Så får du ringen du drömmer om

Text: Anna Storm  Foto: Adobestock.com

Var förberedd. Börja tänka redan nu på vilken typ av ring, vilken ädelsten och vilken slipning som tilltalar dig. Är du osäker? Kolla vårt stora galleri här på brollopsmagasinet.se för mängder av inspiration!

Lämna ledtrådar

Låt din partner få små ledtrådar kring vilken typ av ring du drömmer om. Gör mood boards som du ”råkar” glömma på köksbordet, klipp ut vackra bilder på ringar ur magasin och gilla ringar som tilltalar dig på sociala medier. Kom ihåg – ingen är tankeläsare. Så vill du ha en ring du drömmer om – se till att vara tydlig med vad du tycker om.

 

Fråga en vän

I alla lägen är det alltid bra att fråga en pålitlig vän om råd. Har du hittat flera ringar du tycker om? Fråga om deras uppriktiga åsikt kring vilken ring som kommer passa dig.

 

Ta reda på din storlek

Gå till en guldsmed och ta reda på din ringstorlek. Oftast kan storleken på ringen justeras i efterhand men det är alltid en fördel att pricka rätt första gången.

 

Var övertydlig

Peka ut ringar som du älskar för din partner. Har någon närstående gift sig? Påpeka då vilken fantastisk ring hon hade på fingret.

 

Ta saken i egna händer

Är vilken ring du får viktigare än överraskningsmomentet? Ta då saken i egna händer och följ med din partner när ni ska köpa ringar. Detta är det absolut säkraste sättet att få den ring du verkligen drömmer om. Ett alternativ är också att meddela din partner innan att du gärna vill vara med och köpa ringen och att din partner kan införskaffa endast en bijouteri-ring till själva frieriet. På så sätt får du både överraskningen och drömringen.

LÄS MER


Håll koll på oss