Var framgångsrik som bröllopsplanerare

Jobbet som bröllopsplanerare blir mer och mer attraktivt. Fler och fler blivande par skulle helst vilja få råd och åtföljas av en kompetent partner för bröllopet. Om du vill lyckas som bröllopsplanerare måste du samla in referenser. Vi visar vilka punkter som är särskilt viktiga.

Hitta partners i olika branscher

Det är till stor hjälp om du är väl förberedd i förväg. Detta innebär bland annat att du i din bransch letar efter partners och företag som du kan arbeta tillsammans med, framför allt regelbundet i framtiden. Sådana samarbeten är värda, eftersom de ofta betalas av företagen. Bland annat är rätt bröllopsfotograf och rätt catering viktiga. Även ett bra bröllops-DJ kan vara viktig och bör organiseras i förväg. Från den här förberedelsen drar du stor nytta av det första bröllopet, eftersom du sparar sökningen och därmed får man mer tid till de andra punkterna i bröllopet. Bra förberedelser lönar sig alltid.

 

Säkerställ en omfattande marknadsföring

Men vad är den bästa förberedelsen om ingen vet om dina erbjudanden? Det är därför du bör säkerställa god och omfattande marknadsföring. Hur som helst, tryckt reklamblad, kataloger och visitkort, som du kan distribuera bland annat på bröllopsmässor. Här betyder faktiskt mycket reklam mycket framgång. Eftersom kunderna i första hand måste vara medvetna om dig. När du som bröllopsplanerare har framgångsrikt planerat och genomfört några bröllop, kommer munpropaganda att ansvara för ytterligare uppdrag. Men till en början är bra marknadsföring avgörande. Tänk på att det bör vara lämpligt för ämnet när du utformar ditt reklammaterial.

 

 

Samla referenser och visa dem

Din egen webbplats för utformningen av ditt reklammaterial bör vara självklart. Det är viktigt att du visar dina referenser på webbplatsen om möjligt. Försök att få feedback från varje bröllop och tillåtelse att använda bröllopet som referens. Bilder av bröllopsparet och en betygsättning eller kommentar är oerhört viktiga för att visa din framgång. Ju bättre du kan dokumentera din framgång, desto fler kunder kommer att kontakta dig i framtiden. Så ditt arbete som bröllopsplanerare blir en självklarhet. Eftersom ju mer du blir känd, desto fler beställningar får du för att planera ditt bröllop. desto fler kunder kommer att kontakta dig i framtiden. Så ditt arbete som bröllopsplanerare blir en självklarhet. Eftersom ju mer du blir känd, desto fler beställningar får du för att planera ditt bröllop.

LÄS MER


Håll koll på oss