Vinterbröllop – allt du vill veta

Vinterbröllop

Drömmer du om ett vinterbröllop i vitt med naturen i fokus? Här kommer allt du behöver veta!

Text: Kristin Hassellind  |    Foto: Adobestock.com

Har du alltid vetat att du ville gifta dig på vintern? Älskar du snö och kyla? Vill du att ditt bröllop ska vara en dag som dina gäster aldrig kommer att glömma? Ett vinterbröllop kan vara både vackert, magiskt och spännande. Även om det ofta är väldigt kallt på vintern finns det många lösningar för att hålla dig och dina gäster varma hela dagen.

 
 

Nordisk natur & mytologi

Inget slår nordisk natur på vintern. Tystnad, orörda berg, dimma som ligger över kristallklara fjordar och sjöar, mystiskt vinterljus och snötäckta landskap som omfamnar de majestätiska bergstopparna. Kan du redan känna magin? Har du tur kan du dessutom ibland uppleva norrskenet som pricken över i:et på hela bröllopet! Ett fjällbröllop med frost, kritvit snö och minusgrader, som ger ”rök” från munnen när man andas är definitivt en speciellt och minnesvärt.

 

Skapa ett magiskt äventyr i Lappland

Det sägs att Europas sista vildmark finns i Lappland, och visst kan vi förstå varför! Lappland har stora skogsområden, fri natur, vilda djur, naturreservat, mäktiga åar och den perfekta platsen för äventyr. I Jukkasjärvi i Kiruna finns till exempel världens första ishotell, en unik syn och en fantastisk upplevelse.

 

Jultema i Finland

Den nordligaste delen av Finland är känt för att vara jultomtens hem och här finns möjlighet att gifta sig på SantaPark där det är jul året om, antingen i tomtens hemliga skog, eller i Isgalleriet, 50 meter under polcirkeln omgiven av isskulpturer och vacker belysning.

 

Slottsbröllop i Danmark

Danmark är känt för sina många historiska och vackra slott, så om du drömmer om ett riktigt prinsessbröllop med brasa i den öppna spisen och ljuskronor så har landet många slott och herrgårdar att välja mellan. Danmark är känt för sina milda vintrar, även om temperaturen kan sjunka under noll där också. På vintern kan det vara mycket blåsigt, eftersom landet inte har stora fjällandskap. Detta kan ofta ge vackra och kraftfulla vågor vid havet om man vill gifta sig vid stranden.

Ladugårdsfest

Ett bondbröllop i en lada kan vara riktigt mysigt på vintern! Mörka träpaneler, ljus, rustika inslag, renskinn, ljusslingor i taket och mysiga och varma detaljer kan ge dig en härlig romantisk känsla på din bröllopsdag. Många gårdar erbjuder uthyrning av ladugården som bröllopslokal om man inte har tillgång till en egen.

 

Inbjudningar

Innan du skickar ut formella inbjudningar kan det vara bra att skicka ut ”save the date”-kort skriftligen eller digitalt ett halvår innan bröllopet ska hållas, om det är så att gästerna inte bor i närheten av där ni kommer hålla bröllopsfesten. Bröllopsinbjudningarna skickas formellt ut tre månader innan bröllopet, och ska innehålla all information gästerna behöver veta inför den stora dagen. Ska du ha en vinteraktivitet? Då kan det vara bra att nämna detta i inbjudan, så att gästerna kan packa extra varma kläder. När det kommer till utformningen av bröllopsinbjudningarna är det klokt att betona att det är ett vinterbröllop, och välj gärna kalla färger med inslag från naturen.

 

Bröllopsceremoni

Många festlokaler och hotell har en kyrka i närheten som man kan gifta sig i. Då kan man anlända till bröllopsfesten med häst och släde. Det finns inget mer äventyrligt än att köra genom det vackra vinterlandskapet med häst och släde. Finns det ingen snö där ni ska gifta er kan ni ändå komma med häst och vagn som till ett riktigt prinsessbröllop. I Norge, Sverige och Finland finns det även iskatedraler där man kan gifta sig. En katedral av is och snö får dig verkligen att känna dig som en riktig isprinsessa! Det är fullt möjligt att viga sig utomhus i fjällen, i skogen eller på stranden. Du kan till exempel köra dit gästerna med en snöskoter, skapa ett ”altare” av en stor snöhög som du dekorerar med blommor och värmeljus och låta en vigselförrättare eller präst viga er på plats. Vilken typ av bröllop ni än väljer kommer det att vara ett minne för livet.

