfotograf till er stora dag

Bröllopsbilderna är något som ni kommer ha kvar i all evighet och som hjälper er minnas er fantastiska bröllopsdag. Här…

Bröllop – med eller utan barn?

Visst finns det en hel del att tänka på och förbereda om ni bestämmer er för ett bröllop med barn.…

Dresscode – så tolkar du klädkoden på inbjudan

De fyra etablerade klädkoderna är högtidsdräkt, jacquet, mörk kostym och kavaj

Saknas: Brudslöja, smoking och vigselring

En brudslöja, en smoking och en vigselring är exempel på några saker som anmälts saknade av resenärer efter resor med…

Vintips – Lyxiga härliga bubblor

Vi är mer kunniga och nyfikna på bubblande vin än någonsin förr. Effekten blir att det lanseras fler mousserande viner…

Dags att skriva önskelista

Att skriva önskelista för bröllopsgåvorna idag medför ett ganska brett val. Här kan man önska sig allt från husgeråd till…

Gåvor till ditt brudfölje

Såväl tärnor som marskalkar engagerar sig och lägger (förhoppningsvis) ned mycket tid och energi åt att ert bröllop ska bli…

Stor planeringsguide för blivande brudpar

Att planera ett bröllop kräver att ni båda håller tungan rätt i munnen och lär er att prioritera rätt saker,…

Social Media Wedding

Vill du ta ditt bröllop online, men vet inte hur? Vi har kikat närmare på hur det fungerar att tillgängliggöra…

Att skapa drömmar

Låt en professionell bröllopskoordinator hjälpa er att skapa ert drömbröllop!

Var framgångsrik som bröllopsplanerare

Jobbet som bröllopsplanerare blir mer och mer attraktivt. Fler och fler blivande par skulle helst vilja få råd och åtföljas…

Gåvor till brudparet

Förslag på underbara gåvor till brudparet. Kanske du hittar den perfekta presenten till paret som har allt?

Sadaf & Rafeds bröllop

Frieriet gjordes i Paris, på en romantisk överraskningsresa. Han hade planerat allt in i minsta detalj, men som alla vet…

Emilia & Gustavs bröllop

Efter drygt ett (fantastiskt) år som par åkte vi på en drömsemester till Maldiverna i februari 2017. Inte anade jag…

Bröllopspresent – önskelista

Inget brudpar vill ha fem brödrostar i bröllopspresent och ingen gäst vill komma med samma present som någon annan. Men…

Emma & Carls bröllop

Här får vi ta del av Carl & Emmas kärlekshistoria och vackra bröllop på Gotland.

Anna-Karin och Daniels bröllop

Känslan att se glädjen hos våra barn inne i kyrkan var fantastisk. Trots att de är så små kunde de…

SystrarnasPolen guidar dig till en lyckad Polenupplevelse

Allt fler väljer Polen för att anordna möhippa/svensexa. Här finns någonting som passar alla smaker och plånböcker. Eller varför inte…

Äktenskapsförord – en svår fråga?

När man går i giftastankar kan det kännas långt borta att ens nämna ordet äktenskapsförord. Men det kan vara ett…

Julia & Jonas bröllop

När lokalen var bokad och brudklänningen inköpt fick Julia och Jonas reda på att de väntade barn, och helt plötsligt…

Camilla & Roberts bröllop

”Once upon a time”… så kanske vi skulle börja skriva vår berättelse, eller vår resa som det ibland känns som.

Bröllopsdagar

Bröllopsdagar firar vi för att påminna oss om varför vi gifter oss. En dag att speciellt ägna åt varandra och…

Så undviker du att bli en Bridezilla

Vi känner alla till Bridezillabruden som får en ångestattack när hon inte har full koll på alla detaljer. Gå inte…

Fixa möhippan

Har uppgiften att ordna en möhippa för den blivande bruden hamnat på ditt bord? Känner du dig stressad över uppgiften?…

10 saker varje brud borde ha

Dessa tio saker är A och O i bröllopsplaneringen.