Ös på med blommor!

Att bära en vacker brudbukett på sitt bröllop ser många som både en självklarhet och en fin tradition. Nästa år tar vi dock gärna steget längre och dekorerar med blommor både högt och lågt. Läs mer om hur just du kan få ditt bröllop till en blomstrande dröm!

Text: Anna Storm  Foto: Shutterstock & Ljungh's Blommor

BRUDBUKETT.
Ett av brudens ”must haves” är brudbuketten. Här finns det oändligt med vackra variationer både vad gäller färg, tema och utformning - inför nästa år vill vi att buketten mer och mer ska efterlikna en blomstrande sommaräng. Många sparar sin brudbukett i flera år efter vigseln genom att torka den, andra kastar den över axeln till nästa blivande brud. Oavsett vilken tradition ni väljer så bidrar buketten till en sagolik upplevelse.

HÅR.

På våren och sommaren är det väldigt vackert med blommor i håret. Fäst enstaka stjälkar i din uppsatta frisyr eller bli romantiskt vacker med en krans på huvudet. Blommorna får gärna följa färgtemat på bröllopet och du kan såväl bära äkta blommor som fina varianter i tyg.

KNAPPHÅL.

Att brudgummen fäster en blomma i knapphålet blir en fin samhörighet med brudens bukett eller blomsterkrans. Tänk på att välja samma blomma som återfinns i buketten eller följ färgtemat.

KYRKA.

Att dekorera kyrkan med blommor ger en väldigt fräsch och vacker effekt till vigseln. Placera vaser med blommor längs med gången och framme vid altaret. Kanske kan du också strö rosenblad längs med gången? Förutom sin skönhet så bidrar blommorna också med en somrig och god doft.

FESTLOKAL.

Att bjuda in naturen till bröllopsfesten känns som ett oerhört trendigt val kommande år. Tänk ”trädgårdsbröllop” och få din festlokal att blomstra och grönska likt en sommarträdgård i full prakt. Äger festen rum utomhus är det även fint att belysa träd och buskar och göra dem till en del av festlokalen. Less is more är inte principen här – ös på med blommor!

TÅRTAN.

Att dekorera tårtan med blommor hör gärna bröllopet till. Idag kan de flesta bagare och konditorer göra enastående vackra blommor i sockerpasta eller marsipan. Vill du ha äkta blommor på tårtan är detta givetvis otroligt vackert och imponerande – var bara noga med att välja ätbara blommor.

blomster-005