 

Dekorationer

När det gäller dekorationer på vinterbröllopet är det bara fantasin som sätter gränser! Många väljer att dekorera borden med kottar, torkad mossa och kvistar. Kotterna kan även enkelt sprayas i guld om ni vill ha lite extra magi på borden. Snöiga pepparbär eller grenar är också dekorationer som passar på vintern. För att skapa en mysig och romantisk atmosfär är små lyktor ofta ett populärt val. Det går även att hänga lyktor i träden utomhus. Glöm inte facklor och marschaller vid ytterdörren!

Vinteraktivitet

Det finns massor av vinteraktiviteter ni kan ha med i planeringen av bröllopsfesten. Om ni ska ha bröllop över flera dagar är en vinteraktivitet roligt att göra tillsammans, så att gästerna lär känna varandra bättre. Vad sägs om att samla alla gäster i en varm lavvo där ni spelar musik från vikingatiden? En sådan musikupplevelse är både spännande och ny för de flesta. Älskar du djur och kan tänka dig att njuta av det vilda naturlandskapet? Vad sägs om att testa hundspann? Vi garanterar att gästerna kommer att älska det, särskilt om de får chansen att gosa med hundarna efteråt. Man kan även lägga in en gemensam skidtur för gästerna. Längdskidåkning är inte bara väldigt bra träning; det finns inget som slår den nordiska naturen med skidor på fötterna.

 

Fotografering

Kommer bröllopet att pågå en hel helg? Då kan man be fotografen att ta bilder vid olika tider på dygnet, och på olika ställen som man verkligen gillar. På vintern mörknar det väldigt snabbt, så om du vill ha ljusa och krispiga bilder är det bäst att ta dem på morgonen. Vinterljuset från den vita snön kan ge fantastiskt vackra bilder. När det kommer till vinterbröllop är det viktigt att hitta en fotograf i god tid till bröllopet. Välj någon som har erfarenhet av att ta vinterbilder ute i naturen, då det kan vara svårt att få bra bilder i snö.

 

Bröllopsklänning

När du ska välja bröllopsklänning till ditt vinterbröllop är det en bra idé att tänka på att det förmodligen kommer att vara flera minusgrader ute. En klänning med tunna axelband eller bara armar och öppen rygg kanske inte är en bra idé! De flesta som gifter sig på vintern väljer en klänning med långa ärmar. Om det är väldigt kallt går det att bära underställ i ull under klänningen eller ett tunnt ullinne. En snygg cape över axlarna är också ett måste. Flera brudsalonger och designers erbjuder bruden att sy sin egen specialdesignade brudklänning. Då kan man lägga in extra tyg eller tillsammans skapa något som både är värmande och snyggt.

 

Brudbukett

Är du osäker på hur brudbuketten ska se ut nu när många blommor inte är i säsong? På vintern väljer många vita brudbuketter, med inslag av grönt, blått och brunt. Använd vinterpaletten! En del väljer mörkare färger på brudbuketten än vad de hade gjort om bröllopet hade varit på sommaren. Att dekorera buketten med kottar är också ett populärt val. Är det väldigt kallt kan det vara en idé att beställa torkade blommor hos en återförsäljare. En sådan bukett kan enkelt packas i din resväska. Torkade blommor är lättskötta, och finns i mängder av olika färger om du vill ha ett mer färgglatt bröllop.

Mat och dryck

Du kan självklart välja den mat och dryck som passar din personlighet och smak bäst, men en bröllopsmeny som erbjuder säsongens råvaror skapar ett fantastiskt tillfälle att testa något nytt. Som välkomstdrink är glögg en dryck som smakar gott och värmer kalla kroppar. Äppelglögg, eller en alkoholfri varm toddy är ett annat alternativ för den som föredrar det. När det kommer till själva bröllopsmenyn är det vanligast att man serverar trerätters, och gärna något tyngre än vad man får på sommaren. Ofta har festlokalerna en meny för säsongen med flera alternativ som du kan välja mellan. Grillade skaldjur till förrätt, renkött med grönsaker och potatis till varmrätt och en mörk och tung chokladefterrätt är ett typisk val för vinterns bröllopsmeny. Har ni vikingatema på bröllopet måste ni servera mjöd någon gång under kvällen!

 

Brudvalsen

Er första dans som man och hustru är ett speciellt ögonblick för er som par, och när ni väljer en låt till ert vinterbröllop så välj en låt som representerar er som par och som ni tycker är vacker. Om du inte är säker på vilken låt du ska välja har vi listat 13 mystiska och magiska låtar nedan –
låtar som verkligen sätter stämningen i rummet.

