Malin Vinblad, fotografen som fångar känslan

Vi har pratat med Malin Vinblad som håller till på Gotland, och fått tips på hur man ska tänka när man väljer bröllopsfotograf.

– Varför tror du att så många väljer dig som bröllopsfotograf?

-Det är alltid svårt att svara på frågan varför kunderna väljer just mig som fotograf, men jag är en fotograf som satsar väldigt mycket på att fota det som händer, fånga känslan just där och då och det är just den kvalitén många vill ha som bokar mig.

 

-Vilken produkt bokar folk hos dig – vad är mest populärt?

-Jag har olika ”paket” när det gäller bröllop. Det är mellanpaketet som bokas mest. Där ingår porträtt, vigsel och mingelbilder utanför kyrkan.

 

– Vad bör brudpar tänka på när de väljer fotograf?

– Titta inte enbart på priset, utan på vilken kunskap, kreativitet, leverans och professionalitet fotografen kan leverera. När man väljer sin bröllopsfotograf behöver man tänka på hur man vill ha den stora dagen. Skämtsamt kan man säga att förutom varandra är det ringen och bilderna som blir kvar. Men det ligger mycket i det. Bilderna ska ge brudparet möjlighet att återuppleva känslan från bröllopsdagen, varje gång de bläddrar i en fotobok eller tittar på ett bildspel.

Man ska enligt mig anlita en fotograf som har stor erfarenhet av bröllop. Det kan hända allt möjligt under en sådan dag och man ska försäkra sig om att just den man valt kan reda ut alla olika scenarion, allt ifrån tekniska problem till skiftande väderförhållanden så väl inomhus i mörka förhållanden som ute. Till exempel kan man fråga sin fotograf om hon har reservutrustning ifall tekniken krånglar.

Brudparet ska känna sig trygga och kunna njuta av sin underbara dag, avsluter Malin.

LÄS MER


Håll koll på oss