 
 

Mozart – March of Priest

Camille Saint-Saëns – The Swan 

Eivør Pálsdóttir – Tódlabúndin

Vamp – Tir n’a Noir

Mari Boine – Mu váibmu vádjul dope

Nightwish – The Crow, The Owl and The Dove

FAUN – Galdra

Within Tempetation – Jillian

Epica – Twin Flames

Ghost in the Machine – Trivecta

Lindsey Stirling – Lord of the Rings Medley

Amaranthe – Endlessly

May it Be (Enya) – Wedding String Quartet

 

 

Smekmånaden

Idag har det blivit allt vanligare att inte åka på smekmånad direkt efter bröllopet, utan att ta det senare under året när det passar bättre in i kalendern. Fördelen med ett vinterbröllop – och ett alternativ många väljer, är att resa till varmare trakter efter bröllopet. Då får brudparet det bästa av två världar – snö och kyla en helg, och palmer och tropiska paraplydrinkar en annan. Populära vinterdestinationer för smekmånaden är Maldiverna, Fiji, Hawaii, Jamaica, Kuba, Bahamas, Mexiko och Las Vegas.

Vinterbröllop

Fördelar med vinterbröllop:

  • Ni får ett bröllop som sticker ut.
  • Priserna är lägre än under högsäsong (sommar).
  • Det är större chans för att leverantören ni vill använda är tillgänglig.
  • Ni kan skapa en helt unik atmosfär i ett vintrigt miljö.
  • Fler gäster har möjlighet att komma, eftersom vintern ofta är en lugnare tid med färre tillställningar.
  • Fotoljuset är perfekt, och bilderna blir vita, klara och ljusa.
  • Ni behöver vanligtvis ingen plan B, eftersom de flesta väljer ett inomhusbröllop och inte behöver oroa sig för vädret.
  • Ni kommer få ett bröllop gästerna kommer att minnas länge.

 

Läs Mer

Sophia och Rasmus lantliga bröllop

Vi var överens om tema och känslan vi ville ha. Ett lantligt tema med personliga inslag och en lättsam atmosfär.

Vårt bröllop: Erika & Kevin

Vi blev ett par tredje gången gillt, Kevin är trilling, 3 barn, 3 dagars-bröllop, 3 juni 2023. (Fotografen visade sig…

Drop in-bröllop på Skansen

På Skansen har över 4000 par sagt ja till varandra under deras årligt återkommande drop in-bröllop.

Vem gör vad på bröllopet?

Under ett bröllop är det en del viktiga nyckelpersoner som ska utges. Men vad är deras uppgifter?

Tips inför bröllopsresan!

Några snabba tips om budget, planering och timing för din bröllopsresa! När ska resan bokas?

Vårt bröllop: Alexandra & Adam

På vår resa att hitta den perfekta bröllopsplatsen besökte vi ett flertal platser. För oss var det viktigt att platsen…

Anna & Patriks tredagars hotellbröllop

Vi visste exakt hur bröllopet skulle vara: det skulle vara en helg av firande.

Jasmine & Jespers romantiska strandbröllop

Vi valde att gifta oss på Gotland, på en strand och plats som betyder mycket för oss som par.

Detta har vi importerat från USA

Vi inspireras av både amerikanska filmer och sociala medier och här nämner vi ett antal amerikanska bröllopstraditioner som har fått…

Äktenskapsförord och gemensam ekonomi

Det kan kännas oromantiskt att prata om ekonomi, men det är viktigt, för både relationen och den gemensamma framtiden.

Trycksaker till bröllopet

Låt dig inspireras av dessa snygga trycksaker till ditt bröllop!

First Look – inte enbart för brudgommen

Vilka first looks kan vara värda att föreviga? Gör dig redo för några känsloladdade idéer!

Vårt bröllop: Annie & Johan

Från frieri till bröllop och bebis på ett år

Dresscode – så tolkar du klädkoden på inbjudan

De fyra etablerade klädkoderna är högtidsdräkt, jacquet, mörk kostym och kavaj

Min bröllopssajt

Med en egen bröllopshemsida gör ni det enkelt för gästerna och er själva. Hemsidan är enkel att skapa och era…

Få koll på det juridiska

Många svenskar lever i den romantiska bubblan att kärleken övervinner allt och att det är tråkigt och oromantiskt att avtala…

Hitta din bröllopsfotograf!

Se till att föreviga er bröllopsdag genom att anlita en professionell bröllopsfotograf.

Äktenskapslöften: Hur skriver man dem?

Det finns inget mer personligt, romantiskt och intimt än att skriva äktenskapslöften till varandra på bröllopsdagen.

Offline vigsel, online bröllopsfest

Att använda Sociala Medier på rätt sätt kan verkligen ha stor positiv effekt i samband med bröllopet.

Skapa rätt stämning på bröllopsfesten

För många nygifta är musiken på bröllopsfesten väldigt viktig, den sätter den rätta stämningen och är ofta avgörande i underhållningssynpunkt.…

Vårt bröllop: Johanna & Matthias

”Med en hel bröllopshelg på slottet fick vi tid att fira med alla våra närmaste, umgås med våra andra gäster…

Konsten att skriva önskelista

Få tips om hur ni kan underlätta för gästerna att hitta den perfekta bröllopsgåvan.

Vickning – ett uppskattat inslag

Vickning, nattamat, nattsexa… kärt barn har många namn. Vickning är en enklare måltid som serveras framåt småtimmarna på festliga tillställningar…

Vad har du i din brudväska?

Vilka saker ska man ha i brudväskan? Här är våra tips:

Anländ till festen med stil

Har ni en plan hur ni vill anlända till bröllopsfesten eller är ni i desperat behov av tips och idéer?…

Gift er först – festa senare!

Wed first – party later; gift er först – festa senare. Vad är fördelarna med ett sådant upplägg?

Inga bekymmer

På bröllopsdagen vill ni att allt ska bli perfekt. Men att gå omkring och oroa sig på den stora dagen…

Cecilia och Daniels bröllop

"Det allra bästa på kvällen var alla fantastiska tal! Vi var inte alls förberedda på hur otroligt bra och roliga…

Berätta om ditt unika bröllop!

Har du precis gift dig? Vi vill gärna höra om ert bröllop och dela med oss av era råd och…

Sanna & Christoffers bröllop

Läs om Sanna och Christoffers drömbröllop i Toscana!

Så får ni det ni önskar er

Varje år ges bröllopsgåvor för flera miljarder bort. Det kräver att brudparet bör ha vissa tankar om vad de önskar…

Amanda & Simons bröllop

”Den bubbla vi var i under dessa tre dagar var som en saga. En sann saga. Och nu – happily…

Vårt bröllop: Linnéa och Niclas

Vårt bröllop var tveklöst den bästa helgen i våra liv. Trots skyhöga förväntningar står du där på söndagen och ser…

20 romantiska vinterdejter för dig och din partner

Vi har listat 20 romantiska vinterdejter som kommer att ge er en underbar julhelg tillsammans.

Bästa bröllopsfoto 2023

Se de 50 bästa av nästan 10 000 bilder från fotografer runt om i hela världen.

Presenter till matälskare

En pizzaugn från Ooni med dess höga temperaturer säkerställer att din hemmagjorda pizza blir perfekt, oavsett om du är nybörjare…

9 romantiska julfilmer för två

Vi räknar ner dagarna till julafton och medans vi väntar kan du krypa under filten och titta på dessa 9…

Så skapar ni den perfekta hemsidan för ert bröllop

Er bröllopshemsida är mer än en formalitet, det är en viktig källa som håller era gäster informerade.

Barn på bröllop

Ska ni ha barn med på ert bröllop? Om ni vill ha ett barnvänligt bröllop finns det flera sakar att…

QUIZ: Vilket bröllopstema passar dig bäst?

Gör det här testet för att hitta det tema som passar din personlighet bäst.

Bröllopsbingo

Här kan du ladda ner ett bröllopsbingo att använda på festen!

9 Roliga aktiviteter medan gästerna väntar

Aktiviteter på bröllopet bidrar till social sammanhållning så att gästerna lär känna varandra bättre.

Förevigas i en annorlunda miljö!

Här tittar vi närmare på ämnet bröllopsfotografier tagna i annorlunda miljöer.

Vårt bröllop: Diana & Johannes

"Något av det finaste på vårt bröllop var ceremonin när vi fick se varandra för första gången."

Vårt bröllop: Rebecca & Hans

”En intim tillställning för våra närmaste men samtidigt en riktigt bra bröllopsfest.”

Välj dina tärnor med omsorg

Innan du väljer din brudtärna finns det några saker du ska tänka på.

Bröllop på flygplatsen

Jag hade drömt om stort bröllop i Klara kyrka inne i Stockholm men i stället blev det VIPen på Arlanda.

Vårt bröllop: Kelly & Erik

"Jag har sedan barnsben drömt om att få gifta mig i en sagolik prinsessklänning med slöja och tiara till"

Vårt bröllop: Tove och Hampus

Redan innan paret lämnade första mötet var det bestämt att bröllopsdagen skulle spenderas på slottet.

Vårt bröllop – Emelie & Gustav

Ett lantligt logebröllop med somrig och vegetarisk meny

Duo Bergh – Skapar magi med stråkmusik på bröllop

Att välja rätt musik till sitt bröllop är viktigt för att skapa den perfekta stämningen. En duo som vet exakt…

Trash the dress

Vår redaktör tog på sig en wakeboard och testade "trash the dress"-trenden. Se hur det gick här!

Vegansk bröllopsmeny

En vegansk meny är full av färg och fantasi. Vi ger dig 12 tips för en inspirerande bröllopsmeny från det…

Frieri på bioduken

Peter och Jenny var på bio för att fira ett projekt som blivit klart. Se vad som hände sen!

Vårt bröllop: Jimmy & Erica

6 maj friade Jimmy till tonerna av Streaplers Till min kära. Han försökte sjunga med men rösten brast efter några…

Vad kostar en bröllopsklänning?

Vi reder ut det många av er undrar: Vad kostar egentligen en bröllopsklänning och hur mycket är det vanligt att…

Bröllop i Toscana!

Linda och Björn gifte sig i Toscana, och här presenterar vi bilderna från det vackra bröllopet!

Emelia & Davids bröllop

”Det bästa med vår dag var alla positiva överraskningar under dagen och middagen. Läs mer om Emelia & Davids bröllop…

Judiska bröllop

Kanske är du bjuden på ett bröllop till någon som har en annan kulturell eller religiös bakgrund? I den här…

Malin & Trevors bröllop

Magiskt sagobröllop på 1700-talsslott med mytiska statyer och gnistrande kristallkronor, blommande trädgårdar och gröna alléer.

Boktipset – Kärlek utan tjafs

Boken Kärlek utan tjafs är en kompromisslös bok om relationer, med ett innehåll som verkligen berör på djupet.

Quiz: Vilken typ av bröllopsresenärer är ni?

Gör vårt quiz och ta reda på vilken typ av resenärer ni är!

Jennifer & Jens

– Det finaste minnet från vårt bröllop är vår First Look, berättar brudparet Jennifer och Jens. Läs deras berättelse här!

Sociala medier och delning av bilder

Det här med sociala medier kan vara klurigt för bröllopsgästerna. Får man använda mobiler på festen? Får man lägga upp…

Dela dina bästa bröllopstips!

Vad var det som gjorde att ert bröllop blev sådär underbart magiskt? Nu vill vi ta reda på era bästa…

Vinterbröllop – allt du vill veta

Drömmer du om ett vinterbröllop i vitt med naturen i fokus? Här kommer allt du behöver veta om vinterbröllop i…

Vad gör en bröllopskoordinator?

Vi har tagit kontakt med bröllopskoordinatorn Linn Sunesson Heimdal som berättar om hur hon hjälper brudpar planera sina drömbröllop.

Bröllopstrender i pandemins fotspår

Vi på Bröllopsmagasinet har lagt örat mot rälsen och tittat närmare på 7 bröllopstrender som vuxit fram i pandemins fotspår.

Malin Vinblad, fotografen som fångar känslan

Vi har pratat med Malin Vinblad som håller till på Gotland, och fått tips på hur man ska tänka när…

Så väljer ni tema för ert bröllop

Ett tema gör att er stora dag känns mer komplett och mer personlig för er och era gäster så välj…

Vett och etikett – före, under och efter bröllopet

Vi har tagit reda på vilken vett och etikett det är som gället före, under och efter er stora dag.

Vill du gifta dig med mig?

Behöver du inspiration till olika sätt att fria? Vi har sammanställt några romantiska idéer för ett magiskt frieri.

Lisa & Henrik Borgs bröllop

Här kan du läsa om Lisa Anckarman och Henrik Borgs fantastiska bröllop!

9 tips om hur ni bevarar kärleken

Oavsett om ni har varit tillsammans i ett eller 10 år behöver ni vårda er kärlek till varandra.

Bröllopsbåge

Vill du ha ett unikt och personligt bröllop? Bli man och hustru under en vacker och romantisk bröllopsbåge!

Drop in bröllop på Kalmar slott

Kalmar Slott har arrangerat bröllop sedan 1276 och har idag en av Sveriges populäraste bröllopskyrkor. På självaste Alla hjärtans dag…

Körschema för bröllopsdagen

Tänker ni att ni tar bröllopsdagen som den kommer utan några fasta tidpunkter? Tänk om! De bästa bröllop är planerade…

Vill du gifta dig med mig?

Ska du fria själv eller har du en nära vän som tänker fria? Visa då denna artikel och inspireras av…

21 tips inför bröllopsplaneringen

Att planera ett bröllop är roligt, men kan också vara stressigt. Här kommer 21 tips för när det är dags…

12 tips på hur ni planerar och genomför den perfekta bröllopsresan

Det finns mycket att tänka på när man planerar en smekmånad. Vi ger dig 12 tips om hur du kan…

Så väljer ni destination för er bröllopsresa – 11 tips på vägen!

Planerar du bröllopsresa? Här får du 11 tips på hur du hittar det perfekta resmålet!

9 tips – så maxar ni bröllopsfesten!

Att planera bröllopsfesten är otroligt härligt - se till att ni gör bröllopsfesten oförglömlig för era gäster!

Gruppbilder på bröllopet? Här är den kompletta guiden!

I den här artikeln guidar vi dig till de bästa grupp- och mingelbilderna.

Dags att skriva önskelista

Hur skriver man egentligen en önskelista och vad finns det för Vett- & Etikett-regler kring denna?

Sara & Philips bröllop

Sara och Philips fantastiska bröllop gick av stapeln en solig oktoberdag i vackra Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i Skåne.

Julia & Adams bröllop

Läs Julia och Adams berättelse om sitt bröllop i Allhelgonakyrkan och hur det gick till när de blev herr och…

Bröllop i Toscana

Hanna och Jesper samlade deras vänner från alla jordens hörn och höll sitt bröllop på en högt belägen vingård i…

Josefin och Per-Anders bröllop

Josefin och Per-Anders drömde om ett stort sagobröllop men vågade aldrig tro på att det skulle infrias. Men drömmar kan…

Elopements – vad är det, egentligen?

Skippa ett stort bröllop och bara smita i väg för ett hemligt bröllop? Elopements som de så fint kallas har…

En burgerlig vigsel

Gifta dig på McDonalds i sann Las-vegas anda? Den 27 augusti öppnar McDonald´s i Nacka upp McDriven för Drive Thru-bröllop.

Så har pandemin ändrat hur vi firar bröllop

Även om vi önskar att pandemin aldrig ägt rumt finns det faktiskt några positiva påverkningar som pandemin haft.

Bröllop på Gotland

Att gifta sig på Gotland var något som vi drömde om men vi var ändå tveksamma till det; att planera…

Sandra & Christians bröllop

Vi har sedan flera år tillbaka varit säkra på att vi vill dela livet med varandra och giftermål kändes därför…

Invigning av Suite Lars Wallin

Vi blev inbjudna till den storslagna invigningen av Suite Lars Wallin på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg.

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Ida & Johans bröllop

En solig dag i slutet av augusti, 5 år efter att vi hade vår första dejt, gick Johan ner på…

Bröllopsfest – efter pandemin

För några gäster kan det vara en utmaning att besöka sociala tillställningar och event igen.

Fredrik & Olivias bröllop

En borttappad ring blev startskottet för Fredrik och Olivias fantastiska bröllop.

Lars Wallin designar bröllopssvit i Göteborg

Lars Wallin ingått ett samarbete med Radisson Blu Scandinavia om att designa en helt unik bröllopssvit – och vi har…

Checklista för din bröllopsplanering

Det finns mycket att hålla reda på när det gäller bröllopsplanering. Vi tipsar dig om när du ska göra vad…

Låt bröllopsplaneringen börja!

Bröllopsplaneringen är en spännande tid, men det är mycket att tänka på och komma i håg. Vi har sammanställt en…

Lyckad bröllopsmässa i Umeå!

Äntligen dags för bröllopsmässa igen och Bröllopsmässan i Umeå blev en succé!

Förnya era löften

Många par väljer att förnya sina löften. Men hur går det till juridiskt och praktiskt till? Vi har svaren.

Ge varandra en morgongåva

Att ge varandra en present morgonen efter bröllopet är fin tradition värd att bevara.

Ös på med blommor

Att bära en vacker brudbukett på sitt bröllop ser många som både en självklarhet och en fin tradition.